Vindaloo

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Vindaloo

ViestiKirjoittaja noviisi » Pe Elo 15, 2014 2:06 pm

Beef Vindaloo ala noviisi

Yleisön pyynnöstä oma reseptini kielen mukanaan vievään ja hikikarpalot iholle tuovaan safkaan, joka tunnetaan yleisesti intialaisen keittiön tuotoksena, mutta on saanut alkunsa Portugalista.

Jauhetaan huhmareessa mustapippuria, kardemummaa, kuminaa, sinapin siemeniä, korianterin siemeniä, kanelia. Kanelin määrän kanssa kannattaa olla varovainen. Jos menee liikaa, niin on vähän huonompi lopputulos. Kanelia ei myöskään tarvitse jauhaa, ainoastaan murskata tankoa pienemmiksi palasiksi. Mä olen laittanut noin 1,5cm palan tankoa 800g lihasatsiin. Muita mausteita laitetaan sopivasti tai liikaa. Huhmareen antimet heitetään johonkin kippoon tai mukiin ja lisätään sinne myös merisuolaa ja ruokokidesokeria. Sekaan laitetaan puolikkaan valkosipulin murskaksi puristetut kynnet ja saman verran raastettua inkivääriä. Pilkotaan yksi habanero pieneksi hakkelukseksi ja heitetään sekin kippoon. Lisätään sörsseliin vielä jokunen korkillinen valkoviinietikkaa. Sen verran, että lopputuloksesta tulee sopivan märkä tahna. Sekoitetaan hyvin ja jätetään hetkeksi olemaan keskenään. Nyt on keittiössä rajut hajut, jos ei ole, niin jokin on mennyt vikaan.
Pilkotaan punasipuli ja lehmä. Mä olen käyttänyt sisäpaistia, mutta lammas, porsas ja kana käyvät varmaan oikein mukavasti. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa hella tulille ja isoa korkeareunaista paistipannua kehiin.
Kuullotetaan sipulit oliiviöljyssä ja eikun lihat mukaan ruskistumaan pinnaltaan. Tämän jälkeen heitetään sekaan maustesörsseli. Se ei saa palaa, eli sekoitellaan hyvin koko ajan pieni hetki. Jossain vaiheessa olisi pitänyt tehdä valmiiksi vedellä laimennettu tomaattipyree, mutta eihän kaikkea voi muistaa, joten kiireellä sellainen kehiin ja pannulle muiden sotkujen sekaan.
Haudutellaan tulevaa herkkua ja sekoitellaan välillä. Silloin tällöin tulee tarve lisätä hieman vettä, joten tehdään niin. Parin kolmen tunnin venailun jälkeen safka on melkein valmista. Loppumetreillä lisätään sekaan pilkottuja korianterin lehtiä ja sekoitetaan ja annetaan olla vielä jokunen minuutti. Jasmiiniriisi on hyvä muistaa keittää lihasörsselin lisukkeeksi.

Bon Appetit! :urpo:

Jälkiruokana Partagas-merkkinen sikari.
Viimeksi muokannut noviisi päivämäärä Pe Elo 15, 2014 2:11 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Vindaloo

ViestiKirjoittaja Jaga » Pe Elo 15, 2014 2:09 pm

Kiitokset tästä! :bisse:

Täytyy testata joku päivä Jaga Morichilla maustettuna. :urpo:
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Vindaloo

ViestiKirjoittaja Tujonius » Pe Elo 15, 2014 2:16 pm

Juu kiitokset täältäkin. Kokeiluun menee.. :urpo:
"Trying is a first step towards failure" -Homer Simpson-
Käyttäjän avatar
Tujonius
 
Viestit: 250
Liittynyt: Ma Touko 02, 2011 6:06 pm
Paikkakunta: Godisby


Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa