Aito vs. feikki sikari

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja Pikku-MiCi » To Maalis 29, 2012 12:18 pm

Ajattelin aloittaa uuden aiheen aiheesta aito vs. feikki. Joskus tuo ero on vain veteen piirretty viiva.Otetaan esimerkki:

Hra Juanhes käärii työkseen tehtaalla sikareita.Hän pyörittää myös köyhänä omaa bisnestään ja käärii myöskin kotonaan sikareita ja myy niitä turisteille kadulla. Molemmissa paikoissa niin tehtaalla kun kotonaan Juanhes käyyttää samaa tupakka,samaa laatua jne. Hänellä on käytössään tehtaalta poistettuja sikarilaatikoita,joihin hän omat kotituotoksensa pakkaa.Laatikoissa ei tietysti ole asiaan kuuluvia leimoja toisin kun tehtaalla tehdyissä.Sitten tulee Hra Virtanen Suomesta, ostaa Juanhesilta kadulta laatikollisen sikareita edullisesti.

Kysymys kuuluukin, ostiko Hra Virtanen aitoja vai feikkejä?

Vastaus: Feikkejä,koska ne ei ole tehtaalla käärimiä,eikä laatikossa ole asiaan kuuluvia leimoja.Mutta miksi näin,jos tuote on täysyn saman laatuinen kun tehtaalla kääritty?

Kyllä,tiedän, että tehtaalla on tarkat tarkastukset,ettei tuotteita/materiaali mene ulkopuolelle.Tämä on vaan esimerkki käytännössä.Onko tämä feikki tuote siis huonompi vaikka onkin sama tuote kun aito?
Käyttäjän avatar
Pikku-MiCi
 
Viestit: 766
Liittynyt: La Syys 06, 2008 10:31 am
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja H8red » To Maalis 29, 2012 1:19 pm

Onkos kukaan tehnyt sokkona polttamis testiä aidon ja feikin välillä.? Huomaako maussa jos ei tiedä kumpi on kumpi vai molemmat aitoja tai feikkejä?
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja drinkalot » To Maalis 29, 2012 2:01 pm

Niin, tämä on sama ongelma kuin nykyään monessa muussakin asiassa. Esim urheilutarvikkeissa ero on joskus vielä vähäisempi.

Tuttavani oli Hollannissa Niken konttyyrilla feikinmetsästyksessä töissä muutaman vuoden ja kertoi seuraavan kuulema kaikkia suurempia merkkejä vaivaavan ongelman.

Suurin osa nykyisistä urheiluvarusteista tehdään alihankintana kauko-idässä, lähinnä kiinassa. Kun (esim.) Nike tilaa sikäläiseltä tehtaalta 100.000 kappaletta verkkareita tietyllä kuosilla ja tietyllä kankaalla ym. käy usein niin, että tehdas tekee niitä 120.000, joista toimittaa Nikelle 100.000 ja myy loput 20.000 feikkimerkkinoilla.

Kyseessä on siis saman tehtaan samoista raaka-aineista samoilla koneilla tekemä täysin identtinen tuote. Onko se feikki? Miksi?
Viimeksi muokannut drinkalot päivämäärä To Maalis 29, 2012 2:03 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja drinkalot » To Maalis 29, 2012 2:02 pm

H8red kirjoitti:Onkos kukaan tehnyt sokkona polttamis testiä aidon ja feikin välillä.? Huomaako maussa jos ei tiedä kumpi on kumpi vai molemmat aitoja tai feikkejä?

Vierekkäin en ole maistanut, mutta feikkien laatuerot ovat niin suuria, ettei oikein voi sanoa mitään yleistävää, vaikka olisikin jotain feikkiä samaan aikaan aidon kanssa testannutkin.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja mto » Pe Maalis 30, 2012 12:16 pm

oma vastaus on että sikari on silti aito kuubalainen vaikka sen kääriikin kotona. muutamia tuollaisia maistellu ja kyllä ne pesee perus dominikaanit mennentullen.
Nuoresta alkoholistista, vanhaksi alkoholistiksi..
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja TomiS » Pe Maalis 30, 2012 1:13 pm

Polttelin eilen anopilta :evil: Meksikosta saadun feikki Cohiban, mallia Pyramide Edicion Limitada 2011. muuten hyvä mutta tuota mallia ei ole valmistettu muuta kuin vuosina 2001 ja 2006.

Ulkonäöltä pötkö oli kiero kuin savolainen ja suonikas kuin aikuisviihdenäyttelijän tiedätte kyllä mikä. Vyöt olivat ihmeen laadukkaita mutta niitähän saa tilattua vaikka netistä nykyään.

Jännitys tiivistyi ja leikkasin pötkylän. Ihme kyllä sikari veti kohtalaisesti, aluksi.. Ensimakukin oli parempi kuin joissain halvemmissa arkisikareissa, maussa löytyi aavistus maitokahvia ja pähkinää. Palaminen tapahtui niin epätasaisesti kuin se vaan on fyysisesti mahdollista ja kolmanneksen jälkeen sikari tunneloitui muodostaen kummalisen kraatterin pötkön keskelle. Samassa makuun tuli jonkinlainen kemiallinen vivahde mikä muistutti hieman lasikuitua. :yrjo:
Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi luovuttaa ja heittää sikarin mäkeen.

Loppuarvio on, että anopit on pihejä ja tuollaiset sigget sopii saunanlämmityspuiksi.
Käyttäjän avatar
TomiS
 
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Helmi 01, 2010 9:35 am
Paikkakunta: Turku

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja ez_living » Pe Maalis 30, 2012 4:08 pm

Itse tein testin Cohiba Robustolla jonka ostin Kuubasta. Oli mallia "aidon" näköinen feikki. Ostin Helsingin keskustasta samanlaisen pöllin ja broidin kanssa ne polteltiin. En tiedä olisiko pitänyt polttaa ne erikseen, toinen toisen jälkeen, mutta me poltettiin molemmat samaan aikaan ja vaihdeltiin sikareita. Ei kyllä huomannut mitään eroa. Sitten on ollut niitä huonompiakin feikkejä jotka maistuu melko kuralle ja näyttääkin feikeiltä. Eli riippuu mielestäni paljon feikistä ja kuten aiemmin sanottu laatuerot ovat suuria. Nimmerkkillä feikkejä myytävänä :lol:
Käyttäjän avatar
ez_living
 
Viestit: 98
Liittynyt: To Tammi 26, 2012 12:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aito vs. feikki sikari

ViestiKirjoittaja Omskakas » Su Huhti 01, 2012 11:56 pm

Pikku-MiCi kirjoitti:Hra Juanhes käärii työkseen tehtaalla sikareita.Hän pyörittää myös köyhänä omaa bisnestään ja käärii myöskin kotonaan sikareita ja myy niitä turisteille kadulla. Molemmissa paikoissa niin tehtaalla kun kotonaan Juanhes käyyttää samaa tupakka,samaa laatua jne. Hänellä on käytössään tehtaalta poistettuja sikarilaatikoita,joihin hän omat kotituotoksensa pakkaa.Laatikoissa ei tietysti ole asiaan kuuluvia leimoja toisin kun tehtaalla tehdyissä.Sitten tulee Hra Virtanen Suomesta, ostaa Juanhesilta kadulta laatikollisen sikareita edullisesti.


Boldasin sen jutun, jossa mennään pieleen ekana. Käärijät, kun ei tiedä sikarin blendiä. Blenderi tietää ja käskee latomaan lehtiä sopivista pinkoista. Käärijät ei välttämättä edes tiedä, minkä merkkistä sikaria ne kulloinkin käärivät.

Entäs jos tietäisivätkin? Mistä ne saavat samaa tupakkaa kuin tehtaalla kääriessään? Aitoihin sikareihin menevä tupakka on kasvatettu maatiloilla ympäriinsä Vuelta Abajoa, kuivattu fermentoitu ja lajiteltu. HSA ihan varmasti toimittaa sopivat lehdet käärijöilleen myös iltapuhteeksi meneviin sikareihin, right? Kuubassa kasvatetaan myös paljon huonolaatuisempiin peso-sikareihin menevää tupakkaa. Luulen, että useimmat feikkien käärijät käyttävät sitä, jos eivät käytä sisuksina sanomalehteä tai sahanpurua.

On mahdollista, että korruptoituneessa kommunistilandiassa hyvääkin tavaraa menee turisteille virallisen portaan ohi. Mutta kuten täällä joku jo mainitsi, laatu vaihtelee suuresti. Herra Virtanen saattaa päätyä ostamaan ihan yhtä hyvää tai ihan hirveää paskaa reissullaan. Kukin valitkoon.
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm


Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa