Ravintolakuolema

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Marras 01, 2012 8:29 am

Mielenkiintoisia uutisia Helsingin anniskelurintamalta. Kovastihan tupakkalain viime vaiheen tultua voimaan yritettiin selittää miten myynnit olivat savuttomuuden myötä muka nousseet, vaikka katua mittaillessa omin silmin näki miten konkurssiaalto eteni. Mitenkähän muissa kaupungeissa?

HS kirjoitti: Noin kymmenen prosenttia Helsingin noin 1 300 anniskeluravintoloista on myytävänä, arvioi ravintoloita välittävän Activalin toimitusjohtaja Ari Larnemaa. -- Samalla myynti on vähentynyt selvästi: heinäkuussa myynti oli kymmenen prosenttia edellisvuotista pienempi.


http://www.hs.fi/kotimaa/Joka+kymmenes+ravintola+myyt%C3%A4v%C3%A4n%C3%A4+Helsingiss%C3%A4/a1305611558524
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja drinkalot » To Marras 01, 2012 9:22 am

Suppean tuttavapiirini otoksesta voin sanoa, etten koskaan kuullut kenenkään sanoneen että olisivat jättäneet ravintolan väliin siksi että siellä sai polttaa. Nykyisin olen kyllä useasti etenkin talvisin kuullut että ravintola jää väliin kun siellä ei saa polttaa eikä kiinnosta mennä pihalle palelemaan ja menettää samalla paikkaansa jne.

Vaikka en polta kuin sikareita silloin tällöin, niin itsellänikin on ravintolaoleilu vähentynyt juurikin tuon tupakointikiellon vuoksi. Se, ettei sikaria saa polttaa ei sinällään haittaa, mutta se haittaa, että joudun istumaan yksin pöytävahtina kun tupakoivat kaverit ravaa kopissa/pihalla röökillä.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » To Marras 01, 2012 9:40 am

Tuttava- sekä ystäväpiirini savuttomat jäsenet kusivat hunajaa metrisissä kaarissa ja heittelivät kärrynpyöriä aina välillä yhteislauluun räjähtäen kun tupakkalaki lanseerattiin. Kuulemma NYT sinne ravintolaankin pystyi menemään, ilman että vaatteet, tukka, nahka ja persreikä haisivat sille kamalalle TUPAKANSAVUN HAJULLE.

Sanomattakin lienee selvää, ettei tämän ns. spedejengin ravintolassakäyminen lisääntynyt paskan vertaa. Nämä markan merkonoimeiksi valmistuneet tai edelleen hamstereiden sosiologiaa opiskelevat juurettomat maalaistollot olivat aikana ennen tupakkalakia rikastuttaneet sellaisia "ravintoloita" kuin McDonalds, Hesburger, Rosso ja geneerinen Sedula. Olisivatko kerran vuoteen, omilla tai äiteen synttäreillä menneet johonkin ravintolaan jossa safkan on tehnyt ihminen ja ruokajuomaksi ei saanut maitoa?

Onhan se jumalauta hirveää, jos ravintolassa on muita ihmisiä ja niistä osa tupakoi? Mikä ongelma tämä tupakansavun haju on ihmisille? Eikö heidän vaatteitaan voi pestä tai tuulettaa? Vai onko näillä ihmisillä MT-ongelmia? Huoltomiehenä olen tavannut ihmisiä jotka haistavat tupakan jopa jalkalistojen takaa, herää kysymys miksi niitä jalkalistoja pitää avata ja haistella?

Kukaan ei kuitenkaan ota kantaa sellaisiin asioihin kuin ihmisten hajuun. En minä arvosta halvan hajuveden tuoksua. Valitsen myös mieluummin nortin käryn yli kusenhajun. Koti-alepamme kanta-asiakkaana on eräs heppu jota koko kylä kutsuu "Haisuliksi". Heppu on peseytynyt viimeksi Kekkosen ensimmäisellä kaudella, haju muistuttaa erehdyttävästi auringossa mätänevää vasikanraatoa. Auta armias jos polttelet parkkiksella tupakkia, hajuhan voi mennä ikkunasta sisälle. Paskat housuissa saa sen sijaan liikkua estoitta, tai ainakin siihen asti kunnes paskanhaju todetaan syöpävaaralliseksi.

Kesäisin olen ohjeistanut näitä savuttomia ihmisiä terassilta ravintolan sisätiloihin, sisätilathan ovat varattu savuttomille ihmisille.

Suomi on sarvikuonojen maa, ei täällä voi ihminen elää.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja oka » To Marras 01, 2012 3:54 pm

Kävisin huomattavasti paljon enemmän ruokailemassa ravintoloissa, jos niissä voisi päälle päätteeksi tuprautella pöllin. Nyt tulee kokkkailtua kotona, erityisesti kesällä, paljon enemmän, koska safkan päälle voi vetäytyä terdelle turuttelemaan.

Ja ennen röökisavu peitti jorauspaikoissa hien hajun, nyt niissä on karmea döfis.
Käyttäjän avatar
oka
 
Viestit: 541
Liittynyt: To Maalis 01, 2012 10:22 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja seimi » To Marras 01, 2012 6:17 pm

drinkalot kirjoitti: se haittaa, että joudun istumaan yksin pöytävahtina kun tupakoivat kaverit ravaa kopissa/pihalla röökillä.


Mul on tää ihan sama, et ku meen johonkin, niin kaikki lähtee heti röökille.
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja seimi » To Marras 01, 2012 6:28 pm

Mä oon tästä Räyhiksen kanssa täysin samaa mieltä. On se kumma, että kaikista maailman hajuista vain rööki saa haitata. Vanhat mummot haisee jollekin vitun minkinkusiselle Chanel vitoselle, joka vie dunkkiksellaan aivot välittömästi itärajan taakse pahimpaan slobohelvettiin. Paskahousuteinipojat ruiskivat itsensä täyteen jotain aivan järkyttävän teollisen kemikaalin hajuista Axea. Ja pissismimmit jättää järjestään peräänsä sellaisen pellon kokoisen hajupilven jotain tolun, napalmin ja aiv-rehun sekoitusta, jonka saa halvalla ja söpössä pullossa jostain teinikaupasta.

Näköaistia saa kiduttaa rumilla taloilla, rumilla vaatteilla ja jopa rumilla ihmisillä. Silmiin sattuu. Kuuloaistia saa kiduttaa järjettömällä kakofonialla, joka vallitsee keskustassa ja kaupoissa. Kuuloaistia saa kiduttaa lähes kaikkien työpaikkojen yleisissä tiloissa ja melkein kaikissa julkisissa sisätiloissa. Akustiikat on järjestään rakennettu niin päin vittua, että ihmisten ääni vaan kaikuu ja kimpoilee ja kaikkien on pakko huutaa, kun kukaan ei kuule mitään.

Ja kaiken tämän aisteihin kohdistuvan vittuperseilyn joukosta on lupa vihata yhteen aistiin kohdistuvaa yhtä tuoksua.
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Pe Marras 02, 2012 9:38 am

Omat ravintola-alan kytkökseni alkavat olla jo niin kaukana takana, että varsinaisia kontakteja tiskin taakse ei ole, mutta kyllä näin viik..öh päivittäin keskiolutkuppiloissa käyvänä voin sanoa, että jonkinlaista asiakaskatoa oli havaittavissa. Varsinkin kun tupakkalain voimaantulohetkellä ramppasin säännöllisesti kolmessa eri kuppilassa, oikein vanhan liiton mestoissa jonne on tultu ryyppäämään, eikä keskustelemaan kansallisoopperan uusista linjauksista. Keskivertospurguun uusi tupakkalaki vaikutti kuin tuopin hinnannosto -> paremmat pohjat kotona -> vähemmän aikaa anniskeluravintolassa -> vähemmän rahaa ravintoloitsijalle. Näin karkeasti yleistäen.

Ja kuten aikaisemmin todettiin, ei näiltä kantiksilta vapaaksi jääneet penkit todellakaan täyttyneet uusista savuttomista asiakkaista.

Jos jotain hyvää pitäisi sanoa, niin oma tupakointi on vähentynyt. Aikaisemmin kapakassa oli tupakki huulessa 2-3 kertaa useammin kuin nykyisin.

Eikä vaatteet haise...
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja homer » Pe Marras 02, 2012 4:58 pm

Ymmärrän teorian tasolla sen pointin, että tupakointi aiheuttaa syöpää ja siksi ravintolatupakointi on kielletty. Sitä en vain ymmärrä, että miksi ei voi olla (tupakoitsijoille tai) sikarin polttajille miellyttäviä sikarointi huoneita, joihin saa kävellä juoman kanssa ja istahtaa nojatuoliin. Työntekijöitä suojelemaan tuo laki on varmaankin tehty.

Suomi on kukkahattutätien luvattu maa :evil:

Edit: siis kukka hattu tätien :lol:
Käyttäjän avatar
homer
 
Viestit: 658
Liittynyt: Su Maalis 13, 2011 3:24 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Lauri » Pe Marras 02, 2012 5:55 pm

Niin, mielestäni kaikkein fiksuinta olisi se että ravintolat saisivat itse päättää omista asioistaan. Eikös Amerikassa ole näin?
Se oli kanssa ihan tomiva malli siinä siirtymävaiheen aikoihin, kun oli erikseen savullinen ja savuton puoli. Mielummin itse istuin savuttomalla puolella, mutta oli myös mahdollisuus käydä savuilla juoman kera. Siinä oli se kultainen keskitie.
Lauri
 
Viestit: 192
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2009 7:34 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » La Marras 03, 2012 12:04 pm

Aikana jolloin ravintoloissa oli savuton ja savullinen puoli, kukaan ei istunut savuttomalla puolella. Paitsi Mäkäräisen perhe joka oli tullut vetämään läpikypsää lehtipihviä pottumuusin ja maidon kanssa.

Tupakkalaki runnottiin läpi mm. siksi, ettei ravintolan henkilökunta altistuisi savulle. Briteissä monessa pubissa oli baaritiski eristetty eräänlaisella ilmaverholla joka katkaisi savun eksymisen henkilökunnan puolelle. Helsingissäkin oli tämmöinen järjestely eräässä raflassa, entisessä Red Onionissa, Koskelantie 9.

Nyt tupakkalaki pakottaa henkilökunann polttamaan joko keittiössä piilossa tai kirmaamaan yhdeksän metrin päähän jalkakäytävälle. Ymmärrettävästi tämmöinen järjestely ei ole kovin toimiva, kun henkilökunnan tarkoitus on kaataa dorkille kaljaa ja katsoa näiden perään. Poliitkot puristelevat olemattomia muniaan ja onnittelevat toisiaan kun ovat saaneet jotain tämmöistä mukatärkeää runnottua läpi. Mikäköhän taho ylipäätänsä lobbaa tätä Savuton Suomi-juttua eteenpäin?

Sitäpaitsi, ei tupakkaa ole koskaan todettu vaaralliseksi. Kysymys on aste-eroista, pakokaasukin on tappavaa. Tai jauhopöly. Tupakka on kansanterveyden emävaleen uhri.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja drinkalot » La Marras 03, 2012 12:28 pm

Räyhäkäs kirjoitti:Sitäpaitsi, ei tupakkaa ole koskaan todettu vaaralliseksi. Kysymys on aste-eroista, pakokaasukin on tappavaa. Tai jauhopöly. Tupakka on kansanterveyden emävaleen uhri.

Varo sanojas tai Aurejärvi haastaa sut oikeuteen murhasta! :mrgreen:
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja oka » La Marras 03, 2012 12:51 pm

Räyhäkäs kirjoitti:Mikäköhän taho ylipäätänsä lobbaa tätä Savuton Suomi-juttua eteenpäin?


Puskista.
Käyttäjän avatar
oka
 
Viestit: 541
Liittynyt: To Maalis 01, 2012 10:22 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja LarsGP » La Marras 03, 2012 5:00 pm

Lauri kirjoitti:Niin, mielestäni kaikkein fiksuinta olisi se että ravintolat saisivat itse päättää omista asioistaan. Eikös Amerikassa ole näin?


Tervemenoa amerikkaan tupakille, New Yorkissa saa polttaa suurinpiirtein ei missään.Ei edes puistoissa.
LarsGP
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ma Maalis 24, 2008 12:37 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja seimi » La Marras 03, 2012 5:10 pm

LarsGP kirjoitti:
Lauri kirjoitti:Niin, mielestäni kaikkein fiksuinta olisi se että ravintolat saisivat itse päättää omista asioistaan. Eikös Amerikassa ole näin?


Tervemenoa amerikkaan tupakille, New Yorkissa saa polttaa suurinpiirtein ei missään.Ei edes puistoissa.


Amerikka on just silleen jännä maa, että vaikka lääniä ja osavaltioita on niin maan perkeleesti, niin kaikkialla asiat on samalla tavalla. Kaikki mikä on säädetty New Yorkissa on säädetty myös Miamissa. Tämä helpottaa huomattavasti suomalaisen sikariniekan ulkopoliittista analyysiä, koska on asioita, jotka tapahtuu "Amerikassa".
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Re: Ravintolakuolema

ViestiKirjoittaja Iivana » Su Marras 04, 2012 12:18 am

LarsGP kirjoitti:
Tervemenoa amerikkaan tupakille, New Yorkissa saa polttaa suurinpiirtein ei missään.Ei edes puistoissa.

BULL_SHIT. Viimeksi keväällä kävin nykissä ja kyllä siellä aika avoimesti sauhuteltiin. Paljon oli myös tupakkikauppoja ja sikariloungeja. Ei tosin voi edes verrata keski -ja etelä Eurooppaan, mutta tilanne parempi kuin Suomessa tupakoinnin suhteen.
Käyttäjän avatar
Iivana
 
Viestit: 203
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 8:45 pm

Seuraava

Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa