Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

Pulputi pulputi, vesipiippuvihjeet ja keskustelu löytyy täältä.

Valvoja: Lasse

Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja Paassius » Pe Kesä 20, 2008 7:44 pm

Toin jokunen vuosi sitten Egyptin matkalta piipun ja aika läjän tupakkaa. Nyt olisi tarkoitus ottaa piippu käyttöön, mutta aloin miettimään mahtaako tupakka olla enää poltettavassa kunnossa? Paketeissa ei ole mitään merkintöjä käyttöiästä. Mahtaakohan noi tupakat mennä pilalle vuosien saatossa? Näyttää ainakin ihan samalta kuin ostaessa. :piippu:
Paassius
 
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Kesä 20, 2008 7:37 pm

Re: Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja Poro- » La Kesä 21, 2008 4:58 pm

Periaatteessa ainakin ameriikan pojat puhuu vuodesta, mutta en kyllä itse ole huomannut mitään eroa.... ? :P Sanoisin että jos palaa ja maistuu, niin anna mennä.
Käyttäjän avatar
Poro-
 
Viestit: 1053
Liittynyt: Su Syys 17, 2006 3:11 pm
Paikkakunta: Jyskylä

Re: Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja habibi » Ti Syys 09, 2008 12:52 pm

Paassius kirjoitti:Toin jokunen vuosi sitten Egyptin matkalta piipun ja aika läjän tupakkaa. Nyt olisi tarkoitus ottaa piippu käyttöön, mutta aloin miettimään mahtaako tupakka olla enää poltettavassa kunnossa? Paketeissa ei ole mitään merkintöjä käyttöiästä. Mahtaakohan noi tupakat mennä pilalle vuosien saatossa? Näyttää ainakin ihan samalta kuin ostaessa. :piippu:


ei mene pilalle. jonkin verran se saattaa kuivahtaa jos kauan aikaa säilyttää, mutta sen voi helposti elvyttää lisäämällä tupakan joukkoon vähäsen juoksevaa hunajaa ja sekoittamalla kunnolla. itse säilytän tupakkani minigrip-pussiin suljettuna, lasisten vauvanruokapurkkien sisälle suljettuina. pysyy loistokunnossa. toisaalta, jos se on säilytetty liian kosteassa ja siinä alkaa hometta näkymään/haisemaan niin sitten tottakai kannattaa heittää se pois.
habibi
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 8:48 pm

Re: Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja jussist » Su Helmi 21, 2010 12:36 am

Sain flemarin tupakkakaupasta kaupan päälle yhden kuivuneen tupakkasetin. Tässä mietin elvytyskeinoja, kiitokset vinkistä. Lisäilin pelkkää vettä vähän aikaa sitten, ja kyllä se tuossa palamaan rupesi, tuntuu hieman maku vaan kärsineen. Oli kyllä ihan kivikovaa koppuraa, mutta pehmeni se pelkällä vedelläkin. Ja syttyi. Ja maku sen verran pilaantuneelta tuntuupi, jotta ei oikein erota miltä pitäisi maistua. Ei myyjän kanssa saatu paketistakaan selvää saatu, eli tummaa mysteeritupakkaa.
jussist
 
Viestit: 3
Liittynyt: Su Helmi 21, 2010 12:28 am

Re: Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja Botn » To Tammi 20, 2011 1:40 pm

Oma shishani matkasi israelista sellaisessa alumiinisalkun näköisessä lootassa ja siellä oli mukana tuplaomppua, joka oli tiiviistä paketista huolimatta kuivunut kasaan ja homehtunut. En sitten tiedä kuinka vanhasta tupakasta oli kyse, mutta pelkästään silmämääräisesti näki, ettei se ollut polttokuntoista.

Kaippa se tupakka toimii niin kauan, kun hometta ei näy.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Meneekö vesipiipputupakka vanhaksi?

ViestiKirjoittaja jussist » To Tammi 20, 2011 1:44 pm

Hometta en oo kyllä koskaan nähnyt, vaikka ois kuinka pikään ollut vaikka missä olosuhteissa.
jussist
 
Viestit: 3
Liittynyt: Su Helmi 21, 2010 12:28 am


Palaa alueelle Vesipiippu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa