Sivu 1, 2:sta

Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 11:24 am
Kirjoittaja homer
Osaatteko kokeneemmat sikariharrastajat sanoa, mitkä sikarit omaisivat hyvän ikääntymispotentiaalin? Ajattelin tuoda tammikuussa Dubaista pari boxia sikareita, mutta minun hitaalla polttelutahdilla sikarit tulevat varmaankin viettämään humissa aikaa useita vuosia. Pitäisi osata siis ostaa sellaisia sikareita, jotka eivät heti parin vuoden säilytyksen jälkeen ala menettää parasta teräänsä.
Tässä dubai dutu free perusvalikoima:
Cohiba
-magicos
-Robustos
-siglo 2, 4 ja 6
Montecristo
-Edmundo
-monte 2 ja monte 4
El rey del mundo
-choix supreme
partagas
-Lusitania
-serie d nro4
-serie p nro 2
Hoyo de monterrey
-epicure 2
-petit robusto
Punch
-punch punch
Trinidad
-reyes
Bolivar
-belicosos finos
-royal coronas
H.upmann
-magnum 46
Vegas robaina
-famosos
-unicos

Ajattelin tuoda laatikon H.Upmann 46 ja toiseksi ajattelin jotain Cohibaa tai Montecristo nro 2.

Jos jollain on mielipiteitä asiasta niin olen kiinnostunut kuulemaan niitä.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 11:40 am
Kirjoittaja Tomassino
No minä nyt aikani kuluksi annan oman suppean, mutta vastaavasti ympäripyöreän vastauksen.
Ikäännyttäminen ei tee noille millekään pahaa, mutta esimerkiksi Cohibat ja Montecristot suorastaan vaativat ikäännyttämistä. Rey del Mundot, Partagakset ja Magnumit ovat olleet jo nuorinakin varsin maukkaita ja viihdyttäviä.

Jos haluat ostaa sellaiset sikarit, jotka aiot haudata muutamaksi vuodeksi tai pidemmäksi aikaa humiin, niin koeta haistaa laatikkojen sisältöä. Mitä voimallisempi ja huumaavampi aromi boksista nousee, sitä parempi ikääntymistä ajatellen. On ns. potentiaalia pehmetä ja tulla vieläkin kompleksisemmaksi (moniulotteisemmaksi). Jos sikari on jo uutena valju, ei se siitä ikäännyttämällä ainakaan vahvistu. Tarkemmin saa kertoa ne, jotka ikäännyttämisestä oikeasti tietävät paljon.

Minä ottaisin ikääntymään Monten 2.sia, Bolivarin BF.iä ja Cohiban robustoja.
Punchin punch punch on kuin pahvia polttaisi. Samalata merkiltä löytyy samaa vitolaa myös
Royal selection No 11, joka on parempi. Omskakas saattaa tietää kyseisen pöllin muutoksista iän myötä.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 3:46 pm
Kirjoittaja noviisi
Tuolta listalta mä laittaisin ikääntymään:
- ERdM CS
- Partyt
- Bolit
- HU M46
- VR:t

Ja muutama muu mun mielestä hyvin ikääntyviä:
- HdM:n Le Hoyo sarja
- Useimmat RyJ:t
- Monet muutkin HU:t
- Useimmat RA:t

Tätä kokonaisuutta on ihan perkeleen vaikea lähteä puimaan, etenkin, kun kukaan tällä pallolla ei tiedä täydellisen varmasti sikareiden iättämisestä kaikkea. Tuntuu siltä, että itselläkin alkaa kohta olemaan vasta puolet alkeista joten kuten sisäistettynä, nyt sitäkin pitäisi ruveta siirtämään käytäntöön. Jonkinlainen näppituntuma kyllä kasvaa ajan myötä ja joskus se kasvu tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta.
Puhutaan, että paljon secoa sisältävät blendit tulisivat iän myötä parhaimmiksi, tiedä tuota sitten varmasti. Tämän voisi yrittää yleistää karkeasti siten, että uutena medium-vahvuiset pöllit olisivat ihanteellisimpia pitkän iän malleja. Tuon ei tietenkään tarvitse välttämättä sulkea muitakaan pois olemasta vanhoina hyviä. Eri vuosikerratkin ikääntyvät eri tavalla. Makuasioistahan nyt myös puhutaan.
Voi myös käydä niin, että sinulla on kaksi samalla laatikkokoodilla leimattua samanlaista laatikkoa ikääntymässä samassa paikassa ja kymmenen vuoden kuluttua toisen laatikon sisältö on taivaallista ja toisen palanutta pahvia.

Paljonhan tästä aiheesta voisi yrittää vääntää, itseänikin aihe kiinnostaa suuresti. Mutta lyhyesti, tässä mun kaksi senttiä.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 8:10 pm
Kirjoittaja homer
Kiitoksia mielipiteistä ja vinkeistä. Katsotaan mitä sieltä sitten lopulta löytyy.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 8:20 pm
Kirjoittaja noviisi
Jos sulla ei ole MRN:n kirjaa, niin mun muistaakseni Omskakas laittoi joskus tänne jonnekin linkin, jossa on skannattuna kyseisen kirjan iättämisestä kertova luku. Etsipä se jostain, siinä on paljon hyvää informaatiota aiheesta.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 8:28 pm
Kirjoittaja lubino
Tuossakin on jotain tietoa.
http://www.cubanbest.com/helpful-hints/aging-your-cigar
Kun ajelet seuraavan kerran ohitse niin käy hakemassa tuo kirja lainaan :wink:

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 9:12 pm
Kirjoittaja Tomassino

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Su Joulu 30, 2012 9:59 pm
Kirjoittaja Omskakas
Nimimerkki mainittu kahdesti ketjussa, vaikken oikeasti tiedä ikäännyttämisestä (juuri) mitään. Nopeasti vilkaistuna tuossa listassa ei ole mitään, mikä menisi pilalle, vaikka niitä puolenkymmentä vuotta humissa makuuttaisitkin. Lähes mahdotonta puolestaan olisi sanoa, että joku sikari tuolta listalta paranisi ikääntyessään enemmän kuin joku toinen. Kun se alkutilannekin on tuntematon. Ja tarkoitushan on poltella noita pitkin matkaa. Suosittelen, että ostat sitä, mistä pidät eniten, polttelet pikkuhiljaa ikääntyviä sikareita pois ja nautit matkasta.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Ma Joulu 31, 2012 5:36 pm
Kirjoittaja homer
Kiitoksia vastauksista. En omista MRN:n kirjaa ja sen saatavuus on huono ellei halua ostaa ebaysta hintaan 500$.

lubino kirjoitti:Tuossakin on jotain tietoa.
http://www.cubanbest.com/helpful-hints/aging-your-cigar
Kun ajelet seuraavan kerran ohitse niin käy hakemassa tuo kirja lainaan :wink:


Katsotaan jos kesällä mökille mennessä lainaisin kirjan ja palauttaisin sen sitten paluumatkalla. Kiitos tarjouksesta :D

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Ti Helmi 26, 2019 12:55 pm
Kirjoittaja Syöpäkääryle
Boxissa vai ilman?

Asia, jonka suhteen en saa tehtyä päätöstä. Tällä hetkellä humidoreissa on irtosikareita lavoilla, kuin myös boxeissa pohjalla. Tuleeko eroa ikäännyttämisen suhteen? Sellaista eroa siis, jonka oikeasti huomaisi poltellessa. Teoriassahan tuo on erilaista, mutta miten käytännössä sitten?

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Ke Helmi 27, 2019 7:52 am
Kirjoittaja lubino
Suljetuissa boxeissa.
Siellä ne marinoituu keskenään omissa kaasuissa seetrin ympäröimänä. Eikä kosteuden heittely pääse vaikuttamaan niin helposti.
Avoimessa alustassa varmasti ikääntyy myös mutta niiden ikääntymiseen / makujen kehittymiseen vaikuttaa koko humin ilmanala. Sekä tietenkin ilmanvaihtelut kun avaat humin ja suljet sen.
Tämä oli henkilökohtainen mielipide.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Ke Helmi 27, 2019 11:23 am
Kirjoittaja Syöpäkääryle
lubino kirjoitti:Suljetuissa boxeissa.
Siellä ne marinoituu keskenään omissa kaasuissa seetrin ympäröimänä. Eikä kosteuden heittely pääse vaikuttamaan niin helposti.
Avoimessa alustassa varmasti ikääntyy myös mutta niiden ikääntymiseen / makujen kehittymiseen vaikuttaa koko humin ilmanala. Sekä tietenkin ilmanvaihtelut kun avaat humin ja suljet sen.
Tämä oli henkilökohtainen mielipide.


Tämä on se teorialuento tosiaan johon tuo "boxitus" varmaan perustuu. Miten käy käytännön suhteen jos laitetaan sokkona maistelemaan?

Pari RyJ sikaria oli yhden boxin alemmasta kerroksesta alkaneet kukkimaan. Huomasi aika nopeasti miksi jostain cigarworldista tuli niin usein kukkivia boxeja. Kaupat pitävät niin paljon korkeammalla kosteuden. Heti kun oli tuolla alatasolla 72-74 ja muutamia kuukausia boxi, niin johan oli alkanut tulla öljyt läpi. Ylempänä 68-70 ja ei lähellekään vastaavaa reaktiota.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: Ke Helmi 27, 2019 9:37 pm
Kirjoittaja noviisi
^ Se valkoinen niissä kosteammissa sisällöissä on hometta. Haitatonta tosin ja lähtee helposti pyyhkimällä pois. Tutki vaikka mikroskoopilla, niin huomaat, ettei se ole kiderakenteista.
Kuten mainittu, niin iätys tapahtumana on juuri tuota marinoitumista ja se marinadin kemiallisista reaktioista syntyviä asioita. Jos sen marinadin tuulettaa pois, niin ei sitä vaikutustakaan synny. Tämä siis vertailuna laatikossa vs vapaassa ilmassa. Monella on tapana tehostaa marinadin säilyvyyttä kelmuttamalla laatikot, joissa ne sikarit ovat sisällä.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: To Helmi 28, 2019 1:42 pm
Kirjoittaja Syöpäkääryle
noviisi kirjoitti:^ Se valkoinen niissä kosteammissa sisällöissä on hometta. Haitatonta tosin ja lähtee helposti pyyhkimällä pois. Tutki vaikka mikroskoopilla, niin huomaat, ettei se ole kiderakenteista.
Kuten mainittu, niin iätys tapahtumana on juuri tuota marinoitumista ja se marinadin kemiallisista reaktioista syntyviä asioita. Jos sen marinadin tuulettaa pois, niin ei sitä vaikutustakaan synny. Tämä siis vertailuna laatikossa vs vapaassa ilmassa. Monella on tapana tehostaa marinadin säilyvyyttä kelmuttamalla laatikot, joissa ne sikarit ovat sisällä.


Mielipiteille vapaus. Taitaa olla aihe, josta ei kannata sen suurempaa väittelyä aloittaa.

Re: Sikareiden Ikäännyttäminen

ViestiLähetetty: To Helmi 28, 2019 7:16 pm
Kirjoittaja noviisi
Syöpäkääryle kirjoitti:Mielipiteille vapaus. Taitaa olla aihe, josta ei kannata sen suurempaa väittelyä aloittaa.


Minkä asian käsitit tuossa mielipiteeksi?