"Sarome"?

Sikarinpolttoon liittyvä välineurheilu tänne (humidorit, leikkurit, tupperdorit, jne... )

Valvoja: Lasse

"Sarome"?

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 03, 2007 11:05 pm

Onko kellään kokemuksia tuosta harmaasta "Sikaritalon" sivuilla olevasta "Sarome"-sytyttimestä? Mitä mieltä olette siitä, ja miten se toimii eli "pelittää" käytännössä?
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

ViestiKirjoittaja SmokingElvis » Ma Maalis 05, 2007 12:52 am

En henk. koht. tuota ostaisi, koska jotenkin tuntuu, että Saromella on vähän kyseenalainen maine. Tuon merkin sytkäreitä voi ostaa muun muassa Stockalta, eli kuitenkin niin sanotusti aika massatuotanto-sytkäreitä ne ovat. Kun aikoinaan kävin Stockalta kysymässä noista, niin heiltä ei varsinaisia torch-Saromeja löytynyt, vaan ainoastaan noita tav. liekillä varustettuja butaanisytyttimiä. En tiedä onko tuokaan sitten torch.

Mielummin satsaisin vaikka tuohon kolme euroa enemmän maksavaan Xikariin, joka ei ole ehkä yhtä tyylikäs tai siro, mutta joka ainakin minua palveli hyvin lähes vuoden, ja olisi palvellut pidempään ellen olisi käyttänyt sitä ehkä liian vaativissa tilanteissa (tai en pitänyt huolta siitä niinkään). Loppujen lopuksi se meni rikki vain, koska menin räpläämään sitä metallista "lankaa", jonka päähän tulee se kipinä (jostain syystä se rupesi siirtymään suoraan butaanireiän päältä pois, ja sitä piti aina ruuvimeisselillä yrittää kohdistaa). Netissä kuitenkin tätä Executivea pidetään perushyvänä torchina.

Itse en enää kuitenkaan edes tämänhintaisia sytyttimiä enää osta, vaan jatkossa käytän sikaritikkuja yms. ja sitten tässä kevään mittaan tilaan mattamustan Dupont Xtendin.
SmokingElvis
 
Viestit: 309
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 3:36 am

ViestiKirjoittaja Arru » Ma Maalis 05, 2007 1:51 am

Itellä on Saromen butaani (torch) sytytin, toimii hyvin. Mistä Elvis on kysenalaisen maineen saanut? Toi hopeinen on ns tavallinen sytkäri, mutta luulis toimivan...
Käyttäjän avatar
Arru
 
Viestit: 551
Liittynyt: To Touko 18, 2006 12:47 am

ViestiKirjoittaja Jakke-Setä » Ma Maalis 05, 2007 7:52 am

Itselläni on Saromen tavallista keltaista liekkiä hönkivä sytytin, jota käytän tulen tarjoamiseen ja piipunpolttoon. Varmasti on toiminut, ei muuta moitittavaa kuin että tuppaa sylkäisemään täytettäessä. Laatuvaikutelma hyvä ainakin tämän yksilön kohdalla. Torcheista en tietenkään tiedä.
-J-
Käyttäjän avatar
Jakke-Setä
 
Viestit: 129
Liittynyt: Ke Maalis 29, 2006 6:46 pm
Paikkakunta: Pertteli

ViestiKirjoittaja jpop » Ma Maalis 05, 2007 8:46 am

Merkit ovat tietysti merkkejä, eikä merkin suosio tai tunnettuus ole välttämättä aina linjassa laadun kanssa. Silti johonkin yksittäiseen, esimerkiksi jostain webbisivulta saatuun _mielipiteeseen_ (siis ei yleinen totuus vaan mielipide) ei yleensä oikein voi luottaa. Sarome on kyllä tunnettu merkki, enkä henkilökohtaisesti ole kuullut tuotteista erityisen vahvoja moitteita. Itselläni ei ole Saromelta muuta kuin kaasua, mutta on noita joskus näppeihin osunut, enkä muistaakseni ole koskaan päättänyt tallata moista syvimpään suohon. Vaikka kysymyksessä olisikin ns. matalamman profiilin merkki, voi tuote olla olennaisilta osiltaan täysin sama kuin esim. Xikarin tuotteet.
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja SmokingElvis » Ma Maalis 05, 2007 2:18 pm

Arru kirjoitti:Mistä Elvis on kysenalaisen maineen saanut?


Muistan lukeneeni vähän negatiivisia kommentteja tästä merkistä kun hain ensimmäistä torchina. Tosin eivät ne mitenkään erityisen vahvasti negatiivisia tosiaan olleet ja tuntui vähän siltä kuin Saromea olisi suoraan verrattu Dupontiin ja muihin "kovemman luokan" merkkeihin, joten tokihan silloin voi löytää jotain moittimista.

Tarkoitus ei ollut sanoa (kieltämättä se vähän siltä kuulosti), että Saromea ei ole mitään järkeä ostaa, mutta itsesta vaan tuntuu (sitä testaamatta, tosin), että "tuolla jossain" on parempia vaihtoehtoja suurinpiirtein samalla hinnalla.
SmokingElvis
 
Viestit: 309
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 3:36 am

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 18, 2007 2:18 pm

Kiitos hyvistä vastauksista. Minulla on yksi Xikarin sytytin "Sikaritalon" valikoimista, ja joskus sen napsutteluun väsyy. Uskoisin, että hinta korreloi aika pitkälle laatuun. En nyt etsikään mitään huippuluokan sytytintä vaan lähinnä sellaista toimivaa perusbutaanisytytintä. Minua tuossa sytyttimessä viehättää sen ulkonäkö, mutta toisaalta en kyllä mene ostamaan tavaraa pelkän ulkonäön perusteella. Ajattelin lähinnä, että tuota olisi mukava joskus väläyttää esille raflassa.

Tuotteiden ulkonäöstä tuli mieleeni tämä "Ladypiippu". Sen siro ulkonäkö miellyttää minua, mutta jos siihen ei saa tai siinä ei ole 9 mm:n filtterioptiota, niin kävelen ulkonäön ohi. No, tämä on kyllä enemmän noita piippupuolen juttuja, mutta otan asian esille esimerkin ja vertailun vuoksi. Palatakseni sytyttimiin totean vain, että kohtuullinen käyttövarmuus riittää minulle. Yleisesti ottaen käytettävyys on ensimmäisellä ja ulkonäkö toisella sijalla.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: "Sarome"?

ViestiKirjoittaja Ydin » Su Maalis 16, 2008 6:38 pm

Meikäläisellä on tämä Sarome, tosin eri värisenä: http://www.sikaritalo.fi/catalog/produc ... 7e1490713f

Hyvä sytytin ainakin piippukäyttöön, mutta säätöä en ole saanut toimimaan. Pohjassa on pieni ruuvi, jolla pitäisi muka saada liekin kokoa säädettyä, mutta en ole tässä onnistunut. Vähän isommaksi pitäisi siis liekkiä saada... Onko kellään samaa sytytintä ja onko tullut säädettyä?
Ydin
 
Viestit: 93
Liittynyt: Su Loka 07, 2007 7:21 pm

Re: "Sarome"?

ViestiKirjoittaja Ydin » La Maalis 22, 2008 9:00 pm

Komento takaisin. Käänsin väärää ruuvia. Sytyttimen pohjassa oleva ruuvi, jota aiemmin kääntelin, ilmeisesti vain pitää sytytintä kasassa ja varsinainen säätöruuvi on puolihuomaamattomasti täyttöaukon kohdalla ja sitä käännettyäni tulee tulta kuin lohikäärmeen kidasta :)
Ydin
 
Viestit: 93
Liittynyt: Su Loka 07, 2007 7:21 pm

Re: "Sarome"?

ViestiKirjoittaja MiTo » Ma Syys 01, 2008 10:14 pm

Itsellä on Saromen piippusutkiä pari kipaletta ja kumpikin on moitteettomasti toiminut. Siis butaanivehkeitä ovat. Toinen on perusmalli ja toinen hieman tyyriimpi vähän "steampunk henkinen" (189€ oli stokkalla :P ) no onneksi en täyttä hintaa maksanut kummastakaan.Mutta kuitenkin soivia pelejä molemmat.
The pipe with solemn interposing puff,
Makes half a sentence at a time enough;
The dozing sages drop the drowsy strain,
Then, pause and puff and speak, and pause again.

-William Cowper, Conversation
Käyttäjän avatar
MiTo
 
Viestit: 204
Liittynyt: Pe Joulu 28, 2007 9:23 pm
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Tarpeisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron