Sivu 2, 4:sta

ViestiLähetetty: Su Touko 06, 2007 2:11 pm
Kirjoittaja rekola
Sami kirjoitti:
rekola kirjoitti:Miten pitkään sinulla on ollut tapana säilyttää pulloja ennen kuin maku on ollut edes siedettävä?


Pari kuukautta on minimi, muuten voipi maistua hiivaisalta kiljulta, mutta tuokin on makuasia. Mitä pitempään pullokypsytät oluitasi, sen maukkaampia niistä tulee. Maltti on valttia tässä hommassa, niin kuin sikareissakin :)


Niinhän se taitaa olla, ikävä kyllä :(

Näin asiasta kolmanteen, onko kukaan maistanut koffin uutta maissi olutta?

ViestiLähetetty: Su Touko 06, 2007 3:42 pm
Kirjoittaja javu
Mä olen tehnyt parisenkymmentä satsia kotioluita ja sahtia maltaista asti mäskäämällä. Parhaimmillaan lopputulos hakkaa minkä tahansa kaupallisen oluen 6-0. Vähän on harrastus jäänyt, vuosia siitä kun viimeksi tuli olutta pantua.

Siideriä olen tehnyt muutaman kerran omasta omenatuoremehusta, sekin on kypsyttyään parempaa kuin Alkon kuivat omenasiiderit.

ViestiLähetetty: Ti Touko 08, 2007 4:08 am
Kirjoittaja mr__night
rekola kirjoitti:Näin asiasta kolmanteen, onko kukaan maistanut koffin uutta maissi olutta?


Tämä kolmas ei kovin hyvin sovi otsikkoon, mutta jos tuota indiaania tarkotat ni onhan sitä tullu maistettua. On se pikkusen erimakunen ku normi, vähän pehmeyttä ja makeutta enemmän...siis ihan vähän. Mut kylä mä mieluummin tätä Primatoria juon :D

ViestiLähetetty: Ke Touko 09, 2007 5:16 pm
Kirjoittaja rekola
Tuli muuten tämmönen oikotie mieleen oluen pullotuksessa :)

Eikö lasipulloa käytetä yleensä juuri sen takia, että sen hygieniasta voidaan olla varmoja?

No jos ostaa halpis muovi vesipullo patterin ja kaataa vedet pois. (Sitten vai täyttää oluella 8) ) Ei luulisi, että mitään bakteereja on päässyt sisälle?

Säästäisi vaan aikaa ja helpottaisi varastointia kovasti

ViestiLähetetty: Ke Touko 09, 2007 5:51 pm
Kirjoittaja jpop
Siitä lasipullosta on lievästi sanottuna hyötyä myös jos meinaa saada juoman sokerin avulla poreilemaan. Siten siideriä tai skumppaa ei paljon muovipulloihin kannata yrittää varastoida ;) Juomat, joissa kaikki käyminen pysäytetään takuuvarmasti, voi kait periaatteessa pistää ihan yhtä hyvin muovipulloihin.

ViestiLähetetty: Ke Touko 09, 2007 8:20 pm
Kirjoittaja Sami
jpop kirjoitti:Siitä lasipullosta on lievästi sanottuna hyötyä myös jos meinaa saada juoman sokerin avulla poreilemaan. Siten siideriä tai skumppaa ei paljon muovipulloihin kannata yrittää varastoida ;) Juomat, joissa kaikki käyminen pysäytetään takuuvarmasti, voi kait periaatteessa pistää ihan yhtä hyvin muovipulloihin.


Poreileehan se vissykin, kyllä muoviset limupullot kestävät painetta. Tosin olen sitä mieltä, että antavat muovin makua pitkällä aikatätäimellä. Ja muovipullossa vain jokin ei oikein toimi, kun on kotiolut kyseessä. Voi olla kyseessä vain omat mieltymykset.

Olen huomannut myös sen,että kotiolut poreile paremmin ja tasaisemmin, jos sen laittaa 0.33l tai 0.5l pulloihin. Itsekin kokeilin 1l ja 1.5l pulloja ja makukin on parempi pienissä lasipulloissa. Isossa pullossa tehty olut väljähtää suurinpiirtein samantien, kun sen avaa.

ViestiLähetetty: Ke Touko 09, 2007 8:32 pm
Kirjoittaja jpop
Sami kirjoitti:Poreileehan se vissykin...


Ah, mutta sitä vissyä ei käytetä siinä pullossa niiden poreiden aikaan saamiseksi.

ViestiLähetetty: Ke Touko 09, 2007 8:59 pm
Kirjoittaja Sami
jpop kirjoitti:
Sami kirjoitti:Poreileehan se vissykin...


Ah, mutta sitä vissyä ei käytetä siinä pullossa niiden poreiden aikaan saamiseksi.


Juu, ei käytetä, mutta kyllä se pullo kestää silti. Kunhan muistaa lisätä sokeriä jälkikäymiseen maltilla. Kokemusta on miten pullot räjähtelevät liiasta sokerista :oops:
Myös lasiset :roll:

ViestiLähetetty: La Touko 12, 2007 8:46 am
Kirjoittaja rekola
Eikös sima kypsy usein muovipulloissa?

ViestiLähetetty: La Touko 12, 2007 9:36 am
Kirjoittaja Sami
rekola kirjoitti:Eikös sima kypsy usein muovipulloissa?


Ei meillä :)

ViestiLähetetty: Su Touko 13, 2007 1:13 am
Kirjoittaja JSP
Jos muovipullot olisivat oluelle optimisäilytysmuoto niin suuret panimot olisivat jo kustannussyistä ruvenneet käyttämään niitä. Eipä ole pahemmin näkynyt. Ne ei ole kerta kaikkiaan tarpeeksi tiiviitä materiaalin tai korkkien suhteen.

Pääasiassa olut on tuore tuote joka pitäisi juoda muutamassa kuukaudessa, eikä se parane säilytyksessä. Tarkoitin tällä perusoluita, joiden alkoholi prosentti on alhainen. Jokainenhan voi testa asiaa säilyttämällä koffiansa vuoden kellarissa ja maistamalla sitä sitten.

ViestiLähetetty: Su Touko 13, 2007 8:10 am
Kirjoittaja rekola
JSP kirjoitti:Jos muovipullot olisivat oluelle optimisäilytysmuoto niin suuret panimot olisivat jo kustannussyistä ruvenneet käyttämään niitä. Eipä ole pahemmin näkynyt. Ne ei ole kerta kaikkiaan tarpeeksi tiiviitä materiaalin tai korkkien suhteen.

Pääasiassa olut on tuore tuote joka pitäisi juoda muutamassa kuukaudessa, eikä se parane säilytyksessä. Tarkoitin tällä perusoluita, joiden alkoholi prosentti on alhainen. Jokainenhan voi testa asiaa säilyttämällä koffiansa vuoden kellarissa ja maistamalla sitä sitten.


Kotikalja on nykyään 0,5 muovipulloissa

ViestiLähetetty: Ma Touko 14, 2007 8:25 pm
Kirjoittaja JSP
rekola kirjoitti:Kotikalja on nykyään 0,5 muovipulloissa


Ja se on mielestäsi olutta?

ViestiLähetetty: Ti Touko 15, 2007 8:19 am
Kirjoittaja mto
JSP kirjoitti:
rekola kirjoitti:Kotikalja on nykyään 0,5 muovipulloissa


Ja se on mielestäsi olutta?


ainakin se on hyvää ruoan kanssa.. :D

ViestiLähetetty: Ti Touko 15, 2007 10:12 am
Kirjoittaja rekola
JSP kirjoitti:
rekola kirjoitti:Kotikalja on nykyään 0,5 muovipulloissa


Ja se on mielestäsi olutta?


Tiedän mitä tarkoitat :D Nostin vain esille tämän :wink: