Sivu 9, 9:sta

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ke Loka 14, 2015 4:40 pm
Kirjoittaja noviisi
Nyt se on sitten koettu, nimittäin ihka ensimmäinen ateria, jossa käytin itsekasvattamaani chiliä. Lajikkeen nimi viittaa vahvasti tämän ketjun otsikkoon ja sehän on Ring Of Fire. Laitoin perusnormaalin jauhelihakastikkeen (450g jauhelihaa) sekaan kaksi hyvin pientä palkoa ja kyllähän se tehosi. Ruoan tulisuus noin mediumia, eli varsin mukava, mutta päänahka kyllä hikoili reilusti. Netti kertoo scovillen olevan tälle lajikkeelle 80000 yksikköä. Tämä ROF eroaa maultaan usein käyttämästäni habanerosta lämpimällä pippurisuudellaan. Se on sellainen punaruskea maku, joka lienee peräisin cayennelta. Oikein kiva maku, etenkin keskialueella. En aistinut mitään kirkkaampia efektejä, joita esim habanerosta tulee. Olen tyytyväinen. Huominen kertoo tullessaan onko lajikkeen nimi vain mainoskikka.

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ma Tammi 18, 2016 2:39 pm
Kirjoittaja Restless
Vastatkaapa ammattilaiset. Tykkään kovasti tulisesta sapuskasta. Ja kun yleensä syön, niin syön paljon. Usein tällaista herkkua ei voi nauttia, koska se polttaa perseeni reikää. Tottuuko siihen koskaan? Vai oppiiko siitä nauttimaan? :shock:

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ti Tammi 19, 2016 8:25 am
Kirjoittaja mats alien
Restless kirjoitti:Vastatkaapa ammattilaiset. Tykkään kovasti tulisesta sapuskasta. Ja kun yleensä syön, niin syön paljon. Usein tällaista herkkua ei voi nauttia, koska se polttaa perseeni reikää. Tottuuko siihen koskaan? Vai oppiiko siitä nauttimaan? :shock:


Ammattilainen en ole, mutta Thairuoasta on jonkin verran omakohtaisia kokemuksia, sekä paikan päältä että itse kokkailleena. Thaimaassakin saa kyllä tulista kun kiertää turistimättölät ja keskittyy pikkuisiin muovituolipaikkoihin. Olen huomannut että kun maut ovat tasapainossa ei seuraavana aamuna edes tiedä syöneensä tulista. Turhankin usein tulee itse kokkaillessa tehtyä se virhe että tekee ruoasta vain tulista ja unohtaa tasapainon, ja silloin todellakin chili polttaa kahdesti.

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ti Tammi 19, 2016 9:07 am
Kirjoittaja Jaga
Restless kirjoitti:Vastatkaapa ammattilaiset. Tykkään kovasti tulisesta sapuskasta. Ja kun yleensä syön, niin syön paljon. Usein tällaista herkkua ei voi nauttia, koska se polttaa perseeni reikää. Tottuuko siihen koskaan? Vai oppiiko siitä nauttimaan? :shock:

Tuleeko sama ilmiö sekä tuoreilla chileillä että tulisilla soosseilla? Itse käytän enimmäkseen tuoreita chilejä eikä oikeastaan koskaan tule polttotunnetta seuraavina päivinä. Joskus tulee esim. Naga Morichia laitettua sen verran ruokaan että tuntuu kunnolla ja mahassakin sen huomaa, mutta ei silti aiheuta ainakaan erityisen kovia poltteita pois tullessaan.

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ke Tammi 20, 2016 6:22 am
Kirjoittaja drinkalot
Mulla tulee ring of fire lähinnä purkkijalapenoista. Ei tuorechileistä.

Ja en ole siihen tottunut kun en syö niitä niin usein.

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ke Tammi 20, 2016 9:35 am
Kirjoittaja Restless
No itseasias purkkijalapenoja olen kova vetelemään. Silloin etenkin Johnny Cash laulaa selän takana.

Re: Hyvä chili polttaa kahdesti

ViestiLähetetty: Ti Huhti 12, 2016 4:32 pm
Kirjoittaja Viljo
Vaimo on nykyään onnistunut yhdistämään Chiliharrastuksen sekä sikariharrastuksen. Kasvattelee kesäisin chilejä kasvihuoneessa, ja on tullut tupruttelu kaveriksikin. Osaa myös arvostaa hyviä sikareita. Vaan en valita. Minä saan herkullisia chilituotoksia ja pidän emännän sikareissa. Kaikki voittaa! :D

Chilistä salsat on omia suosikkeja, sekä savustetut kuivatut rouheet. Kesäisin grillissä täytettyinä myös aika herkkua. Ei nuo raakana oikein uppoa.