Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ma Heinä 11, 2011 8:30 am

Mac Baren Navy Flake, 16 e 50 g purkissa Havanna-aitasta.

Turun tupakkakauppa on tehnyt kulttuuriteon ottaessaan Mac Barenin yli 40 vuotta vanhan klassikon valikoimaan. Kun sitä näkyi Havanna-aitasta saavan kohtuuhintaan, päätin pitkän breikin jälkeen kokeilla, miltä se maistuu, ilman että tarvii avata sadan gramman annosta kerralla. Olen täälläkin tupakkaa jossain ketjussa suositellut ja kehunut sen makeankypsiä virginioita ja ties mitä. Yllätys olikin suuri, kun piipusta pelmahti ensisijaisesti kuivan burleyn makuista savua!

Käsikaupassa Navy Flakea myydään oikein kompaktissa ja tunnusomaisessa 50 gramman neliskanttisessa rasiassa tiilenvärisin kantein. Lastut ovat upeasti kohopainetun kultapaperin kätköissä. Ehdottomasti alan kauneimmat laatat, aina tarkalleen muotokertoimen mittaiset ja 1,4 mm paksut, ovat pääosin vaaleaa burleyta ja punaista virginiaa harvalukuisin tummin cavendishpilkuin. Tupakka on melkein turhankin kuivaa, helppoa ladattavaa. Rakenne on optimaalinen taita & tunke -metodille, jossa säikeet jäävät pystyyn piipun kopassa. Auki hierottuna ja sikin sokin ladattuna tupakka kärsii burleyn kirouksesta mennen äärettömän helposti tukkoon.

Sekoitus on hyvin voimakkaasti hunajalla aromatisoitu. Kun purkin avaa, mesi lemahtaa ainakin metrin päähän. Tarpokaapa joskus sata metriä angervon reunustamaa joenpenkkaa. Aluksi tuoksu voi olla ihan kiva, mutta pian alkaa yököttää. Paras olla haistelematta tupakoitaan liian pitkään. Hunaja maistuu alkuun savussakin, mutta laantuu nopeasti. Nähtävästi se kuitenkin tuottaa hyvän sivuaromin, koska kovasti Navy Flaken tuoksua aina kehutaan.

Kuten sanottu, maku on kuivan burleyn hallitsema ja siinä on leimallinen Mac Barenin nuotti. Osansa tekee tietysti MB:n puumerkkicavendishkin (sanoi Pushkin). Punainen virginia nousee loppua kohti, mutta ei oikein koskaan pääse ääneen. Se, mitä ehkä joskus kuvittelin virginian makeudeksi, onkin hunajaliemestä kotoisin. Maussa ei ole oikein mitään erityisen miellyttävää, mutta ei vastenmielistäkään. Tässä suhteessa MB NF on ylivoimainen esimerkiksi Troost Slicesiin verrattuna, joka muuten kuuluu samaan bulkkisegmenttiin.

Mac Baren Navy Flake on äärettömän tasalaatuinen, hyvin tuotettu ja helppokäyttöinen flake. Minulle se oli portti fleikkien maailmaan kymmenen vuotta sitten, enkä kaihda suosittelemasta sitä aloittelijoille. Nikotiinia on yli keskihajonnan, kuten burleylle kuuluukin. Erityisenä hamstraajan etuna on, että Navy Flakea saa varmaankin kaikilta maailman lentokentiltä sadan gramman törpössä alle kymmenellä eurolla. Kunhan niitä ei kasaa ongelmaksi saakka, kuten eräät.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 940
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Nikke Heinjoki » Ma Heinä 11, 2011 11:17 am

Itsekin olen pari purkillista polttanut, kuluneen kesän aikana. Olen täysin samaa mielipuolta M-K:n kanssa:"Turun tupakkakauppa on tehnyt kulttuuriteon ottaessaan Mac Barenin yli 40 vuotta vanhan klassikon valikoimaan". Kun kävin keväällä ko.putiikissa omistaja/kauppias sanoi, että tilaus on nyt tehty, monien vaiherikkaiden neuvottelujen perusteella. No odottelemaan.

Itse en ole aiemmin polttanut MacBeen flakeja, ja tämä oli todella positiivinen poikkeus, MacBeen vähän mitään sanomattomaan linjaan. Tarkoitan lähinnä kioskeissa myytäviä yleisempiä Macbeen tupangeja. Acadian Perique, Mature Virginia, Plumcake ja tietysti tämä Navy Flake kuuluvat mielestäni MacBeen premium-luokkaan.

MacBeen purkkituoksu on mielestäni makea lähinnä kirsikkaimainen, kirsikkalikööriltä tuoksahtava- ei mitenkään imelän makeaa. Flaket ovat tosiaan tasamittaisia, joista on helppo ladata 1,5-2 riekaletta pesänruuaksi. Kovin pitkää kuivattelusessiotakaan flakenriekaleet eivät vaadi.

Ensimmäiset haikuset ovat makeita, hunajaisia ja kirsikkamaisuus säilyy taustalla muttei valtaa alaa muilta. Virginian makeuteen alkaa sekoittumaan burleyn rotevuutta, maanläheisiä sävyjä. Vahvuutta, täyteläisyyttä ja n-vitamiinia on riittäväksi, ainakin omiin tarpeisiin. Kerrassaan mielenkiintoinen, maistuva tuttavuus menneiltä vuosikymmeniltä.

En lähde vertaamaan tällä kertaa tätä mihinkään toiseen, saman genren tuotteeseen, vaan nautin tästä sellaisenaan. Suosittelen lämpimästi!
Käyttäjän avatar
Nikke Heinjoki
 
Viestit: 86
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 12:43 pm

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Sailor » Ma Heinä 11, 2011 11:46 am

Tämä oli hyvä uutinen. Olen tästä tupiikista aiemmin lukenut, vaan laiskana ihmisenä jättänyt tilaamiset väliin. Nyt kun sitä saa kotipitäjältä niin pitää varmaan noutaa purkillinen ja ottaa koeajot.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Captain1955 » Ma Heinä 11, 2011 1:00 pm

Joo, MacBarenin Navy Flake on kyllä helkkarin hyvä tupakki, ei uskois MacBareniksi.
Mietohan se on, joten mitään nikotiinipotkua siitä ei saa, mutta palaa yllättävän hyvin ja aistittavissa on rommin ja hunajan aromeja.

Itellä semmonen muistikuva (taisin kyllä olla aika tuiskussa kun viimeksi tätä poltin) että parhaiten aromit tulee esille kun voitelee polttelun ohessa kitalakea hieman rommilla tai ihan vaan kaljalla. Ilman kyytipoikia en suosittele, tulee kurkku kipeäksi.

Nyt tupakki kuivumaan ja olut kylmenemään.
Käyttäjän avatar
Captain1955
 
Viestit: 389
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 2:03 pm

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja JukkaN » Ma Heinä 11, 2011 5:09 pm

Tota näytti olevan myös Havanna-Aitan hyllyssä Turun tarrat persiissään.
Käyttäjän avatar
JukkaN
 
Viestit: 306
Liittynyt: Ti Helmi 24, 2009 9:40 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja MIKSU » Ma Heinä 11, 2011 6:58 pm

Itse olen parirasiaa poltellut on hienonmakuinen mieto.Flaketupakka.
Oli minun mielästäni hyvää poltelteltavaa.
MIKSU
 
Viestit: 107
Liittynyt: Su Loka 10, 2010 10:48 am

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Torchia » Ti Heinä 12, 2011 1:02 pm

Männis-Kosonen kirjoitti:Mac Baren Navy Flake, 16 e 50 g purkissa. --- Kun sitä näkyi Havanna-aitasta saavan kohtuuhintaan


Mitä ihmettä mä taas luen?
Käyttäjän avatar
Torchia
 
Viestit: 379
Liittynyt: To Marras 01, 2007 10:24 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ti Heinä 12, 2011 2:13 pm

Kaikki on suhteellista. On se kohtuuhinta verrattuna Davidoffin tuotteisiin samassa myymälässä. En pysty edes siteeraamaan hintaa, mutta Flake Medallionsin kilohinnaksi siellä tulee 560 euroa.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 940
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Torchia » Ti Heinä 12, 2011 4:24 pm

Hui, enpä osannut aavistaa kaiken aivan noin suhteellista olevan.
Käyttäjän avatar
Torchia
 
Viestit: 379
Liittynyt: To Marras 01, 2007 10:24 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Leopold » Ti Heinä 12, 2011 7:09 pm

Tuli kesäkuussa käytyä kanssa Havanna-Aitassa ja mukaan tarttui purkki MB Navy Flakea. Olin aiemmin keväällä saanut Samilta 50g purnukan Navy Flakea, jonka myötä minulle oli syntynyt positiivinen mielikuva kyseisestä tökötistä. Tällä kertaa jouduin kuitenkin jättämään kesken tämän rasian ja luovuttamaan sen isälleni poltettavaksi. Isä puolestaan tuntui pitävän tästä kuin hullu puurosta, jonka takia joudun huomenna taas tehdä hamstrausreissun H'Aittaan.

Hyvää tupakkaahan tuo on, mutta vaan niin julmetun tylsän oloista polttaa. Pientä kehitystä maussa syntyy silloin tällöin, varsinkin pesälllisen loppupuolella, mutta makuaromien vaihtelu on niin pieniluontoista ettei siitä riitä mielenkiintoa 100g annoksen verran. Ja kuten Männis-Kosonen kertoikin tuosta mausteliemestä ja cavendishista, näistä "döfiksistä" johtui se viimeisenkin innostuksen päättyminen tähän tupakkaan. Vähän kuin hyvä tupakkataikina pilattu liiallisella makujen kanssa kikkailuilla, jonka seurauksena tupakki muuttuu tylsäksi ähkyksi.

Mainitsemisen arvoinen hyvä juttu tässä tupakassa kuitenkin on, että se on erittäin kuivaa. Näin Suomen tupakkamarkkinoilla ei niin kovin usein tule tupakkeja vastaan, joita ei tarvitse sen suuremmin kuivatella ennen piippuun lataamista!
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja janski » Ke Syys 14, 2011 1:03 am

kyllä MB Navy Flakella paikkansa on. Tykkään edelleen, perustupakkaa. Yleensä tiedät mitä saat.
--
Janski
janski
 
Viestit: 215
Liittynyt: La Kesä 24, 2006 2:01 pm

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Botn » Ke Syys 14, 2011 7:35 am

Ostin kesällä Virosta 100g purkin kyseistä tupakkaa ja aluksi en oikein tahtonut lämmetä. Tämä tupakka palaa todella helposti ja vähän liiankin. Oma ongelmani tämän kanssa oli, kun koitin polttaa liian "vaikeasti", vaikka imua tarvitsi vähän ja kertasytytyksellä meni yli puolet pesästä.

Eilen polttamani pesällinen antoi mainiot savut, vaikka taas alussa kikkailin liikoja palamisen suhteen, en vain jotenkin luottanut tähän tupakkaan... Kyllä tämä hyvää on, mutta ei silti mikään ehdoton suosikki. Tuo purkki kestää varmaan muutaman tovin, mutta saattaa olla lisätilaaminen jossakin vaiheessa edessä.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja Miikka » Ke Syys 14, 2011 7:48 am

Melko hyvä ja vaivaton tarvike, jota ei kannata jättää kuivumaan. Kun rasia on kerran avattu, niin ei muuta kuin ääntä päin.. N-vitamiinia on sopivasti.
Antaa palaa..
Miikka
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 3:07 pm

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja H8red » Ke Syys 14, 2011 12:06 pm

Tänään lähti Turusta paketti tulemaan,jossa mukana tätä kehuttua herkkua.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Mac Baren Navy Flake, paluu rikospaikalle

ViestiKirjoittaja H8red » Pe Loka 07, 2011 6:08 pm

tuli vedettyä pesällinen myrskystä huolimatta ja hyvää oli. Pitää tilata pari laatikkoa varastoonkin.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Seuraava

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa