Palo-ongelmia ja muita epämääräisiä vikoja

Sikari tukossa? Homeessa? Kuiva? Märkä? Rikki? Koira söi? Kysy täältä.

Valvoja: Lasse

Palo-ongelmia ja muita epämääräisiä vikoja

ViestiKirjoittaja Markus » La Syys 18, 2010 5:39 pm

Polttelin tuossa juuri marcafina.de:stä tulleesta satsista yhden MF Dominikaanisen Robuston. Homma ei nyt oikein toiminut. Ensinnäkin veto oli todella löysä. Sikari muuten tuntui hyvältä ja kimmoisalta ja oman humin kosteus on sopiva. Tällä tosin ei nyt pitäisi olla merkitystä, koska sikarit saapui eilen. Matkalla ne viipyivät maanantaista siis perjantaihin. Ensimmäinen puoli senttiä sujui normaalisti mutta sitten palo kävi huonoksi ja vähän vinoksi. Kun sikari ensimmäisen kerran sammui, niin tämän jälkeen lisäsinkin tulta aina kun wrapperi lakkasi palamasta. Sikari siis paloi ikään kuin sisältä päin ja tuossa kun polton lopetin niin tosiaan hehkussa oli vain sentin paksuudelta filleriä. Maku sentään ei ollut ollenkaan huono mikä on hyvä asia, näitä kun on humissa lisää.

Elikkäs mikäs ongelma tuossa nyt sitten oli? Oliko sikari vain kuiva? Liekö Marca Fina -putiikin humien kosteudet sitten viturallaan, koska sikarit oli kuitenkin pakattu hyvin eivätkä olleet postien kuljetuksessa kauaa. Pölli ei tuntunut kylläkään kuivalta tai kovalta, vaan ihan mukavan kimmoisa se oli. Vai olikohan juuri tuo kyseinen pötkylä vain epäonnistunut yksilö. Seuraavat poltettavat sikarit varmasti antavat vastauksia, mutta eipä muutamaan viikkoon uskalla niitä nyt sitten polttaa ja ihminen kun on kärsimätön... Toissapäivänä polttamani Carlos Torano oli aivan normaalissa kunnossa eli "vanhat" sikarit humissa eivät siis kärsi tällaisista oireista.
Käyttäjän avatar
Markus
 
Viestit: 470
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2010 7:42 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Palo-ongelmia ja muita epämääräisiä vikoja

ViestiKirjoittaja Omskakas » La Syys 18, 2010 8:36 pm

Perusjuttu: Kun saat sikarilähetyksen, anna sen vakiintua humissa vähintään pari viikkoa, mielummin neljä.

Jotkin kauppiaat lähettävät sikarit liian märkinä, jotta ne eivät kuivahtaisi pahasti matkalla. Toinen juttu on nyt vallinnut kostea sää, joka hankaloittaa minkä tahansa sikarin paloa.
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Palo-ongelmia ja muita epämääräisiä vikoja

ViestiKirjoittaja Markus » Ti Loka 05, 2010 7:29 pm

Jees, velipojan kanssa sunnuntaina robustot poltettiin ja nyt oli molemmissa pölleissä täysin eri meininki. Veto oli hyvä ja palamisessa ei ollut samanlaisia ongelmia kuin "tuoreeltaan". Tosin hieman vinoon välillä omani paloi eli joutui muutaman kerran korjailemaan. Tässä juuri poltan Panaman Coronaa ja vähän vinosti tämäkin tuppaa palamaan mutta korjailee itse itsensä. Reilut kaksi viikkoa siis nuo lepäilivät omassa humissa elpymässä.
Käyttäjän avatar
Markus
 
Viestit: 470
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2010 7:42 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna


Palaa alueelle Ensiapu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa