Kunno mättöä iliman rumeluureja

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Johnnyboy » La Maalis 29, 2014 12:34 am

x
Viimeksi muokannut Johnnyboy päivämäärä To Helmi 11, 2016 12:58 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tupakointi lyhentää elämää - mutta onneksi vain loppupäästä"
Käyttäjän avatar
Johnnyboy
 
Viestit: 1600
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:36 am

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » La Maalis 29, 2014 9:00 am

Suomalaisittain: Nyhtöpossu
Marinoi sianniska ja kypsennä uunissa hajoavan mureaksi(120 astetta,5-6 tuntia). Revi liha ja tarjoile sämpylöiden välissä. Mukaan voi iskeä myös esim. sipulia, tomaattia yms.

Hyvää on. Hieman yksinkertaisempi versio Jonhnnyboyn resptistä ;)
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » La Maalis 29, 2014 9:57 am

Pakko kokeilla tuota Johnnyn ohjetta villisialla :)
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ma Maalis 31, 2014 7:56 pm

Meidän 8 v oli salaa kirjoittanut ostoslistaan "mätiä, paahtoleipä, smetanaa". Olihan se pakko. :mrgreen:
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Ti Huhti 01, 2014 7:10 pm

iltapalaksi tul grillattua seuraavanlainen varrasannos:

lohifile
pekonia muutama paketti
granny smith omenoita
mausteina: curry ja grillimauste

Lohifileesta leikataan pekonisuikaleiden kokosia siivuja,omenat leikata isohkoiksi lohkoiksi ja lohkot pyöritetää mausteissa. Itse käytin osassa grillimaustetta ja osassa currya. Pekonisiivun päälle lohisiivu ja omenalohkon kanssa kääritään rullalle. Rullat lävistetään vedessä lionneella varrastikuilla (liian pienet omenalohkot rikkoutuvat tässä vaiheessa). Valmiit vartaat grilliin. Valmistusaika riippu käytetystä grillistä,mutta kyl jokainen nyt näkee milloin on itelle sopivan kypsää syötäväksi. Oluen kanssa erittäin hyvää.
Seuraavaksi aattelin kokeilla tuoreiden persikoiden kanssa.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ti Huhti 01, 2014 7:13 pm

H8red kirjoitti: Lohifileesta leikataan pekonisuikaleiden kokosia siivuja

Nyt en tajunnu. Siis sellasiako kuin pekonisiivut, eli vähän kuin juustohöylällä? Miten se lohelle onnistuu?
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Ti Huhti 01, 2014 8:14 pm

drinkalot kirjoitti:
H8red kirjoitti: Lohifileesta leikataan pekonisuikaleiden kokosia siivuja

Nyt en tajunnu. Siis sellasiako kuin pekonisiivut, eli vähän kuin juustohöylällä? Miten se lohelle onnistuu?

Sellasia että niistä saadaa rullat käärittyä. Pitkällä fileveittel fileestä leikkasin ja olivat suunnilleen pekonin kokosia. Ei kuitenkaa yhtä ohuita. Eikä sil kool nyt lopputuloksen kans niin väliä ole. Kuhan saa rullat tehtyä ja pysymään kasassa.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja marre » La Huhti 05, 2014 3:48 pm

Kesä on tullut, broisku-wokki kahdelle. Juju on siinä, että valmistetaan niin kuumalla pannulla kun pystyy, broiskut ovat kypsiä ja kaikissa muissa on hammastuntumaa (purjo/kevätsipuli voi vähän pehmetä enemmän).

2 porkkanaa viistottain viipaloituna
Purjo- tai kevätsipuli viistottain viipaloituna
2 punasipulia viipaloituna
Parsakaali pilkottuna reilun kokoisiksi
2 tuoretta chiliä viipaloituna
2 eri väristä paprikaa suikaloituna
2 broilerin rintaleikettä viipaloituna
2rkl tuoretta inkivääriä ohueksi viipaloituna
Desi suolapähkinöitä
3-4 rkl Osterikastiketta
Murskattua mustapipuria
2 rkl ruokosokeria tai ruokosokerisiirappia
2 rkl etikkaa
2 rkl kanafondia

Broilerit kuumaan wokkiin, viittä vaille kypsiksi ja väri pintaan.

Mukaan porkkanat ja osterikastike, pari-kolme minuuttia kypsennystä.

Joukkoon punasipulit, chili ja inkivääri - minuutti pyörittelyä.

Parsakaali, purjo/kevätsipuli ja paprikat joukkoon ja minuutti pyörittelyä.

Suolapähkinät, ruokosokeri, mustapippuri, etikka, kanafondi.

Höyryävän kuumana lautasella, voila.
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja susiluoto » La Huhti 05, 2014 6:13 pm

Maistuuko tuossa enään perustarvike eli broilerit.Ihmettelen usein iltaisin kun seurailen näitä ruokaohjelmia, maustetaan kuten itämaissa jotta hiukka pilaantunut ruoka on syötävää.
Maidossa liotettu näkkileipä olisi varmaankin lihan korvike kaikki nämä mausteet hävittävät tuon perusaineen maun, jos sitä nyt mahtaa ollakkaan.
Herkullinen naudanpaisti jossa pähkinäinen maku itsessään, noniin chiliä ja rosmariinia sekä kymmenen muuta maustetta, mikähän maistuu?Hirvipaisti ja siihen potkua pienellä chilillä ja korianterilla sekä kymmenen muuta, mikä maistuu?
Hauki tai ahven ja rutkasti mausteita, no syötte sitten mausteitten makua, eikö.
Pieni suola ja mahdollisesti mustapippuri pintaan, perustuotteen maku tuntuu, kaupan valmiiksi marinoidut kellertävässä ja oranssi liemessä löhöävät lihat tms.jessus.
Purutuntuma tulee mielestäni kokkien kiireestä, kypsä porkkana, makea jos sellainen hyvä löytyy, kaali, lanttu yms. kypsänä parhaita, pehmeä hiukka suolainen ja makea, siinähän tuo.
Mausteet eivät mielestäni tuo mitään lisää peittävät ennemmin, jos haluaa mausteita syödä, niistähän voi tehdä maustekeiton, kaikki mitä kaupasta löytyy ja raakoja porkkanoita sekaan että löytyy purutuntumaa.
No minun mielipiteeni tässä.
susiluoto
 
Viestit: 622
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » La Huhti 05, 2014 7:23 pm

Tottakai maistuu jos mausteita osaa käyttää :wink:

Tuli tehtyä tänään ribsejä, ostin Selveristä "raaka" ribsit ja marinoin ne itse.

Ensin tein pippuri/rommi/jugurtti marinadin, annoin muhia sen vuorokauden.
Lämmitin hiiligrillin kunnolla, annoin olla hieman hiilen/savun makua, noin tunnin ne tirisi miedolla lämmöllä. Suihkutin pari kertaa chili/sitruuna soossia siinä välissä.

Lopuksi laitoin ne folioon ja annoin olla 3h grillissä, välillä puhaltelin hiilin eloa.

Huomenna olisi vuorossa villisikaa :urpo:
Laitoin villisian marinoitumaan, sain marinadin kaverilta joten sen ohjetta en tiedä mutta seuraksi käskettiin kaataa tummaa olutta.
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja marre » La Huhti 05, 2014 7:46 pm

Mulla on pakastimessa tyhjiöpakattuna kilo villisian ulkofilukkaa (sieltä sinun huudeilta ammuttua) pakastimessa, kerro Antti miten tuo onnistuu, jotain tuolle köntille pitäis tehdä.
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Johnnyboy » La Huhti 05, 2014 11:33 pm

x
Viimeksi muokannut Johnnyboy päivämäärä To Helmi 11, 2016 12:58 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tupakointi lyhentää elämää - mutta onneksi vain loppupäästä"
Käyttäjän avatar
Johnnyboy
 
Viestit: 1600
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:36 am

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Su Huhti 06, 2014 7:35 am

Johnnyboy kirjoitti:Käväsin tuossa Kuopiolaiseesa viikinkiravintolassa imasemassa hieman poron sisäfilleetä ja hieman sydäntä. Ol murreeta fillee niinkuin odotinkin sen olevan. Se muuten sullaa suuhun. Ihan kun kunnon voita söis. Ekan kerran söin sydäntä, luulin sitä sitkeämmäksi, mutta hän antautui minulle palvattuna. ei ollut pahhoo hänkään... Sylökee poroa ainakun on mahdolllista. :D


Harald on hyvä ravintola,itsekkin käynyt, sekä Kuopion että Helsingin. Porsaan sydämiä olen syönyt savustettuna, hyviä ovat. Kuin myös palvattu peuran sydän.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » Su Huhti 06, 2014 7:14 pm

marre kirjoitti:Mulla on pakastimessa tyhjiöpakattuna kilo villisian ulkofilukkaa (sieltä sinun huudeilta ammuttua) pakastimessa, kerro Antti miten tuo onnistuu, jotain tuolle köntille pitäis tehdä.


Vaihtoehtoja on monia mutta jollet halua alkaa kikkailemaan niin tämä on yksinkertainen ja hyvä.

Otat sen tunti pari ennen pöydälle (tietty oot sulattanut sen ensin) lämpeämään, lämmität grillin kunnolla. Hiili Grilli paras mutta menee kaasullakin.

Sivelet BBQ soossia molemmille puolin ja pistät tirisemään grilliin, kypsyys aste oman maun mukaan.
Paistomittari todella kätevä :wink:


Villisiasta voi tehdä vaikka mitä mutta koska nyt on grillikausi niin se kannattaa grillata :mrgreen:


http://keittionatsi.blogspot.com/2011/0 ... isian.html

Tuossa aika hyvä ohje myös


Ja kuten arvata saattaa, grillasin tuon meidän villisian palan.
Pakko tilata kesäksi muutama kilo kun se on nyt halpaa :urpo:
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja/ parsakeitto

ViestiKirjoittaja marre » Pe Huhti 11, 2014 10:58 pm

Parsakeiton ainekset neljälle, passaa vaikka alkuruoaksi:
1 iso rosamunda peruna paloiteltuna
1 makea sipuli (tai pari pienempää shalottisipulia) pilkottuna
2 nippua vihreätä tankoparsaa kuorittuna ja paloiteltuna (ilman nuppuja, vedä ne tehdessä vaikka suoraan nassuun)
1 dl kermaa
Paahdettuja leipäkuutioita (suosittelen kauraleivästä), elikkäs krutonkeja
Oliivioljyä
Tilkka kasvisfondia
Köntti voita
Suolaa
Mustapippuria

Potut, sipuli ja kasvisfondi veteen kiehumaan 10 - 15 min.
Sekaan kuoritut ja pilkotut parsat, mietoa keittelyä kunnes parsat ovat pehmeitä.
Sauvasekoittimella tms. soseeksi ja sekaan köntti voita ja kerma.
Lisää murskattu mustapippuri ja tarkista suola.
Sentti x sentti leipäkuutiot kuumalle pannulle oliiviöljyn kanssa ja paahtoa.

Keittoa lautasella ja krutonkeja ripostele päälle. Voit hifistellä asettelemalla nätisti latva persiljaa ja lehtipari basilikaa. Tenuksi kelpaa vaikka bisse tai ruokaseurasta riippuen kuivaa valkkaria.

Jos tuntuu liian tyttömäiseltä, niin korvaa leipäkrutongit vaikka rapeaksi paahdetulla pekonilla.
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron