Kunno mättöä iliman rumeluureja

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja BlackWatch » Ma Syys 19, 2011 10:44 pm

Noninottajoo!

Tähän tollasten tiukkapiposempien kokkailukekkereiden vastapainoks pistetään peruskeksipohojalaisen reseptiä illan rientojen kyytipojaks.

Alakuun tempastaan parit halavat Pirkka oluset, ja kuhan ne alakaa sopivasti nousta kupoliin, mennää pihalle tempaseen ISO pesälline Gawithin Full Wirginiaa kera Pirkka Tumma Ölut.(aveccina jakso Eurekaa)

Suussa mukava aromi ja kupolissa sopivasti kihelmöivää N-witamiinia kompuroidaan kohti jääkaappia suolapalan toivossa.

Otetaan parit ruitspuikulat, sipastaan päälle kerros ihamitävaa levitettä ja ruikku MeiranMaittawaaSinappia.
Siihe piälle halakastaan parit Atria rillignagit. Päälle siivut Pirkan olttermannikopiota ja koko roska mikroon pauttiarallaa minuutiks, kuhan sopevasti kipunoi.

Tämä kulinarian kulminaatio imuroidaan hetuloihin (taasen) Pirkka olusen kera, päälle vähän Pirkka Walkosuklaahässelpähkinähässäkkää(aveccina taas Eureka), javoepoijjat, o mellevä olo.

Sitten alkaakin jo tehä taas mieli tupangia, joten arvotaan tupperista sopiva kandidaatti. mutta se onkin jo toinen tarina.


Pistäkäähän tähän jatkoksi omat kokkauksenne, jotka ei vaadi mitään kokkauksen kolomivuotista diplomia kaikkine kastikkeineen, vaan ainoastaan täyttää vatsan ja tarjoo hyvän mielen ja jaksuja seuraavaa alkoholiannosta kohten.

ps. allekirjoittanut on käynyt kolomivuatisen kokkikoulun, vaatimattomasti Vaasan Silveriassa vain, mutta kaikilla krumeluureilla. Aina ei vaan jaksa laittaa kaikkee hienosti, vaan tekeepi mieli nopeeta hiilaripalaa, jotta voi keskittyä olennaiseen.


edit: tätä kirjottaessa kerkes #ittu leivätki kylmenee,
no eiku hetkeks mikroo takas, kyl ne sen kestää :twisted: :twisted: :twisted:
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Leopold » Ti Syys 20, 2011 4:04 am

Neuvoitko sinä meille juuri kuinka tehdään voileipä? O__o
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Ti Syys 20, 2011 7:01 am

Hyvä Blackwatch :bisse: :piippu:
Just tälläissiä arki-ja perus settii on välil kiva lukee. Ei sen tarvii aina niin ravintolakriteerit täyttävää ja oikeilla termeillä valmistettua ruokaa olla. Pääasia että maha täyttyy ja muutenkin nauttii olosta.
Ja se tumma Pirkka on hinta-laatushteeltaan erinomaista.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Lepakko » Ti Syys 20, 2011 1:08 pm

Uunipellille, sellaisen puolikkaalle tai johonkin muuhun sopivankokoiseksi katsomaansa uuniastiaan pohjalle ohuehko kerros (mutta tarpeeksi peittävästi) nacholastuja. Sitten paistellaan pannussa mieluiten naudan jauhelihaa (sikanautakin käy jos niin tykkää), maustetaan vahvasti oman maun mukaan, sotketaan joukkoon paseerattua tomaattia pahvitölkistä niin, että koostis pysyy suht koht paksuna, mutta hyvin levitettävänä, mitään jauhelihalientä ei ole tarkoitus tehdä. Lopputuloksessa lastujen pitäisi olla hiukan kostuneita, mutta osittain rapsakoina säilyneitä. Mikäli lopputulemassasi lastut ovat pelkkää muhjua, josta et saa rasahdustakaan irti, on lihakastikkeesi ollut liian laihaa.
Kuten joku jo arvaa, jauhelihasoossi levitetään tasaiseksi kerrokseksi nacholastujen päälle, pinnalle voipi nakella juustoraastetta tai vaikka cheddar-sulatejuustosiivuja kuten minä teen. 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista on. Helppoa ja nopeaa, ja ennen kaikkea vaiva/maku -suhde on eniromainen. Nautitaan ranskankerman, salsan ja guacamolen kanssa aitoon mukameksikolaiseen tapaan!
Kestää useita uudelleenlämmityksiä maun vain parantuessa. On myös yllättävän täyttävää. Jäähtynyttä tavaraa voi leikata melkein kuin pizzaa tai piirakkaa sopiviksi annospaloiksi lämmitettäväksi.

Kyytipojaksi olutta (sitä mitä jääkaapissa sattuu olemaan) ja jälkkäriksi pesällinen mieluistaa piipputupakkaa tai hyvä, edullinen sikari.
Käyttäjän avatar
Lepakko
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 1:22 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja BlackWatch » Ti Syys 20, 2011 6:41 pm

Puolvuotta täällä hengailtua sekä nykyisessä työssä pihvienkääntäjänä ei oo paljo rahkeita alkaa ketään neuvomaan tekemään yhtään mitään.
Tää vois olla sellanen luonnollinen jatkumo tuolle Konjakeissa-ketjulle, kun eka tintataan kunnolla nii johan alkaa tehä mieli jotain suolasta.

ps. mun voileivästä löytyy yleensä vaan leipä, voi, makkara ja juusto(ja aina tässä järjestyksessä,
juuston PITÄÄ olla päällä). Tää on jotain ihan muuta, niinku nelosellakin mainostetaan.
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Johnnyboy » Ti Syys 20, 2011 7:13 pm

x
Viimeksi muokannut Johnnyboy päivämäärä To Helmi 11, 2016 12:56 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tupakointi lyhentää elämää - mutta onneksi vain loppupäästä"
Käyttäjän avatar
Johnnyboy
 
Viestit: 1600
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:36 am

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Ti Syys 20, 2011 7:34 pm

Mössö.
pilko ja paista sipulia
lisää jauhelihaa ja ruskista
lisää purkki papuja ja tomaattimurskaa
chilliä ja mausteita oman maun mukaan
pussillinen kasvissuikaleita/wokvihanneksia

keitä makarooni/spagetti lisukkeeksi
tai
paista lettuja
täytä letut mössöllä

nauti runsaalla oluella

jälkiruuaksi pesällinen tai pötkylä
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Leopold » Ke Syys 21, 2011 3:34 am

BlackWatch kirjoitti:Puolvuotta täällä hengailtua sekä nykyisessä työssä pihvienkääntäjänä ei oo paljo rahkeita alkaa ketään neuvomaan tekemään yhtään mitään.
Tää vois olla sellanen luonnollinen jatkumo tuolle Konjakeissa-ketjulle, kun eka tintataan kunnolla nii johan alkaa tehä mieli jotain suolasta.

ps. mun voileivästä löytyy yleensä vaan leipä, voi, makkara ja juusto(ja aina tässä järjestyksessä,
juuston PITÄÄ olla päällä). Tää on jotain ihan muuta, niinku nelosellakin mainostetaan.


En minä pahalla tuota omaa kommenttiani tarkoittanut. Tuppasin oleen eilen itsekin pienissä Graafenwalttereissa (Oikeesti! Paras budjettiolut mitä Suomesta saa, vaikka onkin natsien tekemää!), joten oli pakko näpäyttää kun hauskalta näytti lämmin voileipäresepti. :D

Pätevältä tupakkataukojen taukonaksuketjulta vaikuttaa, notta tätä lisää!

Itse en ole tätä reseptiä vielä kokeillut, mutta kova hinku olisi.

Kirjolohinaksut:

1. Levittele graavilohifileitä (Mielellään itse kalastettuja, koska itse kalastettu kala on aina itse kalastettua kalaa!) uunipellille. Pistä jotain kalaan sopivia mausteita, jos tahdot graavisuolauksen lisäksi jotain lisäpotkua.

2. Pistä uuni grillivastuksella sopivan lämpimäksi. +200C on yleensä kova. Uunipelti lohifileiden kanssa niin ylös kuin uuni antaa myöden.

3. Anna fileiden olla uunissa n. 5 minuuttia.

4. ???

5. Sinulla on lohinaksuja.


En tiedä miten toimii punaisen lihan kanssa. Varmaan tulee herkkua, jos sivelee sunnuntaipäivällisen läskinsivut jollain öljyllä?
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Ke Syys 21, 2011 7:52 am

Beef jerky

Tuli tehtyä itelle eilen annos taas metsäreissuja varten,mutta menee kotona esim. oluen kanssa vallan hyvin. Vie hieman aikaa mutta kyllä maistuu. Eli siis näin:

esim. naudan paisti. Laita se hetkeksi pakastimeen että hieman jäätyy, koska siitä saa kovana helpommin leikattua ohuita siivuja.

Laita kaikki siivut kulhoon marinaadin kanssa. Täs voi käyttää sitä marinaadia mistä pitää.

uuni n. 55-65 astetta. Laita uunin pohjalle pelti missä paperia päällä, jotta ylimääränen marinaadi voi valua. Lävistä lihasiivut hammastikulla toisesta päästä. Pujota siivut uuniritilän väleihin siten että jäävät roikkumaan hammastikuista.
Anna lihojen olla uunissa 10-14 tuntia kunnes ovat kypsiä. Punaisuus on hävinnyt lihasta ja ovat ruskehtavia.

Ja kyllä ovat hyviä. Ekalla kerralla kun tein tuli tehtyä liian vähän :) Meni yhessä illassa koko paisti oluen kanssa :)
Näitä on kiva mutustella ja on huomattavasti halvempia kuin kaupasta valmiiksi ostetut.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja mto » Ke Syys 21, 2011 10:51 am

H8red kirjoitti:Beef jerky

Tuli tehtyä itelle eilen annos taas metsäreissuja varten,mutta menee kotona esim. oluen kanssa vallan hyvin. Vie hieman aikaa mutta kyllä maistuu. Eli siis näin:

esim. naudan paisti. Laita se hetkeksi pakastimeen että hieman jäätyy, koska siitä saa kovana helpommin leikattua ohuita siivuja.

Laita kaikki siivut kulhoon marinaadin kanssa. Täs voi käyttää sitä marinaadia mistä pitää.

uuni n. 55-65 astetta. Laita uunin pohjalle pelti missä paperia päällä, jotta ylimääränen marinaadi voi valua. Lävistä lihasiivut hammastikulla toisesta päästä. Pujota siivut uuniritilän väleihin siten että jäävät roikkumaan hammastikuista.
Anna lihojen olla uunissa 10-14 tuntia kunnes ovat kypsiä. Punaisuus on hävinnyt lihasta ja ovat ruskehtavia.

Ja kyllä ovat hyviä. Ekalla kerralla kun tein tuli tehtyä liian vähän :) Meni yhessä illassa koko paisti oluen kanssa :)
Näitä on kiva mutustella ja on huomattavasti halvempia kuin kaupasta valmiiksi ostetut.


eikös noitten pidä vain kuivua eikä "kypsyä"?
Nuoresta alkoholistista, vanhaksi alkoholistiksi..
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Restless » Ke Syys 21, 2011 10:54 am

mto kirjoitti:
H8red kirjoitti:Beef jerky

Tuli tehtyä itelle eilen annos taas metsäreissuja varten,mutta menee kotona esim. oluen kanssa vallan hyvin. Vie hieman aikaa mutta kyllä maistuu. Eli siis näin:

esim. naudan paisti. Laita se hetkeksi pakastimeen että hieman jäätyy, koska siitä saa kovana helpommin leikattua ohuita siivuja.

Laita kaikki siivut kulhoon marinaadin kanssa. Täs voi käyttää sitä marinaadia mistä pitää.

uuni n. 55-65 astetta. Laita uunin pohjalle pelti missä paperia päällä, jotta ylimääränen marinaadi voi valua. Lävistä lihasiivut hammastikulla toisesta päästä. Pujota siivut uuniritilän väleihin siten että jäävät roikkumaan hammastikuista.
Anna lihojen olla uunissa 10-14 tuntia kunnes ovat kypsiä. Punaisuus on hävinnyt lihasta ja ovat ruskehtavia.

Ja kyllä ovat hyviä. Ekalla kerralla kun tein tuli tehtyä liian vähän :) Meni yhessä illassa koko paisti oluen kanssa :)
Näitä on kiva mutustella ja on huomattavasti halvempia kuin kaupasta valmiiksi ostetut.


eikös noitten pidä vain kuivua eikä "kypsyä"?

Kypsyvät kuivuessaan.
Käyttäjän avatar
Restless
 
Viestit: 413
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 11:30 am

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnonymousUser » Ke Syys 28, 2011 3:20 pm

Talveksi Raclettea, on muuten sairaan helppoa ja hyvää:
Paketti valmiita viipaleita Raclette-juustoa.
Perunoita.
Purkki pikkusäilykekurkkuja.
(Optiot: kirsikkatomaatit, hillosipulit).

Keitä perunat.
Uuni grilli-asentoon "vvvv"

1. Murskaa yksi peruna uuninkestävälle (melkein kaikki) lautaselle ja laita päälle viipale juustoa => Uuniin.
2. Kun juusto sulanut ota lautanen PATALAPUN avustuksella pois, pöydällä on myös hyvä olla alusta (riippuu pöydästä :) )
3. Lisää sopiva lisuke.
4. Syö

Repeat from #1 ad nauseam.

5. Sammuta uuni ja polta valtsemasi sikari.
AnonymousUser
 
Viestit: 34
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 11:33 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Bf109 » To Syys 29, 2011 8:13 am

Restless kirjoitti:
mto kirjoitti:eikös noitten pidä vain kuivua eikä "kypsyä"?

Kypsyvät kuivuessaan.


Joo, jos haluaa pelkästään kuivattuja, niin lämpö pitäis olla 50C tai alle. Ite tykkään noista pelkästään kuivatuista, kuivatut ja samalla kypsennetyt ottaa niin huonosti vettä vastaan että mulla menee pakki sekaisin.

Jos näitä ei ole tarkotus syödä kaikkia heti (kuka pystyykään siihen), niin marinaadi pitää tehdä ilman öljyä. Öljy härskiintyy ja pilaa säilyvyyden. Muutenhan noi säilyy periaatteessa pitkiäkin aikoja.

Kaljasyötävän lisäksi nää toimii kuin junan vessa esim. vaelluksella.
Jos olisin Lee Van Cleef, tuo kauhea mies
Aamukahvi ois musta, niin maineenikin
Maissipiippua suutelisin
Savut muilla maksattaisin
Käyttäjän avatar
Bf109
 
Viestit: 483
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2008 5:33 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Pe Syys 30, 2011 9:33 am

"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja seimi » Ke Loka 05, 2011 8:28 pm

Ihan parasta kännisafkaa on syödä manchego juustoa ja napsia kylmäsavuleikkelettä suoraan paketista. Kattelen samalla jotain BWA (Big Wet Asses) leffaa. Nyt on päästy osaan 19. Joka on mielestäni tämän leffasarjan ylivoimaisesti paras. En tajua, miten joku leffa voikin olla noin hyvä!
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Seuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa