Peterson Connoisseur's Choice

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Pe Loka 12, 2012 8:35 am

Peterson Connoisseur's Choice, Turusta, Havannasta ym. noin 15 e/50 g.

Pyöreään K&K:n purkkiin pakattu Va-Cavendish. Hyvin samantyyppinen kuin tusina muuta Petersonin vaniljalla maustettua sekoitusta, erikoisuutena kuitenkin runsas määrä fleikinriekaleita seassa. Näissä on varmaan kyse virginiasta, joka on prässätty samoista aineksista kuin muukin sekoitus, eikä se tuo mukanaan mainittavaa tukevuutta tai kontrastia.

Sekoitus on monelle pyhä ja siksi olin ostanut purkillisen kokeiltavaksi. Puoli vuotta meni ennen kuin löytyi aikaa tyypätä. Lähemmäs toiset puoli vuotta meni että sain purkin tyhjäksi (ja lähetin sentään aika rutosti näytteitäkin). Yhden pesällisen pystyin polttamaan semmoisenaan. Loput menivät jatkettuna monenmoisilla muilla tupakoilla, tai oikeastaan toisinpäin, koska huomasin että lisäämällä 50-70 % CC:tä hyvään latakiablandikseen tai puhtaaseen virginiaan sen itsensä maku hävisi lähes kokonaan ja jäljelle jäi toivotun tupakan maku aivan taivaallisella huonetuoksulla. CC:tä voi siis kätevästi käyttää pidentämään vaikeammin saatavilla olevan tupakan elinkaarta. Samaan tarkoitukseen meni sivumennen sanoen aiemmin Vauenin "Smooth & Cool" Zeppelin.

Laatutupakoista tehty tyypillisen Petersonmainen aromaattinen höttö. Suosittelen kioskitupakoiden tilalle terveellisempänä vaihtoehtona.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 947
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja juge » Pe Loka 12, 2012 10:10 am

Itse olen tähän tupakkaan kovasti tykästynyt. Jos vertaa muihin Petersonin aromatisoituihin tupakoihin, niin tämä on ykkönen. Deluxe mixture on omaan makuun jotenkin liian hienostuneen laimea, sama homma Sunset breezen kanssa, se vielä kärventää kieltä ankarasti, ainakin minulla. Luxury blend on aika hyvää, sopii jotenkin jouluun, kun olen aistivani siitä mandariinin :lol: . Sweet killarney taas ei anna minulle oikein mitään. Joku vertasi täällä sitä väljähtyneeseen olueen, samaa mieltä olen. Gold blendiä en ole maistanut, se on seuraavana listalla. Toisin sanoen Könnäri on hyvää. Sopii kesäisille suojaisen paikan onkireissuille kuin nyrkki persiiseen, mielestäni parasta isopesäisestä piipusta. Tässä maistuu tupakka ja myös vienosti makeat härpäkkeet, ehkä rommi ja joku rusina+vanilja. Ei kärtsää helposti kieltä ainakaan minusta.
juge
 
Viestit: 152
Liittynyt: Pe Kesä 26, 2009 4:42 am
Paikkakunta: Muurame

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Botn » Pe Loka 12, 2012 7:35 pm

Viime tilauksessa tätä tarttui purkillinen mukaan. Ei jatkoon mun puolesta. Aika samaa tupakkaa kuin muutkin Peten äitelänmakeat hillosavut.

Tähän asti vain Devils Holiday on säväyttänyt aromaattisista.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Pe Loka 12, 2012 8:50 pm

Botn kirjoitti:Aika samaa tupakkaa kuin muutkin Peten äitelänmakeat hillosavut.

Noh noh noh. Nyt tarinoidaan ilman alaleukaa.

En toki ala väittämään, että sinun pitäisi Könnäristä tykätä, mutta jos niputat sen esim. Sweet Killarneyn tai Sunset Breezen kanssa samaan joukkoon, olet paavoväyrynen.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Botn » La Loka 13, 2012 10:48 am

No joo, kirjoitin hätäisesti. Peten 2010 Spesiaali maistuu suht samalle.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja eemeli » To Loka 23, 2014 9:43 am

Tosiaan Connossieur’s Choise tuntuu nousseen jonkinlaiseen legendan asemaan ainakin tällä foorumilla. Tästä rohkaistuttuani otin tuotteen testiin ensimmäisen aromitupakan virkaa toimittamaan. Ensimmäisen testin tein tuulettomassa paikassa takapihalla ja kokemus oli miellyttävä. Olen sitä mieltä että nenään leijaileva aromi on erittäin suuressa roolissa niin piippua kuin sikariakin poltellessa. Onhan nenä ymmärtääkseni melko isossa roolissa makuaistin kannalta.

Seuraavan testin teinkin kävellessä tuulisella säällä, jolloin kokemus oli ihan eri maata sillä juuri mitään savua/tuoksua ei tullut nenään. Eli tällä kertaa mentiin puhtaasti suuhun tulevilla aromeilla, eivätkä ne olleet tämän testin perusteella mitenkään erityiset. Toki maku oli edelleenkin ihan miellyttävä, ei siinä mitään. Mutta ei mitenkään erityisen säväyttävä. Vähän makeahko ja hyvin vähän myös kitkerään/happamaan viittaava maku jäi suuhun. Mutta ei kuitenkaan sellainen liian kuumana palavasta tupakasta tuleva kitkeryys. Ehkä vähän siis hapan-imelä maku. :)

Johtopäätös: tätä kannattaa poltella tuulettomassa paikassa jolloin aromit pääsevät paremmin oikeuksiinsa sillä tämä tavara tuoksuu lähes taivaalliselta. Maun puolesta omalla lyhyellä kokemuksella sanoisin että suuhun jää parempi maku puhtaista tupakoista (tähän mennessä tosin testattu vasta SG Perfection, joka nimensä mukaisesti hipoo täydellisyyttä, ja FVF).
Käyttäjän avatar
eemeli
 
Viestit: 219
Liittynyt: Ke Loka 21, 2009 8:36 am
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Sailor » To Loka 23, 2014 6:06 pm

Purkkituoksu on kuin kreivittären pitsipöksyissä mutta maku on mulle liian aromatisoitu.
Jos joskus vielä tulen tuota hankkineeksi niin pitääpi testata pastorin ohjein eli sekoitella johonkin peruskessuun.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja woolybully » To Loka 23, 2014 7:54 pm

Sain parisen vuotta sitten lahjaksi Connoisseur's Choicea. Pitihän sitä poltella kerran lahjaksi sai. Kuiva ja huonetuoksuhan siinä oli aivan mahtava. CC oli omaan makuuni liian aromatisoitu. Ei tosin maistunut millekään kemialliselle litkulle, kuten kioskikarkeilla on tapana. Sen verran aromikylvetys oli tehnyt tehtävänsä, ettei rehtiä tupakkaa siitä juurikaan maistanut. Kokeilin jatkaa sitä irkkulastulla, mutta combo jä siitäkin huolimatta aika sekavaksi.
Käyttäjän avatar
woolybully
 
Viestit: 275
Liittynyt: Su Loka 05, 2014 9:48 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Nepa » La Loka 25, 2014 12:06 am

eemeli kirjoitti:Maun puolesta omalla lyhyellä kokemuksella sanoisin että suuhun jää parempi maku puhtaista tupakoista (tähän mennessä tosin testattu vasta SG Perfection, joka nimensä mukaisesti hipoo täydellisyyttä, ja FVF).

Eiks toi perfection oo vanilijalla topattua. :mrgreen:
Käyttäjän avatar
Nepa
 
Viestit: 170
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 9:20 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja eemeli » La Loka 25, 2014 5:11 pm

Nepa kirjoitti:Eiks toi perfection oo vanilijalla topattua. :mrgreen:


No joo taitaahan se olla, mutta erittäin kevyesti. Omaan nenääni ja suuhuni ei ole kyllä vanilja-aromia tullut. Arvosteluita lukiessakin konsensus tuntuu olevan että vanilja on hädin tuskin havaittavissa, joten en kyllä ainakaan niputtaisi Perfectionia missään nimessä Connoisseur's Choicen kanssa samaan aromatisoitujen/karkkitupakoiden joukkoon. Tobaccoreviewsissäkin tämä näytti olevan English-kategoriassa. Mutta joo, ehkä "puhdas tupakka" oli vähän väärä sanavalinta, ei-karkkitupakka olisi varmaan ollut lähempänä totuutta.
Käyttäjän avatar
eemeli
 
Viestit: 219
Liittynyt: Ke Loka 21, 2009 8:36 am
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Jaappu » Su Syys 17, 2017 1:38 pm

Mielestäin on ihan mainio jälkiruokatupakka tämä CC. Mieto kyllä mutta aika passeli sellasiin maha täynnä -kaikki hyvin fiilinkeihin. Nyansseista ei minun karkea makuaistini niin tiiä, mutta joku toffeemainen jälkimaku jäi limakalvoille vähän liiankin voimakkaana. Palaa sievästi ja tuoksu ei aiheuta nenän nyrpistyksiä ympäristössäkään.
Käyttäjän avatar
Jaappu
 
Viestit: 65
Liittynyt: Su Heinä 16, 2017 3:07 pm

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Pekonini » Ma Heinä 01, 2019 3:56 pm

Kontriboin nyt omatkin senttiseni tähän. Näin järkyttävää skeidaa en ole ikinä ennen polttanut, vaikka kioskiröökeistä kokemusta on Rekordin ja Killan kautta Bareninpojan ulosteisiin. Meni parin pesällisen jälkeen vessanpönttöön minne kuuluukin.
Käyttäjän avatar
Pekonini
 
Viestit: 271
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 11:31 pm
Paikkakunta: Турку

Re: Peterson Connoisseur's Choice

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » To Heinä 04, 2019 11:31 pm

Ei nyt sentään suureen posliiniumpioon! Voin suositella polttamiskelvottomien tupakoiden säilömistä 3-5 litran tiiviiseen tölkkiin esimerkiksi mökillä. Välillä sekaan heitetään jotain mautonta tupakkaa ja ravistellaan. Purkki on vähän kuin sherrysolera, lopputulos maistuu samalta vaikka aikaa kuluu yli kymmenen vuotta. Connoisseur's Choice ei tästä käsittelystä parane vaan ehkä päinvastoin, mutta jotain sairasta tyydytystä tuottaa kun ei tarvi hyvää(köh köh) tupakkaa heittää menemään. Tuosta riittää polteltavaa vielä apokalypsin jälkeenkin.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 947
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron