Brandy

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Brandy

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » La Elo 21, 2010 1:03 pm

Tällaista aihetta ei vielä ollutkaan. Tai olihan tuolla konjakki, mutta mielestäni konjakki nauttii liian suurta metroseksuaalista leimaa jotta kaltaiseni jykevien mielipiteiden mies voisi sitä nauttia. Sitäpaitsi kuumana kesäpäivänä voi hyvin nauttia brandyn jäillä tai brandygrogin, jos julkisesti tunnustaa lontraavansa zinzano-lasiin Remy Martinin mustaleimasta ja päijännettä, on moista tekoa pidettävä eroanomuksena ihmiskunnasta!

Jostain kumman syystä, olen pahasti jumiutunut espanjalaisiin brandyihin. Tykkään myös espanjalaisista punaviineistä joten jotain ne hispaanot tekevät oikein!

Aikaisemmin lipittelin Veterano brandy de Jerezia, mitä noilta ihanilta espanjanmatkoilta kotiin aina roudasin. Sitten muutama vuosi sitten homma meni puihin. Espanjasta ei meinannut enää saada Jerezin brandya, 36 volttista kultaista nektaria! Sen sijaan paikallisista kaupoista sai jotain ihme litkua, pullo oli muuttunut ns. suoraksi viinapulloksi, aikaisemmin pullon kaulassa ollut lasissa oleva leima kadonnut ja etiketin krusidullaukset hävinneet. Lisäksi etikestä uupui merkintä "Brandy de Jerez" ja sen sijaan luki "Eloboradera en España". Sama kun ostaisi laatikollisen kuubalaisia sikareita ja sitten laatikon pohjassa lukisikin "Echo en Peru"! Ja kun alkoholiprosentti oli laskettu 33% voidaankin puhua varsinaisesta kuluttajan raiskauksesta.

Aikaisemmin suurinpiirtein lääkkeenä pitämäni jalo juoma oli pilattu mitä karkeimmalla tavalla! Aikaisemmin vatsalle hyvää tehnyt, herkullisen pehmeän makuinen brandy maistuu tänä päivänä lähinnä käynnistyseetterille ja korventaa sisäkaluja kuin Habanero Tabascoon dipattu Sigge-sikari.

Ugh!

Onneksi sitä vanhaa hyvää (ye olde) Veteranoa saa edelleen suomaasta! Ilmeisesti Veteranon tehtailla on kaksi eri tuotantolinjaa, import- ja exportlaaduille omansa. En tosin raaski ostaa sitä suomaan alkosta, sillä se on härskin kallista.

Onneksi löysin (vaimoni löysi) vielä paremman brandyn! Nimittäin Soberano-merkkisen. Sekin on espanjalaista ja jos mahdollista vielä parempaa kuin vanhemman painoksen Veterano! Tosin tästä soberanostakin on olemassa vesitetty 33% versio, jota myydään ruokakaupoissa yms. Lentokentiltä saa 36% joka on hivenen parempaa.

Kuva

Mahtavan pyöreällä ominaismaulla varustettu ryhdikäs brändy joka ei ole sikahintaista. Tätä kelpaa kaataa bohemian kristallilaseihin desi per lurjus, ennenkuin ruvetaan katkomaan toscanoita karvaisin käsin.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja jpop » La Elo 21, 2010 9:55 pm

Brandyt (siis muut kuin Konjakit) ovat jääneet minulla pahasti lapsipuolen asemaan. Aikanaan sain jollain lennolla käteeni lasillisen Espanjalaista brandya, joka oli mielestäni hirveyden perikuva. Niinpä muutkin Espanjalaiset brandyt on jääneet kokeilematta. Aloitanpa vaikka kokeilemalla noita kahta suositeltua - kunhan seuraavan kerran osuvat sopivasti käden ulottuville. Muuten brandyja tuli maisteltua (tai siis juotua) lähinnä nuoruudessa. Silloin käteen osui lähinnä halpoja makeita litkuja. Nuo muistot ovat sitten vissiin pitäneet tähän päivään saakka näpit erossa kyseisistä aineista. Mutta korjataanpa asia, kunhan saan arvon raadilta suosituksia hyvistä - tai siis parhaista - brandeista. ;)
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Su Elo 22, 2010 12:02 pm

Alkostakin saa muutamaa hyvää brändyä. Pahus kun en nyt muista merkkiä. Ranskalaisista brandyistä valitettavasti suurin osa on sellaista tuulilasinpesunestettä, ettei niitä voi nauttia kuin ojan pohjalla maaten pullonsuusta.

Käynkin huomenna alkossa. :piippu:
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Sami » Su Elo 22, 2010 3:13 pm

Brandyissäkin on eroja. Ranskalaiset tuppaavat tekemään niitä pesunesteitä, samoin kreikkalaiset ja entisen Neuvostoliiton alusmaat tekevät aivan karmeita litkuja joita myydään konjakin nimellä. Makunsa kullakin.
Ite suosin espanjalaisia brandyjä. Ovat useimmiten pehmeitä, rusinaisen makeita. Sopivat sikarin kaveriksi hyvin ja ihan muutenkin. Hinta/laatu on kohdallaan.

Niin ja jo suositellut brandyt ovat myös olleet makuuni. Vaikkakin parempia saa, tosin Espanjasta joutuu hakemaan.
Sami
Sami
 
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 2:41 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ma Elo 23, 2010 8:04 pm

Sami kirjoitti:Ranskalaiset tuppaavat tekemään niitä pesunesteitä, samoin kreikkalaiset ja entisen Neuvostoliiton alusmaat tekevät aivan karmeita litkuja joita myydään konjakin nimellä.


Hyi helkkari, mieleen tuli jostain syystä liki kymmenen vuotta vanha tapahtuma, kun äitimuori oli tuonut Italian reissultaan tuliaisiksi San Remolaista viskiä ja Italialaista giniä!

:yrjo:

Mieluummin hörppäisin vaikka menneniä kuin kumpaakaan edellämainituista toistamiseen!
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja BlackWatch » Pe Huhti 03, 2015 11:05 pm

Jaahans :roll:.

Kun ei ole Räyhäkkästä paljoa kummallakaan foorumilla kuultu, niin uskaltaisiko kenties tähänkin ketjuun jo tekstiä lisäillä.
Ei silleen että kärkkäät vastakommentit olis ennenkään erityisemmin loukanneet tahi pahaa mieltä aikaan saaneet.

Tuolta vaimonsiskonmieheltä olen oppinut, että kun on syytä juhlia, nautitaan Hennessyä.
Sitten kun halutaan vaan arkista tissuttelua, siirrytään Brändyjen puolelle. Sielläpäin tuntuu tuo Courriere olevan suosiossa, itse olen tykästynyt Beehiveen. Omaan sangen tottumattomaan suuhun sieltä tuntuu nousevan noita pehmeitä, toffeemaisia aromeita. Tällä on hyvä ottaa varaslähtö tulevaan talvilomaan. Kippis!
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Tujonius » La Huhti 04, 2015 7:12 am

Torres 1o on kokeilemisen arvoinen. hyvä HLS.
http://www.alko.fi/tuotteet/001162/?fromsearch=true
"Trying is a first step towards failure" -Homer Simpson-
Käyttäjän avatar
Tujonius
 
Viestit: 251
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 6:06 pm
Paikkakunta: Godisby

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Taistelumaagi » Ma Huhti 06, 2015 7:43 pm

Konjakin kanssa kuuluu vahva kahvi ja tumma suklaa yhteen, sama pätee brandyyn. Moniaita ylihintaisia & huonoja konjakkeja kokeillut, brandyja ei niinkään. Mutta Concorde XO on ainakin hintansa väärti.
"Your father's tobacco pipe. This is the pipe of a Jedi Knight. Not as random or as clumsy as a commercial cigarette; an elegant smoking device for a more civilized age."
Käyttäjän avatar
Taistelumaagi
 
Viestit: 227
Liittynyt: To Helmi 12, 2015 8:20 pm
Paikkakunta: Pohjois-Korea

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja Pappa Åberg » Ma Huhti 13, 2015 8:59 am

Tujonius kirjoitti:Torres 1o on kokeilemisen arvoinen. hyvä HLS.
http://www.alko.fi/tuotteet/001162/?fromsearch=true


Mulla on etyylialkoholiseosten kanssa se linja, että huonoonkaan ei pety, kun ostaa aina halpaa.
Torres oli omaan pirtaani joko liian kallista tai liian huonoa, koska petyin. Taisi tosin olla ensimmäinen Torres, jolla täten kävi.
Yllättävä, sherrymäinen tuoksu lupasi todella paljon ja syvän ruskea väri nostatti ensikaadolla kulmakarvat hyvässä hengessä sekin, mutta mun mielestäni maussa ei ollut minkäänlaista rakennetta. Jos muistini ei vallan petä, tässä oli sellainen geneerinen tisleen maku, hyvin vähän merkkejä tammikypsytyksestä ja aivan irrallinen voimakas vaikutelma kaakaosta. (Olin sen verran kärmeissäni, etten muistanut kirjoittaa mitään ylös, mikä on etenkin alkoholijuomien kohdalla aina ihan fiksua.)
Käyttäjän avatar
Pappa Åberg
 
Viestit: 362
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 9:30 am
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja NiTe » Ti Marras 17, 2015 10:13 am

Imperial vsopia on nyt menossa toinen leka.
Omasta mielestä tässä on hinta-laatusuhde kohdillaan. Pehmeä ja hivenen makeahko brandy.
Iso humi on tyhjänä ruma.

Piipun poltto ei tee ketään viisaaksi, mutta se antaa aikaa ajatella.
Käyttäjän avatar
NiTe
 
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2010 2:49 am
Paikkakunta: Kajaani

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja susiluoto » Ti Marras 17, 2015 3:42 pm

Sattumalta ostin pullon Bardinet Gold Napoleon VSOP nimistä brändyä, reilu 18 euroa maksoi 0,7 pullo.
Täysin juotavaa.
susiluoto
 
Viestit: 615
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja BlackWatch » La Helmi 06, 2016 2:55 pm

Nyt oli pakko alkosta napata pullo Georgialaista brandya nimeltään Sarajishvili. Vielä ei ehtinyt maistelemaan, mutta jospa tuossa työvuoron päätteeksi iltasella.

Savustelut on meikäläisen osalta ohi kun vaimokekin lopetti viimein tupakanpolton. Eli tuli siirryttyä ainoastaan tänne nestemäisiin nautintoaineisiin. Täytyy kuitenkin ihan mielenkiinnosta täällä käydä välillä pyörähtään, ei sitä ihan kaikista rutiineista niinvain eroon päästä...
:bisse:
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Brandy

ViestiKirjoittaja LarsGP » To Helmi 11, 2016 8:41 pm

BlackWatch kirjoitti:Nyt oli pakko alkosta napata pullo Georgialaista brandya nimeltään Sarajishvili.
:bisse:


Hyvä tuote.
LarsGP
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ma Maalis 24, 2008 12:37 pm


Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa