Suklaasta

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Sami » Ti Joulu 07, 2010 4:52 pm

soldier of wise kirjoitti:tulipa eilen tehtyä Laphroaig tryffeliä..
oikke hyvä.
:D


Itekki tehny jostain Islay viskistä suklaatryffeleitä. Sopii yllättävän hyvin yhteen.

KämpGalleriaan on tullut Varlhona-suklaapuoti. 25e kilon levy 61% tummaa keittosuklaata :)
Piti ostaa pois joululeivontaa varten. 9e varttikilon keittosuklaalavyt. Kahta eri tummaa ja tietty maito- ja valkoinensuklaa. Kallista, mutta hyvää.
Sami
Sami
 
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 2:41 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja soldier of wise » Ti Joulu 07, 2010 8:16 pm

joo sopii kyllä tosi hyvin yhteen.
tänää tein hieman toffeeta..
vois vähän jouluksi kyllä tehdä lisää islay makeisia..
I dont care if you never see the world like I do
Käyttäjän avatar
soldier of wise
 
Viestit: 103
Liittynyt: Ke Maalis 24, 2010 6:26 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Zigzag » Ti Joulu 07, 2010 8:18 pm

soldier of wise kirjoitti:tulipa eilen tehtyä Laphroaig tryffeliä..
oikke hyvä.
:D

Kärsiikö pistää ohjetta jakoon?
Käyttäjän avatar
Zigzag
 
Viestit: 92
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 3:25 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja soldier of wise » Ti Joulu 07, 2010 8:34 pm

Ainekset

175-200 g taloussuklaata
2 rkl voita
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl laphroaig tai muuta ihanaa islay viskiä
(50 g pähkinärouhe)
Valmistus

Pilko suklaa kulhoon. Sulata suklaapalat ja voi vesihauteessa.
Sekoita keltuaiset, kerma ja viski.
Lisää suklaan joukkoon ja vatkaa, kunnes seos sakenee.
Täytä tryffelimassalla pienet makeisvuoat (noin 40 kpl).
Jäähdytä, säilytä viileässä ja nauti hyvässä seurassa.
I dont care if you never see the world like I do
Käyttäjän avatar
soldier of wise
 
Viestit: 103
Liittynyt: Ke Maalis 24, 2010 6:26 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja soldier of wise » Ti Joulu 07, 2010 8:35 pm

laitoin ripauksen kookoshiutaleita pinnalle..
I dont care if you never see the world like I do
Käyttäjän avatar
soldier of wise
 
Viestit: 103
Liittynyt: Ke Maalis 24, 2010 6:26 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Tomassino » Ti Joulu 07, 2010 8:43 pm

Zigzag kirjoitti:
soldier of wise kirjoitti:tulipa eilen tehtyä Laphroaig tryffeliä..
oikke hyvä.
:D

Kärsiikö pistää ohjetta jakoon?


Mulla olis pari pistää kans.


Viskitryffelit valmiilla suklaalla

2,5dl kuohukermaa
puoli kiloa maitosuklaata,
1 rkl. kanelia & 1 rkl. kardemummaa,
1 tl. vaniljasokeria tai 3-4 tippaa vaniljaesanssia,
5 cl. viskiä
kaakaojauhetta

Kiehauta kerma ja ota sitten vähän äkkiä pois liedeltä. Toteuta luolamiesvaistoasi tuhoamalla suklaa mahdollisimman pieniksi atomeiksi. Turmeltu suklaa sekoitetaan kuumaan kermaan. Lyö sekaan kaneli, kaardemumma, vaniljasokeri ja ylämaan tiputtaja. Veivaa massaa koko toimituksen ajan. Massa jääkaappiin ja savuille. Muotoile jähmeästä massasta palloja, tai mitä tahansa fallisia symboleja ja anna niiden tiivistyä jääkaapissa. Pyörittele kuulat kaakaojauheessa.

Alkuperäinen isoäidin tryffeliohje tuunattuna

125g kookosrasvaa
1dl tomusokeria
1muna
1/2 dl kaakaojauhetta
2tl vaniljaa- tai vanilliinisokeria
rannemitalla savuista mallasviskiä

Sulata rasva kattilassa miedon lämmön kera. Painu tupakalle jäähtymisen ajaksi. Poraa munasta ja sokerista kuohkea vaahto. Siivilän läpi ripotat kaakaojauheen ja vanljasokerin vaahdon sekaan. Veivaa. Heitä rasvat sekaan pienissä erissä samalla veivaten. Lorottele sekaan ylämaan tiputtajaa ja ota samalla huikkaa. Lopeta veivaaminen kun aikaansaatu velli vaalenee. Kippaa vuokiin tai levitä leivinpaperin päälle isoksi levyksi. Iske tuotos jääkaappiin kunnes kovettuu jonkin verran. Tällä välin ehtii lukea jonkun Thor Heyerdalin matkakertomuksen ja polttaa haluamansa kokoisen sikarin viskin kera.
Jäähtyneelle massalle voit tehdä mitä haluat. Leikkaa paloja tai tee palloja, jotka kierittelet kaakaojauheessa.
Kuva
*Vitolakritiikin lyyrinen Rocco*
Käyttäjän avatar
Tomassino
 
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2010 11:11 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Zigzag » Ti Joulu 07, 2010 9:05 pm

Suuret kiitokset.
Nyt viimeistään menee joulu pahasti outokummun puolelle, huhhuh.
Käyttäjän avatar
Zigzag
 
Viestit: 92
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 3:25 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Zigzag » Ti Joulu 22, 2015 2:22 pm

soldier of wise kirjoitti:Ainekset

175-200 g taloussuklaata
2 rkl voita
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl laphroaig tai muuta ihanaa islay viskiä
(50 g pähkinärouhe)


Näitä tuli juuri tehtyä. Viskinä Ardbeg 10.
Nämä vie kyllä kielen mennessään, ja vaarana on että tulee syötyä suoraan sekotusastiasta ja muotteihin ei paljon päädy. :?
Käyttäjän avatar
Zigzag
 
Viestit: 92
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 3:25 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja susiluoto » Ti Joulu 22, 2015 3:23 pm

Minulla tuossa olisi suurin vaara että tulisi juotua suoraan kaatopullosta ja makeisiin ei sitten jäisikään:)
susiluoto
 
Viestit: 611
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Zigzag » Su Joulu 18, 2016 12:51 pm

Näitä taas. Tällä kertaa viskinä Caol Ila 12v. Lopputuloksessa savu ehkä hieman miedompana.
Katsotaan miten muutaman päivän säilytyksessä kehittyvät.
Käyttäjän avatar
Zigzag
 
Viestit: 92
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 3:25 pm

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja Pikku-MiCi » Su Joulu 18, 2016 8:36 pm

Jocke oli tehnyt eiliselle hyvää suklaatia...maistuis uudelleen.
Käyttäjän avatar
Pikku-MiCi
 
Viestit: 765
Liittynyt: La Syys 06, 2008 10:31 am
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Suklaasta

ViestiKirjoittaja homer » To Joulu 29, 2016 2:03 pm

Tulipa jouluna kokeiltua tuota reseptiä. Lisäsin mausteeksi hieman kanelia, kaardemummaa ja vanilijasokeria.
Hyvää tuli. Viskin sijasta voisi kokeilla vaikka Amarulaa.

soldier of wise kirjoitti:Ainekset

175-200 g taloussuklaata
2 rkl voita
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl laphroaig tai muuta ihanaa islay viskiä
(50 g pähkinärouhe)
Valmistus

Pilko suklaa kulhoon. Sulata suklaapalat ja voi vesihauteessa.
Sekoita keltuaiset, kerma ja viski.
Lisää suklaan joukkoon ja vatkaa, kunnes seos sakenee.
Täytä tryffelimassalla pienet makeisvuoat (noin 40 kpl).
Jäähdytä, säilytä viileässä ja nauti hyvässä seurassa.
Käyttäjän avatar
homer
 
Viestit: 657
Liittynyt: Su Maalis 13, 2011 3:24 pm

Edellinen

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa