Punainen amphora

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ma Helmi 15, 2010 11:10 pm

Jestas. En ollut uskoa silmiäni kun yritin löytää arvosteluja tästä tupakasta, ei yhtään. Punainen amphorahan on kioskitupakoille sama kuin chivas regal tax-free viskeille, eli Käsite. Vaikka muistaakseni (nyt saattaa muisti temppuilla) amphoraa saa myös muissa väreissä eli mauissa.

En ole vuosiin koskenutkaan tähän tupakkaan, syy lienee takavuosien hairahduksissa jolloin amphoraa tuli ostettua ja poltettua suoraan massista jolloin seurauksena oli armoton kurlaus ja vielä armottomampi kielen kärventyminen. Eikä liian kostean amphoran sotkeminen rutikuivaan caravelleen ainakaan parantanut makunautintoa. Piippukin tahmaantui kuin Proto-Sisun pakoputki konsanaan.

Vaan silloin oli aika niin erilainen, ei ollut sikaritalon foorumia jossa konössöörit olisivat neuvoneet piippukessun kuivattelun jalon taidon.. Joten kokeilut jäivät ja siirtyminen "laadukkaisiin" piipputupakoihin kuten Petersonin Sunset Breezeen oli luonnollinen jatkumo. Vaan sitten tuli kesä ja muut riennot ja sunset breeze pääsi kuivahtamaan purkkiinsa jolloin maku kärsi...

Tässä välihuomiona kirjattakoon, että punainen amphorahan on yksi legendaarisista piipputupakoista. Jokainen joka on käynyt kapakoissa ennen fasistista tupakkalakia tunnistaa amphoran makean hedelmäisen aromin. PA on myös yksi harvoista tupakoista joita JOKAINEN on varmasti joskus polttanut (ja monet polttavat edelleen säännöllisesti).

Mutta asiaan. Hiacen katsastuksessa inssin tarkka silmä osui öljynsuodattimen juureen jossa leppoisan joutukäynnin aikana turahteli mustat roiskeet hallin lattialle kuin könnikellon tasaisten iskujen tahtiin. Läpi meni mutta ystävällisen korjauskehoituksen saattelemana olin pakoitettu köröttelemään korjaamolle. Povarissa oli piippu, tsekkiläinen tappovehje eli toppari ja parikymmentä rassia. Vain tupakka puuttui. Iloisesti Veikko Lavia vislaillen kurvailin ennestään tuntemattomalle Pähkinärinteen R-kioskille, takapaksissa olleen tiskikoneen kaatuillessa vuorotellen pääilmansuuntiin. Bongasin tiskin yli neitseelliset rivit Punaista Amphoraa ja SITÄ mustaetikettistä Borkum Riffiä, mikä oli pahojen kielten mukaan tyystin ehtynyt pääkaupunkiseudun eteläkärjestä. Syykin oli selvä, ostaessani topan sinistä maxi-smarttia ja pussin punaista amphoraa, ensimainitun sain välittömästi tiskiin, mutta punaisesta amphorasta myyjä ei ollut kuullutkaan. Laivanupotusta muistattuvan koordinaatiopelin seurauksena myyjä sai oikean paketin hyppysiin ja meikäläinen tyytyväisenä hipsimään kohti pakua. Kotiin kurvaillessa arvuuttelin kuinka monet synttärit massi oli ehtinyt viettää Ärrän röökihyllyssä ja varovainen arvioa oli, että ainakin yhdet. Temmoin äristen pussukan auki ja nuuhkin aggressiivisesti aromeja sisääni. Sormilla kokeillen purut olivan heti kättelyssä polttokuivia, joten päättelin tupakin päässeen tehtaalta reilusti toistakymmentä kuukautta sitten. Takavuosina "tuore" amphoran oli kosteudeltaan verrattavissa raakaan lihapullataikinaan..

Toisena välihuomiona on kirjattava ulkopuoliset paineet (vaimon käsky) joka oli määräävä jonkun toisen piipputupakan hankinnasta. Bracken Flaken ja Tobak Killan lievästi "haastava" aromi joka valtasi huoneistomme ilmatilaa oli toistaiseksi väistyttävä ja koska muistin PAn (jep lyhensin Punaisen Amphoran PAksi, en puhu scheissen tuoksusta) polttotuoksun olevan huumaava, ostin sitä.

Eli todettuani tupakan passelin kuivaksi, latailin piipun ja pistin palamaan. Ympäristö antoi hyväksyvän nyökkäyksen joten otin ulkokengät pois jalasta koska välitöntä niska-perse-otteella tapahtuvaa poistumista ei tulisi tapahtumaan. Sain luvan noutaa porstuasta yhden kylmän keskioluen piipullisen kyytipojaksi ja istahdin polttelemaan ja pohtimaan mahdollisen öljyvuodon syitä.

Punainen Amphora on kinkkinen tupakka, koska sekä kylmä- että polttotuoksu poikkeavat niin radikaalisti mausta joka tulee tupakkaa poltettaessa. Laadukkaat aromaattiset ketjussakin arvuutellaan ketä miellyttämään nämä huumaavat aromit ovat tarkoitettu. Itsekään en tiedä. PAn polttoaromi on kuitenkin miellyttävä joskin melko parfyyminen ja esterinen jos verrokkina on Kilta. Erittäin hienoksi ja pitkiksi säikeiksi leikattu tupakka palaa hyvin ja liian runsaalla imeskelyllä saadaan piipusta erittäin kuumaa savua. Huonosti kuivattu sekä imetty tupakka saa aikaan erittäin kuumaa ja kosteaa savua, mikä ei ole hyväksi. Harmittavaa, että tällaiset "ominaisuudet" on sisäänrakennettu muuten niin laadukkaaseen pakettiin, varsinkin kun tietää PAn olevan "aloittelijan tupakka", tuote joka on helppo ostaa kiskalta maissarin kaveriksi.

Maku on kuitenkin melko varma. Peruskessua jota on ryyditetty jonkinlaisella parfyymikylvyllä. Erikoista on myös se, miten tupakka maistuu lähes samalta poltti sitä sitten briaarissa tai maissarissa, täysiä tai vajaita pesällisiä. Itse asiassa, tämä on ainoa tupakka jota osaan pakata ja polttaa vain puolikkaan (tai vähemmänkin !?) pesällistä. Aromirikkaudestaan huolimatta, tupakka on melko iisiä kamaa, nikotiinia ei ole ainakaan liikaa. Juurikin tuo vajaiden pesien polttelu on mahdollistanut normaalitupakoinnin lopettamisen ja pelkän amphoran käryttelyn nyt parin päivän ajan. Kun taas muut "kioskikessut" tuntuvat olevan selvästi vahvempia ja maultaan karkeampia, eikä niitä tee mieli polttaa useita pesällisiä päivässä.

Kaiken kaikkiaan, muutamalla perusniksillä, erittäin kelvollista ja hintansa arvoista tupakkaa. Kirjoitan lisää mielipiteitä kyseisestä tuotteesta kunhan saan massin poltettua loppuun (ei varmastikaan mene kauaa :wink: ). Seuraavaksi pitää tutustua noihin Töölön mahdollisesti laadukkaisiimpiin aromatisoituihin paremman vertailupohjan aikaansaamiseksi.

:piippu:
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Miikka » Pe Helmi 19, 2010 2:38 pm

Minulla on Amphorasta ihan hyvät kokemukset. Jopa niin hyvät, että ostin lomamatkalla Espanjasta kokeeksi Amphora Orginal blendiä ( ns. ruskeeta Amphoraa ), ja en pettynyt.. TR:ssä se on saanut keskimäärin 2 tähteä, itse antaisin sille vahvat kolme sopivan vahvuutensa, helpon poltettavuutensa, sekä hyvän pussi- ja polttotuoksun vuoksi. Oikein ehtaa maissipiippu tupakkaa, isommassa pesässä en ole vielä kokeillut. Suosittelen..
Antaa palaa..
Miikka
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 3:07 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Maalis 31, 2010 8:18 am

Räyhäkäs kirjoitti: PA on myös yksi harvoista tupakoista joita JOKAINEN on varmasti joskus polttanut (ja monet polttavat edelleen säännöllisesti).


Lyhenne PA tarkoittaa tietysti kanonisesti Prince Albertia, mutta puhutaan nyt tästä punaisesta kärsimysten kalkista, Amphorasta. Liityin nimittäin maanantaina tuohon JOKAISTEN joukkoon ja poltin mökillä elämäni ensimmäisen pesällisen otsikon scheissea. Pesällisen ja pesällisen - parin minuutin kuluttua oli pakko panna maissari sivuun ja sytyttää kopallinen oikeaa tupakkaa sen sijaan. Amphora on kitkerää törkyä, jonka maku on yritetty peittää makealla cavendishilla. Aivan yhtä pahaa kuin kaikki muutkin kioskitupakat. Kun niitä ilmiselvästi poltetaan vain jatkuvaan nikotiinitarpeeseen, olisi hygieenisempää ja maukkaampaa siirtyä korvaaviin käsikauppavalmisteisiin.

Jätin loppupesällisen maissarin syleilyyn aateloitumaan. Lupaan polttaa sen loppuun toukokuussa kun huvilakausi alkaa. Ei se ainakaan huonontua voi.

Jatkotarinan pojan kosto 2010-05-17: Parin päivän helle pehmitti varmaan pään, koska muistin ton Amphoralla täytetyn maissarin, innoissani kaivoin sen isännän kaapista ja sydäsin. Mutta eihän siitä mitään tullut. Tällä kertaa en jättänyt Amphorasta kvarkin puolikastakaan odottamaan mitään parempaa hetkeä; sellaista ei tule. Hankkikaa kunnon tupakkaa.
Viimeksi muokannut Männis-Kosonen päivämäärä Su Touko 16, 2010 11:22 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Lepakko » Ke Maalis 31, 2010 11:17 am

Edelliseen viestiin viitaten: totisesti näin on.
Käyttäjän avatar
Lepakko
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 1:22 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » To Huhti 01, 2010 8:57 am

Onpas jyrkkiä mielipiteitä. Huh huh.

No minun mielestä sorbus on hyvää ja kontaktiliiman ohari tuoksuu hurmaavalle. Ehkä olen juntti tai tyhmä.

Aijai kun punainen amfora käryää maissarissa, samalla kun katson aurinkolasien läpi hiacen peilistä miten olen juuri ajanut romanikerjäläisen rahakupin yli. It's a mans world!
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Huhti 01, 2010 9:58 am

Räyhäkäs kirjoitti:Aijai kun punainen amfora käryää maissarissa, samalla kun katson aurinkolasien läpi hiacen peilistä miten olen juuri ajanut romanikerjäläisen rahakupin yli. It's a mans world!


Mitä, heikentääkö Amphoran polttaminen sihtiä noin radikaalisti? Melkein metrillä ohi!
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » To Huhti 01, 2010 4:09 pm

NE VÄISTÄÄ!
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Markus » To Huhti 01, 2010 4:13 pm

:D
Käyttäjän avatar
Markus
 
Viestit: 470
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2010 7:42 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Industry » Su Huhti 04, 2010 12:44 pm

Makuasioista on kaikilla mielipiteensä. Itse kuulun Amforan ystäviin. Tämä on hyvä "arkitupakka" ja toimii hyvin piipussa silloin kun siihen ei juuri jouda koskemaan. Itse siis saatan ulkohommia tehdessä antaa pienemmän piipun kärytä suupielessä samalla. Erityisesti mieltynyt olen esimerkiksi lumitöitä tehdessä yhdistelmään Petersonin tankard ja punainen amfora. Joskus polttelen myös merenvahapiipussa, silloin ei kyllä ole mitään kitkeryyttä tai muuta, aromatisointikin tulee kivasti esille mutta maku on myös hieman turhan kevyt minulle.
Industry
 
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Kesä 10, 2009 11:47 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Airo » Su Huhti 04, 2010 4:46 pm

Täältä kanssa yksi ääni amphoralle. Kokemukseni tosin rajoittuu niin pieneen määrään laatuja, että saattaa amphora jäädä taka-alalle kun tutustuu useampaan lajiin, mutta tällä hetkellä amphora maistuu.
Airo
 
Viestit: 38
Liittynyt: Ke Touko 16, 2007 9:51 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja kiksaus » Ma Touko 31, 2010 8:48 pm

Ostinpa sitten topallisen tuota kehuttua ja vihattua PA:ta. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole ollenkaan minun makuuni. Päälimmäisenä ajatuksena on mitäänsanomaton ällötys, mikä maistui hieman pilaantuneelle(mädälle?). En löytänyt tästä mitään herkullisia makuja. Ostos kaduttaa jo nyt. Ehkäpä tuo maistuu paremmalta humaltuneena, tiedä häntä. Ihan kiva huonetuoksu tosin, mutta ei paljon muuta. Maissarissa polttelin.

Pelottaa jo etukäteen, että onko Petersonin Sunset breeze samanlainen mitäänsanomattomuus... Tilasin siis siinä toivossa, että maistuisi suht hyvältä ja tuoksuisi miellyttävälle muiden mielestä.
Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history.
kiksaus
 
Viestit: 103
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 8:44 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ti Kesä 01, 2010 9:09 am

Sunset breeze on valitettavan tasapaksu. Hienohelmat puhuvat "arvokkaasta" mausta.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja kiksaus » Ti Kesä 01, 2010 10:14 am

Räyhäkäs kirjoitti:Sunset breeze on valitettavan tasapaksu. Hienohelmat puhuvat "arvokkaasta" mausta.


Ahso... Piru. Kahtotaan ny, jos ei maistu, ni lähtee vaihtoon ja kokeilen seuraavaksi Petersonin Könnäria. Tai sitten otan jotain rehellistä tervan ja savun yhdistelmää, mikälie se sitten onkaan. Aloittelu on aina vaikeaa kun on niin paljon kokeiltavaa, mutta ei viitsisi hirveästi rahaa tuhlata enkä omaa tarpeeksi tupakkia, että vois vaihdella. Onneksi on aikaa enemmän kuin rahaa.
Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history.
kiksaus
 
Viestit: 103
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 8:44 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja abraxas » Ti Kesä 01, 2010 4:17 pm

taitaa könössöörin valinta mennä aika lähelle tuota amphoraa ja irlantilaista auringonlaskun hönkäystä. Laadukkaita aromaattisia voivat olla petersonit mutta aika samalla paletilla amphoran kanssa.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja kiksaus » Ti Kesä 01, 2010 6:48 pm

abraxas kirjoitti:taitaa könössöörin valinta mennä aika lähelle tuota amphoraa ja irlantilaista auringonlaskun hönkäystä. Laadukkaita aromaattisia voivat olla petersonit mutta aika samalla paletilla amphoran kanssa.


Tomassino tuolla Laadukkaat aromaattiset-ketjussa sitä niin kovasti hehkutti, että ajattelin sen eroavan hieman näistä muista. Noh kahtotaan ny eka se Petersonin SB.
Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history.
kiksaus
 
Viestit: 103
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 8:44 pm

Seuraava

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron