Nuuskakiellosta...

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Nuuskakiellosta...

ViestiKirjoittaja Sailor » Ke Joulu 07, 2011 8:36 pm

Aina niin luotettava Turun Sanomat oli juuri listannut verkkouutisiinsa seuraavanlaista.
Tuossa jutussa mun huomiota kiinnitti oikeasti tuo lihavoimani kohta. Enpäs muista että Suomessa viranomaiset olisivat koskaan mitään kyselyjä teettäneet uusia tupakkalakeja säätäessään.
Mulle tuo on se ja sama koska en käytä nuuskaa. En nyt sitä haluaisi toisilta kieltääkään. Loppuisi ainakin se koomisia mittasuhteita saanut salakuljetusralli. Nykyisellä nuuskakielto ei ole oikeasti saanut aikaiseksi muuta kuin sen että osa vanhoista paperossimiehistäkin on siirtynyt nuuskaamaan. Saas nähdä kuinka äijien käy jatkossa.

"Euroopan komissio on luvannut Ruotsille, että EU:n nuuskakieltoa pohditaan uudelleen, kertoi Ruotsin kauppaministeri. Nuuska on laillista Ruotsissa, mutta kielletty muualla EU:n alueella.
Kauppaministeri Ewa Björling kertoi tavanneensa EU:n terveyskomissaarin John Dallin keskustellakseen EU:n nykyisistä tupakkatuotelaeista. Tämä oli jo toinen kerta, kun Björling tapasi Dallin asian tiimoilta.
Komission on määrä ehdottaa uutta tupakkatuotelakia ensi keväänä. Komission teettämän kyselytutkimuksen mukaan valtaosa EU-kansalaisista kannattaa nuuskakiellon poistamista, kun taas valtiot ja kansalaisjärjestöt haluavat pitää sen voimassa.
Kieltoa on perusteltu terveyssyillä. Ruotsin mukaan maassa on kuitenkin vähemmän keuhkosyöpätapauksia kuin muissa EU-maissa ja myös vähemmän tupakoitsijoita.
Ruotsalaisyritys Swedish Match on Euroopan suurin nuuskantuottaja. Valtaosa sen tuotteista myydään Ruotsiin, Norjaan ja Yhdysvaltoihin.
"
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Nuuskakiellosta...

ViestiKirjoittaja Restless » Ke Joulu 07, 2011 8:43 pm

Kunnon puhetta! Tosin jos nuuskaa tulisi suomeen myyntiin niin minkä hintaista se olisi... Todennäköisesti hakisin silti vastaisuudessa nuuskani laivan taxfreestä :D
Käyttäjän avatar
Restless
 
Viestit: 413
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 11:30 am


Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa