Sivu 1, 2:sta

Juustot

ViestiLähetetty: La Tammi 12, 2013 9:14 pm
Kirjoittaja noviisi
Miten on, tykkääkö sedät juustoista?

Tulipa vaan mieleeni, kun juuri nautiskelen Roquefortia Tuc-keksien kera. Paljon muitakin kuuluu suosikkijuustoihini, ihan suomalaiseen Emmentaliin asti.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Tammi 12, 2013 9:16 pm
Kirjoittaja astalo
Aijai itte tehty kylmäsavu gouda, nam.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Tammi 12, 2013 9:22 pm
Kirjoittaja lubino
Menee kyllä...

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Tammi 12, 2013 9:31 pm
Kirjoittaja drinkalot
Juustoportin kamat on tosi hyviä.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Tammi 13, 2013 2:04 am
Kirjoittaja WeZQ
Voi helvetti!
Ei näin punkeroks pääse, ellei tykkäis kaikesta hyvästä :D

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Tammi 13, 2013 8:35 pm
Kirjoittaja seimi
drinkalot kirjoitti:Juustoportin kamat on tosi hyviä.


Tämä on totta. Omat suosikit on varmaan Appenzeller ja 9 ja 12 kk Manchegot.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Tammi 13, 2013 9:12 pm
Kirjoittaja jpvirtanen
WeZQ kirjoitti:Voi helvetti!
Ei näin punkeroks pääse, ellei tykkäis kaikesta hyvästä :D


+1 :D

Maistuvathan nuo juustotkin siis. Goudaa taitaa mennä eniten, mutta tuleehan sitä syötyä Oltermannia leivän päällä tms. eli juustot maistuvat laidasta laitaan.
Männä jouluna sain vaimolta lahjaksi kimpaleen portviinicheddaria ja se oli muuten taivaallista se :urpo:

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Tammi 13, 2013 9:43 pm
Kirjoittaja Tomassino
Mä tykkään paljaaltaan valkohomejuustoista, mutta en sinisistä. Etenkin haudutetuissa kanapadoissa taas sinihomejuusto on aivan ehdotonta värkkiä.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Ma Tammi 14, 2013 7:40 pm
Kirjoittaja oka
Suosikkeja goudaosastolta esim. Barrano Robusto. Ja homeosastolta Valion Aura: Gold tai normiversio Ritz-keksien päällä, mausteeksi vielä hiukan viikunahilloa tai Pirkka lakka-omenahilloa. Kyllä toimii! Kyytypojaksi maun mukaan hyvää punkkua tai punaista, makeaa portia.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Helmi 10, 2013 10:16 pm
Kirjoittaja drinkalot
Tässä parina iltana oon mussuttanu muutamaa Juustoportin kimpaletta, jotka Mikkelistä tullessani ostin. Viskipähkinäjuusto oli todella hyvää, samoin vuohen havart. Eikä leipäjuustokaan koskaan petä. Kannattaa kokeilla myös omenahillon kanssa.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Syys 13, 2014 11:30 am
Kirjoittaja drinkalot
http://www.hs.fi/talous/HS+kysyi+Peking ... 0504363673

Ohoh. En kyllä ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi ettei peruskiinalainen keskimäärin edes tiedä mitä juusto on, mutta tottahan se järkevästi ajatellen on. Ei kiinalaisessa ruuassa koskaan ole juustoa eikä yleensä oikein tehtynä maitoakaa.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Syys 13, 2014 8:18 pm
Kirjoittaja MrMidFinger
Tässähän alkaa suupielestä valumaan ... ja nieleskely kasvaa. Ihastullavia silmät kiinni makunauintoja vyöryy silmien editse, ja ne tuoksut. Jos oisin tiennyt/ arvanut/ sisäistänyt otsakkeen olisi se pitänyt jättää väliin.
Se tietää huomiselle keikkaa ... juustotiskille. Tuckeja, rypäleitä ja juustoja. Onkin tuo vyön solki uhkaavasti mennyt reikää pinemällä. Se asia pitää hoitaa kuntoon ettei taantuma pääse puraisemaan

Re: Juustot

ViestiLähetetty: La Syys 13, 2014 8:24 pm
Kirjoittaja tuumas
drinkalot kirjoitti:http://www.hs.fi/talous/HS+kysyi+Pekingiss%C3%A4+kelpaako+Valion+Oltermanni/a1410504363673

Ohoh. En kyllä ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi ettei peruskiinalainen keskimäärin edes tiedä mitä juusto on, mutta tottahan se järkevästi ajatellen on. Ei kiinalaisessa ruuassa koskaan ole juustoa eikä yleensä oikein tehtynä maitoakaa.

Muistan kerran yhden kiinalaisen kaverin valittavan kun kaikki länkkärit haisee maidolta ja juustolta :lol:
Mutta kyllä juustoja menee, mainitut juustoportin tuotteet ovat suomalaisista hyviä vaihtoehtoja. Viikunahilloke eri homejuustojen kanssa on suosikkeja.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Su Syys 14, 2014 1:34 pm
Kirjoittaja susiluoto
Vanha juustohan on herkkua, nytkin kaapissa hollantilaista goudaa, murustuu kun leikkaa, siihen joku punkku kaveriks ja toimii.Valkohomejuustokin käy, sinihome ainoastaan ruokaan yhdistettynä, mustaleima emmental on passelia, yleensä makea hillo istuu hyvin juuston kaverina.

Re: Juustot

ViestiLähetetty: Ke Syys 17, 2014 7:12 pm
Kirjoittaja PHo
Juustojen suhteen on vähän samoin kuin viinien ja sikarienkin. Valikoimaa on valtavasti ja halvallakin voi löytää ihan hyvää (ei tosin yleensä Suomesta). Eroa noihin muihin on siinä, että juuston nauttimista ei ole vielä alettu rajoittaa, mutta odottakaahan vain kyllä ne vielä senkin kieltävät, kun huomaavat sen syömisen nautinnoksi. Luterilaisessa Suomessa kaiken, mikä vähänkin viittaa nautintoihin pitää olla ellei kiellettyä niin ainakin rajoitettua - vähintään törkeästi verotettua.