Sikarivuosi 2018

Yleistä keskustelua sikariharrastuksesta.

Valvoja: Lasse

Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja Tujonius » La Tammi 05, 2019 11:09 am

Tähän voipi laittaa kertomuksia, listoja tai vaikka taulukon menneestä vuodesta rakkaan harrastuksen parissa.
"Trying is a first step towards failure" -Homer Simpson-
Käyttäjän avatar
Tujonius
 
Viestit: 251
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 6:06 pm
Paikkakunta: Godisby

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja Tujonius » La Tammi 05, 2019 11:29 am

Vuode saldo oli 55 poltettua sikaria. Näistä valtaosa (27kpl) oli Nicaraguassa. Kuubalaisia 11. Jokunen Dommari ja Hondu. Meksiko, Panama ja Italia mahtui mukaan myös.

Erityismaininnan ansaitsevat:
-Cuaba Salomones
-Partagas Culebras
-Juan Lopez 2
-Davidoff Winston Churchill late hour robusto
-Drew Estate Liga Privada T52 robusto
-Drew Estate Unico Series Papas Fritas (short fillerkin voi olla näköjään herkkua)
-Oliva V tuplarobusto (sokkopölli. Oli kiva löytää vanha suosikki uudestaan)

Muuta maininnan arvoista menneessä vuodessa oli aina ihanat pikkujoulut, miellyttävä luokkaretki Stadin panimolle sikaritovereiden kera, sekä terassilla järjestetty viskitasting sikarien kera.

Lisäksi sikarit muuttivat useista tuppereista yhteen kaappiin. Lisätilaa on nyt (ehkä) useammaksikin vuodeksi.
"Trying is a first step towards failure" -Homer Simpson-
Käyttäjän avatar
Tujonius
 
Viestit: 251
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 6:06 pm
Paikkakunta: Godisby

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja Kumppari » La Tammi 05, 2019 4:36 pm

Mulla lukumäärä on noin, kun en ihan tarkkaa määrää muista. Jossain 30 kappaleen välillä.
Viime vuodessa oli huomionarvoista, että poltin vain kaksi sikkeä ollessani yksin, kaikki muut sosiaalisesti seurassa.
Myöskin suurin osa polttelusta tapahtui ulkomailla, Savon suuri savu ja pikkujoulut teki asiaan poikkeuksen.

Sikarien määrä on pysynyt samoissa, siinä 350 kpl tietämillä, uusia on tullut tilalle samoilla hetkillä, kun vanhoja on mennyt, -+5 taitaa olla tilastoerona vuoden takaiseen.

Mitään erityisen huomionarvoista sikaria ei tullut vastaan, mutta ei kyllä huonojakaan. 95% pysyin Kuubalaisissa.
Ehkäpä maininnan arvoisena yllättäen vähemmistöön kuulunut Bespoke Basilica A, joka tuli sauhuteltua Miskissä fiinimmän hotellin kattoterassilla, ilma vaihteli helteestä ukkosmyräkkään. Kokemuksena hieno.

Minskin lisäksi tuli käytyä kahteen otteeseen köpiksessä, toisella kerralla myös Ruotsin puolella Malmössä tervehtimässä paikallisia harrastajia.
Lisäksi Siilinjärvelle suuntautunut viikonlopun mittainen miitti ja Tampereen minitapaaminen tuli käytyä läpi.

Nyt kuluva vuosi tulee olemaan edellisen kanssa hyvinkin samanlainen, reissu Berliiniin odottaa muutaman viikon kuluttua ja lisää on tiedossa.
Luomun ja käsityöläisten ystävä!
Käyttäjän avatar
Kumppari
 
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Heinä 20, 2009 1:41 am
Paikkakunta: Rauma

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja Simeoni » La Tammi 05, 2019 5:32 pm

Määrällisesti parhaimmista vuosista on tultu aika paljon alaspäin, nykyisin tulee paljon herkemmin jätettyä polttamatta jos keli/mielentila/tähtien asento tms. ovat epäsuotuisat rauhaisalle sikarihetkelle. Kirjanpidon mukaan enää 67 kpl oli viime vuoden saldona. Jakauma aika tarkalleen 2/3 kuubalaisia ja 1/3 muukalaisia. Vuoden teemana oli poltella mahdollisimman paljon yksittäiskappaleita pois humeista pyörimästä ja näin hieman tiivistää valikoiman laajuutta. Tästä johtuen monet oman varaston boksit eivät käytännössä huvenneet lainkaan vuoden aikana.

Oli varmaan ensimmäinen vuosi koko harrastushistorian aikana kun hankinnat jäivät polttosaldoa pienemmiksi. Johtuu pääosin siitä että asetettu tavoitetaso varaston osalta (n. 10 vuoden puskuri) on jo saavutettu, enkä koe tarpeelliseksi lähteä tuosta enää määrää käytännössä kasvattamaan. Uskoisin että jatkossakin hankitaan suurin piirtein saman verran kuin mitä poltellaan ilman isompia hamstrauksia.

Tujon kanssa ainakin panimokierroksen Stadin Panimolla (+jatkot Kirjalla) sekä perinteiset pikkujoulut kokeneena, sekä Kumpparia kompaten Tampere-meetin osalta, voin vahvistaa että todella hauskaa on ollut aina kun palstaveljiä on jonkin (teko)syyn varjolla yhteen kokoontunut. Yleensä seuraavana aamuna on huono happi ja vaatteet haisevat kuolemalta ja/tai tuhkakupilta.

Vuoden aikana poltetuista sikareista ansaitsevat kunniamaininnan:
- A.Fuente Opus X Double Robusto. Ensimmäinen polttamani Opus X, ja korkeat ennakko-odotukset täyttyivät kevyesti. Hinta/laatu-suhdekin kohdillaan kun sain ilmaiseksi. Vuoden paras.
- La Gloria Cubana MdO2. Tyylikkäästi ikääntynyt kuubatar. Voi kun näitä vielä jostain saisi hommattua.
- Vegas Robaina Familiar. Vuosikerta -99, oli huikean maukas kaveri. Kaikki nämä saman alkuperän vanhemmat yksilöt eivät ole päässeet ihan samalle tasolle mutta tämä oli yksinkertaisesti loistava.
- Montecristo Edmundo CAVA 8. En muista mikä tämän tuplavyön tarina yleisesti ottaen oli, tämä yksilö tuli kai Okalta vastalahjana jostakin. Tyylikäs ja hienostunut. Eli vähän niin kuin Oka itsekin.
- Saint Luis Rey Coronas. Hieman vanhempaa kuubatuotantoa tämäkin ja maukas kuin mikä.

Isoja pettymyksiä ei oikeastaan ollut, poislukien muutama rakenneongelmainen yksilö.
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja ZuuHou » Ma Tammi 07, 2019 10:49 pm

Vuosi 2018 oli minulle oikeastaan ensimmäinen vuosi tämän harrastuksen parissa, vaikka joitain satunnaisia pöllejä on tullut käryteltyä aikaisemminkin. Tämänkin foorumin tietopankkia on hyödynnetty ahkerasti, toivottavasti aktiivisuustaso joskus vielä palautuisi kultavuosien tasolle.

Aloitin hankkimalla alkuvuodesta ensimmäisen humidorini, tai oikeastaan kaksi. Toinen oli 50 kappaleen kohtuutasoinen laatikko ja toinen oli 10 kappaleen halpis matkaversio. Täytettä näihin tuli hankittua aluksi Töölöstä, sitten Tallinnasta ja loppujen lopuksi päädyin kesän aikana kolme kertaa Espanjaan. Jo ensimmäisen reissun kohdalla oli syytä hankkia isompi kaappi ja Antonio Oliver tuossa vieressä nyt jurnuttaa. Lahdesta kävin vielä koukkaamassa seetriä ja valmistin omat hyllyt, jotta sikarit saisivat arvoisensa pedin. Paluuta vanhaan ei enää ollut.

Poltettujen sikareiden määrä vuoden aikana asettui suurin piirtein sadan tuntumaan, tarkkaa laskelmaa en ole suorittanut. Jakauma lienee noin puolet Kuubalaisia ja puolet Muukalaisia. Valtaosa pölleistä tuli poltettua kauniin ja lämpimän kesän aikana, nykykeleillä käryää noin kerran viikossa takkatulen äärellä.

Vähäisestä kokemuksesta johtuen kaikki sikarit ja niistä irtoavat makuelämykset olivat minulle uusia. Pyrin ensimmäisen vuoden aikana polttamaan mahdollisimman paljon erilaisia yksilöitä löytääkseni mieleisiä, joita voisi sitten alkaa hamstraamaan ihan laatikoissa yksittäiskappaleiden sijaan. Ostan aina kaksi, yksi nopeasti testattavaksi ja toinen säästöön myöhempää varten.

NUB Cameroon ja Maduro: Näistä koko homma oikeastaan alkoi, joten ovat ehdottomasti mainitsemisen arvoisia. Tällä hetkellä humista ei löydy yhtäkään kappaletta kumpaistakaan, mutta sopivan tilaisuuden tullen hankin varmasti muutaman yksilön, vaikka vuoden mittaan parempiakin kärytettäviä löytyi.

Varsinaisina löytöinä pidän seuraavia hyvinkin edullisia, mutta silti maittavia tapauksia. La Aurora ADN Dominicano Robusto ja Cao Pilón Robusto. ADN alle neljään euroon Espanjasta on halvin sikari, mitä osaan silti arvostaa hyvänä tai jopa erinomaisena. Cao pari euroa kalliimpana meneekin jo suoraan osastolle erinomainen, hinta-laatu näissä voittamaton.

Sitten hypätään suoraan vuoden parhaisiin, hinnasta välittämättä.
Cohiba Robusto: Näitä tuli poltettua kolme kappaletta vuoden aikana ja jokainen niistä oli pehmeydessään loistava. Tästä sikarista ei yksinkertaisesti löydä etsimälläkään pahaa sanottavaa ja lopussa joutuu aina etsimään hammastikkua, kun alkaa kynnet kärventyä.
Oliva Serie V Melanio Torpedo: Madurot tuntuivat usein olevan täyteläisyydessään minulle mieluisia. Näitä poltin yhden ja toinen vielä odottaa kaapissa. Kunnon aterian jälkeen, sopivan väriviinaksen kanssa nautittuna todellinen elämys. Laatikon ostan heti, kun sellainen sopivaan hintaan eteeni sattuu.
Partagas Lusitania: Satuin saamaan tällaisen möhkäleen käsiini vanhalla vyöllä. Eikä ainoastaan vanhalla, vaan vanhaakin vanhemmalla. Eli sikari oli valmistettu ennen vuotta -02, tarkempi ajankohta tuntematon. Poltin sen uuden vuoden kunniaksi ja odotukset olivat korkealla. Olin täysin valmistautunut pettymään, mutta ei. Sikari oli hyvin säilynyt. Vuodet olivat pehmentäneet ja pyöristäneet makuprofiilia (oletan, uudempaa en ole polttanut), mutta Partagasille ominaista potkua oli juuri sopivasti jäljellä. Erittäin miellyttävästi vaihtui vuosi tätä tuprutellen, vaikka sytytys tapahtui jo reilusti ennen kymmentä illalla.

Paljon jäi hyviä mainitsematta, mutta johonkin täytyy raja vetää. Katsellaan mitä seuraava vuosi tuo tullessaan ja minkälainen lista saadaan vuoden päästä aikaiseksi! Humidorissa on jo lepäilemässä tukku potentiaalisia listalle pyrkijöitä ja en varmaan kauheasti valehtele, jos väitän niitä kertyvän vuoden aikana sinne taas lisää.
Käyttäjän avatar
ZuuHou
 
Viestit: 5
Liittynyt: Su Huhti 08, 2018 9:42 am

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja noviisi » Ma Tammi 07, 2019 11:31 pm

En ole pitänyt kirjaa, tai jos olen, niin laiskasti. Tästä syystä piti vakoilla tämän foorumin ja fb:n kirjaukset, joista löytyy todnäk kaikki maistellut tapaukset. Tulos yllätti, sillä mulla paloi 84 pölliä, joista 4 muukalaisia. Olisin veikannut korkeintaan yhden laatikollisen, enkä yhtään muukalaista. :mrgreen:

Pöllien listaa katsellessa ihan hirvittää, sillä kaikki ovat erittäin hienoja sikareita. Niin, ja muukalaisetkin olivat maistuvia, paitsi se Padron. Davidoff vie kyllä voiton sillä saralla. Kuubalaisista paha sanoa, sillä ne olivat kaikki herkullisia merkkiin ja malliin katsomatta. Ehkäpä siksi pitää nostaa yksi ylitse muiden erikoisuutensa vuoksi ja sehän oli Cuaba Habanos 2000 patukka. Kevyt hedelmäinen tapaus. Toki Montecriston 80 Aniversario pre-productionkin oli huomionarvoisen herkullinen. Niin, ja ne kaikki muutkin... Nam! :)

Pakko lisätä tähän vielä kuukausijakauma, sillä hieno kesä selittää paljon, ja joulukuun taustalta löytyi runsassavuinen pikkujoulutapahtuma.
Tammi, 2
Helmi, 3
Maalis, 2
Huhti, 8
Touko, 10
Kesä, 19
Heinä, 13
Elo, 5
Syys, 6
Loka, 4
Marras, 2
Joulu, 10

:sigge:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Sikarivuosi 2018

ViestiKirjoittaja savustaja » Ti Tammi 08, 2019 12:58 am

ZuuHou kirjoitti:Vuosi 2018 oli minulle oikeastaan ensimmäinen vuosi tämän harrastuksen parissa, vaikka joitain satunnaisia pöllejä on tullut käryteltyä aikaisemminkin. Tämänkin foorumin tietopankkia on hyödynnetty ahkerasti, toivottavasti aktiivisuustaso joskus vielä palautuisi kultavuosien tasolle.

Aloitin hankkimalla alkuvuodesta ensimmäisen humidorini, tai oikeastaan kaksi. Toinen oli 50 kappaleen kohtuutasoinen laatikko ja toinen oli 10 kappaleen halpis matkaversio. Täytettä näihin tuli hankittua aluksi Töölöstä, sitten Tallinnasta ja loppujen lopuksi päädyin kesän aikana kolme kertaa Espanjaan. Jo ensimmäisen reissun kohdalla oli syytä hankkia isompi kaappi ja Antonio Oliver tuossa vieressä nyt jurnuttaa. Lahdesta kävin vielä koukkaamassa seetriä ja valmistin omat hyllyt, jotta sikarit saisivat arvoisensa pedin. Paluuta vanhaan ei enää ollut.

Poltettujen sikareiden määrä vuoden aikana asettui suurin piirtein sadan tuntumaan, tarkkaa laskelmaa en ole suorittanut. Jakauma lienee noin puolet Kuubalaisia ja puolet Muukalaisia. Valtaosa pölleistä tuli poltettua kauniin ja lämpimän kesän aikana, nykykeleillä käryää noin kerran viikossa takkatulen äärellä.

Vähäisestä kokemuksesta johtuen kaikki sikarit ja niistä irtoavat makuelämykset olivat minulle uusia. Pyrin ensimmäisen vuoden aikana polttamaan mahdollisimman paljon erilaisia yksilöitä löytääkseni mieleisiä, joita voisi sitten alkaa hamstraamaan ihan laatikoissa yksittäiskappaleiden sijaan. Ostan aina kaksi, yksi nopeasti testattavaksi ja toinen säästöön myöhempää varten.

NUB Cameroon ja Maduro: Näistä koko homma oikeastaan alkoi, joten ovat ehdottomasti mainitsemisen arvoisia. Tällä hetkellä humista ei löydy yhtäkään kappaletta kumpaistakaan, mutta sopivan tilaisuuden tullen hankin varmasti muutaman yksilön, vaikka vuoden mittaan parempiakin kärytettäviä löytyi.

Varsinaisina löytöinä pidän seuraavia hyvinkin edullisia, mutta silti maittavia tapauksia. La Aurora ADN Dominicano Robusto ja Cao Pilón Robusto. ADN alle neljään euroon Espanjasta on halvin sikari, mitä osaan silti arvostaa hyvänä tai jopa erinomaisena. Cao pari euroa kalliimpana meneekin jo suoraan osastolle erinomainen, hinta-laatu näissä voittamaton.

Sitten hypätään suoraan vuoden parhaisiin, hinnasta välittämättä.
Cohiba Robusto: Näitä tuli poltettua kolme kappaletta vuoden aikana ja jokainen niistä oli pehmeydessään loistava. Tästä sikarista ei yksinkertaisesti löydä etsimälläkään pahaa sanottavaa ja lopussa joutuu aina etsimään hammastikkua, kun alkaa kynnet kärventyä.
Oliva Serie V Melanio Torpedo: Madurot tuntuivat usein olevan täyteläisyydessään minulle mieluisia. Näitä poltin yhden ja toinen vielä odottaa kaapissa. Kunnon aterian jälkeen, sopivan väriviinaksen kanssa nautittuna todellinen elämys. Laatikon ostan heti, kun sellainen sopivaan hintaan eteeni sattuu.
Partagas Lusitania: Satuin saamaan tällaisen möhkäleen käsiini vanhalla vyöllä. Eikä ainoastaan vanhalla, vaan vanhaakin vanhemmalla. Eli sikari oli valmistettu ennen vuotta -02, tarkempi ajankohta tuntematon. Poltin sen uuden vuoden kunniaksi ja odotukset olivat korkealla. Olin täysin valmistautunut pettymään, mutta ei. Sikari oli hyvin säilynyt. Vuodet olivat pehmentäneet ja pyöristäneet makuprofiilia (oletan, uudempaa en ole polttanut), mutta Partagasille ominaista potkua oli juuri sopivasti jäljellä. Erittäin miellyttävästi vaihtui vuosi tätä tuprutellen, vaikka sytytys tapahtui jo reilusti ennen kymmentä illalla.

Paljon jäi hyviä mainitsematta, mutta johonkin täytyy raja vetää. Katsellaan mitä seuraava vuosi tuo tullessaan ja minkälainen lista saadaan vuoden päästä aikaiseksi! Humidorissa on jo lepäilemässä tukku potentiaalisia listalle pyrkijöitä ja en varmaan kauheasti valehtele, jos väitän niitä kertyvän vuoden aikana sinne taas lisää.


Melkoinen ensimmäinen vuosi etten sanoisi. Ainoa mitä meinasin ihmetellä että miten helvetissä sä oot kolmesti käynyt Espanjassa ja selviät aluksi hommaamillasi humeilla mutta olihan sinne tullut se Anton Oliver :D

Lykkyä kuluvaan vuoteen. Siitä se oli varmasti hyvä alkaa Lusilla :bisse:
Käyttäjän avatar
savustaja
 
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2016 11:54 am
Paikkakunta: Lappeenranta


Palaa alueelle Sikariharrastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa