kostuttimen/humidorin toimivuus.. liikaa/liian vähän PG:tä?

Sikarinpolttoon liittyvä välineurheilu tänne (humidorit, leikkurit, tupperdorit, jne... )

Valvoja: Lasse

kostuttimen/humidorin toimivuus.. liikaa/liian vähän PG:tä?

ViestiKirjoittaja Mr. Heat » Su Huhti 12, 2009 3:29 pm

Morjens,
ostin tuossa 3kk sitten Turun tupakkakaupasta pienen humidorin missä tuli mukana kostutin ja kosteusmittari. Aloittelijan virheenä sitten menin ja lorautin PG:tä sieneen suoraan enkä tehnyt 50/50 satsia tislatun veden kanssa. Noh mittarin kalibroituani ja sitten vielä testattuani olen varma että mittari toimii ja näyttää oikein, mutta humidorini kosteus ei pysy riittävän korkeana, ei nouse kuin hetkellisesti yli 60%.
Hajoilenkin siihen että mistä tämä mahtaisi johtua. Olen saanut humidorin kosteuden yli 70% sillä että levittelen tislattua vettä oikein kunnolla tuonne seinille ja sitten täytän kosteuttimen ja isken sikarit sisään. Tässä huolena on tietenkin se että sikarit homehtuisivat. Menee muutama päivä ja kosteus on taas laskenut humidorissa. Johtuuko tämä tuosta kostuttimen vajaa-toiminnosta? Meninkö pilaamaan sen heti alussa vai onko humidori vain susi?
Mr. Heat
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 3:19 pm

Re: kostuttimen/humidorin toimivuus.. liikaa/liian vähän PG:tä?

ViestiKirjoittaja noutti » Su Huhti 12, 2009 9:29 pm

oletko tehnyt humidorille asianmukaista alkukostutusta? saattaa johtua myös liian pienestä kostuttimesta, joten suosittelen ostamaan uuden tai sitten järjestät itsellesi kukkakaupasta oasis sieneä (tiiliskivenkokoinen pala vain 1 euro) ja järjestelet itsellesi tuning kostuttimia.
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: kostuttimen/humidorin toimivuus.. liikaa/liian vähän PG:tä?

ViestiKirjoittaja Mr. Heat » Su Huhti 12, 2009 11:09 pm

juu tein sen alkukostutuksen mutta saattanee ollut sitten liian kevyt... on nyt 3kk aikana mennyt tohon humidoriin noin 1/3 litraa tislattua vettä sisälle, onko se nyt sitten liikaa vai liian vähän?
Kostutin tosiaan tuli ton mukana joten tuntuu jotenkin oudolta että se olisi heti alkuunsa alimitoitettu tuohon humidoriin???
Noh katselin tossa vähän että jos se todellakin on alimitoitettu niin sitten pitänee varmaan hankkia tuollainen pieni neliö noita beadsejä? Ne varmaan auttais tuon kostuttimen virkaa vai? On tosiaan niin pieni humi että mitään turhan suurta ei uskalla sisälle laittaa. Onko noi oasis sienet sellaisia että eivät murene ja likaa tuota humin sisustaa?
Mr. Heat
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 3:19 pm

Re: kostuttimen/humidorin toimivuus.. liikaa/liian vähän PG:tä?

ViestiKirjoittaja Jaga » Ma Huhti 13, 2009 12:16 am

Uusi humidori voi imeä itseensä kosteutta yllättävän paljon, mutta uskoisin että 3kk aikana se olisi imenyt sen mitä imee. (Jos siis olet lisännyt vettä kostuttimeen suhteellisen usein) Suosittelisin ensin kokeileen oasis-sienellä kostutusta kun voi hyvin olla että humidori vuotaa sen verran jostain saumasta ettei kosteus pysy sisällä ja siihen pulmaan ei beadsitkaan auta. Ja niin uskomattomalta kun se tuntuukin, niin yllättävän usein humidorien pienet kostuttimet ei meinaa riittää Suomen oloissa, varsinkaan jos humia aukoo usein.

Oasis-sieni voi murentua ja muutenkin saattaa valuttaa vettä sen verran, että kannattaa laittaa joku alusta sille sienelle, esim. joku pieni muovikippo. Oasis-sieni on siis käytännössä kovaa sienimäistä ainetta, jossa on paljon pieniä reikiä, joten haihdutuspinta-ala on huomattavasti suurempi kuin vaikka pelkällä vesiastialla. Eli siis ensiapuna pala oasis-sientä jostain ja sopivan kokoinen palanen kostutettua sientä muovikipossa humin pohjalle.
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere


Palaa alueelle Tarpeisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa