Yleinen matkailuketju

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Iivana » Pe Loka 31, 2014 9:04 pm

Noniin, syksy pimenee ja matkakuume kasvaa. Päätinpä siis hetken mielijohteesta aloittaa tällaisen ketjun, kun ei vastaavaa löytynyt! Eli kaikki matkusteluun liittyvä keskustelu olisi tervetullutta.
Esimerkiksi porukan lempimatkakohteita voisi listata tänne, toki parhaat tärpit tupakkakauppojen suhteen myös tervetulleita. Ja yleisesti keskustelua siitä, missä te ihmiset olette käyneet tähän mennessä ja mahdollisesti haluaisitte käydä.

Itse olen käynyt tähän mennessä noin 40:ssä maassa: länsi- ja etelä-Eurooppa on kierretty tarkasti, samoin lähi-itä sekä pohjois-ja keski-Amerikka. Kiinassa, Pekingissä, kävin 90-luvun puolivälissä ja tykkäsin kyllä kovasti. Sinne haluaisin lähteä uudestaan. Myöskin Australia polttelisi kovasti.

Lempimaani on Belgia ja siellä erityisesti Brugge. Hyvin säilynyt ja vanha kaupunki, jossa aivan mahtava eurooppalainen tunnelma. Belgiassa asustelin aikanaan jonkin aikaa ja se jäi mieluisaksi maaksi. Jotenkin maisemat vain natsaa ja ruoka ja olut on hyvää. Parasta on kuitenkin tehdä kaupunkikävelyitä piippu suussa ja katsella ihmisiä kahvilassa Hoegaardenia maistellen.
Käyttäjän avatar
Iivana
 
Viestit: 203
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 8:45 pm

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Pe Loka 31, 2014 9:33 pm

Kävin viimeksi Amsterdamissa. Aikoinaan 20. vierailukerran jälkeen lopetin laskemisen. Seuraavaksi haluaisin mennä Amsterdamiin, koska mun sydän ja aivot jäivät sinne kauan sitten ja kai ne olisi hyvä yrittää löytää. Oikeasti, ei tarvitse kuin astua lentokoneesta ulos, niin tietää olevansa kotona.
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja susiluoto » La Marras 01, 2014 12:11 pm

Eurooppa ja ryssän valtakunta tarkistettu, amerikassakin poikennu,Australia ja Islanti ovat jos ikää riittää sellaisia joista haaveilen.
iivanaa mukaellen, Belgia on jostain syystä kuten Hollantikin mieluisia vierailukohteita.
susiluoto
 
Viestit: 613
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Captain1955 » La Marras 01, 2014 12:54 pm

Maanosista ainoastaan Etelämanner on vielä tarkastamatta, vaikka lähellä oon käynyt. Valtioita käytynä ≈100 kpl, en uskalla sanoa että yli sata koska on aika vaikea määritellä mitkä lasketaan valtioiksi. Jos varman päälle pelataan niin sanotaan että 90.

Mulla on jotenkin tuo Etelä-Amerikka jäänyt takaraivoon sellaiseksi mieluiseksi nuoruuden seikkailujen maanosaksi. Toki siihen vaikuttaa lämmin ilmasto ja mukavat ihmiset. Jos maita pitää luetella niin sanotaan Peru, Brasilia ja Argentiina. Nuo nyt ainakin kannattaa käydä. Eikä ne Karibianmeren paratiisilliset pikku saaretkaan mitään tylsiä paikkoja ole, kunhan valitsee oikean ajankohdan ja saaren jossa ei ole liikaa amerikkalaisturisteja. Afrikka ei ole mun juttu, ja Aasiassakin vain kaakkois-ja itä-Aasia on oikeasti mielenkiintoista aluetta.

Euroopasta viihdyn edellisten herrojen tapaan mm. Belgiassa ja Alankomaissa. Kävin joitain vuosia sitten eräitä kursseja Antwerpenissä ja kyllähän tuo Keski-Euroopan seutu alkoi miellyttää. Saksa ja Ranska on myös oikein mukavia maita.

Minnehän sitä tulevaisuudessa haluaisin? No jos kuvitellaan että mää vielä esim 20 vuotta täällä pallolla tallailen, niin ehkä maailma siihen mennessä kehittyy siihen pisteeseen että pääsisin näkemään koko pallukan kerralla tuolta avaruudesta. Norjan Huippuvuorilla olisi myös mukava käydä vielä. En halua mihinkään maapallon toiselle laidalle enää.
Käyttäjän avatar
Captain1955
 
Viestit: 389
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 2:03 pm

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Sailor » La Marras 01, 2014 2:36 pm

On sitä reissattu, työn puolesta ja muuten.
Erityisen tykästynyt mä olen Baltian maihin ja Puolaan. Lämpimät maat ei nappaa niin hirveästi.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Derp » La Marras 01, 2014 7:40 pm

Itse olen käynyt kaikissa länsi-Euroopan maissa ja siinä sivussa vähän Aasiassa ja pohjois-Amerikassakin. Afrikkaan en lähtisi vaikka saisin miljoonan. Matkailu on ihan jees, kunhan valitsee matkakohteet oikein.
Käyttäjän avatar
Derp
 
Viestit: 244
Liittynyt: La Maalis 05, 2011 10:54 am

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Sailor » La Marras 01, 2014 7:56 pm

Afrikan maista Tunisia oli ihan jees. Kierreltiin joskus perheen kanssa junalla maata sinne tänne. Ihmiset oli mukavia ja niiden kanssa tuli helposti juttuun. Piipputupakkavalikoimat oli aika kehnot: Clan, MacB ja jotain paikallisia merkkejä.

Tsadista ei sensijaan jäänyt paljon perheelle kerrottavaa. Paikallinen olut oli halpaa ja pahaa. Piti juoda useampi pullo kerralla ennenkuin makuun tottui :shock:
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Derp » La Marras 01, 2014 11:17 pm

Sailor kirjoitti:Tsadista ei sensijaan jäänyt paljon perheelle kerrottavaa. Paikallinen olut oli halpaa ja pahaa. Piti juoda useampi pullo kerralla ennenkuin makuun tottui :shock:


Tuosta afrikkalaisesta panimokulttuurista kuulin kauhutarinoita vanhemmilta saksalaisilta sotilailta 15 vuotta sitten Kosovossa. Moittivat kovasti tsadilaisia ja malilaisia oluita. Kertoman mukaan sellaisia järkiään litran kokoisia ja etiketittömiä lasipulloja joiden sisältö oli jotain oluen ja tiskiveden välillä. Ja saksalaiset kun on niin tarkkoja siitä oluesta.
Tuo Kosovo oli muuten sellaista aluetta mihin en välttämättä lomalle lähtisi. Johtunee siitäkin kun siellä ikävämmän puoleisissa tehtävissä olin.

Ja lomista kun nyt puhutaan niin voin suositella kaikille Saksan kiertämistä autolla tai junalla. Täältä löytyy katseltavaa alavista rannikkomaisemista Baijerin vuoristoihin. Ja piipputupakkavalikoimakin on hyvä.
Käyttäjän avatar
Derp
 
Viestit: 244
Liittynyt: La Maalis 05, 2011 10:54 am

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja drinkalot » Su Marras 02, 2014 11:44 am

Heh. Olen ollu lomalla Kosovossa ja Albaniassa. Ihan tarkoituksella.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Derp » Su Marras 02, 2014 10:23 pm

drinkalot kirjoitti:Heh. Olen ollu lomalla Kosovossa ja Albaniassa. Ihan tarkoituksella.

Nooh. Kävin mäkin vapaaehtoisesti Pjongjangissa tutkimassa sikäläistä arkkitehtuuria vaikkei maata minulle kukaan koskaan kehunut. Kyllä lähtisin toistekin jos mahollisuus tulisi.
Käyttäjän avatar
Derp
 
Viestit: 244
Liittynyt: La Maalis 05, 2011 10:54 am

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Sailor » Ma Marras 03, 2014 12:18 am

drinkalot kirjoitti:Heh. Olen ollu lomalla Kosovossa ja Albaniassa. Ihan tarkoituksella.


Kosovo ja Albania voivatkin olla tulevaisuuden hittejä. Vähän niinkuin Kroatia nyt josta nopeimmat ovat tehneet hyviä diilejä. Siellä käy nykyisin aika tavalla porukkaa.
Aikanaan tulin eukon kanssa vierailleeksi Jugoslaviassa. Mulla on vieläkin korkkaamaton pullo Slivovitsaa made in Socialist Federal Republic of Yugoslavia.
Sittemmin KFORin merkeissä kului siellä puoli vuotta, lähinnä jenkkien kanssa. Kulta oli halpaa, eukolle tuliaisia ja (edes) omalle mielelle hyvitystä poissaolosta. Lapset kasvoi, äijä huiteli maailmalla. Vitutti.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Derp » Ma Marras 03, 2014 11:14 am

Saman operaation merkeissä minäkin siellä puoli vuotta viihdyin, enimmäkseen Čegranen alueella. Ja eipä tuosta ajasta mullakaan paljon muisteltavaa jäänyt, toinen muksu aloitti koulunkäynnin silläaikaa ja toinen oli ihmetellyt mihin iskä oli häipynyt.

Kosovo ja Albania on sellaisia maita joille turismi voisi tehdä oikein hyvää, ns. kasvojenkohotuksen jopa. No, jäädään tarkkailemaan tilanteen kehitystä.
Käyttäjän avatar
Derp
 
Viestit: 244
Liittynyt: La Maalis 05, 2011 10:54 am

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja Kumppari » Ma Marras 03, 2014 2:26 pm

Hiukan harmittaa, ettei ole tullut pohjoismaita ja baltiaa kauempana käytyä, olen kuitenkin luonteeltani seikkailuhenkinen ja omatoimimatkailu, jne. kiinnostaisi, rahatilanne vaan ei anna mahdollisuutta reissailuun...

Lähinnä kaupunkilomat ja ei-turistikohteet kiinnostaa. Kuubassa tarvitsisi päästä käymään.
Luomun ja käsityöläisten ystävä!
Käyttäjän avatar
Kumppari
 
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Heinä 20, 2009 1:41 am
Paikkakunta: Rauma

Re: Yleinen matkailuketju

ViestiKirjoittaja JouniSL » Ma Marras 03, 2014 5:27 pm

Englanti ja erityisesti St Albans. Miksi? Kaupunki on hieno, sillä on historiaa joka näkyy. Sieltä on kotoisin edelleen St Albansissa toimistoaan pitävä CAMRA, ja se näkyy valikoimassa: satun olemaan suht' innokas real ale -fani ja tuolla alueella riittää pubeja & hanoja erittäin asiantuntevien ihmisten pitäminä. Olen yrittänyt päästä käymään pari kertaa vuodessa, tänä vuonna jää todennäköisesti yhteen visiittiin. Liki joka pubilla on beer garden, parhaimmissa katetut ja lämmitetyt eli sikarin polttelukin onnistuu yleensä kivuttomasti.

St Albans on muutaman kymmenen kilometriä Lontoon pohjoispuolella, sieltä on helppo tehdä pikku pistoja sinne ja tänne - esim. Oxford, Cambridge ja puutarhakaupungit ovat mahdollisia päiväreissupaikkoja. Juna King's Cross/St Pancras - St A. on noin 23 minuuttia. Heathrowsta on suora linja-autoyhteys.

Todennäköisesti yksi Englannin kalleimmista asuinpaikoista, joka näkyy ja tuntuu myös yleisessä turvallisuudessa. Mutta hassua kyllä, todella korkeatasoiset B&B:t eivät kuitenkaan veloita kuin muutamia kymppejä yöstä. No, toki osa rahastaa ja hinnat ovat nousseet jopa kolmen vuoden takaisesta tasosta paljon, olut taas on edelleen halpaa. JA HYVÄÄ!
JouniSL
 
Viestit: 203
Liittynyt: Pe Tammi 27, 2012 11:00 pm
Paikkakunta: Järvenpää


Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa