Paul Buggen toimitukset

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Paul Buggen toimitukset

ViestiKirjoittaja heik0 » La Touko 24, 2008 9:53 pm

Ihmetyttää nyt kovasti tuo Saksan poikien toiminta, pari toimitusta eri firmoilta olen nyt saanut, jälkimmäisen Paul Buggelta ja molemmilla kerroilla on käynyt niin että paketti on lähtenyt lähettifirman kautta mutta päätynyt sitten harmittavaisesti Suomen Itellan tai MH:n käsiin... Onkos tämä yleinenkin käytäntö noilla firmoilla vai rankkaavatko toimituksia euromäärän mukaan tai vastaavaa?

Tuo Paul Buggen toimitus ei ole muuten vielä saapunut eikä ole syytä epäillä että tulli olisi sitä napannut mutta oletteko yleensä pyytäneet merkitsemään paketin lahjaksi vai ymmärtävätkö itsekin tehdä tarvittavat peliliikkeet? Ensimmäistä kertaa kun on tilailemassa niin en tajunnut asiasta mainita :roll:
Odotellaan kuitenkin luottavaisin mielin! :sigge:
heik0
 
Viestit: 6
Liittynyt: La Touko 24, 2008 9:25 pm

Re: Paul Buggen toimitukset

ViestiKirjoittaja Poro- » La Kesä 07, 2008 12:25 pm

Näin Itellalla tällähetkellä kuskina ollessa voin sanoa sen, että pakettien toimitusta harrastetaan puolin ja toisin. Esimerkiksi suomen DHL:n paketeista valtaosa kulkee Itellan autojen kyydissä. Myös Itella kuljettaa matkahuoltoon meneviä paketteja, ja Matkahuolto Itellan paketteja. Kyse on siis alihankinta ja kuljetussoppareista.

En itse näe eroa sen perusteella, minkä värisessä autossa paketti kulkee. Tärkeintä on se, että muistaa ottaa itselleen sopivimmat lisäpalvelut. Kuriositeettina mainittakoon se, että suomen DHL on käytännössä itellan omistuksessa. Pakettien lajittelukin tapahtuu monin paikoin saman katon alla. :roll:
Käyttäjän avatar
Poro-
 
Viestit: 1053
Liittynyt: Su Syys 17, 2006 3:11 pm
Paikkakunta: Jyskylä

Re: Paul Buggen toimitukset

ViestiKirjoittaja mr__night » Ma Kesä 09, 2008 3:26 pm

Poro- kirjoitti:Kuriositeettina mainittakoon se, että suomen DHL on käytännössä itellan omistuksessa. Pakettien lajittelukin tapahtuu monin paikoin saman katon alla. :roll:


Eh...ei aivan näinkään vaan juuri toisinpäin. Tässä siis viite siihen, miten ainakin muutama vuosis sitten asia kääntyi. Eli ku DHL (Deutsche Postin 100% omistama tytäryhtiö) osti KelpoKuljetus.fi:n. Eli kaikkine kiemuroineen monet Itellan terminaalitoiminnot on DHL:n omistuksessa, näin:
Kelpokuljetus kokonaan DHL:n tytäryhtiöksi
DHL ja Posti sopivat Kelpo Kuljetus Fi Oy:n liiketoimintakaupasta
DHL ja Suomen Posti ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa DHL lunastaa Postin osuuden (49 %) yritysten yhteisesti omistaman kotimaankuljetusyhtiö Kelpo Kuljetus Fi Oy:n osakkeista. Kaupan jälkeen Kelpokuljetus on DHL:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Liiketoimintakaupassa Posti ostaa Kelpokuljetuksen aluekuljetusliiketoiminnan, johon kuuluvat kuljetukset postikeskuksista Postin jakelutoimipaikkoihin ja asiakkaille. Kaupan myötä Postille siirtyvät aluekuljetuksia hoitanut henkilökunta, kalusto ja asiakassopimukset. Työntekijät siirtyvät Postille ns. vanhoina työntekijöinä.

Runkokuljetus- ja terminaalihenkilökunta sekä kalusto jäävät Kelpokuljetukseen ja siten DHL:n omistukseen. DHL ja Suomen Posti jatkavat yhteistyötä postikeskusten välisissä runkokuljetuksissa.Ja aiempaan, tosiaan alkupään ja loppupään kuljetusliikkeet voivat vaihdella aika lailla. Esim DPD:n (Deutscher Paketdienst) paketit saavat Suomen päässä monesti Itellan loppukuljetuksen. Joillain paikkakunnilla DPD:lläkin on kuitenkin omat kuljetukset. Kuljettajan vaihtuminen taas vaikuttaa siihen, että alkuperäinen seurantakoodi ei välttämättä kata koko kuljetusketjua. Tämä johtuu ylilaputuksesta, jotta kuljettavan yrityksen tietojärjestelmät osaavat koodin käsitellä. Alkuperäinen koodi voidaan toki (ainakin joissain tapauksissa) linkittää uuteen, mutta näin ei aina tapahdu.
Käyttäjän avatar
mr__night
 
Viestit: 198
Liittynyt: To Marras 09, 2006 3:37 am
Paikkakunta: Jykylä

Re: Paul Buggen toimitukset

ViestiKirjoittaja Fidelito » Ke Syys 10, 2008 2:28 pm

Tuo Paul Buggen toimitus ei ole muuten vielä saapunut eikä ole syytä epäillä että tulli olisi sitä napannut mutta oletteko yleensä pyytäneet merkitsemään paketin lahjaksi vai ymmärtävätkö itsekin tehdä tarvittavat peliliikkeet? Ensimmäistä kertaa kun on tilailemassa niin en tajunnut asiasta mainita :roll:
Odotellaan kuitenkin luottavaisin mielin! :sigge:[/quote]

Saitko lopulta lähetyksen? Tilasin itsekin sieltä reilu viikko sitten laatikon ja vieläkin on matkalla. Eivät myöskään vastaa meileihin.
Fidelito
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 5:44 pm


Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa