Dunhill Royal Yacht

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Raakku » Pe Tammi 21, 2011 5:29 pm

Haettiin ensi kosketus ko. tupakkiin noin 10v iätetyllä(+- 2 vuotta).
Piippuna toimi Stanwell De luxe nr. 426
Musiikki Jukka poika-Kylmästä lämpimään levy
Juomana Light cola
Paikkana parveke,kvartsi lämmittimellä
Seurana koira :lol:


Lataili vain puoli pesällistä piippuun ja mukava asento soffalle.
TULTA!(normi Sampo tikuilla)
Alkuun ensi savut tuntuivat kamalan väkeviltä ja kitkeriltä,hiukan toppailua ja uutta liekkii.
Maku rupeaa pikkuhiljaa tasoittumaan,pehmenee ja pyöristyy.
Mielestäni maku ailahtelee kovin...välillä oikein pehmeitä täyteläisiä sauhuja ja välillä todella kitkerää ja väkevää.
Loppua kohden kitkeryys ja väkevyys vähenee.
Sitten kun tupakki rupesi tuntumaan kaiken kaikkiaan mukavalta se loppui :D
Ensi kerralla täytyy ladata täysi koppa ja johonkin isoon piippuun, jos tuo maku vaikka kehittyisi vielä paremmaksi.
Tupakka oli aika kuivaa ja todella tummaa väriltään,lähes mustaa.
Purkki tuoksussa kuivaa heinää ja hiukan ehkä vintin tuoksua..
Maku nyansseja en oikein saanut esiin että mikä olisi maistunut..Mutta täytyy yrittää joku toinen kerta kaivella.
N-vitamiinii taitaa olla aika reilusti.
Polttoaika puoli tuntii
Käyttäjän avatar
Raakku
 
Viestit: 136
Liittynyt: To Huhti 30, 2009 5:56 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Tammi 26, 2011 10:33 pm

Onnittelut iäkkäästä purkista! Luultavasti maistui paremmalta kuin sama aine kymmenkunta vuotta sitten kun sitä tuoreeltaan poltin ja Royal Yäkiksi totesin. Tupakka oli hyvää, mutta mausteliemi tökki. Täytyy ottaa uusiksi nyt kun kieli on jo monessa muussa liemessä marinoitu. Enemmän tökkii silti tuo hinta.

Saisko joku muuten selvennettyä maakravulle, mitä Royal Yachtin sata vuotta vanha logo oikein esittää? Töijausvinssiä?
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja MarcusVonSaxberg » To Tammi 27, 2011 1:06 am

kuva1

Tuossa kuvassa tuo keltanen juttu mihin laivat saadaan kiinnitettyä. Näin mun oma visuaalinen silmä kuvailisi tuon purkin kuvan.


Kyseessä on muuten Sivota (IMO: 9363039) laivan keula. Pituutta 300m ja leveyttä 50m jos en kauhee väärin muista. Eniveis toi laiva on aivan helvetin iso kun pääsee viereen seisomaan, kyllä siinä tuntee ihminen ittensä pieneksi.

http://www.shipspotting.com/gallery/pho ... lid=705823
http://www.marinetraffic.com/ais/showal ... #top_photo

Niin ja itse tupakasta sen verran että tilasin tätä CW.de:stä jouluna mutta en ole vielä päässyt polttelemaan tätä ollenkaan. Asia pitää korjata ensiviikolla.
Kuva
No, we cannot tell you what this is like. You are the boss of your own senses! Taste, evaluate, determine and enjoy!!
Käyttäjän avatar
MarcusVonSaxberg
 
Viestit: 451
Liittynyt: Ke Elo 26, 2009 2:40 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Sailor » To Tammi 27, 2011 6:43 pm

Männis-Kosonen kirjoitti:Saisko joku muuten selvennettyä maakravulle, mitä Royal Yachtin sata vuotta vanha logo oikein esittää? Töijausvinssiä?


Kyllä tuosta mielleyhtymän saa siihen laiturilla pönöttävään keltaiseen juttuun johon laivat kiinnitetään. Turkulaiset ja merenkulkijat tuntevat nämä nimellä pollari. Toisaalta voihan toi olla vaikka purjeveneissä ja entisaikain purjelaivoissa käytetty köysien kiinnitysjuttu, tunnetaan paremmin nimellä knaapi.
Tyylikäs kansi tupakkapurnukassa joka tapauksessa.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Bf109 » Pe Tammi 28, 2011 10:51 am

Sailor kirjoitti:Turkulaiset ja merenkulkijat tuntevat nämä nimellä pollari.


Mielenkiintoista, itse olisin sanonut että pollari on verkon tai katiskan merkiksi laitettu strox-pala, muovipullo tai muu kelluva esine. Mutta mää oonkin kalastellut pääosin vain sisävesillä.

Yksi purkki RY:tä olisi varastossa odottamassa avaamista, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi avata. On ollut niin hiton kylmää ettei tupakit kulu, eikä tyhjää lasipurkkiakaan rasian loppuosalle ole ennenkuin käyn ostamassa lisää.
Jos olisin Lee Van Cleef, tuo kauhea mies
Aamukahvi ois musta, niin maineenikin
Maissipiippua suutelisin
Savut muilla maksattaisin
Käyttäjän avatar
Bf109
 
Viestit: 483
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2008 5:33 pm

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Pe Tammi 28, 2011 4:01 pm

Kirjastoni, kaiken huuhaan ohella, käsittää myös melkoisen kokoelman meriaiheista kirjallisuutta. Sanoisin, että Dunnhillin siluettilogossa on ns. käymäkela, eli "kapseli".

http://en.wikipedia.org/wiki/Capstan_%28nautical%29

http://www.hylyt.net/sanasto.jsp?initial=K
"Kapseli, käymäkela
Pystysuoraan aluksen kannelle asennettu pyörivä kela ankkurin, raakojen ja purjeiden nostoa varten."
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja abraxas » Ti Maalis 29, 2011 11:13 am

Korkkasin iltasella Orlikin version RY:stä. Purkkituoksu oli uhkaavan hedelmäinen, mutta onneksi myös tupakka tuoksui jo purkissa. On vaikea sanoa miltä Royal Yacht tarkalleen ottaen tuoksuu, mutta jotain hedelmiä, ainakin aprikoosia ja jotain viinasta siinä on. Tupakka oli kuivahkoa, sormituntumalta polttokuivaa tavaraa. Latasin kuitenkin piipun aamua varten valmiiksi, antaen kessun asettua kopassa yön yli. Tupakka pakkaantui helposti ja sitä meni koppaan yllättävän vähän, ennenkuin veto alkoi olla optimissaan.

Tupakka syttyi helposti, olisi varmasti lähtenyt ensimmäisellä tikulla. Mutta annoin sen sammua, tamppailin ja sytytin huolella uudestaan taatakseni varmasti tasaisen palon. Heinäistä vaaleaa sievästi hedelmillä ja viinalla höystettyä virginiaa, oli ensimmäinen tuomioni. Aromatisoinnit haihtuivat kuitenkin taka-alalle jo alkumetreillä. Ensimmäinen kolmannes oli kuin raikasta rannikkoilmaa, kirkkaita virginioita ja hentoja vivahteita eksoottisista hedelmistä ja siitä jostain viinaksesta joka tuntui lämpönä nielussa ja nokkaonteloissa. Piipullisen edetessä maku tummui ja makeutui, heinäisen maun pikkuhiljaa hälvetessä.

Polttelin kopallisen työmatkalla välillä rantakallioilla istuskellen . Se paloi reilut 45 minuuttia, sää oli tyven ja aurinkoinen.

Kolahti kyllä, helkkarin hyvä hennosti topattu virginia, ei puraissut kieltä lainkaan, nikotiinia mukavasti. Suosittelisin Petersonin Sherlock Holmesin ystäviä kokeilemaan tätä, tässä on jotain etäisesti samankaltaista ja mielestäni tämä sekoitus edustaa sitä "traditional" hintsusti topattu -virginia genreä huomattavasti tyylikkäämmin.

Tämä tosiaan vasta yhden kopallisen perusteella, tämä tupakka vaatii huomattavasti enemmän huomiota ja "meditoimista" Köykäiset keissingit pitää tämän muuten melko tasapaksun kessun mielenkiintoisena. Kuten muutkin kokeilemani dunnhillit, todella OK. Ei mitään tajunnan räjäyttävää, mutta helkkarin ok!

EDIT:

Lisätään vielä että RY tuotti yllättävän paljon paksua savua ja toimi myös ulkona! Ehkäpä tämä on suunniteltu laivastotupakaksi, eli olisikohan kyseessä dunnhillin versio Navy -tupakasta? Navy -henkisten tupakoiden yhdistävä tekijä tuntuu ainakin joiltain osin olevan se hitunen toppaus ja useinmiten vieläpä jollain alkoholijuomalla.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Su Loka 16, 2011 12:19 pm

Pääsin eilen päivittämään hovijahdin tälle vuosituhannelle. Edellinen kokemus oli siis Murraysin versiosta kymmenkunta vuotta sitten. Kultaranta kakkonen on muuttunut yllättävänkin paljon noista ajoista. Alkoholitaustainen mausteliemi tuntui purkkituoksussa selvästi ja polttaessakin pari ensimmäistä minuuttia. Pesän puolivälissä huomasin yhtäkkiä blaadaavani aika pelkistettyä tuhkanmakuista burleyta. Virginiasta ei ollut tietoakaan oikein missään vaiheessa. Kovin oli vahvaakin, heitin suosiolla kesken.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja abraxas » Ke Marras 02, 2011 6:06 pm

Me taidetaan Kososen Männiksen kanssa käyttää täysin eri hammastahnaa tai makuelimemme ovat täysin rinnakkaisista todellisuuksista. Väittäisin kiven kovaan että Royal Yachtissa on joko pelkästään tai ainakin valta osin virginiatupakoita. Ruskeita ja punertavia säikeitä sekä jotain hieman tummempaa repaleista lastua.

Se on totta että RY alkaa aivan lopussa maistumaan tuhkaiselta, mutta olen olettanut sen johtuvan siitä että lopuksi kopan pohjalle ei ole muuta kuin hienoa valkeaa tuhkaa.

RY:stä puuttuu kieltämättä monille arvostetuille virginioille tavanomainen ominaisuus repiä kieli ja kitalaki vereslihalle ensimmäisen kolmanneksen aikana. Faktahan on myös se että minun kokemuspohjani on vielä varsin suppea, mutta en havaitse RY:ssä sellaisia ominaisuuksia joita olen mieltänyt burleyksi. RY:stä puuttuu Petersonin UF:älle ja MacBarenin navy flakelle tyypilliset pyöreät pähkinämäiset maut, tai ehkä en vain osaa.

RY. toimii meikäläisen tapauksessa kuitenkin aina, vaikka ei se lopulta ole hintansa arvoinen vaan aika tasapaksu laatukessu.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Jari T » Ke Marras 02, 2011 6:43 pm

Polttelin yhden pesällisen taannoin samasta purkista kun M-K. Vähän jäi halju ja tuhkainen olo minullekkin. Erilaiselta maistui kuin pari vuotta sitten. Se purkki oli myöskin kai jo Orlikin tekosia. Silloin maistui makea, ja vahva stoved virginia, eikä paljon muu. Ei edes toppinki. Pitänee kokeilla uudelleen puhtaammalla kidalla.

Kyllä siinä on vahvistuksena myös burley'ä. Eräs Jahdin fani kirjoitti taannoin Orlikille ja kysyi suoraan sen koostumusta. Myönsivät burleyn osuuden, mutteivät kertoneeet suhdelukua.
--
Jari T
Käyttäjän avatar
Jari T
 
Viestit: 605
Liittynyt: To Loka 05, 2006 3:41 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Marras 03, 2011 10:58 am

Hesarissa oli aikoinaan sellainen elokuva-arvostelija kuin Mikael Fränti. Sen kanssa ei ollut koskaan oikein mistään samaa mieltä, mutta arvosteluja oppi lukemaan niin, että pystyi aika hyvin päättelemään, pitäisikö leffasta mahdollisesti itse. Jonkunlainen hyvän maun käänteisfunktio siis. Luulisin, että mun arvosteluja voi lukea tällaisina piipputupakan Mikael Fränteinä. Tosin sillä erotuksella, että minä olen oikeassa ja kaikki muut väärässä, mutta kuitenkin. Olen tottunut siihen.

Kyllä täytyy tota aikalaisjahtia uudestaankin kokeilla vähemmän tuhkaisella suulla. Joka tapauksessa tarkoitin Burleyn makua puhtaana, kuten se esiintyy vaikka Edgeworth Slicedissa tai Solanin Aged Burley Flakessa. Eikä se ole paha magu laingan.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja abraxas » To Marras 03, 2011 12:52 pm

Burley on saanut osakseen, ehkä vähän turhaakin pahaa karmaa, sillä se on filtteritupakoiden pääraaka-aine. Tupakkakorporaatiot suosivat burleytä sen runsassatoisuuden ja korkean nikotiinipitoisuuden vuoksi. Burleyllä on kuitenkin muitakin ominaisuuksia, se mm. maistuu huolella fermentoituna ilmeisen hyvälle.

Meikäläisellä ei ole kokemusta puhtaista burley laaduista, mutta monet suosikkitupakat sisältävät burleytä. Epäilen vahvasti että pidän burleystä. Minusta kyseessä on aivan yhtä hienostunut ja mielenkiintoinen tupakkalajike kuin vaikka virginia. Burleykin maistuu kovin erilaiselta alkuperämaasta ja fermentointitavasta riippuen. Gawith & Hoggarthin aataminaikaiset fermentointikäytännöt ja afrikan siirtomaiden burleyt saundaavat aivan toiselta kuin vaikkapas Petersonin University Flake.

Takaisin asiaan, täytyy säätää vastaanottimia burley taajuudella ja koettaa bongailla sen saundeja Royal Yachtista. Vaikka niin, Royal Yacht maistukoot Royal Yachtilta eli hyvältä.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » La Helmi 04, 2017 12:18 am

Muutaman viikon ollut pitkästä aikaa Royal Yacht avattuna ja on näillä näkymin viimeinen purkki tätä nykyistä lajia. Hyvin vahva ja mitättömän makuinen ribbon-leikattu burley. Palaa todella nopeasti, isonkin kopallisen imuroi puoleen tuntiin - kolmeen varttiin. En keksi muuta eroa Hamiltonin sekoitukseen kuin kolminkertaisen eron hinnassa. Joka siis on Hamiltonin eduksi.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja woolybully » La Touko 06, 2017 5:08 pm

Royal Yacht tuli tyypitettyä tänään. Purkkituoksu muistuttaa Peten Sherlock Holmesia jonkin verran. Jotain kuivattuun metsämarjaan ja halpaan 40-volttiseen viittaavaa myös. Nikotiini, tuo voimakas emäs tuoksahtaa pistävästi. Vahvaksihan tätä on sanottukin joten...

Syttyy vaivatta. Palaa hyvin ja todella nopeasti. Joku tuhkainen ominaismaku tässä todellakin pysyy etualalla koko pesällisen ajan. Mene ja tiedä mistä on peräisin, mutta tässä mielessä vastaavaan en ole vielä törmännyt. Ei mikään mestarillinen mutta takuuvarma tupakka joka pysyy kivasti perusmakujen äärellä. Kottaraistenhoukutinta ei ole sivusavuissa vaan melko norttimainen tupakkatuoksu. Nikotiinivolyymiltaan todella vahva. MM Patriotilla täysi kopallinen puoleen tuntiin, ehkä vähän allekin. Tuolilta noustuani jalat heitti setsuuria ja piti sohvalle heittäytyä levyksi. Unikin tuli. Antoi täyttymyksen, mutta jotain tästä kuitenkin jäi puuttumaan. Sen verran toimivaa kuitenkin, että ostan toisenkin purkin. Vieroitusoireisiin nappivalinta.
Käyttäjän avatar
woolybully
 
Viestit: 276
Liittynyt: Su Loka 05, 2014 9:48 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Dunhill Royal Yacht

ViestiKirjoittaja Ranki » Pe Helmi 23, 2018 5:36 pm

Hyvää tavaraa joka ei jätä kylmäksi. N-vitamiinin määrä tuntuu olevan melkoinen mutta kaikinpuolin herkullista tavaraa. Purkista otettuna varsin polttokelpoista eli kohtuu kuivahkoa. Huonona puolena sanoisin että ainakin minun pariin piippuun jätti maun mikä ei tunnu kuluvan sitten millään. Tulevaisuudessa poltelen vain maissarilla tätä
Ranki
 
Viestit: 49
Liittynyt: Su Syys 10, 2017 10:59 pm


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa