JAZZTYTÖN KEITTIÖSSÄ

2005, 166 sivua. Sukella 1920-luvun suomalaisen keittiön tunnelmaan ja hurmaa ystäväsi ja perheesi herkuilla, kuten rahkulat, rosetit, samettivelli, linnunmaito tai Greta Garbon munakas. Jazztyttö keittää on Aino Helmisen ruokapäiväkirja vuodelta 1928.

Aino asuu Helsingissä, jossa sattuu ja tapahtuu. Aino kokkaa gramofonin soidessa, kokeilee herkullisia reseptejä ja käy kahviloissa ja ravintoloissa tutustumassa ajan uusiin ruokatuuliin. Hän kirjaa ylös myös ajatuksiaan ja kertoo ystävistään lämmöllä. 1920-luvun tunnelmaa elävöittävät aikakauteen ja ruokiin liittyvät valokuvat ja piirrokset. Kirjan ruokaohjeet on muutettu vastaamaan nykypäivää.

Ilmeikkään kuvauksen menneen ajan elämästä ja ruokakulttuurista ovat kirjoittaneet Hanna Pukkila ja Kai Linnilä. Kirja on jatkoa kiitetylle keittokirjalle Isomummin keittiö

195 x 260 mm

168 sivua

ISBN 951-556-045-1

Kirjapuotiin