Pelánt

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Pelánt

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ma Tammi 14, 2019 9:43 pm

Pelánt luomuvirginia, 50 g pussi Töölöstä. Hieno uutuus: Suomessa Alavudella viljeltyä luomutupakkaa, jonka valmistuksesta on Ylellä laaja juttu. Uutuus on toki suhteellista, kai tätä on jo pari vuotta ollut saatavilla.

Tupakka, joka tiettävästi ei siis ole sekoitus, vaan koostuu yhdestä lajikkeesta, on vaalean-, lähes kullanruskeaa ja heinän tuoksuista. Leikkaus on piipputupakaksi liian kapea, 0,5-1 mm eikä kosteuttakaan ole piipussa polttoon riittävästi. Tosin luomutupakka on homehtumisen välttämiseksi syytäkin pakata kuivempana kuin teollisemmat tuotteet, kuten sain aikanaan Cornell & Diehlin Organic Pipe Dreamsin kohdalla huomata. Ei kannata kostuttaa kuin muutaman päivän tarpeeseen kerrallaan.

Pelánt palaa nätisti ja nopeasti. Tasalaatuinen tupakka on oikein miellyttävän makea, siinä ei ole lainkaan kitkeryyttä, joka pilasi muuten hyvin samankaltaisen Italian Flairin. Ainoa ongelma on, että nikotiinia asteikolla 1-5 on aika tasan nollan verran. Sätkätupakaksi käytettynä henkeen vedettynä sitä saattaisi olla riittävästi, mutta piipputupakaksi, jota ei vedetä henkeen, ei mitenkään.

Suositan siis sätkätupakaksi tai miedoksi sekoitustupakaksi. Maku on oivallinen, eikä luullakseni häiritse missään yhdistelmässä.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa

cron