HU Tobacco Sweet Latakia / Port Latakia

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

HU Tobacco Sweet Latakia / Port Latakia

ViestiKirjoittaja Bf109 » La Loka 06, 2018 9:35 pm

Foorumi tuntuu kuolleelta, mutta kun postaukseni kaivoi jostain parisenkymmentä lukukertaa ekassa vuorokaudessa n. 20 lukua niin päätin kirjoittaa lisää. Jätä toki joku metoo-viesti jos tunnareilla näitä vielä luet niin tietää että joku muukin kuin google-botti täällä vierailee.

Työn alla tällä hetkellä HU Tobaccon Sweet Latakia joka EU-määräysten takia myydään nykyään nimellä Port Latakia. Oma 100g maalipurkilliseni maksoi vuonna 2011 kokonaista 17.85€.

Original Warehouseblend-sarjaan kuuluva nikotiiniruoho sisältää valmistajan oman liturgian perusteella 50% latakiaa, loput virginiaa ja orientaalia. Laatuluokka on virallisesti aromatisoimatonta. Värin perusteella mustaa on enemmänkin kuin puolet, ehkä 2/3. Loppu on miehistövyön rukeaa ja vaaleampaa, harmaaseen taittavaa ruskeaa suurinpiirtein suhteella 1/6 ja 1/6.

Purkkituoksussa on pelkkää latakiasavua, tanakkaa ja läpitunkevaa sellaista. Leppäsavusta ei ole tietoakaan, jotain vahvempaa, muttei kuitenkaan SG Perfectionin tyyppistä ratapölkky/kreosoottitavaraa.

Sytyttäessä suuhun puskee heti nimenmukainen makeus - ja vahva savunmaku. Savu on leppeää mutten edelleenkään osaa sanoa millä savustus on tehty, muuta kuin että lehtipuulla koska ne kreosootit puuttuvat. Makeusprofiili viittaisi siihen että ainakin osa virginiasta on läpikäynyt cavendish-käsittelyn tai sitten joukkoon on sotkettu jotain makeaa, luultavasti molempia. Osa makeudesta toki voi johtua myös purkin iästä.

Poltellessa latakia vähän laantuu ja alta löytyy enemmän cavendishin makua, kenties myös luumua, poltettua sokeria ja varsinkin vastaavaa laadukkaan orientaalin makua kuin Dunhillin Early Morning Pipessä. Kaikkea vain on jotenkin enemmän. Loppua kohden tupakka menettää makeuttaan mutta kuitenkin palaa kieliystävällisesti loppuun saakka. Samaten tupakka myös muuttuu äkkiä mauttomaksi jos polttaja kiirehtii.

Vitamiinipitoisuus on jotenkin lempeä, sitä on, ja se pesän lopulla tuntuukin, mutta se esittäytyy hitaasti. Jossain nafti medium... medium välillä. Sorkka ei puudu eikä naamaa kiristä.

Kaikenkaikkiaan hyvä tupakka, mutta tanakan latakiapitoisuuden takia tätä ei tee mieli polttaa montaa pesällistä putkeen. Mutta akuutin latakiapuutteen iskiessä varsin paikallaan.

Ellei HU Tobaccon tuotteiden hankkiminen olisi nykysuomeen niin hankalaa, ostaisin välittömästi muutaman maalinassakan lisää.
Jos olisin Lee Van Cleef, tuo kauhea mies
Aamukahvi ois musta, niin maineenikin
Maissipiippua suutelisin
Savut muilla maksattaisin
Käyttäjän avatar
Bf109
 
Viestit: 483
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2008 5:33 pm

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa