Nyt palaa/tänään poltin

Piipun ystävien oma foorumi.

Valvoja: Lasse

Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Botn » To Maalis 24, 2011 5:15 pm

Simppelisti: Mikä palaa, missä palaa ja mikä fiilis? Itsellä ei pala tällähetkellä muu kuin proppu suomen postiin, mutta ehkä illemmalla sitten piippuakin kärvennän.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Raakku » To Maalis 24, 2011 5:39 pm

Juuri tulin parvekkeelta noin tunnin sessiolta.Piippuna toimi k&p Peterson`s system standard 314 ja tupakkina Rattray`s Highland targe.
Fiisin oikein hyvä.Aurinko paistaa parvekkeelle,todella keväinen ilma(tosin aika kovia tuulen puuskia,tosin ei häirinnyt lainkaan kun suljin parveke lasit).Lämpötila oli oikein miellyttävä,auringon lisäksi minulla oli 2kw kvartsilämmitin.
Juomana toimi Royal export olut.
Kaiken kaikkiaan oikein hyvä jälkkäri, tukevan päivällisen jälkeen.
Käyttäjän avatar
Raakku
 
Viestit: 136
Liittynyt: To Huhti 30, 2009 5:56 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Botn » Su Maalis 27, 2011 6:10 pm

Eipä ollut internetsiä appiukon kotona, joten perjantain fiilistelyt nyt:

Työpäivän jälkeen alkoi kotona samoin tein pakkaaminen ja autoon lastaaminen, jonka jälkeen päästin lähtemään appilaan. Paikanpäällä mukelo sai hirveän raivarin, kun ei päässyt rauhoittumaan jo klo 19, vaan vasta 20 jälkeen. Loppujen lopuksi mukelo nukahti vasta yhdeksän jälkeen ja latasin samoin tein Chacom Topazin Sherlock Holmesilla ja painuin Heineken -pintti kourassa suihkuhuoneeseen tupakoimaan.

Herlokki on päässyt jo kuivumaan suoraan poltettavaksi ja syttyy hyvin, joten perjantainen nautinto oli taattu. 45 minuuttia suurinpiirtein piippu kärysi ja maistui aivan mainiolta kevyen Heinekenin kanssa. Rentouttavin piippuhetki sitten toviin, kun sai sisätilassa poltella juoman kanssa. Onneksi appiukko on kova tupakkamies. Aivan loppuvaiheilla imin hieman liian agressiivisesti ja piipun pohjalle jäi muutama märkä risu polttamatta.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja abraxas » Ma Maalis 28, 2011 12:11 am

Tänään paloi pienikoppaisessa bulkki briarissa Samuel Gawithin Vuosiluku ja Bracken flaket, tarkoituksena oli testailla näiden välisiä eroja. Perustupakat maistuu kumpaisessakin kutakuinkin samalta, bracken on näistä selvästi vähemmän höystetty mutta samoja "floral" mitä lie lakeland virityksiä siitäkin löytyy (tai haamuja mun piipusta)

1792 on siis selvästi höystetympi, ilmeisesti tonkapavulla ja joillain oudoilla parfyymeillä. Herkullista! Tämä on paljon smoothimpi kuin bracken, alkukopallisen överiparfymoidun osuuden jälkeen maiistuu makea virginia.

Bracken karhentaa kurkkua, todella suoraviivainen tupakka. Smoothiksi tätä ei voi sanoa, kuiva, tyly ja terävä mutta täyteläinen. Tervaiset, jollain tapaa sikaria muistuttavat savut siitä lähtee. Voimakasta ja hyvää, ainoa miinus pieni ärsytys nielussa ja nenäonteloissa. En voi olla vertaamatta brackenia G&H dark plugiin,sen verran saman henkisiä kessuja ovat. Bracken ei potkaissut niin kovasti kuin olin kuvitellut, mutta 1792 oli jo saturoinut nikotiinireseptorini. Ei mitään kevyttä kamaa sekään.

Bracken Flakea tuskin ostan, mielummin dark plugia joka ei ärsytä nieluani niin pahasti ja on muutenkin hieman kirkkaampaa. Numerolukua täytyy hankkia varastoon, täysin omalaatuinen kessu. Tekisi mieli sanoa että taideteos! Olen kehittämässä vakavalaatuista perversiota lakeland höystöjen suuntaan, aluksi vihasin ja nyt huomaan himoitsevani aika ajoin.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ma Maalis 28, 2011 8:36 am

Haamuja olet maistanut, Brackenissa ja 1792:ssa ei ole kukkaisaromeja. Käytit varmaan samaa piippua kuin Dark Plugille. Ne Lakelandin pirut maistuvat jopa vuoden jälkeen vaikka piipussa kuinka yrittää polttaa neutraloivia kessuja. Jos haluat varmistua asiasta, kokeile noita SG:n fleikkejä korkkaamattomilla maissareilla.

Ja otsikon aihetta liipaten: toissapäivänä paloi Stanwell ja St Bernard Flake ja tämä idioottivarma yhdistelmä pätee arviolta tänäänkin, ja vaikka loppuvuoden, koska molempia on riittämiin.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja abraxas » Ma Maalis 28, 2011 12:06 pm

Tarvitsen siis lisää piippuja, heh!

Uskaltaisin silti väittää että 1792 Flakessa on jotain samoja tai samantyylisiä höystöjä mitä G&H lakeland kessuissa. Jotain sellaista, lidimenttiä mikä tuo mieleen ukkivainaan partavaahdon ja old spicet. Sen verran voimakkaasti siitä irtosi "kukkais" saundia, huomattavasti enemmän mitän brackenista.

Tänä aamuna töihin tallustaessa paloi ATU-briarin biljardista Lane Ltd. Black Cavendish G&h:n Dark Plugilla ja saman valmistajan balkan flakella terästettyn. Melkoinen makujen sinfonia (sillisalaatti) mutta ihan kelpo aamusavut. Black Cavendish on ylihillottua kirsikka/amaretto/toffee ties mikä -sekoitus joka paljaaltaan poltettuna on melko mitäänsanomaton perus hedelmäpommi. Mutta kirsikkahöystöt natsaavat yllättävän hyvin latakian savuisuuden kanssa ja dark plug antaa sekoitukselle mukavasti potkua ja särmää.

Lane Ltd. Black Cavendis on mielestäni laadukas aromaattinen, ei kärvennä kieltä samalla intensiteetillä kuin hillotupakat yleensä ja kirsikka toimii mukavasti maistuen melkein käyneeltä kirsikkaviiniltä. Ei paha, mutta ei tuo paljaaltaan maistu. Tästä voisin laittaa maistiaisia vaihtoon jos jollain kiinnostaa. Kyseessä on ilmeisesti purkitettu versio legendaarisesta Captain Black kessusta, ilman burleytä tai jotain. Ei paskaa, ei mitään poikkeuksellisen hyvääkän. Voipi maistua aromaattisten ystäville.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Botn » To Maalis 31, 2011 6:07 pm

Ostin tuossa muutama päivä takaperin Petersonin University Flakea odottamaan uuden piippuni saapumista, mutta itella pitää sitkeästi jo kolmatta viikkoa siitä kiinni, joten päätin korkata flaken tänään ja polttaa sitä Chacomin Topazistani.

Selailin taannoin foorumia ristiin rastiin etsiessäni tietoa flaken polttamisesta ja katsoin myös tubesta videoita. Päätin koittaa videosta opittua kikkaa ja taitoin yhden flaken ensin kaksin kerroin ja sitten kiersin sen rikki ja työnsin piippuun. Nappasin vielä toisesta flakesta palan ja hieroin sen muduksi ja jätin piipun, sekä hierotun tupakan vetäytymään pöydälle viideksitoista minuutiksi. On kyllä jännää tavaraa tuo flake ensi kosketuksella...

Ennen partsille menoa laitoin hienonnetun tupakan pesän päälle ja tamppasin vielä vähän tiukempaan koko latauksen. Tulta annoin UV Flaken oston yhteydessä ostetulla Imcon Chic 4 Pipe:llä ja sanoin tamppauksien ja korventamisien jälkeen piipun palamaan hyvin. Alkumaku oli TODELLA hyvä. Poltin hetken partsilla ja siirryin sitten autoon nauttimaan loppu piipullisen samalla, kun lähdin kauppaan. Fiilis oli aivan mahtava, kun aurinko paistoi täydeltä terältä ja Corsa rullasi hiljalleen kohti kauppaa.

Flake paloi erittäin hitaasti, antaen vuoroin kevyitä ja ei niin kevyitä savuja. Loppua kohden tein vakiot omalla kohdallani ja malttamattomana imin liian kovaa ja sain antaa liekkiä parikin kertaa pesällisen aikana, välillä antaen piipun sammahtaa. Kauhukuvat, jotka olivat fleikin poltosta muodostuneet päähäni topicista: Fleikki nautinto ei vaan millään onnistu, haihtuivat mielestäni ja tämä muodostui parhaaksi tämän astisista tupakointihetkistäni. Tänään poltan takuulla vielä toisen pesällisen tuota herkkua.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja abraxas » To Maalis 31, 2011 9:30 pm

Aye!

Petersonin UF on ihan hyvää, itsellä toinen rasia menossa. Aika harvoin tuota tulee silti polteltua, jotenkin aika öljjyinen tatsi ja kopallinen käy ehkä vähän tylsäksi. Siksipä tuota tulee aika usein sekoiteltua joidenkin hedelmäpommitupakoiden kanssa tuomaan vähän ryhtiä. Nikotiinia siinä on kaiken lisäksi ihan kiitettävästi :mrgreen:
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja janski » Pe Huhti 01, 2011 2:16 am

Juuri nyt palaa yksi ikilemppareista, autiosaaritupakkakastiin menevä SG FVF. Jumalattoma n hyvä Virginia johon ei kyllästy vaikka sitä polttaisi kilotolkulla. Piippuna Axtas merenvaha jonka ruskettumista on kiva seurata polttelun ohessa. Hedonismista tässä on kuitenkin kyse, eikö? Nami ja maiskis! Hyviä savuja.
--
Janski
janski
 
Viestit: 215
Liittynyt: La Kesä 24, 2006 2:01 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja VMS » Pe Huhti 01, 2011 7:05 pm

SG:n Balkan Flake vuosimallia 2009, Savinellin "Champagne" semikäyrässä biliksessä.
Aijai, tästähän tässä kaikessa on kyse, parhautta parhaimmillaan.
Käyttäjän avatar
VMS
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ma Tammi 11, 2010 8:43 am
Paikkakunta: Stadi

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja abraxas » Su Huhti 03, 2011 5:21 pm

Tänään paloi sunnuntaisen korjaussarjan jälkeen lauantailta koppaan unohtunut 1972 Flake. Loskan ja koiranpaskojen keskellä tallaillessa fleikki maistui pirun hyvältä. Samastuin vittuuntuneeseen engelsmanniin joka on juuri hävinnyt taalerinsa laukkakisoissa. Vuosilukuflaken tonkapapu ja lidimenttituoksut aiheuttivat välillä naaman lihaksistossa virnistyksenomaisia kramppeja.

Karua tupakkaa karuun päivään, Fulham sentään voitti.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja Miikka » Ma Huhti 04, 2011 10:26 am

Tämä tulee nyt vähän myöhässä, koska paloi jo eilen, mutta siitä huolimatta kirjoitan, koska piippuhetki on vieläkin tuoreessa muistissa ja maku kielellä.

SG Navy Flake, Merchaum Manx- biljardissa. Flake oli jo päässyt aika pahasti kuivahtamaan, eikä piippukaan ole ihan kunnolla vielä sisäänpoltettu, mutta siitä huolimatta ihan kelpo yhdistelmä. Täytyy koittaa elvyttää jäljellä olevat 3-4 lastua parempaan polttokuntoon tässä viikolla, niin voi ottaa sunnuntaina taas uusiksi samoilla eväillä..
Antaa palaa..
Miikka
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 3:07 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja noutti » Ma Huhti 04, 2011 7:57 pm

Äsken paloi Stanwellin vanilla karkkitupanki. Ennakkoon ajattelin, että luvassa on hirveää esanssikitkeryyttä, mutta sainkin ihan kelvot savut hivenellä makeutta. Tykästyin kyllä.
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja tartsan » Ti Huhti 05, 2011 4:27 pm

Vihdoin tarkeni ilman takkia parvekkeella piipullisen verran. Piipussa paloi Schürch Virginia BC VI. Oikein miellyttävä tupakka, tarkempaa tietoa koostumuksesta ei ole mutta maku on hyvä. Tästä on hyvä jatkaa kesän odottelua.
Käyttäjän avatar
tartsan
 
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 8:46 pm

Re: Nyt palaa/tänään poltin

ViestiKirjoittaja MarcusVonSaxberg » Ke Huhti 06, 2011 1:16 am

Äsken pääsi euforian taso laskemaan kehossa aivan lian alas joten otin sen varmimman piipun kokoelmastani johon ei voi pettyä eli Petterson House Pipe XXL:n. Poltettavaksi blokkasin kasasta korruptio lahjana tulleen Ashtonin Artisan's Blendin, joka haiskahi tulevalta suosiklta jo pussista haisteltuna. Noh ei muuta kuin piippu latinkiin ja Innis & Gunn auki kaiteelle. Snägä huuleen ja raiskaten coltilla tulta perään ja parit vahvat vedot. Piippu syttyi nätisti ja savut olivat hyvät. Valitettavasti hieman vaisukis jäi Ashtonin esittys jos verrataan omaan lemppariin Dunhill Night Cappiin.Pesä hupeni vartissa ylipuolet melkein, mutta lopun kanssa kitkuttelin reippaasti yli 30min. Fiiliksen poltteluun tarjosi taskussa musiikkia tuottavan Nokia E7:n ja Spotify Premiumin juri ostettu lisenssi. Eipä ainakaan pääse toi muusikki loppumaan polttelun lomassa.

Euforian olleimmissa korkeimillaan hieman yli puolet poltettuna niin piippu paloi täydellisesti. Savua riitti vaikka olisi posket lommolla imenyt ja pesä ei juurikaan lämmennyt yhtään. Nyt sisälle tultuani heitin Grahams Port 2005 portviinin auki ja kaadoin sitä lasiin. Sitä imailessani lievässä nousuhumalassa kirjoitan tätä tekstiä.

Eli kaikin puolin jees polttelu sessio, seuraavaksi pitää kyllä ladata piippu muulla tavaralla täyteen ensiksi.
Kuva
No, we cannot tell you what this is like. You are the boss of your own senses! Taste, evaluate, determine and enjoy!!
Käyttäjän avatar
MarcusVonSaxberg
 
Viestit: 451
Liittynyt: Ke Elo 26, 2009 2:40 pm
Paikkakunta: Pori

Seuraava

Palaa alueelle Puhetta piipuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa