Davidoff Scottish Mixture

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Davidoff Scottish Mixture

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Su Joulu 23, 2018 9:23 pm

Davidoff Scottish Mixture, 50g pyöreä metallirasia kierteisellä kannella. Etiketti on melko lähellä Racing Greeniä, joka on perinteinen brittipolkupyörien (ja urheiluautojen) väri. Poltettavana oleva purkki on pakkauksen merkintöjen mukaan vuodelta 2007 ja Tanskassa valmistettu. Tiedä sitten onko aivan noin vanhaa. Orlikin tuotantoa Scottish Mixture tosin on ainakin nykyisin.

Skotlantilaiset sekoitukset ovat tupakantuottajille varsinainen kaatoluokka. Melkein mitä tahansa voi kutsua skottilaiseksi, jos se ei ole esim. tyypillisesti englantilainen tai orientaali. Nimitys saattaa juontaa niinkin kauas kuin 1600-luvun kauppasotiin, jolloin Englantiin ei saanut tuoda kuin maustamatonta tupakkaa. Niistä ajoista englantilainen sekoitus on viitannut maustamattomaan tupakkaan, oli se sitten virginia-latakiapohjainen tai pelkistetyllä cavendishilla maustettu. Tämän vastapainoksi sitten skotlantilainen voisi tarkoittaa mitä tahansa maustettua sekoitusta.

Davidoffin tulkinnan mukaan skottilainen tupakka tarkoittaa sitä, että sekaan on pirskoteltu viskiä. Avatusta purkista ei sinänsä viskin aromia tunnista, mutta palo-ominaisuuksista sen aavistaa. Sekoituksessa on burley- orientaali- ja virginiasukuisia tupakoita kuusimetsäisen karikkeen väriskaalalta. Leikkaus 1,5 mm ribbon. Johtuen varmaankin polttamani purkin iästä tupakat olivat jähmettyneet purkin sisuksen muotoiseksi kiekoksi, josta pesän tilkettä sai rapsutella.

Juuh. Mikään mieliinpainuva kokemus tässä ei ole kyseessä. Sokkona voisi luulla polttavansa Borkumia. Maku on medium, watteja kevyen ja mediumin väliltä ja niinpä helposti tulee vetäistyä henkeenkin, fyfan. Savua tulee kuin lehtinuotiosta, kuten alkoholilla aateloiduista tupakoista aina. Leikkaukseltaan semiohut ribbon palaa todella nopeasti, kunnes aivan viimeisen neljänneksen mittaan menee totaalisen tukkoon. Harvemmin olen saanut latausta kikkailematta palamaan aivan loppuun. Maku on melko tavanomainen amerikkalaisen burleypohjaisen sekoituksen tyyppinen. Toki siinä saattaisi tuo mainittu orientaali tuoda tarpeellista vivahteikkuutta kun sen vain ehtisi roihuavasta lyhteestä erottaa.

Menee 90-luvun puolelle kun tuli poltettua Davidoffin Royaltya ja English Mixturea. Niistä opin yhdistämään Davidoffin nimen kielenkärvennystippoihin, enkä ole muuta D-merkkistä sittemmin polttanut kuin Flake Medaljonkeja. Tässä purkillisessa Scottish Mixturea ei kuitenkaan ole mitään kielivaikeuksia jos ei lasketa kannen tekstiä "Fumer tue", joka lienee suomeksi kehoitus tukea tupakointia.

Tässäpä lyhyesti ilmaisten tyylikkäämpi vaihtoehto Borkum Riffille.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa