Sikarointivuosi 2015

Yleistä keskustelua sikariharrastuksesta.

Valvoja: Lasse

Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja Asser Kääpä » Pe Tammi 01, 2016 1:28 am

Otin vapauden perustaa ketjun menneen vuoden sikarointimuisteloille. Vuoden 2014 yhteenveto löytyy tuolta: viewtopic.php?f=10&t=3628

Poltin menneenä vuonna yhteensä 75 sikaria, kaikki kuubalaisia. Poltetuista paras ja kaunein oli La Gloria Cubana Tainos (LRE MAR 09), josta mustakantiseen muistikirjaan on merkitty lyhykäisyydessään seuraava arvio: "Täydellinen."

Muut erityisen säväyttäneet sikarit olivat Partagas Aristocrats & Serie D No. 5 sekä Por Larranaga Petit Coronas. Noin yleensä ottaen Bolivar, Partagas ja Por Larranaga olivat sikareita meikäläisen makuun. Jokaiselta poltin tosin niin erinomaisia, hyviä, keskinkertaisia kuin huonojakin sikareita.

Sen sijaan poltin vuoden aikana 7 keskinkertaista ja 7 huonoa H. Upmannia, en yhtä ainutta hyvää tai erinomaista. Montecristo ja Romeo y Julieta puolestaan olivat huomattavan keskinkertaisia. RyJ Belvederes ansaitsee kyseenalaisen kunnian olla ainoa koko vuoden aikana poltettu pahanmakuinen sikari.

Mielelläni lukisin muidenkin palstalaisten top-listauksia tahi vapaamuotoisempia muisteloita menneeltä vuodelta.
Käyttäjän avatar
Asser Kääpä
 
Viestit: 80
Liittynyt: Su Helmi 09, 2014 11:03 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja Jaga » Pe Tammi 01, 2016 9:07 pm

Vuonna 2015 tuli poltettua yhteensä 103 sikaria ja polttelutahti jakautui vuoden ajalle seuraavasti:
Kuva
Kuvassa näkyy selkeä piikki elokuun kohdalla, jolloin tuli Tanskassa polteltua aika paljon kun oli paljon vapaa-aikaa ja aktiivisia polttelukavereita. :sigge:

Pisteytin kaikki polttamani sikarit kouluarvosanoilla 4-10. Vuoden parhaat sikarit olivat Sancho Panza Bachilleres (CFGOS OUSU, 09/98) (10-) ja Bolivar Coronas Extra (OSU AGO 01) (9½). Muita erinomaisia sikareita vuoden aikana olivat mm. Trinidad Fundadores -99, Hoyo Coronations ja Por Larranaga Secretos ER España. Vuoden selkeästi huonoin sikari oli Caminante Perfectos (6-).

Kovin paljoa ei tullut poltettua huonoja sikareita vuoden 2015 aikana ja tässä arvosanajakaumaa vuoden ajalta:
Kuva
Arvosanajakauma on aika lähellä Gaussin käyrää ja laskennallinen keskiarvo kaikille poltetuille sikareille on aika tarkkaan 8+.
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja Asser Kääpä » La Tammi 02, 2016 5:06 pm

No niin! Lisää graafeja kehiin. Noviisilta irtoais varmasti pienellä ristiintaulukoinnilla kaikkea mielenkiintoista dataa...
Käyttäjän avatar
Asser Kääpä
 
Viestit: 80
Liittynyt: Su Helmi 09, 2014 11:03 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja noviisi » La Tammi 02, 2016 5:41 pm

No juu. Nyt en ole sen varsinaisen koneen ääressä, mutta pitänee laatia tilastoa myöhemmin ja lisätä tähän.
Sikarointitahti on mulla aiemmista vuosista hieman laantunut vuonna 2015, ihan tarkoituksellisesti, mutta kyllähän niitä on silti mennyt jokunen.
Vuoden parasta olen jo ehtinyt miettimäänkin, enkä muistilohkoistani löydä mitään parempaa kuin La Escepcion Selectos Finos ER 2011 Italia. Se oli aivan kohtuuttoman hyvä tajunnan räjäyttäjä! Toinen muistiin jäänyt erittäin hyvä ja maukas tuplavyö oli Quai d'Orsay Belicoso Royal ER 2013 Francia. Näitä jos tulee nokan eteen, niin OSTA! Sitten on paljon loistavia normituotannon pöllejä, jotka ilahduttavat aina läsnäolollaan. Monesti on tullut mainittua, mutta otetaanpa kerran vielä. Por Larranaga Montecarlo, erinomainen ja edullinen. Partagas Shorts, no se nyt vaan on pettämättömän hyvä! Bolivar Petit Coronas, takuuvarma herkku. Lopetetuista Partagas Seleccion Privada No.1, Bolivar Bonitas, Partagas Serie du Connaisseurit, Bolivar Gold Medal. Poltinkohan viime vuonna Party Coronaa? En muista, mutta jos poltin, niin tuskin ollut valittamista. Onhan niitä paljon muitakin erinomaisia...
Mikäköhän olisi vuoden floppi? Olenkohan mä unohtanut jotain, kun ei tule mieleen. No, yhden PLPC:n loppu oli karmea, mutta yleisesti on kyllä hyvä pölli. Saattaa tuo huonous kyllä johtua eräästä itsestäni riippumattomasta asiasta, jota en viitsi tässä tuoda julki... Useimmat huulien väliin eksyneet muukalaisetkin olivat ihan poltettavia ja jopa mielenkiintoisia. En ole jaksanut opetella niiden nimiä, joten jäävät nyt kunniatta. Kai se vaan on niin, että sikarit ovat hyviä! :)

Sitten pieni tilastotutkimus ja tällaista tuloksena:
Vuonna 2015 varastosta poistuneet pöllit: 229 kpl
Vuonna 2015 tarjotut ja vaihtareina menneet: 62 kpl
Vuonna 2015 tarjottuna tai vaihtareina saadut: 58 kpl
Vuonna 2015 ostetut pöllit: 35 + yksi Monte mini 50 laatikko.
Vuonna 2015 poltetut pöllit: 167 kpl
Sellaista. Ei tullut poltettua kovin monta patukkaa, keskimäärin yksi sikari 2,18 päivässä. Vaihtarit ja tarjotutkin menevät pitkässä juoksussa melkolailla tasan. Hankintaosasto saisi vähän ryhdistäytyä. 8)
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja Jaga » La Tammi 02, 2016 9:51 pm

Koska lomalla on aina ylimääräistä aikaa niin laitetaanpa vielä vähän tarkennettua dataa aiheella muukalaiset vs kuubalaiset. Vuoden 2015 aikana poltetuista 103 sikarista 63 oli kuubalaisia ja 40 muukalaisia.

Muukalaiset ja kuubalaiset ovat jakautuneet vuoden varrelle melko tasaisesti:
Kuva

Kuubalaiset näyttävät saaneen keskimäärin vähän parempia arvosanoja:
Kuva

Kaikkien poltettujen muukalaisten arvosanakeskiarvo oli tasan 8 ja kuubalaisilla vastaava lukema 8,41. Tällä perusteella sanoisin siis kuubalaisten olevan keskimäärin omaan makuun parempia kuin muukalaisten, mutta tykkään kyllä edelleen paljon molemmista. :sigge:
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Sikarointivuosi 2015

ViestiKirjoittaja Simeoni » Pe Tammi 08, 2016 2:36 pm

Vuonna 2015 tuli muutaman määrällisesti nousujohteisen vuoden perään poltettua vähemmän sikareita kuin kertaakaan sen jälkeen kun harrastusta muutama vuosi sitten vakavammin aloittelin. En oikein edes keksinyt syytä moiseen himmailuun. Poltetuista sikareista 65,33% oli kuubalaisia ja 34,67% muukalaisia, jatkaen alusta asti vallinnutta kuubalaisten nousujohteista kehitystä (2012: 23,6% -> 2013: 41,9% -> 2014: 52,6%). Hankintapuolella kuubalaiset hallitsivat vieläkin selvemmin, samoin varastoissa jo yli neljä viidesosaa sikareista on Kuubasta. Varastojen kasvu oli aika maltillista, ja sellaisena tahdin on tarkoitus jatkuakin ilman erityisempiä hamstrauksia. Kunhan vuoden lopussa on aina pöllejä enemmän kuin vuoden alussa, niin olen tyytyväinen.

Mitkä sitten jäivät erityisemmin mieleen? Ainakin oli ilahduttavaa huomata pari vuotta sitten hankittujen vanhojen suosikkieni ERDM Choix Supreme ja Bolivar Royal Coronas -boksien selvä herääminen eloon, kun olin ne jo ehtinyt välillä tuomita tylsiksi tai vähintäänkin postimatkan kuivattamiksi. Olivat näköjään vain odottelun tarpeessa, ja maistuivat taas 2015 aivan erinomaisilta molemmat. Iän hieno vaikutus n. 5-10 vuotiaisiin sikareihin alkoi myös viime vuonna kenties aueta entistä paremmin itselleni. Parhaimpina esimerkkeinä tuohon ikäluokkaan osuvista erinomaisen maukkaista ja tasapainoisista esiteini-ikäisistä voisi mainita vaikkapa Romeo y Julieta Exhibicion No.4, Vegas Robaina Maestros, ja sika(ri)rinkipöllinä Noviisilta saatu Punch Royal Selection No.12. Muutama muukin mainio vanhempi patukka osui kohdalle. Tuoreemmista habanosseista maistuivat esimerkiksi Partagas D4, Punch Punch, Montecristo Petit No.2 ja Vegas Robaina Famosos.

Muukalaisten osalta vuosi oli aika pliisu siinä mielessä, että uusia suosikkeja ei oikein löytynyt, vaan jälleen on lähinnä nostettava esiin jo viime vuosilta tutut Aging Room M356 Presto ja Gran Habano Gran Reserva 2010 #5. Parit Joya De Nicaraguan eri sarjojen pöllit taisivat olla myös oikein hyviä. Nykyään tosin alkaa monissa - varsinkin nicaragualaisissa - pölleissä vallalla oleva reipas pippuri itselläni tökkimään, minkä takia ei oikein tullut nautittua entiseen malliin monista sinänsä ihan laadukkaistakaan pölleistä (esim. My Father -tuoteperhe, Oliva, jopa monet Padronit…). Tykkään kyllä edelleenkin silloin tällöin myös muukalaisia poltella, jos ei muuten niin ihan vaihtelun vuoksi. Kyllä niitä omalla tavallaan hyviä pöllejä niistäkin löytyy.

Varsinaisia pahoja pettymyksiä ei oikein tullut onneksi vastaan kertaakaan. Joitakin hieman vähemmän maistuvia sikareita toki, mutta sen verran vähän että laitetaan huonojen yksittäiskappaleiden piikkiin ja jätetään erikseen mainitsematta. Ainoastaan yhden tietyn kanarialaisen tuulitunnelin jättäisin näistä jatkossakaan testaamatta jos mahdollisuus tulisi.

Vuoden kohokohtia sikaririntamalla on aina muiden sikariveikkosten tapaaminen livenä, niin myös 2015. Drinkalotin järkkäämät kutsut Kirjalla ovat jo muodostuneet perinteeksi, ja mukaan on koetettava päästä aina tilaisuuden tullen. Kesämiitin missasin viime tingassa, mutta onneksi pikkujouluissa tunnelmaa riitti senkin edestä ja paikalla taisi olla jopa ennätysmäärä osallistujia. Lisäksi pienemmissä puitteissa oli viime vuonna ilo ja kunnia poltella ainakin foorumistien Oka, Lubino, Johnnyboy, Elmiguel, Tujonius ja Noviisi seurassa, hienoja miehiä kaikki. Näistä lähtökohdista siis hyvillä mielin uuteen sikarivuoteen.
:bisse:
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna


Palaa alueelle Sikariharrastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron