S.T. Dupont Xtend - Torchien aatelia kohtuulliseen hintaan

Sikarinpolttoon liittyvä välineurheilu tänne (humidorit, leikkurit, tupperdorit, jne... )

Valvoja: Lasse

S.T. Dupont Xtend - Torchien aatelia kohtuulliseen hintaan

ViestiKirjoittaja SmokingElvis » La Loka 07, 2006 2:26 pm

Mielipiteitä on monia siitä mitä välineitä sikarien kanssa käyttää ja kuinka paljon niistä kannattaa maksaa. Jotkut haluavat sytyttää sikarinsa tikuilla kun taas toiset luottavat butaanisytyttimiin. Tikut maksavat alle euron kun taas kalleimmat butaanisytyttimet maksavat tuhansia (ellei jopa kymmeniä tuhansia) euroja. Toki harvoin se hinta koostuu (enimmäkseen) koneiston laadusta; se mihin koneisto sijoitetaan on se mikä maksaa.

Itse kuulun siihen kastiin, joka ensinnäkin suosii butaanisytyttymiä, ja vielä tarkemmin niiden alakategoriaa, torchia (sininen "hitsaajan" liekki, ns. tuulenkestävä). Kuulun myös kastiin, joka haluaa maksaa vähän enemmän sikarivälineistöistä omien erinäisten syiden takia. Kun olin ensimmäistä torchia ostamassa aioin ensiksi sijoittaa siihen enemmän rahaa, mutta kaipa minuun iski tämä "tosi sikarimies kuluttaa rahansa sikareihin eikä välineistöön" motto, ja niimpä päädyin ostamaan Xikar Executive -torchin muutamalla kympillä. Kyseessä oli ihan kelpo torch, mutta rakenteen laadukkuus ja yleinen toimivuus jättivät minusta hieman toivomisen varaa.

Uskoisin, että monelle sellainen 200 euroa alkaa olla aika lailla yläraja sytytyttimen ostossa. Moni tyytyy ostamaan halpissytyttimen jokusella eurolla, Zippo-kansa on valmis tuhlaamaan jopa 60 euroa sytyttimeen ja sitten me, jotka haluamme jotain vähän hienompaa olemma valmiit ylittämään sen sadan euron kynnyksen. Kysymys vain on, että mitä sitten uskaltaa ostaa yli sadalla eurolla, joka on paljon rahaa; ettei vain osta kaunista mutta huonoa sytytintä. Kun suosituinpia merkkejä etsii, niin epäilemättä esiin hyppää kolme: Colibri, Porsche Design ja S.T. Dupont. Colibrit vaikuttavat olevan über-suosittuja ja ovathan ne hienojakin (torcheja on kiva valikoima) mutta foorumeilta löytää kyllä aika monta surullista tarinaa toimimattomista Colibreista, jotka ainakin itseni pelottivat saman tien pois kyseisen merkin sytyttimistä. Porsche Designilla on hienoja torcheja kuten PD5 ja PD6 (joista minusta PD5 on todella tyylikäs ja samaa mieltä taisi olla Superman Returnsin Lex Luthor), mutta hinta on hyvin suolainen (150 euroa cigarworld.de) ja kuulemma toimivuus ei ole hintaluokassaan parasta, vaikka kokonaisuutena PD:t ovat tosi hyviä.

Ja sitten on S.T. Dupont. Kyseinen merkin Ranskassa käsintehdyt sytyttimet ovat varmasti monille sikarienystäville tuttuja -- ainakin kivan hintalappunsa puolesta. Kyseisellä merkillä on kuitenkin sytyttimiä tavallisille kuolevaisille, ja tämän malliston nimi on Xtend (ja Xtend Mini). Minusta Xtendeissä on ajaton ja laadukas design mutta mikä tekee siitä erikoisen on, että niitä pidetään todella suuressa arvossa joka puolella. Siinä missä Colibreista löytyy kymmenen huonoa arvostelua ja PD:stä 3-5, löytyy Xtendeistä juuri ja juuri yksi. Ja Xtendiä harvoin kehutaan erityisesti designin takia: koneisto, kestävyys ja toimivuus ovat ne, jotka lähes poikkeuksetta saavat suurimmat kehut.

Xtendien hinta vaihtelee jonkun verran (Sikaritalossa 130 euroa, cigarworld.de:ssä 110 euroa, cigarrenversandissa alimmillaan 75 euroa yms.). Tietenkin täytyy huomioida, että liikkeellä on tiettävästi väärennöksiä, joten mistä tahansa paikasta ei kannata sitä ostaa. Xtendiä saa eri väreillä ja erilaisella pinnoitteella, kiiltäväpintaisena tai mattapintaisena (kuulemma kiiltäväpintaiset keräävät sormenjälkiä todella helposti kuin myös naarmujakin, joten mattapintainen voisi olla turvallisempi vaihtoehto). Xtendejä saa myös tietyillä teemoilla (Opus X, 007) sekä näköjään nyt myös ns. Duotone-malleina kuten vaikkapa violetti/hopea-mallina.

Itse sijoitan varmaan puolen vuoden sisään Xtendiin, ja siitä saan varmasti hyvän torchin moneksi moneksi vuodeksi. Toki Xikarin sytyttimet (mallisto on kasvanut kahdella uudella mallilla) ovat ihan kelpo pelejä, mutta sen käsityksen olen saanut, että Xtendit joidenkin mielestä varmasti naurettavan kovasta hintalapustaan huolimatta ovat ennenkaikkea toimivia ja kestäviä, toisin kuin ehkä jotkut muut sytyttimet, joissa koneisto on sama kuin halvemmissa malleissa, mutta merkki ja ulkonäköön panotus korottavat hintaa. Cigarworld.de on varmaan paikka, josta sen tilaisin.

Olisi kiva kuulla kokemuksia ja mietteitä Xtendistä tai yleensäkin näistä hieman hinnakkaimmistä sytyttimistä. Vaikka periaatteessa jo 20 euroa on liikaa sytyttimestä, niin toivoisin, että asiasta keskusteltaisiin asiaankuuluvasti (nimittäin kun asiasta olen jutellut, niin hieman juttu on jäänyt niihin "Toi on järkyttävän kallis!" ja "Kuka ihmeessä tuhlaa rahansa tollaiseen" juttuihin.
SmokingElvis
 
Viestit: 309
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 3:36 am

Re: S.T. Dupont Xtend - Torchien aatelia kohtuulliseen hinta

ViestiKirjoittaja jpop » La Loka 07, 2006 3:13 pm

SmokingElvis kirjoitti:...juttu on jäänyt niihin "Toi on järkyttävän kallis!" ja "Kuka ihmeessä tuhlaa rahansa tollaiseen" juttuihin.


Tuskin täällä tuon luokan kommentteja kuuluu, mutta valitettava tosiasia on, että tämä on pieni yhteisö ja mm. sytytinmerkkejä ja malleja on valtava määrä. Siten kokemukset jostain aivan tietysti välineestä ovat yleensä valitettavan vähissä, mutta tokihan näistäkin asioista on hyvä keskustella muutenkin :) Maailmalla olevilta isommilta foorumeilta voisi löytyä paremmin kokemuksia. Mutta tilaa sinä ensimmäinen - jos se osoittautuu pitkällä aikavälillä hyväksi ratkaisuksi, ties vaikka saataisiin foorumilla Xtend buumi käyntiin ;)
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja MM » La Loka 07, 2006 9:20 pm

Sytyttelen itse sikarini nyttemmin Blazerin Pocket Torchilla. Paitsi että se täyttää tehtävänsä, minua on myös miellyttänyt sen funktionaalinen työkaluestetiikka. Kalliskaan se ei ollut, mikä on sikäli hyödyllistä että minulla on taipumusta hukata tällaisia esineitä.

SmokingElvis, en voi kommentoida sen kummemmin mainitsemiasi sytyttimiä. Jos ne Sinua miellyttävät, siitä vaan: tunnistan kyllä sen tyydytyksen jota voi tuntea kun omistaa sekä tyylikkäitä - jopa ylellisiä - että tarkoituksenmukaisia esineitä.
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Aapo » Su Loka 08, 2006 2:06 am

Meikäläinen ei ole tarpeeksi materialisti näitten sytkärien vaatimuksill, ts. mulla ei ole omakohtaista kokemusta, enkä ole juuri jaksanut muidenkaan raportteihin kiinnittää huomiota. Kuitenkin sen tiedän, että alt.smokers.cigarssissa Xtendeistä on ollut juttua. Väittäisin näin. :)
Käyttäjän avatar
Aapo
 
Viestit: 801
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 1:09 pm
Paikkakunta: Kuopio

ViestiKirjoittaja Sami » Su Loka 08, 2006 8:48 am

MM, mistä ostit omasi? Antamasi saitti ei myy kuin tukussa.
Mulla on ollut tosi huono tuuri kaikkien stendarien kanssa, jotka olen ostanut. Kaikki ovat hajonneet aivan liian nopeasti. Nyt ostin elokuussa Espanjasta 5e stendarin ja se on jo rikki :( Tosin en odottanut kovin pitkää elinkaarta sillekään, mutta näin nopeasti...

Sami
Sami
 
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 2:41 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja rekola » Su Loka 08, 2006 5:49 pm

brobergsilla noita ainakin on http://www.brobergs.com/cigarfs.htm

Porchen sytkäri vois olla ihan tyylikäs Kuva tai tämä malli... Kuva
Käyttäjän avatar
rekola
 
Viestit: 1065
Liittynyt: Su Helmi 19, 2006 5:12 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja SmokingElvis » Su Loka 08, 2006 10:13 pm

rekola kirjoitti:brobergsilla noita ainakin on http://www.brobergs.com/cigarfs.htm

Porchen sytkäri vois olla ihan tyylikäs Kuva tai tämä malli... Kuva


Cigarworld.de:stä noita saa ainakin halvemmalla (PD5: 150 EUR vs. 161 EUR). Tuo ensimmäinen PD ei taida olla torch? Ja tuo toinenhan on tämä mun mainitsema "Lex Luthor" malli. Tyylikkään näköinen se ainakin on!
SmokingElvis
 
Viestit: 309
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 3:36 am

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ma Loka 09, 2006 2:19 pm

Tota Blazeriahan myy Heartfelt kanssa. Melko suolaisen hintainen... toki voi olla parempi kuin esim. Colibrini.

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

ViestiKirjoittaja SmokingElvis » Ma Loka 09, 2006 3:14 pm

Tomppa kirjoitti:Tota Blazeriahan myy Heartfelt kanssa. Melko suolaisen hintainen... toki voi olla parempi kuin esim. Colibrini.

-Tomppa


Sehän taitaa olla universaalijuttu, että kävipä millä foorumilla tahansa, niin sekä vähän hinnakkaampia väleineitä ostavat tyypit että nämä "laadun päälle tietävät" tyypit pitävät ylivoimaisesti parhaana combona Prince/Blazer PB-207:ää ja Paliota/Havana-leikkuria.
SmokingElvis
 
Viestit: 309
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 3:36 am

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ma Loka 09, 2006 4:45 pm

No niin no, toki noi Colibrini ovat jonkin verran arvokkaampia, tarkoitin että Blazer on tuon näköiseksi arvokkaan oloinen. Mutta toki toimivuus on tärkeää, mitäs sitä ulkonäöstä.

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

ViestiKirjoittaja MM » Ma Loka 09, 2006 7:31 pm

Sami kirjoitti:MM, mistä ostit omasi? Antamasi saitti ei myy kuin tukussa.

Sami, ostin Blazerin Havanna-aitasta. Luulisi niitä vieläkin siellä olevan. En muista hintaa, joten kovin kallis se ei ollut ...
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Jarra » Pe Huhti 20, 2007 11:58 pm

Itselläni on tuo X-Tendin isompi malli ollut käytössä kolmisen vuotta
ja uskallan kyllä suositella lämpimästi!
Tuo sormenjälkijuttu on kyllä totta mutta Salvador Dalia lainatakseni;
"Älkää pyrkikö täydellisyyteen sillä ette koskaan saavuta sitä" :D

Taskunaarmuuntumista pyrin estämään pitämällä "poikaa" semmoisessa pikku pussukassa, tai sitten otan naarmuuntuneen kakkostorchin mukaan.
Joihinkin käyttämiini halvempiin tohottimiin verrattuna myös liekki on
jotenkin pehmeämmän ja laadukkaamman oloinen, se ikäänkuin hyväilee
sikarin kohti viimeistä matkaansa.

Ohessa kuva: Kuva
Ja mikä on hyvää, Faidros,
ja mikä ei ole-
tarvitseeko meidän sitä keneltäkään kysyä?
Jarra
 
Viestit: 18
Liittynyt: To Joulu 14, 2006 3:12 am

ViestiKirjoittaja mto » Ti Tammi 01, 2008 9:40 pm

Jarra kirjoitti:Itselläni on tuo X-Tendin isompi malli ollut käytössä kolmisen vuotta
ja uskallan kyllä suositella lämpimästi!
Tuo sormenjälkijuttu on kyllä totta mutta Salvador Dalia lainatakseni;
"Älkää pyrkikö täydellisyyteen sillä ette koskaan saavuta sitä" :D

Taskunaarmuuntumista pyrin estämään pitämällä "poikaa" semmoisessa pikku pussukassa, tai sitten otan naarmuuntuneen kakkostorchin mukaan.
Joihinkin käyttämiini halvempiin tohottimiin verrattuna myös liekki on
jotenkin pehmeämmän ja laadukkaamman oloinen, se ikäänkuin hyväilee
sikarin kohti viimeistä matkaansa.

Ohessa kuva:


Mitäs kaasua sulla on tuossa? Dupontin omaa? Mistä sitä saa :D
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Lasse » Ke Tammi 02, 2008 10:49 am

mto kirjoitti:
Mitäs kaasua sulla on tuossa? Dupontin omaa? Mistä sitä saa :D


Töölön Sikarikaupasta saa sytytinkohtaisia täyttöpulloja.
Käyttäjän avatar
Lasse
Moderaattori
 
Viestit: 313
Liittynyt: Ti Loka 09, 2007 11:04 am


Palaa alueelle Tarpeisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa