Montako piippua?

Piipun ystävien oma foorumi.

Valvoja: Lasse

Montako piippua?

ViestiKirjoittaja jussijoel » Su Loka 29, 2006 6:25 pm

Montako piippua omistaa suomalainen piipunpolttaja? Noilla ulkomaisilla palstoilla luvut liikkuvat yleensä paristakymmenestä ylöspäin, eikä ylärajaa tunnu olevan... Itselläni on tällä hetkellä kuusi, mikä polttelun kannalta on kyllä riittävä määrä, muttei tietenkään keräilyn. Eli paljonko on piippuja telineissä? Löytyykö suomestakin todellisia piippukeräilijöitä/maanikkoja?


JJ
jussijoel
 
Viestit: 50
Liittynyt: La Loka 21, 2006 8:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Montako piippua?

ViestiKirjoittaja Jari T » Su Loka 29, 2006 7:19 pm

jussijoel kirjoitti:... paljonko on piippuja telineissä? Löytyykö suomestakin todellisia piippukeräilijöitä/maanikkoja?


Tällä hetkellä on tuossa telineessä parisenkymmentä piippua. Niistä tusinan verran jatkuvassa rotaatiossa, loput odottelevat kiltisti kunnes kunnes sopiva fiilis tahi blendi iskee. Noi on alkuperältään suurinpiirtein 50/50 Italiasta ja Tanskasta.

Enemmänkin on ollut, mutta olen pyrkinyt pitämään vain ne jotka miellyttävät eniten. Muut olen pannut sitten lihoiksi ja ostanut aina silloin tällöin uuden.

Ny: Margatea Gepetton billiardissa. Nam.
--
Jari
Käyttäjän avatar
Jari T
 
Viestit: 605
Liittynyt: To Loka 05, 2006 3:41 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Montako piippua?

ViestiKirjoittaja Armando Bugari » Su Loka 29, 2006 8:03 pm

jussijoel kirjoitti:Eli paljonko on piippuja telineissä?


JJ


Itse aloitin piipunpolton taas vuosien tauon jälkeen. Harmittaakin kun tuli lahjoitettua pois yksi Peterson ja pari Savinellia. Nyt on telineessä 4 suosikkia, sitten muutamia "fiilispiippuja". Olen myöhäissyntyneenä karkki-ihmisenä innostunut aromaattisista ja nämät tupakit tuprahtelee tietenkin omissa piipuissaan. Onneksi karkkitupakoitakin saa nyt Suomesta, ettei tarvitse tyytyä R-kioskin suppeisiin valikoimiin.

Kaikenkaikkiaan käyttöpiippuja on kymmenkunta. Jokunen aivan halvemmasta päästä mutta täysin toimivia. Käsittääkseni 5-6 piipulla pärjäilee enemmän kuin hyvin? Toimivia piippuja olen ostanut 40-80 euron hintaluokassa.
Käyttäjän avatar
Armando Bugari
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Maalis 28, 2006 5:54 pm

ViestiKirjoittaja Warrior » To Marras 02, 2006 11:14 pm

Ups! Nyt meni kyllä alakanttiin ainakin itselläni, mulla on vain kolme. Itse hinkuan yhtä Chacomin pyöreähköä mallia, mutta tunnen pärjääväni aivan hyvin noilla kolmellakin. Poltan kerralla korkeintaan piipullisen. Missä muuten on Helsingissä se paikka, joka myy sikareita ja piippuja, tarkoitan nyt Sokosta siinä ydinkeskustassa? Vieläkö se on olemassa? Tarkat suunnistustiedot kyseiseen paikkaan olisivat mukava asia. Viimeksi yritin etsiä kyseistä paikkaa, mutta en löytänyt sitä pitkänkään ravaamisen jälkeen.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

ViestiKirjoittaja Jari T » La Marras 04, 2006 12:49 am

topi kirjoitti:No onpas aikoihin eletty, kun piippumiehille ja (ehkä -naisillekin?) on palsta perustettu. Kiitän Jari Teetä mukavista pakinoista.
Oma tupakoitsijan historiani alkaa piipuista, joita en ole koskaan hyljännyt. En tiedä hennoonko edes sanoa, kuinka monta piippua on täällä Mikkelin kaupunkiasunnossa ja montako mökilllä Juvalla. Niitä on kymmeniä, ja vanhimmat ovat jo kymmenien vuosien ikäisiä. Suurin osa on melko halpaa tuotantoa, joiden tasoa olen kohottanut Tanskasta ja Brittein saarilta ostamillani puupäillä.
Meidän piippuimmeisten palvelun pahin puute on ollut tasokkaan tupakan puuttuminen. Olen vuosikaudet täydentänyt tupakkavalikoimaa yksinomaan ulkomaanmatkoilla. Olen vuosikaudet sekoitellut eri laatuja; usein olen jatkanut kotimaisia rehuja hyvillä ulkomaisilla lajikkeilla -- onhan niinkin pärjännyt.
Onni onnettomuudessa on, että hyvän piipputupakan puutteessa aloin taannoin harrastaa sikareita. Niistä löysinkin aikamoisen seikkailupolun.
Kiittäisin oikein kädestä Sikaripuodin johtoa siitä, että valikoimiin on tullut melko mukavia piipputupakkavaihtoehtoja. Jostakin puheenvuorosta ymmärsin, että valikoimaa aiotaan yhä laajentaa. Olisinpa todella onnellinen, jos meiltäkin alkaisi saada Ashtonin hienoimpia laatuja.
Jari Teelle sanon vielä: jatka ansiokasta valistamistasi. Vaikka suurin osa kirjoituksista on ongelmanasettelultaan minulle vanhastaan tuttua, on nautinnollista lukea hyvin kirjoitettua asiantuntijatekstiä.
Olisko muuten ajatusta järjestää joskus selllainen iso savu, jossa kohtaisivat piiippumiehet? Opiskeluaikoinani Helsingissä oli monia piippurinkejä. Muistelen että kaverini Turun savo-karjalaisten osakunnassa osallistui jopa piipunpolton kisoihin. Mahtaako kukaan muistaa moista kilpailutraditiota?


Morjens Topi, hauska tavata.

Kiitoksia kovasti kiitoksista, pitääpä katsoa josko saisin laadittua noita juttuja vaikka lisää.

Totta puhut piipputupakoiden huonosta saatavuudesta täällä Suomessa. Itse kun aloittelin niin silloin sai sieltä täältä vielä muutamia Dunhillin blendejä. Kun ne loppuivat piti valita joko tuonti ulkomailta tai tyytyä kioskien mietoihin aromaattisiin. Sikaritalo laajantaa Suomen valikoimaa tosi mukavasti, siitä kiitos! Kuulinpa joitain huhuja, että valikoima laajenisi tulevaisuudessa (muutamia Ashtoneitakin ehkä...).

Tuollainen iso savu -tyyppinen tapahtuma piiputtelijoille olisi tosi mainio juttu. Olis myös aika vitsikästä kokeilla kykyjä hitauskilpailussa.

Kukapa tietää, jos tulevalla tupakointikiellolla olisi vaikka jotain poistiivisiakin vaikutuksia, noin niinkun sosiaalisessa mielessä; paikallisia ja valtakunnallisiakin tupruttelutapaamisia jne... No joo, se jää nähtäväksi.

Viileitä savuja!

--
Jari T
Käyttäjän avatar
Jari T
 
Viestit: 605
Liittynyt: To Loka 05, 2006 3:41 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Aapo » La Marras 04, 2006 2:05 am

topi kirjoitti:Muistelen että kaverini Turun savo-karjalaisten osakunnassa osallistui jopa piipunpolton kisoihin. Mahtaako kukaan muistaa moista kilpailutraditiota?


Joku kymmenisen vuotta sitten kansallisella televisiokanavalla oli juttua piipunpolton suomenmestaruuskisoista, muistelen. Olikohan 3g tupakkaa ja kaksi vai kolme tulitikkua ja tyyli muuten vapaa, paitsi että ei saanut päästä sammumaan kovin pitkäksi aikaa. Voittaja tupruusti muistaakseni lähemmäs neljää tuntia.
Käyttäjän avatar
Aapo
 
Viestit: 801
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 1:09 pm
Paikkakunta: Kuopio

Pipe smoking championship

ViestiKirjoittaja Armando Bugari » Su Marras 05, 2006 4:28 pm

Aapo kirjoitti:
topi kirjoitti:Muistelen että kaverini Turun savo-karjalaisten osakunnassa osallistui jopa piipunpolton kisoihin. Mahtaako kukaan muistaa moista kilpailutraditiota?


Joku kymmenisen vuotta sitten kansallisella televisiokanavalla oli juttua piipunpolton suomenmestaruuskisoista, muistelen. Olikohan 3g tupakkaa ja kaksi vai kolme tulitikkua ja tyyli muuten vapaa, paitsi että ei saanut päästä sammumaan kovin pitkäksi aikaa. Voittaja tupruusti muistaakseni lähemmäs neljää tuntia.


Hätäisesti Googlettamalla löysin erään kilpailun säännöt:

http://pipeworldcup.com/index.php?dzial ... in&lang=en

Maailmanennätys? 3.45.08. Puolalainen nainen.

Siis 3 grammaa ja kaksi tulitikkua. Kaikilla samat piiput ja tupakat. Olisi mukava kokeilla skabaa...harjoitellahan voi ominpäin tai sparraajan kanssa.
Käyttäjän avatar
Armando Bugari
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Maalis 28, 2006 5:54 pm

ViestiKirjoittaja Warrior » La Marras 11, 2006 8:26 pm

Jaha - nyt piippuja on neljä. Toisaalta jos törmään jossakin edullisiin ja mielenkiintoisiin piippuihin, en mene vannomaan, etteikö valikoima lisääntyisi. "Sikaritalon" valikoimasta bongasin Copenhagenin Style II:n 9 mm:n optiolla. Ulkoasu oli saapuessa hivenen "suttuinen", mutta parani kummasti vahaamisen jälkeen. Nyt puuttuu enää konjakilla maustaminen 24 tunnin ajan. Kaapissa ollut toinen konjakkipullo on juotu, ja toinen on tarkoitettu lahjaksi, joten imeyttäminen jää toiseen kertaan.

Minulla ei olekaan ollut yhtäkään mattabriaaripiippua, mutta nyt on. Ihan tyylikäshän tuo on. Kiitos muuten piippupussissta, topparista ja hiilisuodattamista. En nykyään käytä muita kuin 9 mm:n filtteripiippuja. "Tuleeko "Sikaritalon" markkinoille "Ratosin" tai "Chacomin" 9 mm:n piippuja tai kunnostettuina "Petersonin" tai "Sherlock Holmesin" piippuja samalla fillterisysteemillä?

Piipputupakkalajitelman laajenemisen huomasin jo. "Ashtonin" vaihtoehtoja voisi käyttää silkasta mielenkiinnosta. "Sherlock Holmesilla" on oma piipputupakkansa. Laajeneeko valikoima tähänkin, vai käynkö tämän suhteen ostoksilla toisaalla? Olin kuulemma ainoa henkilö, joka tiedusteli "Töölön sikarikaupassa" kyseistä laatua. Naispolttajana en pidä liian makeista sekoituksista, mutta toisaalta "Vanha Porvoo" -tyyppinen piipputupakka oli itselleni sellainen ostos, jonka annoin ystävälleni, joka on tottunut "vanhanaikaisempiinkin" makuihin.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

ViestiKirjoittaja Jari T » Su Helmi 04, 2007 5:25 pm

sikaritalo kirjoitti:
<snip>
Montako piippua tarvitsen? En osaa vastata. Käyttäydyn 2000-luvulla nähtävästi aivan samalla lailla kuin vuosikymmeniä sitten.

Jotakin on kuitenkin välivuosina tapahtunut. Nykyiset piiput näyttävät, tuntuvat ja ovat aikaisempia kookkaampia. Pesät vetävät tupakkaa jopa kolme kertaa enemmän kuin aikaisemmin. Onko kukaan muu piippuvetraani huomannut saman ilmiön?


Ihan sama ilmiö oli minullakin, parin vuoden piiputtelun jälkeen - uudet hankinnat tuppasivat olemaan entisiä suurempia kooltaan. Tässä on esimerkkinä pari Savinellia tuolta kaudelta, kummankin pesä on Ø 24mm:
Kuva

Suurin osa on minunkin piipuistani suoria, joukossa kuitenkin muutama käyräkin. Kun piipun koko, ja samalla paino, kasvaa, niin käyrähän on toki paljon kevyempi hampaistolle ja leualle. Tyylillisesti tykkään kuitenkin enemmän suorista piipuista, - billiardeista, kanadalaisista ja sensellaisista.

Jos unohdetaan hetkeksi estetiikka ja ergonomia, omat piippuni näyttävät jakautuvan karkeasti niiden polttoaineen oktaaniluvun mukaan.
Suuremmissa piipuissani poltan "englantilaisia" (latakiaa sisältäviä) blendejä, pienemmät on varattu virginioille, VaPereille. Kaikkein pienimmät polttavat tymäköitä virginia/burley-flakeja. Poikkeuksiakin toki on, esim kuvassa etualalla oleva pot polttaa (Pol Pot!?) virginioita päätyökseen. Lisäksi näyttää siltä, että jotkut piippuyksilöt vaan yksinkertaisesti sopivat tietyntyyppisen tupakan kanssa - koosta riippumatta. Ei auta muu, kuin kokeilla ennakkoluulottomasti.

Muuttujia tästä lajista tosiaan löytyy. Ehkä sen takia oppimiskynnys saattaa joskus vaikuttaa korkealta. Toisaalta taas piipun, tupakan ja polttajan monet tekijät ja niiden yhdistelmät; kemia, fysiikka, estetiikka, ergonomia jne. luovat mahdollisuuden hieman aina parantaa savujen laatua ja polttokokemusta - etsiä sitä 'täydellistä piipullista'.

No joo, tuo nyt meni vähän liian tieteelliseksi. Nautinnostahan tässä hommassa on kysymys....

--
Jari T, Margatea BC'n kanadalaisessa tuprutellen.
Käyttäjän avatar
Jari T
 
Viestit: 605
Liittynyt: To Loka 05, 2006 3:41 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Poro- » Su Helmi 04, 2007 5:30 pm

Missä muuten säilytette noita piippuja? Mietin vain, että eikö säännöllisessä käytössä olevasta piipusta irtoa tuhkakuppimainen tuoksu koko asuntoon, vai poistaako puhdistus ko. ongelman?
Käyttäjän avatar
Poro-
 
Viestit: 1053
Liittynyt: Su Syys 17, 2006 3:11 pm
Paikkakunta: Jyskylä

ViestiKirjoittaja Jari T » Su Helmi 04, 2007 5:46 pm

Poro- kirjoitti:Missä muuten säilytette noita piippuja? Mietin vain, että eikö säännöllisessä käytössä olevasta piipusta irtoa tuhkakuppimainen tuoksu koko asuntoon, vai poistaako puhdistus ko. ongelman?


Moro Poro-,

Mulla on ne tossa työpöydällä tarjottimella. Ei ne ihmeesti tuoksahda, kun ne pitää siistinä. Jotkut kaveritkin on ihmetelleet, etteivät löyhkää ollenkaan.

Poltan kylläkin pelkästään luonnollisia blendejä, (keinotekoisesti maustetut) aromaattiset jättävät piiput varmasti vähän huonompaan kuntoon.

--
Jari T
Käyttäjän avatar
Jari T
 
Viestit: 605
Liittynyt: To Loka 05, 2006 3:41 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja fotomik » Su Helmi 04, 2007 8:44 pm

sikaritalo kirjoitti:...mutta jos viime viikon Kauppalehteen on uskomista, varsinainen piippurynnäkkö alkaa tänä vuonna.


Ahaa. Mitäs Kauppalehti on aiheesta sanonut? Missä numerossa, voisin töistä kaivaa. Vähän kyllä pelottaa jos tästä nyt joku trendi nousee, kaikenmaailman hyppyritukkia joutuu pian vielä katselemaan piiput suussa.
fotomik
 
Viestit: 323
Liittynyt: Su Kesä 25, 2006 8:54 pm
Paikkakunta: Mie Joensuussa, Sydän Jyväskylässä.

ViestiKirjoittaja Armando Bugari » Ma Helmi 05, 2007 10:42 pm

topi kirjoitti:Joku lausui sanan estetiikka. Kyllä piippujen kauneus kosketttaa jokaista piippumiestä. .


Tuostahan innostuinkin illan viimeiseen aforismiin:
"Nainen kuin piippu", pistäkää paremmaksi;-))
Käyttäjän avatar
Armando Bugari
 
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Maalis 28, 2006 5:54 pm

Re: Montako piippua?

ViestiKirjoittaja sepi » La Helmi 07, 2009 10:50 pm

Tällä hetkellä on piippuja kertynyt seitsemän: 4 Stanwellia, 1 Savinelli, 1 Chacom ja yksi vaimon kirpputorilta ostama nimetön london briar. Mielessä on käynyt maissarin kokeilu, saas nähdä.
sepi
 
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Huhti 02, 2008 6:16 pm

Re: Montako piippua?

ViestiKirjoittaja Nikke Heinjoki » Ma Helmi 09, 2009 12:09 pm

Aloitin piipunpolton uudestaan vähän yli vuosi sitten, löydettyäni sattumalta kaapin perukoilta 4 piippua. Osa näistä piipuista on 1990-luvun alusta peräisin ja olivat "unohtuneet" muovipussiin muuton yhteydessä. Tällä hetkellä käytössäni on 9 piippua: 3 Petersonia, 2 Stanwellia, Chacom ja 2 Savinellia, joista toinen on Churhwarden sekä Manx Meerschaum, joka on Englannin tuliaisia. Manx on pyhitetty Oriental- ja Latakiapohjaisille tupakeille, muissa piipuissa polttelen vahvahkoja Virginia-pohjaisia blendeja(Erinmore, Peterson IF ja University ja useat Gawithit) ja joskus joitain aromaattisiakin. Tarkoituksenani on kartuttaa kokoelmaani vielä parilla kolmella piipulla, jotka voisi "korvamerkitä" tietyille tupakkalajeille. Brebbian piiput kiinnostavat. Olen Töölön puodissa käydessäni hypistellyt muutamia Brebbioita mutten ole vielä ostanut. Minkälaisia kokemuksia teillä on Brebbian piipuista?
Käyttäjän avatar
Nikke Heinjoki
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 12:43 pm

Seuraava

Palaa alueelle Puhetta piipuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa