Valkoisia toukkia

Sikari tukossa? Homeessa? Kuiva? Märkä? Rikki? Koira söi? Kysy täältä.

Valvoja: Lasse

Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja RyJ » Ke Loka 06, 2010 7:34 pm

Eli noin pari kuukautta Monten Edmundo alkoi kerätä päälensä valkoista epämääräistä ainetta, jonka kuitenkin sai helposti pyyhittyä pois. Aluksi pelästyin, mutta asia ei vakavalta näyttänyt. Nyt noin kuukauden, se on saanut "tartutettua" vieressä olevat kuubalaiset. Ei kaikki, mutta vain ne, jotka ovat kosketuksessa.

Otin humista kostuttimen kokonaan pois (joka oli suoraan Edmundon yläpuolella) pariksi päiväksi ja pidin pientä tuuletusaukkoa. Olen toistanut tämän kaksi kertaa. Ongelma jatkuu, mutta nykyään vain tuon Edmundon kanssa, sen valkoisen aineen määrä on kuitenkin hyvin vähäinen.

Nyt kun päätin tarkistaa tilanteen, niin huomasinkin että Cohiba Siglo II:ssa oli muutama, hyvin pieniä, melkein läpinäkyviä, valkoisia toukkia. Vilistelivät sinne tänne ja sain ne kaikki (näinköhän oikeasti :roll: ) otettua pois. Mitäköhän mahtavat nuo toukat olla? Mitään tuhoa eivät saaneet ainakaan aikaan, ennen en moista ole nähnyt :?
RyJ
 
Viestit: 54
Liittynyt: Su Elo 09, 2009 10:05 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ke Loka 06, 2010 8:09 pm

Sikarimadoista puhutaan paljon, samasta syystä pakastan omat sikarini (24-48h) ennen humidoriin laittamista.

Nyt täytyy mainita, että tuli kaljat näppikselle kun Liviltä pamahti ruutuun "Miljonääriäidit Maria & Nina". Vittu mitä touhua.

Mitä? Sikarimatoja? Häh? Suosittelen ottamaan "saastuneet" sigget pois ja tutkailemaan muita. Melko useinhan öljyisempien sikareiden pintaan saattaa tulla vaaleaa härmää, kun öljyt hartsiintuvat pinnalle (tms. teknisen kuulosta). Mutta madot on huono juttu.

Toivottavasti joku fiksumpi vastaa.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja RyJ » Ke Loka 06, 2010 8:22 pm

Eipä ole matoja vaan sellaisia ompeluneulaan päätäkin pienempiä toukkia joilla jalat.
Se Edmundo on tosiaan hyvin öljyinen, ihmeellisen nopeasti se valkoinen "aine" sen päälle kehityy kuitenkin...
RyJ
 
Viestit: 54
Liittynyt: Su Elo 09, 2009 10:05 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Sieppo » Ke Helmi 15, 2012 10:57 am

Saksan tuliaisina tuli hyvien pöllien lisäksi sellaisia hyvin eloisia, pienenpieniä valkoisia kavereita. Tykkäävät vilistellä edestakaisin sikareiden pinnalla. Ei kiva. Nämä kaverit saapuivat pohjolaan viime lokakuussa. Alkutalvi meni kavereiden kanssa kisaillessa siitä, että kuka saakaan nuo pöllit nautiskella. Ensimmäinen hävitysyritys; siget joissa näkyi toukkia 3 vuorokaudeksi pakkaseen. ei toiminut. 2. hävitysyritys; kaikki sikarit humista 3 vuorokaudeksi pakkaseen. Ei toiminut tämäkään. 3. hävitysyritys; olipa kerran kova pakkasviikko, koko humi siis kaikkineen vermeineen 5 vuorokaudeksi partsille. Näyttäisi toimineen.

Tarinan opetukset:

1. Pakastele riittävän kauan, että ötökät varmasti kuolevat

2. -30 pakkasista on oikeasti hyötyäkin :sigge:
Sieppo
 
Viestit: 83
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 7:29 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja noviisi » Ke Helmi 15, 2012 11:35 am

Kyseessä ovat "wood mites", eli vapaasti suomennettuna puupunkit. Enpä tiedä, miksi niitä oikeasti suomeksi kutsutaan.
Pitävät kosteudesta. Eivät tee sikareille pahojaan, kuten tupakkakuoriaiset, mutta ovat muuten vain melko ilkeitä tapauksia. Syövät sikarilaatikoiden ja -vöiden liimaa ja paperia.
Lähtevät itsekseen muihin maisemiin, jos humidorin lämpötila on vähintään kahden viikon (munasta aikuiseksi kierto) ajan 17ºC tai vähemmän. Kosteuskin kannattanee pudottaa 65% tienoille sieltä mahdollisesti vallinneesta 70%:sta.
Ötököistä pääsee eroon myös välittömästi, mutta se on melko työlästä. Puhun kokemuksesta.
Pakkasessa kaksi vuorokautta -25ºC tappaa kaikki varmasti, mutta ei pakastamattomaan humidoriin tai laatikoihin jääneitä yksilöitä. Humidori ja laatikot tulee imuroida erittäin huolellisesti, mutta vain pakastus on varma keino kaiken hävittämiseen, koska ötökät ovat niin pieniä, että mahtuvat ihan mihin koloon tahansa. Kannattaa myös huolehtia, ettei humidorin läheisyydessä ole mitään kosteaa tai muutoin punkeille otollista aluetta, etteivät hyökkää uudelleen puhtaisiin pölleihin.
Itse kävin läpi jokaisen sikarin pehmeällä siveltimellä ja humin ja jokaisen laatikon imurilla, laitoin sikarit laatikoineen pakkaseen (-25ºC/2vrk) ja pudotin humien lämmöt 16ºC:hen pariksi kuukaudeksi. Nyttemmin pidän 17ºC lämpöä, eikä punkkeja ole viime syksyn jälkeen näkynyt.
Veikkaan, että näitä kyseisiä veijareita on hyvin monen harrastajan humissa, mutta niitä ei välttämättä ole edes huomattu. Kannattaa tarkistaa ja hankkiutua niistä eroon talvipakkasten aikaan.
Pakastamalla aina jokaisen taloon tulevan sikarin voi olla suhteellisen varma, ettei ötököitä esiinny.
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja seimi » Ti Heinä 17, 2012 10:01 am

Ja eilen löytyi wood mites täältä.

Nää on oikeesti niin pieniä, että sikaria pitää ihan tuijottamalla tuijottaa, että sen valkoisen pisteen näkee siinä vipeltävän. Assosiaatio on vahvasti "kirppu", eikä mato. Nuppineulan terävän pään kokoinen piste vaan vipeltää siinä sikarin pinnalla. Tää on varmaan pienin elävä asia, mitä mä olen ikinä nähnyt penikseni lisäksi.

Onko nää sellaisia, että nää vaan ilmestyy humiin, vai kulkeutuuko nää sikareiden mukana?

En mä tästä mitään paineita ota, kun toukista ei kuitenkaan ole kyse. Pakastelen noi ja imuroin ton. Eivät selvästikään tee sikareille yhtään mitään.
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja noviisi » La Heinä 21, 2012 10:59 pm

seimi kirjoitti:..Onko nää sellaisia, että nää vaan ilmestyy humiin, vai kulkeutuuko nää sikareiden mukana?

Sekä että. Vanhoista puutaloista niitä löytyy myös.
Yleisellä tasolla voisi sanoa, että jos noita pikkuveijareita on humissa, niin joko humissa on liian kosteaa, tai sitten siellä missä sikarit ovat olleet (kauppa/varasto) on liian kosteaa.
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Bmeifter » La Tammi 11, 2014 1:35 pm

Nooooin, täällä bingo.
Valkoiset pikkukaverit käveli aamulla Monte4:n päällä vastaan.
Onneksi tää harrastus on vasta aluillaan niin siggejä ei ole kertynyt montaa. Tiedä sitten tuliko nuo perkeleet kaupanpäälle humin mukana jonka ostin käytettynä.

Operaatio pakastus alkakoon...

EDIT: Sääli ettei suomessa ole talvella kunnon pakkasia :(
"Heitä tavara seinään, kyllä se siitä tokenee..."
Käyttäjän avatar
Bmeifter
 
Viestit: 144
Liittynyt: Su Syys 29, 2013 10:14 am
Paikkakunta: Hämeenkyrö

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Inkkari » Ma Huhti 25, 2016 9:00 am

Eilenpä yöllä juuri kun nukkumaan piti mennä, niin päätin vilkaista pöytähumidoriin. Muutin samana päivänä ja ajattelin tarkistaa miten pöllit ovat pysyneet järjestyksessä. No bongasinpa sitten näitä pieniä valkoisia mikroskooppisen kokoisia "punkkeja" heti ensisilmäukseltä kun kannen avasin. Sitten kurkkasin vielä toiseen isompaan pöytähumidoriin ja sielläkin samat paskiaiset möngersi muutaman sikarin päällä.

Epäilisin, että uuden asunnon noin 1-2c korkeampi lämpötila on jotenkin laukaissut näiden veijareiden toiminnan. Koska juuri olin muuttanut, niin pakastin on tyhjä ja laitoin molemmat pöytähumidorit sellaisenaan pakkaseen ilman kostuttimia yöksi. Luin kyllä jälkikäteen että niitä voi olla niissäkin, mutta ehkä lykkään ne partsille vaan. Niiden pakastaminen kuulostaa siltä, että eivät toimi enää kun ulos sieltä tulevat. Kyseessä siis näitä Adorinin humidoreita ja kostuttimia.

En tiedä oliko tämä viisas veto, mutta ajattelin seuraavaksi ehkä huomenna ottaa sikarit ja humidorit "sulamaan". Sikarit pusseissa jääkaappiin ja humidoreille imuria. Jos noita mulkvisteja näkyy vielä tämän jälkeen annan asian luultavasti vain olla ja odottelen että kuolevat itsestään. Elinkaari lukemani perusteella muutama viikko. Tiedä sitten miten ärhäkkäästi pystyvät lisääntymään.

Otan mielellään vinkkejä vastaan, jos paikalla on joku guru.
Inkkari
 
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2015 12:22 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Rusakko » Ma Huhti 25, 2016 9:31 am

Inkkari kirjoitti:... "punkkeja" ...


Eli jotakin tämmösiä (?)
https://youtu.be/r0KAQiXFMSo

http://img.photobucket.com/albums/v619/danhimself/cigarbeatle1_zpsb676fa4c.jpg

Ostimme porukalla eläkelahjaksi työkaverillemme boxin Partagaseja, laatikko oli minulla hoivassa tovin ennen luovutusta ja hoksasin siitä kolme-neljä tuommoista valkoista pientä vipeltäjää. Pyyhin mokomat pois sikareista ja laatikosta enkä niitä sen jälkeen nähnyt. Oliko tämän standardin mukainen toimi tai ei, en paljoa välittänyt mutta kun kerta lähtivät kerralla ihan vaan pensselillä huolellisesti pyyhkien pois niin en siitä sen enempää stressannut. Sikarit oli minulla n. 3kk tallessa ja "puukirput" huomasin parin viikon säilytyksen jälkeen...
Rusakko
 
Viestit: 98
Liittynyt: Pe Elo 29, 2014 7:32 am

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Inkkari » Ma Huhti 25, 2016 10:31 am

Rusakko kirjoitti:
Inkkari kirjoitti:... "punkkeja" ...


Eli jotakin tämmösiä (?)
https://youtu.be/r0KAQiXFMSo

http://img.photobucket.com/albums/v619/danhimself/cigarbeatle1_zpsb676fa4c.jpg


Jep, juuri näitä kavereita.

Rusakko kirjoitti:Ostimme porukalla eläkelahjaksi työkaverillemme boxin Partagaseja, laatikko oli minulla hoivassa tovin ennen luovutusta ja hoksasin siitä kolme-neljä tuommoista valkoista pientä vipeltäjää. Pyyhin mokomat pois sikareista ja laatikosta enkä niitä sen jälkeen nähnyt. Oliko tämän standardin mukainen toimi tai ei, en paljoa välittänyt mutta kun kerta lähtivät kerralla ihan vaan pensselillä huolellisesti pyyhkien pois niin en siitä sen enempää stressannut. Sikarit oli minulla n. 3kk tallessa ja "puukirput" huomasin parin viikon säilytyksen jälkeen...


Juu ei nuo sinänsä haitallisia ole, mutta eivät näytä kovin kivalta humidorissa. Sen verran pieniä tyyppejä, että pääsevät tuolla humissa kaikkiin rakoihin ja koloihin, että ei ehkä niin helppo hävittää vaan pyyhkimällä pöytähumidorista, jossa sikarit ei ole bokseissa. Siksi nakkasin pakastimeen hela hoidon. Kokeilin ensin esim. käydä sen pienemmän humidorin kaikki sikarit läpi ja pyyhin ne, mutta kun 5min päästä kurkkasin, niin heti näytti taas yksi siellä lylleretävän, niin luovutin.
Inkkari
 
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2015 12:22 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Rusakko » Ma Huhti 25, 2016 12:48 pm

Eiköhän se sitten pakastuksella ala tokenemaan!
Tosiaan olivat minun kohdalla tykästyneet ainoastaan siitä Tallinnan silloisesta LHCDstä ostetusta boxista, syrjivät minun humidoriani koska niitä boxin ulkopuolella en nähnyt... liekö tästä aikoinaan sitten saanut asiaa tasa-arvovaltuutetulle, sille kun niin herkästi lankeaa tämmöiset mahd. syrjintäjutut puitavaksi...
Rusakko
 
Viestit: 98
Liittynyt: Pe Elo 29, 2014 7:32 am

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Inkkari » Ti Huhti 26, 2016 9:14 am

Eilen tein sitten vielä supertarkistuksen myös erillisiin bokseihin, jotka ovat siis normaalisti wineadorissa. No yllätys yllätys, kun oikein läheltä valon alla noita tutki, niin oli ehkä kolmasosa missä niitä EI ollut yhtään silmillä havaittavissa. Nuo tosiaan vain pötkivät nopeasti valoa karkuun ja ovat osittain läpikuultavia, niin niitä on hyvin vaikea havaita. Saa olla silmä sikareissa samantien kiinni kun boksin avaa.

Tästä syystä tulin nyt lopulta siihen tulokseen, että "ihan sama" ja annan niiden hajayksilöiden mönkiä siellä, jos siltä tuntuu. Olen aivan varma, että näitä löytyy muiltakin ja mitä juttelin eilen nopeasti parin sikarikauppiaan kanssa, niin ovat varsin yleisiä ja harmittomia. Tästä syystä en siis aio laittaa eforttia niiden hävittämiseen jatkossa enää sekuntiakaan.
Viimeksi muokannut Inkkari päivämäärä Ti Huhti 26, 2016 9:50 am, muokattu yhteensä 1 kerran
Inkkari
 
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2015 12:22 pm

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Savu-Arska » Ti Huhti 26, 2016 9:46 am

Kun kerran ovat harmittomia, turha niitä on vihata. Pidä niitä kavereinasi. Molemmat tykkäätte sikareista.
Savu-Arska
 
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2015 1:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Valkoisia toukkia

ViestiKirjoittaja Inkkari » Ti Huhti 26, 2016 9:53 am

Savu-Arska kirjoitti:Kun kerran ovat harmittomia, turha niitä on vihata. Pidä niitä kavereinasi. Molemmat tykkäätte sikareista.


Mulla on paha "ötökkökammo" kodin sisäpuolella, mutta näiden elinkaari on ilmeisesti juuri sen pari kk max, joten toivotaan että katovat ajan myötä. En tiedä voiko näitä oikein nyt edes laskea ötököiksi kun juuri ja juuri silmillä erottaa :D
Inkkari
 
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2015 12:22 pm


Palaa alueelle Ensiapu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa