Samuel Gawith's Golden Glow

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Elo 04, 2010 11:25 pm

Samuel Gawith's Golden Glow, 50 g irtona Töölöstä, hinta noin 15 e.

Pika-arvio ja suositus yhden purkillisen perusteella. Golden Glowta on aikaisemmin myyty nimellä Medium Virginia, mikä nimi sisälsi sittemmin pannaan julistetun epiteetin. Sääli, koska uuden nimen ja kammottavan kansigrafiikan (jos sattuu näkemään kannen) vuoksi joku saattaa jättää väliin kertakaikkiaan jalosukuisen virginiasekoituksen. GG on maustamaton auki hierottu vaalea virginiaflake; maultaan mieto eikä pahemmin heiluta kupoliakaan. Puhtaan virginian polttaminen on kuin söisi hattaraa Lintsillä - jonkun toisen mielestä siitä varmaan puuttuisi se purtava substanssi, mutta mulle tämä on juuri niin kuin pitää.

On kai syytä verrata SG:n muihin virginioihin. Full Virginia Flaken kanssa Golden Glow:lla ei ole oikeastaan mitään yhteistä. Toisaalla väitetään, että FVF olisi sama sekoitus kuin Best Brown Flake, mutta paahdettuna. Kuka tahansa huomaa maustakin, että ovat eri tupakoita, mutta varsinkin nikotiinista, joka ei valmista sekoitusta paahtaessa ainakaan lisäänny. BB:n kanssa GG on selvästi läheisempää sukua, vaikka virginiat ovat näissä selvästi eri sävyisiä, GG:ssa vaaleita (golden) ja BB:ssa lähinnä punaisia. Best Brownin ystävät eivät todennäköisesti tee virheinvestointia jos ottavat Golden Glown kokeiluun.

Pakkasin mökille lähtiessä viisi erää SG:n tupakoita mukaan. Golden Glow loppui heti, kaikkia neljää muuta jouduin vielä rahtaamaan takaisin kaupunkiinkin.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja Nikke Heinjoki » To Elo 05, 2010 8:59 am

Tuli itsekin tyypättyä Golden Glowia alkukeväästä. Oma pussukka oli peräisin Sikaritalosta mutta sama formaatti kuin M-K:llakin. Pussituoksu oli makea ja tuoksui voimakkaasti pullataikinalle - jaa-a mistähän moinen mielleyhtymä...

GG on puoliksi flake ja puoliksi se muistuttaa leikkaukseltaan/karkeudeltaan MacBeen tupakoita. Annoin flake-riekaleiden hetken kuivahtaa ja sitten lataus piippuun ja tulta perään... Ensimmäiset haikuset olivat makeahkoja. Maku ei juuri kehittynyt polttelun edetessä - suuntaan eikä toiseen. Maku säilyi sellaisena pyöreähkönä, mietona, ehkä GG makeudeltaan muistuttaa etäisesti Capstanin Blueta - mutta vaan etäisesti. GG ei ole myöskään vahvaa, mitä tulee n-vitamiinipitoisuuteen.

En osaa oikein verrata tätä SG:n BBF:n kanssa, sillä edellisestä BBF kokeilusta on jo lähes vuosi aikaa. Ainoa yhteinen tekijä näillä on: hieman tavoittelematon maku, ei moniulotteisuutta, alhainen nikotiinipitoisuus. Kumpikin on omaan makuuni vähän "mittään sanomaton" mutta varmaan näillekin löytyy polttajia.
Käyttäjän avatar
Nikke Heinjoki
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 12:43 pm

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja Nikke Heinjoki » Pe Elo 13, 2010 5:31 pm

Toinen kerta Golden Glowin parissa-toden sanoo. Ehkä pitää hieman vetää takaisin edellistä arvosteluani, sillä GG:ssa ei sinänsä ole mitään vikaa. Luulenpa, että sekoitin Järviseudun Sekoituksen ja GG:n keskenään, ja ensin mainittu on omaan makuuni hieman "mittään sanomatonta".

GG tuoksuu polttamattomana edelleenkin pullataikinalta ja joltain makealta hillolta, olkoon vaikka vadelmahilloa. Nämä eivät ole haitallisia ominaisuuksia ollenkaan, päinvastoin, sillä muistikuvat isoäidin leipomuksista heräävät henkiin.

GG maistuu makealta, ja makeus lienee peräisin kullankeltaisesta virginialaisesta. Va:n tyypillistä kirpeyttä en niinkään aistinut, vaan tasaisen makeuden. GG:ssa on tosiaan samanlaisia makuvivahteita kun Capstanin Bluessa, jota myös mielelläni poltan, jos sitä vaan käsiini jostain saan.

GG antaa keskitäyteläiset, lämpimät ja merituulen omaiset savut. Varmaan piipun valinta vaikuttaa paljon, miltä GG maistuu. Nyt tuli polteltua sitä Chacomin Gentlemanissa, joka on pesänsä koon ja muodon puolesta, mitä oivallisin flake-piippu.
Käyttäjän avatar
Nikke Heinjoki
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 12:43 pm

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja Perttuli » Ke Loka 27, 2010 3:06 pm

Tuli haettua Markulta 50g satsi ja pakko todeta että osaavat Gawithin jampat tehdä muutakin kuin hyviä Latakiablendejä.
Pehmeää, puhdasta, nätisti palavaa ja hyvää Virginiaa.
Aluksi pelkäsin että osa aromeista karkaa taivaantuuliin ulkona poltettaessa mutta olin väärässä, sen verran pökköä löytyy että pieni kipakkuus ulkoilmassa vain korosti ominaismakua.
Tuote on makea mutta ei liian, nikotiinia saisi olla hiukan enemmänkin mutta tarviiko sitä aina itseänsä vihreäksi polttaa. Toiminee hyvin aamulla kahvin kera.
Tykkäsin =)

-P-
Ei pohojalaasetkaa täyrellisiä oo-Meiltä puuttuu heikkouret
Perttuli
 
Viestit: 414
Liittynyt: Ma Loka 08, 2007 7:55 am
Paikkakunta: Helsinki, Pikkuhuopalahti.

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja Leopold » Su Loka 31, 2010 2:08 pm

Kohta puoliin on tullut polteltua tuollainen 50 gramman satsi Golden Glowta, joten koitan horista omia arvioitani.

Täytyy sanoa, että yllätyin aika positiivisesti kun ensimmäisen kerran koitin. Ashtonin Gold Rush ei oikein minulle iskenyt (vaikka ihan hyvää tupakkaa muuten oli), joten alitajunnallisesti kuvittelin tämänkin olevan "vähän niin ja näin tupakkaa". Onneksi tämä ei kuitenkaan muistuttanut lähes millään tavalla Gold Rushia, vaan Golden Glowsta paljastui hyvinkin persoonallinen makupaletti.
Golden Glow on kevyttä polteltavaa, jossa ei tunnu olevan paljoa nikotiinia. Makumaailma on myös kevyt ja hienostunut tunnelmaltaan, mistä kuitenkin ilmenee ajoittain hyvin maukkaita ja miellyttäviä fiiliksiä. Sellaisia fiiliksiä, mitä hyvästä virginiatupakasta kuuluukin ilmetä.

Omalla tavallaan tämä muistuttaa hyvin paljon saman valmistajan Full Virginia Flakea, mutta tässä on myös paljon sellaisia elementtejä mitä ei FVF:stä ei löydy. Ensimmäisen kerran kun luin tuon Männis-Kososen arvion GG:stä, jäi päähäni kummittelemaan nuo Linnanmäen hattarat. Tästä tosiaan syntyy vähän sellainen hattaramainen tunnelma, mitä en ole vielä kokenut minkään muun tupakan kanssa. Vaikea pukea järkeviksi sanoiksi, mutta sellainen mukava ja ystävällinen henki syntyy tätä polttaessa. Ehkä Golden Glow onkin vähän kuin niitä herkkiä aamuja varten siloiteltu versio FVF:stä?
Best Brownia en ole poltellut aikoihin ja vaikka olisinkin, en ole varma huomaisinko siitä mitään makuja Golden Glown suhteen. En siis lähde näitä kahta vertailemaan keskenään.

Ihan jokaiseen hetkeen Golden Glow ei kuitenkaan sovi, vaan tästä virginiatupakasta tuntuu saavan enemmän irti kun sitä polttelee sen omilla ehdoillaan. Parasta tämä on ehkäpä sellaisena meditointi- ja mietiskelytupakkana, kun tahtoo pitää sellaisen hiljaisen hetken ja tutkiskella erilaisia puhtaita makuja. Kyytipojaksi ei välttämättä tarvita muuta kuin vahvaa teetä, pehmeä tuoli ja hyvä kirja. Alkoholi tuntuu vievän oman hohtonsa tupakasta.
Pari pesällistä tuli myös polteltua kalassa ollessani, missä Golden Glow tuntui toimivan myös ihan hyvin. Tosin ulkona ollessa GG:n olemus muuttui aivan erilaiseksi, joten ehkäpä tämä on enemmän sellaista lämpimissä sisätiloissa poltettavaa tavaraa.

En nyt sano tästä syntyneen uutta lempparitupakkaani, mutta kyllä tätä täytyy hankkia lisää vielä. Ensi kerralla voisi maksaa ihan rahaakin tästä! ;-)
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja BlackWatch » Ke Elo 31, 2011 9:22 pm

Tänään saapui muutama Gawithin purkki Sikaritalolta, ja hetihän se piti GG mennä tyypittämään.

Ja täytyy kyllä sanoa että hyvää oli. Puhdasta, hiaman makiaa muttei mitään kermaliköörihöttöä. Pikkukoppaan ladattuna antoi juurikin sopivan nikotiinisysäyksen illan leffaa varten.

Paloi ihan ok, sytytellä sai välillä lisää, mutta voip johtuva vaan alottelevan piiputtelijan taidoista.

Täytyy kokeilla seuraavassa erässä jotain muutakin Virginialaista, mutta tämä pidetään nyt sellasena perushyvänä, mietona ja puhtaana naatiskelu vaihtoehtona.

:piippu:
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Samuel Gawith's Golden Glow

ViestiKirjoittaja woolybully » To Kesä 08, 2017 2:54 pm

Straight virginioista minulla on enimmäkseen huonoja kokemuksia. Golden Glow ei tehnyt tässä asiassa poikkeusta.
Vuosia sitten ostettu purkki näki hiljattain päivänvalon, vaikka oikea paikka tälle olisi siellä minne aurinko ei paista.

Purkkituoksu muistuttaa kastunutta röökiaskia. Kosteita isoja riekaleita joskin melko säännöllisiä ulkomuodoltaan. Vappuhuiska tulee mieleen.
Kokeilin eri piipuilla ja eri kosteustasoilla. Tulos oli aina sama. Syttyi huonosti, paloi huonosti eikä makukaan erityisemmin miellyttänyt. Suussa maistui siltä kuin olisi polttanut halpaa bonussätkää ilman filtteriä. Kaiken päälle kieltä ja kitalakea aristi ennätyksellisesti.

Päinvastainen kokemus minulla on sensijaan dark virginiasta. Sain yksien vaihtareiden yhteydessä reiluhkon näytteen jotain paahdettua virginiaa josta todella tykkäsin. Merkkiä en muista mutta tuli fiilis, että kyseinen lajike voisi olla lähellä makumieltymyksiäni. Tulin tämän pehkun myötä siihen tulokseen, että suorat virginiat kannattaa suorilta unohtaa.
Käyttäjän avatar
woolybully
 
Viestit: 276
Liittynyt: Su Loka 05, 2014 9:48 pm
Paikkakunta: Espoo


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa