Dunhill Standard Mixture Medium 10+ YO (Murray's)

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Dunhill Standard Mixture Medium 10+ YO (Murray's)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Touko 26, 2011 9:47 pm

Sokkotestissä Dunhill Standard Mixture Medium Murray'sin aikakaudelta.

Päätin edellisessä piippuillassa uhrata yli kymmenen vuotta muhineen avaamattoman Dunhillin illan mysteeritupakaksi. Purkin tuntomerkkien perusteella Standard Mixture Medium oli ajoitettavissa Murray'sin kaudelle. Nykyään koodisana "medium" on kielletty tupakoissa. Onneksi ei sentään naisten vaatteissa. Ikävää joka tapauksessa, että perinteikäs, jotakuinkin sata vuotta tuotannossa ollut tuotenimi täytyy vainoharhaisten terveysnatsien vuoksi lakkauttaa.

Vuonna 1928 Dunhillin kuvasto kertoo Standard Mixturesta näin: A blend of choice matured Virginia and selected Turkish tobaccos. The Virginia gives a rich flavour and a touch of natural sweetness, while the Turkish leaf imparts a grand aroma. 1980-luvulle tultaessa kuvaus on Dunhillin esitteessä hieman muuttunut: Cyprus Latakia and oriental tobacco from the Mediterranean is blended with flue cured grades from East Carolina and Georgia lightly toasted in our drying drum to enhance the flavour.

Illan kultakurkkuja odotellessa sihautan purkin auki ja siirrän kääreen alkuperäisestä purkistaan Chonowitschin T15-purkkiin, josta ei luulisi irtoavan harhaanjohtavaa bouquet'ta tupakkaa haisteltaessa. Tupakka on paljon kuivempaa kuin nykyisin vasta-avatulta purkilta odottaisi, mutta aivan polttokunnossa. Koska tyhjiö oli täysin koskematon, täytyy olettaa, että tällaisena se on aikanaan pakattukin. Joskus oli aika, jolloin veden myyminen tupakan kilohinnalla ei olisi ollut kestävä liiketoimintalogiikka.

Kun tietää, mitä odottaa, latakian haistaa tupakasta selvästi. Äkkiä tavaraa piiloon isoon merenvahaan ja liekkiä päälle ennen kuin ketään tulee. Nojaudun Olohuoneen epäergonomiseen nahkasohvaan ja maistan puhtaan virginian ja pehmeän latakian yhtyvän toisiinsa raikkaasti. Kuin mentholia polttaisi. Orientaalit, luulen ma.

Konossöörit alkavat saapua, mysteeri kiertää. Suunnilleen puolet löytävät purkista latakiaa, loput eivät. Toiset löytävät sen purkkituoksusta, mutta eivät sitten mausta. Vieruskaveri sanoo aika pian mysteerin tuovan mieleen jonkun kauan sitten polttamansa Dunhillin tupakan, päätyy sitten Aperitifiin. Ei paha. Toinenkin päätyy Dunhilliin, on kuin "EMP ilman latakiaa". Kuivaksi mainitaan, toisaalla kitkeräksi. Useimmat toteavat aika vahvaksi tupakaksi, yksi melkein hyytyy nikotiinikarhun syleilyssä. Liian täyteläiseksikin sanotaan. Joku eksyy saksanmaalle, purkki hämää. Kukaan ei tilaa lisää.

Havaintoja. Dunhillinsa tuntevat tuntevat Dunhillinsa. Laatutupakkaa kaikki tyynni. Latakia ei häviä mihinkään kymmenessä vuodessa, kuten väitetään. Sen luonne muuttuu kyllä paljonkin. Minusta jopa edukseen. Kannattaa varastoida. Avataan seuraava purkki tätä lajia taas ensi vuosikymmenellä ja katsotaan.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 940
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Standard Mixture Medium 10+ YO (Murray's)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Syys 29, 2016 5:03 pm

Eipä tässä ihan vuosikymmentä mennytkään kun lävähti sellainen läjä vanhaa tupakkaa ettei tarvi tänä vuonna alle 20-vuotiasta piippuunsa tunkea lainkaan. Kaikki vielä erinomaisia laatuja, joita voisi muutenkin ostaa. Ensimmäisenä laittelin menemään otsikon tupakkaa, Dunhillin Standard Mixture Mediumia. Ei ole hirveästi lisättävää aiheeseen, mutta en ole aikaisemmin huomannut siinä aika voimakasta hunajatoppingia. Makoisa oli savukin ja latakia tietysti hyvin pehmeä runsaan 20 vuoden jälkeen. Parempi näin. Kymmenen pisteen sekoitus.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 940
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Dunhill Standard Mixture Medium 10+ YO (Murray's)

ViestiKirjoittaja Torchia » Ma Loka 03, 2016 8:59 pm

Männis-Kosonen kirjoitti:Eipä tässä ihan vuosikymmentä mennytkään kun lävähti sellainen läjä vanhaa tupakkaa ettei tarvi tänä vuonna alle 20-vuotiasta piippuunsa tunkea lainkaan. Kaikki vielä erinomaisia laatuja, joita voisi muutenkin ostaa.


Kuinka harmittava takaisku!
Käyttäjän avatar
Torchia
 
Viestit: 379
Liittynyt: To Marras 01, 2007 10:24 pm
Paikkakunta: Turku


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa