Dilemma...

Sikari tukossa? Homeessa? Kuiva? Märkä? Rikki? Koira söi? Kysy täältä.

Valvoja: Lasse

Dilemma...

ViestiKirjoittaja jpop » Pe Tammi 26, 2007 11:24 pm

Sain tuossa alkusyksystä Sikaritalon viimeisen setin Gloria Palmeran toroja (juhlapakkaus), heitin ne sen kummemmin ajattelematta tuonne viinikaappihumin peränurkkaan ja UNOHDIN ne sinne! Siellä ne sitten olivat omassa suljetussa laatikossaan kaikessa rauhassa muiden laatikoiden takana ja tulivat vasta tänään uudestaan päivänvaloon. Muistin, että kele... enhän ole ollenkaan tsekannut noita. Avasin rasian ja kahta lukuunottamatta kaikki näkyvässä homeessa - muutama enemmän kuin vähän, eli yltympäriinsä. Jos nuo olisivat jotain vähäisempiä sikareja, olisin edes maistanut noita ja/tai näitä saisi jostain lisää, olisin jo heittänyt nuo pois - varsinkin, kun osa sikareista on muutenkin hieman kärsineen oloisia. Osa näistä varsin homeisista sikareista on jopa täplikkäitä, eli ilmeisesti home on pureutunut noista kohdin lehtien sisälle (?). Tilanne on kuitenkin sellainen, että ostin nuo "Kanarialaismatkan" jatkoksi, mutta en ole vielä maistanut yhtäkään. Niitä ei myöskään ole ollut myynnissä syyskuun jälkeen, eikä tietenkään ole mitään takeita, että olisi lähiaikoina tulossakaan. Poistin näkyvän homeen pyyhkimällä sikarit ja laitoin ne pakkaseen odottamaan jatkotoimenpiteitä. Kuvittelisin, ettei kotipakkanen pysty homeeseen, mutta luulisi sen nyt ainakin hillitsevän kasvua. Sitä paitsi - ei homeisia sikareja humiinkaan viitsi takaisin laittaa. Laatikko meni jo saunan pesään. Mitähän sitä tekisi?
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Poro- » Pe Tammi 26, 2007 11:40 pm

Jos home lähtee pyyhkimällä pois niin en ainakaan itse hermoilisi siitä kovinkaan pahasti... Koepolta joku hieman homeinen ja kokeile?
Käyttäjän avatar
Poro-
 
Viestit: 1053
Liittynyt: Su Syys 17, 2006 3:11 pm
Paikkakunta: Jyskylä

ViestiKirjoittaja jpop » La Tammi 27, 2007 12:03 pm

Ainahan se näkyvä, pinnalla oleva sikarihome lähtee pyyhkimällä, enkä minä aikaisemminkaan ole pieniä määriä hätkähtänyt. Nyt siis suuri(n) osa sikareista oli ympäriinsä homeessa ja niissä oli myös noita pilkkuja. En ole biologi ja biologia on kiinnostanut muutenkin varsin rajoitetusti :D, mutta käsittääkseni home on sellainen ötökkä, että se menee kirjaimellisesti vaikka läpi harmaan kiven (betonin) ja pystyy elämään täysin käsittämättömissä olosuhteissa. Siten arvelen, että ainakin nuo pahimmin pilkulliset ovat oikeasti pilalla, koska hometta on epäilemättä myös sikarien sisällä. Itseasiassa nämä pahimmin homeiset olivat olomuodoltaan kaikkein löysimpiä. Tulen siis heittämään ainakin nuo pois. Loppujen osalta totesin tehneeni pienehkön munauksen. Sillä kun vihdoin otan sikarit pakkasesta, ne eivät ole heti polttokuntoisia. Joudun siis joka tapauksessa varastoimaan ne joksikin aikaa erikseen johonkin muovilaatikkoon tms. No - aina ei voi voittaa...

Mietin muuten tuossa illalla vaihtoehtoistakin skenaariota noiden käsittelyyn. Ymmärtääkseni home kuolee alkoholissa (kehehee...). Niinpä nuo voisi lillutella aikansa jossain sopivassa rommissa :twisted: Tällöin ei tosin pääsisi maistamaan sikarien alkuperäistä makua ollenkaan - ja jotenkin tulee mieleen käsite alkoholin ja sikarien väärinkäyttö...
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Arru » La Tammi 27, 2007 12:20 pm

Itselläni on kokemuksia sen verran että menetin laatikollisen Partagas pikkukoronoita homelle. Vaikka pyyhkisin puhtaaksi niin minun mielestä niillä oli tunkkainen maku/haju enkä tykännyt niitä polttaa. Eli parit poltin ja loput heitin lepikköön.

Toisaalta jos ei viäl ole home hirveästi tuhoa tehny ja maku ok, polta pois...
Käyttäjän avatar
Arru
 
Viestit: 551
Liittynyt: To Touko 18, 2006 12:47 am


Palaa alueelle Ensiapu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa