Peter Stokkebye Luxury Navy Flake

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Peter Stokkebye Luxury Navy Flake

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » La Joulu 22, 2012 11:44 pm

Peter Stokkebye Luxury Navy Flake, alkaen 6,99 USD / 2 oz esim. Vermontista.

Tuli kirjanpitäjän hämäämiseksi tilattua vähän isompi "stock buy" halpaa tupakkaa ennen vuodenvaihdetta. Stokkebyen Luxury Bulls Eye Flake on ollut omaan makuun, enkä arvellut menevän pahasti pieleen jos saman firman yhtä ylellistä Va-Periqueta ottaa varastoon.

Lasti koostuu suurehkosta määrästä 60x35 mm tupakkalaattoja, jotka eivät ole aivan suoraan leikattuja, mutta tasapaksuja. Paksuus on vajaat 2 mm. Väri on vaaleanruskea käyden voinkeltaisesta toffeen kautta suklaanruskeaan (yhtään nälkä ei ole tätä kirjoittaessa). Tuoksussa on kuivaa olkea ja hieman hedelmäisyyttä. Periquesta ei löydy jälkeäkään optisesti sen enempää kuin olfaktorisestikaan tarkastellen. Valmistajan satutunti kuuluu seuraavasti: "Very mature Old Belt flue-cured Virginia's spiced with Louisiana Perique". Tuo Old Belt tarkoittaa Virginian ja Pohjois-Carolinan alueella sijaitsevaa Piedmontin vyöhykettä, jonka kivennäispitoinen maa soveltuu virginiatupakan viljelyyn.

Ennen maistelua sopii vielä lainata toisesta säikeestä Lepakon kommentti, koska arvostelu on erittäin osuva.

Lepakko kirjoitti: Kuivaa ja todella höttöistä tupakkaa. Lastut ovat tässä erässä todella ohuita ja hajoavat käsiin sen kummemmin yrittämättä. Palaa kyllä helposti, liiankin helposti ja nopeasti.

Mielestäni minkään piipputupakan maku ei ole koskaan ollut erityisen "savukemainen" (tarkoitan perus-Marlboroa tms., sätkä on eri asia), mutta tämä menee jo lähelle. Periquesta ei tietoakaan. Mitähän sinistä Smartia ne on tehtaalla yrittäneet prässätä merimiestupakan muotoon? :shock:


Kultainen virginia ei ole mikään leipälajini, ja aluksi olin täysin samaa mieltä ylläolevan kanssa. Mausta tuli mieleen mm. Haddo's Delight, joka ei kuulu tilauslistalle. Haddon hedelmäesansseja LNF:ssa ei sentään ole. Koska lastut ovat aika kuivan oloisia, luovuin pian hieromasta niitä auki ja aloin ladata kiertämällä ne säikeiden mukaisesti rullalle ja taittamalla kahdenkerroin. Syntyvä 30 mm kuhilas on juuri sopiva noin group 3 biljardin geometriaan ja menee useimpiin piippuihini semmoisenaan. Vähän massin pohjalle nuhjaantunutta kessua päälle sytykkeeksi, ja yleensä kaksi stidiä riittää homman hoitamiseen.

Taitettuna LNF palaa nopeasti mutta viileästi. Huomasin että makua irtoaa melkein sitä paremmin, mitä kiivaammin polttelee. Maku on puhdas, punaisen virginian ja Winston-Salemin välillä vaihteleva. Jokunen periquesta kielivä ummehtunutkin henkäys irtoaa. Nikotiinia tässä tupakassa ei ole lainkaan. Mennään erittäin lähellä sinistä Capstania, Orlik Golden Slicedia ilman sitrusta tai Mac Baren Navy Flakea ilman burleyta ja hunajaa.

Hyvin mieto ja lähes ilmainen perustupakka lyhyisiin tupakkatuokioihin. Oman lastini laitan kellarin perälle arestiin ainakin viideksi vuodeksi. Potentiaalia on.

E: PS Luxury Bulls Eye Flakesta on siis ollut juttua Davidoffin Flake Medallionsia käsittelevässä säikeessä, koska kyseessä on sama tupakka.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Peter Stokkebye Luxury Navy Flake

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ti Joulu 11, 2018 11:08 pm

Männis-Kosonen kirjoitti:Hyvin mieto ja lähes ilmainen perustupakka lyhyisiin tupakkatuokioihin. Oman lastini laitan kellarin perälle arestiin ainakin viideksi vuodeksi. Potentiaalia on.


Aivan sattumalta tuli tänä kesänä avattua yksi purkki PS LNF:a vuodelta 2012. Eikä se ole miksikään muuttunut reilussa viidessä vuodessa. Ohuen makuista mietoa sitrustyylisesti topattua virginiaa. Vaikka kuinka yrittää toistella että "kyllä tää aina Hamiltonin voittaa" ja vaikka voittaakin niin silkkaa vitutusta lähes koko kopallinen aina.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Peter Stokkebye Luxury Navy Flake

ViestiKirjoittaja susiluoto » Pe Joulu 14, 2018 10:12 am

No siinä tapauksessa otan näin joulunaluseksi toisen säilötyistä purkeista, olleet tosin vain 3v hillopurkkien seassa.
susiluoto
 
Viestit: 622
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm


Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron