De mortuis - kuvia kunnostusprojekteista

Isi teki puusta. Tee-se-itse-piippumiesten ja piipun kunnossapitoaiheiden oma osio.

Valvoja: Lasse

De mortuis - kuvia kunnostusprojekteista

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Su Syys 18, 2011 6:32 pm

Vielä puuttui ketju, jossa voisi jakaa flikkejä kunnostusprojekteista. Ennen-jälkeen -kuvat ja muut vaihekuvat on tietysti parhaita.

Aloitan rupisella kännykamerakuvalla (taas tulee sanomista kun joillekin kelpaa vaan Leicalla fotattu) kesämökiltä. En ole pariin vuoteen enää ostanut käytettyjä piippuja, mutta aina vaan niitä tuntuu löytyvän pöytälaatikoista. Tänä kesänä laitoin pikaisesti omaan käyttöön polttokuosiin tämmöiset kahdeksan hylkyä samalla kun puunasin arvokkaampia arkistojen aarteita myyntiin. Kopille karstojen poraus, savukanavan poraus neljään milliin ja putsaus 60-volttisella liuottimella. Varsille kloriittikylpy ja kiillotus hiekkapaperilla ja teräsvillalla. Vahaa kerkesin sipaista vasta alarivin BBB Ultoniaan, oleellista oli saada raadot polttokuntoon.

Suolasirottimen näköisessä Orlik Hurricanessa on saranoitu kiinteä tuulikansi. Periaatteessa kätevä keksintö, joka irtokanteen verrattuna vapauttaa yhden käden piippua tampatessa. Näitä patentteja on näkynyt muillakin valmistajilla.

Keskimääräinen hankintahinta mökkisnagoilla on ehkä kaksi euroa, joukossa jopa pari ilmaista. Käyttöarvoa on siinä missä millä tahansa uusilla piipuilla. Ensi kesän projektiksi jäi vielä samanlainen satsi vanhaa puuta, siinäkin porukassa mm. yksi Stanwell Regd. no., suoraan Sixtenin kädestä. Rekisterinumero poistui Stanwelleista 70-luvun alkuun mennessä, joten parhaassa keski-iässä ovat.
Liitteet
kesapiiput.jpg
zulut hyökkää
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 940
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: De mortuis - kuvia kunnostusprojekteista

ViestiKirjoittaja Sailor » Su Syys 18, 2011 9:35 pm

Voikos ihmisellä parempaa hommaa olla kuin vanhan piipun henkiinherättely?
Tunsin pistoksen rinnassa koska mulla on arkunperukoilla pari kalikkaa jotka pitäis saada elvytettyä uuteen kukoistukseen. Tai no, ainakin polttokelpoisiksi. Toisesta niistä, vanhasta Lorenzosta, oonkin ihan tuskalla koittanut karkottaa vanhoja haamuja. Piippuporat ja muutamat suola/alkomahoolkäsittelyt on annettu mutta tuo perhana löyhkää aina vaan niinku mikäki.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 729
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu


Palaa alueelle Piipun tekeminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa