General der Jagdflieger

Yleistä keskustelua sikariharrastuksesta.

Valvoja: Lasse

General der Jagdflieger

ViestiKirjoittaja Lepakko » To Heinä 11, 2013 8:46 am

Lukaisin eilen loppuun mainioon lentäjäkenraali Adolf Gallandin elämäkerran. Aloittaessaan sotilasuraansa Espanjan sisällissodassa Galland tykästyi sikareihin. Kirjassa mainitaan toisaalla hänen polttaneen brasilialaisia sikareita, toisaalla espanjalaisia (sikareita siis edelleen). Hänellä oli omassa hävittäjäkoneessaan aina myös autosta besorkattu tupanasytytin sekä pidike sikarille. Useamman kilometrin korkeudessa kuulemma sikari maistui kitkerälle, joten hän saattoi laskeutua muodostelmasta lentämään matalammalle jotta saisi paremmat aromit irti sikaristaan.
Ollessaan sodan jälkeen vielä länsiliittoutuneiden hellässä huomassa, hän tapasi tupakkakauppias Vollmerin (toisaalla häntä tituleerataan sikarinkäärijäksi), joka oli yksi kolmesta tupakkaupasta/tupakanvalmistajasta, jolla oli lisenssillä oikeus valmistaa ja myydä General der Jagdflieger-sikareita. Galland sai muutaman viimeisen, jäljellä olleen laatikon kauppiaalta lohdutukseksi hävityn sodan ja vankeuden aiheuttamaa mielipahaa lievittämään.

Samaisella kauppiaalla oli ollut sodan lopussa Gallandin rakkaat ja arvokkaat haulikot säilössä. Vaan amerikkalainen upseeri ne sieltä rosvosi. Sodan jälkeen Galland jäljitti aseitaan vuosikymmeniä, ja saikin usein vaihtuvia omistajia tietoonsa, mutta eräskin tavoitettu ei ollut kiinnostunut myymään niitä lailliselle omistajalleen, koska totesi tylysti niiden hinnan kohoavan entisestään, kunhan arvon kenraalista aika jättäisi. Lopulta, vasta 1980-luvun alussa, Galland sai aseensa ostettua takaisin itselleen edesmenneen amerikkalaisliikemiehen jäämistöstä. Liikemies oli ennen kuolemaansa halunnut palauttaa aseet alkuperäiselle omistajalleen.

Mutta takaisin asiaan: Onkohan tuollaista sikaria tai edes rasiaa säästynyt jälkipolville ainuttakaan? Pikainen googletus ei tuottanut tulosta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Galland
Käyttäjän avatar
Lepakko
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 1:22 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Palaa alueelle Sikariharrastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron