Karkki ja muu makea

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Derp » Ti Touko 31, 2011 8:44 pm

Noniin, näyttää olevan juomapuolelle suuntautunutta tämän Ruoka ja juoma -palstan keskustelu, niin tasapainotetaanpa hieman. Makeanhan on yleisesti todettu auttamaan esimerkiksi nikotiinin yliannostukseen jotain isompaa pölliä poltettaessa ja meitsillä onkin aina joku torttu tai muu vastaava toisessa kädessä kun polttelen.

Täytyykin tässä sanoa, että olen suuri makean ystävä. Jopa niin suuri, että nuoruudessani sain syötyä hyvinkin kokonaisen Sacher-kakun. Siis koko kakun. Toki saisin syötyä sen vieläkin, mutta minun täytyy -nyt, enenmmän kuin koskaan- yrittää pitää itseni kunnossa. Ihan työssäni pakollisen hyvän ulkoisen kuvan antamiseksi.
Nyt kysynkin teiltä, arvoisat toverit. Oletteko makean ystäviä, millainen makea teitä miellyttää. Minua miellyttävät erilaiset konditoriatuotteet, koska toisessa kotimaassani Saksassa on erittäin hyvä leipomokulttuuri. Lisäksi erilaiset karamellit miellyttävät.

Nyt täytyy tässä sanoa, että toffee on tällä hetkellä lähinnä sydäntäni. Erityisesti Farrah's Harrogate Toffee.
Sitä saa tilattua esim. näistä kaupoista: http://www.chocolace.com/ ja http://www.joneva.com/100400/info.php?p=4&cat=232530
Käyttäjän avatar
Derp
 
Viestit: 244
Liittynyt: La Maalis 05, 2011 10:54 am

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Sailor » To Kesä 02, 2011 7:02 pm

Mä olen vissiin vuosia sitten vähäpoikana hoitanut namukiintiöt täyteen kun ei oikein tahdo makea maistua.
Poikkeuksena jäätelö, maku mielellään suklaaseen viittaava. Aika usein tulee nautittua jälkiruuaksi.

Suomen leipomokulttuurista ei juuri sanottavaa, mutta tuolla Suomenlahden eteläpuolella, Baltian maissa on erityisen hyviä kahviloita lähes joka kylässä ja kaupungissa, ja niiden tarjonta on sekä huokeaa että maultaan vallan erinomaista. Mm Tartossa tulee käytyä joka vuosi ainakin kerran, ja siellä keskustassa, toriaukean varrella on sellainen suklaakonditoria joka on sellainen pakkopiipahduksen paikka.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Iivana » Pe Kesä 03, 2011 1:12 pm

Englantilainen toffee on oikein hyvää, noita Farrah'sin tuotteita tuli ostettua Gibraltarilta joku vuosi sitten. Voisinpa pistää tilaukseen tuolta, kiitos linkeistä!

Sikarin ja piipun seuraksi jos haluaa makeaa, niin kannattaa nauttia suklaata. Sopii hyvin sikarin ja piipun kaveriksi.
Käyttäjän avatar
Iivana
 
Viestit: 203
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 8:45 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Johnnyboy » Pe Kesä 03, 2011 1:57 pm

x
Viimeksi muokannut Johnnyboy päivämäärä To Helmi 11, 2016 12:00 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tupakointi lyhentää elämää - mutta onneksi vain loppupäästä"
Käyttäjän avatar
Johnnyboy
 
Viestit: 1600
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:36 am

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja noutti » Pe Kesä 03, 2011 3:06 pm

Ben and Jerrys jäätelöt ovat tämän lemppareita. Lisäksi itse tehtyä kirsikkajäätelöä ei voita mikään. Koskaan.

Pidän myös rapakon takaisista makeisista, koska niissä mennään eikä meinata. Tämän takia americanfood4u ja Behnfords Helsingissä ovatkin ahkeria ostospaikkoja :)
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja janski » Ma Kesä 20, 2011 8:29 pm

En juuri ole makean perään, mutta joskus lähinnä tuhdin aterian päälle tekee mieli jotain lähes äklömakeaa pieninä annoksina. Tummaa suklaata kokeilin josus sikarin kanssa, toimii kohtuullisen hyvin. Jäätelö on munkin kesäheikkous, rommirusinajäätelöä voisin syödä ämpäritolkulla...
--
Janski
janski
 
Viestit: 215
Liittynyt: La Kesä 24, 2006 2:01 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja drinkalot » To Marras 29, 2012 1:25 pm

Kokeilkaan Baileys-Jallu juustokakkua:

pohja:
Keksiä (mikä takansa kuiva keksi käy, kaurakeksit, digestivet tms, mutta ei mitään jaffakeksejä tms.)
Voisulaa 50-100g
Jallua

nämä blenderissä sekaisin

Baileystäyte

Baileysta maun mukaan.. vähintään 1dl kuitenkin (tarkista maku kunnon huikalla)
1 vaniljatangon siemenet
160g tomusokeria
3-5 liivatelehteä (mitä enemmän baileysta niin sitä enemmän liivatetta)
2dl kuohukermaa vatkattuna
500 g mascarponea

Mustaherukkajaloviinatäyte

5dl mustaherukoita (marinoidaan 2dl jallussa vuorokausi jonka jälkeen tovi blenderissä extrajallun kera)
Jaloviinaa 2-4dl (joka käytettiin jo yllä olevassa kohdassa. Ylijääneen jaloviinan voi nauttia leivonnan ohessa)
160g tomusokeria (tai enemmän jos jallua on mennyt isolla kädellä)
5-6 liivatetta (mitä enemmän jallua niin sitä enemmän liivatetta
2dl kuohukermaa vatkattuna
250g mascarponea

*liivatteet 15 min kylmässä vedessä jonka jälkeen sulatetaan kuumaan vesitilkkaan (tai täyte 1. kuumaan baileystilkkaan ja täyte 2. kuumaan mustaherukkajalluseokseen)

-Baileystäyte kaadetaan keksipohjan päälle -> annetaan hyytä muutama tunti jääkaapissa -> mustaherukkajoloviinatäyte baileystäytteen päälle -> ja uudestaan hyytymään. Suositellaan syötävän aikaisintaan seuraavan päivänä.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » To Marras 29, 2012 7:26 pm

Scho-Ka-Kola. Parasta suklaata.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja johku12 » To Marras 29, 2012 8:40 pm

Johnnyboy kirjoitti:Salmiakki on se mun juttu... en ole vielä kokeillut salmiakin ja sikarin yhdistämistä... mutta pitäisi kokeilla... Oluen kanssa salmiakki toimii minusta tosi hyvin... Jos meinaa ottaa kotosalla muutaman oluen tv:tä katellen on käytävä kaupasta pussi salmiakkia kaveriks...

Mulle tulee mieleen vaan se että salmiakki peittää sikarin maun. Itse nauttisin jotain pehmeän makuista syötävää, juomana jotain millä vahvimmat aromit poistuvat antaen sikarille tilaa.
johku12
 
Viestit: 229
Liittynyt: To Marras 22, 2012 4:20 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja iso-G » Pe Marras 30, 2012 6:15 pm

Johnnyboy kirjoitti:Salmiakki on se mun juttu... en ole vielä kokeillut salmiakin ja sikarin yhdistämistä... mutta pitäisi kokeilla... Oluen kanssa salmiakki toimii minusta tosi hyvin... Jos meinaa ottaa kotosalla muutaman oluen tv:tä katellen on käytävä kaupasta pussi salmiakkia kaveriks...

Bulkkioluen kyytipojaksi toimii todella hyvin vanha kunnon Lakrisal. Pureskelee pari kappaletta, ja ennen nielaisua keskiolutta tahi nelosta pitkällä huikalla päälle. Suutuntuma varsin jännä. Vaahdon kuplakoko pienenee muistuttaen stouttia tms. :bisse:
iso-G
 
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Maalis 13, 2009 11:48 am

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Simeoni » Pe Marras 30, 2012 6:37 pm

Kirjaklubilla lokakuun meetingissä isot pojat antoivat vinkkiä, että wienernougat-konvehdit toimivat erityisen hyvin sikarien seuralaisina. Epäilin ensin, mutta kokeiltuani täytyi tunnustaa että oikeassa toki olivat. Rasia tyhjeni siihen tahtiin, että taisi muutama muukin päätyä samaan johtopäätökseen. Sen jälkeen on satunnaisesti testattu Fazerin perussuklaata sikaroidessa, välillä toimii ja välillä ei. Mentaalisella ostolistalla on siis vähintään rasia wienernougatia, nyt kun vielä joulun lähestyessä kaupat muutenkin pursuavat konvehtilaatikoita.
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja jpvirtanen » Pe Joulu 21, 2012 3:24 pm

^Pitäisi varmaan perkule kokeilla, Wienernougat maistuu ainakin noin muuten. Nestemäisiin kyytipoikiin tullut keskityttyä yleensä.
Kuva
Käyttäjän avatar
jpvirtanen
 
Viestit: 259
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2010 9:10 pm
Paikkakunta: Halikko/Somero

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja AnttiH » Su Joulu 23, 2012 12:54 pm

Simeoni kirjoitti:Kirjaklubilla lokakuun meetingissä isot pojat antoivat vinkkiä, että wienernougat-konvehdit toimivat erityisen hyvin sikarien seuralaisina. Epäilin ensin, mutta kokeiltuani täytyi tunnustaa että oikeassa toki olivat. Rasia tyhjeni siihen tahtiin, että taisi muutama muukin päätyä samaan johtopäätökseen. Sen jälkeen on satunnaisesti testattu Fazerin perussuklaata sikaroidessa, välillä toimii ja välillä ei. Mentaalisella ostolistalla on siis vähintään rasia wienernougatia, nyt kun vielä joulun lähestyessä kaupat muutenkin pursuavat konvehtilaatikoita.


Tätä ihmeteltiin yhdessä silloin ja kyllähän yhdistelmä toimii aina välillä :)
Itse oon perso kaikelle makealle, vaimon mielestä liiankin perso :lol:
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja homer » Su Joulu 23, 2012 11:23 pm

Kerran Etelä-Afrikassa matkustaessa osuin yhteen paikalliseen Brandy-tislaamoon, jossa maistelin heidän tuotteitaan yhdistettunä erilaisiin suklaisiin. En olisi uskonut kuinka hyvin tumma suklaa toimi Brandyn kanssa. Kannattaa kokeilla. Tietenkään kaikenlainen maitosuklaa ei varmaankaan toimi, mutta tummat suklaat toimivat hyvin.
Käyttäjän avatar
homer
 
Viestit: 658
Liittynyt: Su Maalis 13, 2011 3:24 pm

Re: Karkki ja muu makea

ViestiKirjoittaja Tomassino » Ma Joulu 24, 2012 12:40 am

Nyt tuli illan iloksi vedettyä tummaa Geishaa ja Caol Ilaa. Nam. :wink:
toim.huom. Kaikki kaksoismerkitykset ovat vain ja ainoastaan sinun irstaassa mielessäsi.
Kuva
*Vitolakritiikin lyyrinen Rocco*
Käyttäjän avatar
Tomassino
 
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2010 11:11 pm

Seuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa