Cornell & Diehl Organic Pipe Dreams

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Cornell & Diehl Organic Pipe Dreams

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » La Huhti 18, 2009 1:03 am

Cornell & Diehl Organic Pipe Dreams, 50 g (2 oz) tiivislieriö Dan Pipelta 12,50 e.

Luumulla, agavella, ja hunajalla maustettu virginiatupakka Pohjois-Carolinasta USA:sta. Kaikki raaka- ja makuaineet ovat sertifioitua luomutuotantoa. Leikkaus on saksalaiseen makuun sopiva perusribboni, jolla on hyvä harjoitella vaikka Frank-speden kädenliikkeitä piippua ladatessa.

Tupakka on silmiinpistävän tasalaatuista ruskeaa ja kultaista virginiaa, jonka lajityypillistä kuivan heinän tuoksua jalostaa etäämpää tuntuva hunajan ja miedon taatelin aromi. Tasalaatuisuus on siitä mukava yllätys, että luomutuotteissa on saanut tottua antamaan anteeksi kaikkinaisen massatuotannon suoman luotettavuuden ja varmuuden puutteen. Tyypillisesti esimerkiksi luomupuuroa keittäessään saa varautua poimimaan ryyneistä oljenpätkiä ja akanoita ja luomuherneistä on mukava prosentti läpeensä mustia. Luomuperunoita valmistaessaan ei myöskään puhkea yleensä laulamaan mitään spontaania ylistysvirttä. Tämä on siis kuitenkin selvästi amerikan meiningillä valvottua laatua.

OPD tulee luonnostaan varsin kuivana ulos purkista, koska siihen ei ole tietenkään ympätty mitään hometta hillitseviä kemikaaleja. Valmistaja ei siksi myöskään suosittele kostuttamaan suurempia määriä kuin mitä itse kukin pystyy viikossa-kahdessa polttamaan. Sinänsä sekoitus on kosteudeltaan ihanteellinen poltettavaksi semmoisenaan, joten tarvettakaan ei pitäisi olla.

Olen polttanut tätä luomuviljaa kohta purkillisen monenlaisissa piipuissa ja olosuhteissa. Se on erittäin käyttövarma ja tasainen mieto virginia. Pelottavan kuuloiset aromiaineet eivät tuo itseään julki mainittavassa määrin, jollei kenties agave, jonka voisi kuvitella aiheuttavan OPD:sta kielelle jäävän lievästi mineraaliöljyn tai metallin makuisen keton; hieman niin kuin olisi ollut huoltamassa autoa.

Organic Pipe Dreams soveltuu poltettavaksi kaikenlaisissa piipuissa niin sisällä kuin ulkona, se ei puraise, mutta ei myöskään potkaise. En ostaisi tätä lisää ellei se nimenomaan olisi luomutupakkaa, mutta näin ollen ostan.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 943
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Cornell & Diehl Organic Pipe Dreams

ViestiKirjoittaja abraxas » Ke Huhti 29, 2009 2:24 pm

Tätä on pakko päästä maistamaan, eli jälleen yksi purkki lisää loputtomalle hankintalistalle. Luomu tupangeja saisi olla enemmänkin, järkytyin hieman kun tutkiskelin mitä piipputupakat pitävät sisällään. Yllätyin miten paljon kaikkea keinotekoisia kemikaaleja sun muuta kuraa niihin tungetaan.

Puhumattakaan sitten lannotteista, en tietystikään ole asiantuntija mutta jotenkin puistatuttaa kuvitellakkaan millaisia lannotemyrkkyjä tupakkapelloilla käytetään. Varsinkin typpipitoiset lehtivirheään sitoutuvat lannoitteet tulevat suoraan piipusta limakalvoille ja varmasti vaikuttavat myös makuun. En siis tiedä tupakkakasvien lanntoituksesta mitään tämä on täysin mutua. Sertifioitua luomutuotetta polttaessa ainakin tietää varmasti mitä paskaa (kirjaimellisesti) polttaa.

Toivoisi näitä luomutupangeja olevan enemmänkin. Kiitos hyvästä arvostelusta, TR:stä olin jo kyseistä laatua tutkiskellutkin mutta tämä vakuutti. Eiköhän tuota tule hankittua näin virginialaisten ja luomun ystävänä.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Cornell & Diehl Organic Pipe Dreams

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Kesä 11, 2009 10:29 pm

Männis-Kosonen kirjoitti: ... ei ole tietenkään ympätty mitään hometta hillitseviä kemikaaleja. Valmistaja ei siksi myöskään suosittele kostuttamaan suurempia määriä kuin mitä itse kukin pystyy viikossa-kahdessa polttamaan.


Pitihän tätäkin taas ehdottomasta kiellosta johtuen kokeilla. Pohjalaisten sukujuurten ansiosta minä en hometta pelkää (vaan pidän lähinnä mausteena), mutta maistuu se poltettuna sen verran pahalta, että ainakin 30 grammaa Organic Pipe Moldia lentää kohta kompostiin. Enkä toiste kostuta koko purkillista kerralla. Voinen nyt todeta sertifioineeni tämän tupakan luomuuden.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 943
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa