Sivu 11, 11:sta

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: La Huhti 26, 2014 4:15 pm
Kirjoittaja AnttiH
Tuli grillattua burgereita.

Ostettiin naudan jauhelihaa, siitä tehtiin pihvit.
Pihvien sisään valkosipulia, ja hieman paprikaa.

Sivelin BBQ kastiketta pihvien molemmille puolille, sitä saa sivellä muutaman kerran niin avot.
Kun pihvi oli saanut kunnolla väriä pintaan niin laitoin siihen pekonia päälle ja taas siveltiin BBQ soossia. Lopuksi juusto päälle ja toinen puoli grilliin päin.

Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Sämpylät grillin kautta lautaselle, sämpylöiden sisään hampurilais kastiketta, paprikaa, sipulia sekä suolakurkkuja.

Oli hyvää, yksi hamppari painoi 350g

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: La Huhti 26, 2014 4:18 pm
Kirjoittaja Simeoni
AnttiH kirjoitti:Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Halsteri?

Omatekoisia burgereita nautiskeltiin täälläkin tänään ja hyvää oli.

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: La Huhti 26, 2014 5:05 pm
Kirjoittaja AnttiH
Simeoni kirjoitti:
AnttiH kirjoitti:Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Halsteri?

Omatekoisia burgereita nautiskeltiin täälläkin tänään ja hyvää oli.



Juurikin se.

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Su Huhti 27, 2014 5:59 pm
Kirjoittaja AnttiH
Tänään tuli tehtyä alkupalaksi eilisen kaltaiset hampparit, tosin pekoni jäi nyt pois kun oli tarkoitus että ne on alkupalat vaan :lol:


Pääruuaksi on 680g Searibi eli porsaan ribsi, laitoin eilen marinoitumaan marinadin kanssa jossa valkosipulia, tummaa Lambs rommia, hieman hunajaa, pippuria, cajun maustetta ja loraus bbq kastiketta. Annoin marinoitua 26h. Käytin siis valmis marinadia pohjana jota maustin itse lisäksi.

Ennen grilliin laittoa sivelin vielä hieman rommia, hunajaa sekä BBQ soossia.

BBQ soossia on sivelty pullasudilla noin tunnin välein, grillaus aika noin 5-6h.

Tätä kirjoittaessa se on vielä kesken, jos sitä joskus kasin ysin aikaa saisi syötyä :)

Grillauksen aikana on tullut juotua 2 Smirnoff ice juomaa sekä poltettua Olivan robusto, mikä maistuu valkosipulille :lol:

Otin kello 20.30 ribsin pois grillistä, annoin olla hetken pöydällä.

Ihan helvetin hyvää, lihat irtosi luista melkein imemällä. :urpo:

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: La Touko 10, 2014 3:58 pm
Kirjoittaja marre
Jos onnistut jostain saamaan tuoreita latva-artisokkia, niin grilliin. Mäiski hetki kärkiä vastakkain niin että suomut aukeavat, loristele päälle oliiviöljyä ja ripostele suolaa. Brutaalisti grilliin hiilien sekaan 15-20 min., ja hieman jäähdyttelyä ja rapsuttele enimmät tuhkat veks.

Nassuun lehti kerrallaan, jonka juuressa pehmeä osa on syötävää. Latvaa kohti edetessä syötävän määrä lisääntyy kunnes viimeiset varvit+ydin kokonaan pelkkää herkkua.

https://www.dropbox.com/s/xie8yzipi8f1oli/Photo%2027.4.2014%2014.09.57.jpg

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Pe Touko 16, 2014 5:22 pm
Kirjoittaja marre
Jos foorumilaisia kiinnostaa kotikutoinen southeastern barbecue-mättö Turussa huomisella ravintolapäivällä, niin osui silmään:

http://www.audiclub.fi/audifinns/showpost.php?p=1091131&postcount=1053

Onko joku tällä foorumilla olevista virittelemässä vastaavaa Helsingissä?

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Ma Kesä 02, 2014 3:49 pm
Kirjoittaja drinkalot
Lidlin Spare ribsit on aika jees. Paketista mikroon ja siitä naamaan.

En ole muuten koskaan oikein tajunnut tota "spare ribs" -nimitystä. Sehän on käännettynä käytännössä ylimääräiset kylkiluut tai varakylkiluut. Siis kenen mielestä ylimääräiset? Sillä possulla vois olla eri mielipide. Toisaalta en usko syöneeni Cheriä... :shock:

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Ma Kesä 02, 2014 6:27 pm
Kirjoittaja drinkalot
Juusto- ja lihafondue kehitteillä... :)

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2014 10:31 am
Kirjoittaja H8red
Tacojäätelö

Täytä tacokuoret pehmenneellä jäätelöllä. Valuta päälle haluamasi kastike tai sulatettua suklaata. Riippuen käyttämästäsi jäätelöstä,myös chillikastiketta voi kokeilla. Itse testasin paholaishilloa vanilija jäätelön kanssa( oli hyvää :) ) Ripottele päälle suolapähkinä-tai mantelirouhetta. Pistät täytetyt kuoret pakastimeen jäätymään hetkeksi ja myöhemmin nauti. Itse testasin Newcastle Brown alen kanssa ja oli mukava maku yhdistelmä.

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Ke Kesä 18, 2014 8:07 pm
Kirjoittaja drinkalot
Maustesilli, uudet perunat ja voi. Siitä ei kesäruoka parane. :)

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: To Kesä 19, 2014 10:28 am
Kirjoittaja susiluoto
drinkalot kirjoitti:Maustesilli, uudet perunat ja voi. Siitä ei kesäruoka parane. :)



No tuostahan on helppo olla samaa mieltä, viileät napanterit vielä kyytipojaksi. :piippu:

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: La Kesä 21, 2014 12:23 pm
Kirjoittaja AnttiH
tämä taitaa mennä jo rumeluureiksi :D

Ostin eilen Kesk Turgilta lampaan kylkeä kun sain hyvään hintaan, samalla tuli ostettua kunnon valkosipulia ja kaikenlaista muuta vihannesta.

Tässä ohje jonka mukaan itse tein.

-1Dl Rommia, itse laitoin Captain morgania sekä Lambsin tummaa navya, yhteensä n.1,5dl
-½ dl öljyä
-2 rkl hunajaa
-2 rkl jauhettua korianteria
- Hieman cajun/pippurimauste sekoitusta
-1 rkl Viinietikkaa
-puristettua valkosipulia

itse lisäsin vielä hieman chilikastiketta ja en ollut mittasuhdein kanssa kauheen tarkka.

Marinadi on makea mutta myös hieman tulinen, tulisuus kyllä häviää grillissä ja chilin maku tulee esiin.

Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6h, mielummin tuplaten.

Ota lammas pari tuntia ennen grillausta pois grillistä.

Grillaa epäsuoralla miedolla lämmöllä n.3h välillä kääntäen ja levittämällä marinadia päälle.

Siirrä liha folioon 3h jälkeen ja anna kypsyä n.3h lisää. Suosittelen laittamaan marinadia hieman folioon mukaan.

Kreikkalainen salaatti sopii tämän kanssa todella hyvin ja mikäli osaat leipoa niin leivo gruusialaista leipää ja osta kunnon juustoa.

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Su Elo 17, 2014 2:55 pm
Kirjoittaja kanttori
Ruisleivä mm päälle sinappia ja silliä PALJON.

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiLähetetty: Su Elo 17, 2014 8:34 pm
Kirjoittaja TheLoneSmoker
Olen hurahtanut Texas Peten Buffalo wing sauceen :urpo:
Elikkäs pari pakettia hornetteja tai muuta chicken wingsejä grilliin, grillaa sopivan rapeiksi ja eikun Buffalo sauce päälle ja avot!

Poroa sidukassa

ViestiLähetetty: Ma Joulu 22, 2014 11:33 am
Kirjoittaja marre
Perinteisen jouluaterian vaihtoehdoksi tai lisukkeeksi.

800 g - 1 kg Poron paistia
250 g savustettua sian kylkeä siivutettuna (myös pekoni kelpaa)
8-10 pikkusipulia halkaistuna
2-3 laakerinlehteä
2-3 tl rosepippuria
kuivaa omenasiideriä
1 dl tiukkaa lihalientä tai 1/2 dl riistafondia
1 prk mustapekka -juustoa
Suolaa
Mustapippuria

Poro isohkoina paloina padan pohjalle ja sidukkaa perään niin että lihat peittyvät, anna olla tunti-pari (siiderin hapot pehmentävät sitkeitä sidekuituja ja vähäisiä kalvoja).

Lihapalojen pinnat kuumalla pannulla kiinni, ja mausta mustapippurimurskalla. Lihat takaisin haudutuspataan jossa edelleen marinointisiideri.

Lisää pataan siankylki/pekoni, lihaliemi/fondi, laakerinlehdet, rosepippuri, ja kuoritut puolitetut pikkusipulit. Uuni noin 175 astetta ja haudutusta 3-4 tuntia, tarkkaile liemen määrää, voit joutua lisäämään. Lisää mustapekkajuusto ja tarkista suola.

Lisukkeena mitä tykkää, rosamunda-perunalohkoja kuorineen (oma suosikki), pastaa, perunapyreetä..