Warriorin mielipiteitä tuotteista

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:01 pm

Carlos Torano Signature Robusto

Carlos Torano Signature Robuston” aromipaletti on rikas ja antava. Aromin hallitsevia piirteitä ovat suklaa, hedelmäisyys sekä savuinen maduro. Lopun voimakas tummuminen, jossa on mukana hivenen kitkeryyttä on ”Signaturen” haastava elementti. Sikari on ulkonäöllisesti ja rakenteellisesti
virheetön. Veto ja palaminen ovat ongelmattomia, mutta hivenen puolitiukkoja, mikä on robuston ominaispiirre. Kaksiosainen vyö on laadukasta ja tyylikästä työtä.

“Signature Robuston” kuivan rungon tuoksu on voimakkaan suklaamainen, jonka takaa erottuu mieto kahvi. Tummanruskean sikarin rakenne on virheetön, ja se tuntuu sormiin miellyttävältä. ”Signature Robusto” vaatii osakseen kaksi leikkauskertaa, joista jälkimmäiseen kuluu enemmän voimaa. Sytytetyn rungon tuoksu on voimakkaasti suklaamainen, jonka takaa erottuu sikari.”Signaturen” tuhka on vaaleaa. Veto ja palaminen ovat kauttaaltaan ongelmattomia, mutta hivenen puolitiukkoja, mikä on sikarille ominainen piirre. Robusto mahtuu nippa nappa ujuttamalla isoon sikari-imukkeeseen, ja wrapperi repeilee hieman imupään lähettyviltä.

Ensimmäisen kolmanneksen aromipaletti on alussa pippurinen ja mausteinen, missä vaikuttavat kuuman chilin sävyt. Aromijalustan alaosassa ja sivuilla on vienoa hedelmäisyyttä. Aromipaletin etuosat ja sivut ovat mausteisia, ja loppua sikaria leimaa sikarimaisuus. ”Signaturen” keskustan aromipilarissa suklaamaisuus ja vieno hedelmäisyys yhtyvät toisiinsa. Alun mausteisuus lievenee nopeasti. Aromiston sivuilla ja jälkiosioissa maistuvat tumma suklaa sekä vieno hedelmäisyys, joista jälkimmäinen alkaa nousta aromin keskelle. Maun hallitsevia elementtejä ovat vieno hedelmäisyys ja lievä mausteisuus aromipaletin etuosassa. Aromikokonaisuutta leimaa savuinen maduro.

Toisen kolmanneksen hallitsevaksi elementiksi nousee savuinen maduro, jonka keskellä olevan aromipilarin maku on hedelmäinen. ”Signaturen Robuston” viimeisen kolmanneksen hallintaa jatkaa savuinen maduro, mutta aromi kevenee hieman. Hedelmäisyys palaa aromijalustan alaosaan, josta alkaa puskea esiin myös suklaa. Hedelmäisyys voimistuu, ja koko aromistoa ympäröi savuinen madurovaippa. Suklaa ilmestyy aromipilarin keskelle. Savuinen maduro rauhoittuu hetkeksi. Hedel-mäisyys ja suklaa ovat aromissa vivahteenomaisena makuna. Savuinen maduro ja suklaa alkavat sekoittua toisiinsa. Makean suklaan osuus vahvistuu. Viimeisen kolmanneksen elementti on savuinen maduro. ”Torano Signaturen” tummuminen alkaa miellyttävästi. Tummuudesta tulee aromijalustan elementti, jolla sikari seisoo tukevasti. Tummuminen voimistuu, ja siihen ilmestyy mukaan pientä kitkeryyttä. Voimakkaasta tummuudesta tulee ”Signature Robuston” hallitseva osio. Maut sulautuvat yhteen, joista suklaan ja hedelmäisyyden vivahteet erottuvat vain vaivoin. Kitkeryydessä on mukana vivahde mausteisuutta, joka on robuston ominaispiirre.

Vyö on kaksiosainen ja irtoaa erityisen helposti sujuttamalla sikarin ympäriltä sekä kestää liotuksen vahingoittumatta. Heraldisen kuvion keskellä on kuparikapiteelistolla ”Carlos Torano” Vyön keskellä on kuparinvärinen viiva pisteviivoituksena. Sen keskellä on heraldinen kuvio, jonka ympärillä on kelttikoristeaihio. Vyön yläosassa on kuparivärinen vaakuna, johon on kuvattu kuparitorni. Vaakuna taustanväritykseksi on valittu kirkkaanvihreä. Alemman vyön pohja on myös kermanvaalea, ja sen ala- ja yläosassa on kuparinvärinen viiva, joka jakautuu kolmeksi viivaksi, joista jokainen on sävyltään edellistä astetta vaaleampi. Kuparinvärisellä kapiteelistolla lukee ”signature”, kaunokirjoitusfontilla ”Carlos Torano” ja jälleen kapiteelistolla ”collection.

Toisen kolmanneksen yksipuolinen aromimaailma ja viimeisen kolmanneksen aromiston jopa liiallinen runsaus verottavat omia pisteitäni. Samaan suuntaan vaikuttaa ”Signaturen Robuston” jatkuvasti hallitsevana elementtinä oleva savuinen maduro. Lopun tummuminen menee puoli astetta liian pitkälle, johtaen jopa lievään kitkeryyteen. Sikarin viimeisen kolmanneksen voimakas tummus oli itselleni hivenen liikaa. Yleisesti ottaen ”Carlos Torano Signature Robusto” on aromaattisesti
rikas ja antava sikari, ja se on ehdoton laatutuote.

Annan tuotteelle pisteitä 4-.

Sikarin hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan hyvin.

© Paula Tauriainen-Vahtola
Viimeksi muokannut Warrior päivämäärä Su Maalis 14, 2010 12:37 am, muokattu yhteensä 1 kerran
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:12 pm

Condal Tubos

”Condal Tubosin” parhaita puolia ovat vedon ja palamisen ongelmattomuus. Rakenteellisesti sikari toimii moitteettomasti, paitsi että Connecticut repeilee wrapperinä kautta linjan. ”Condal” avautuu täyteen makumaailmaansa vasta toisen kolmanneksen aikana. Aromistossa korostuvat kuubalaisen sikarin maaperän mureus ja suolaisuus sekä viidakkomainen lehtevyys Tummuminen tapahtuu oikeaoppisesti bitter endittä ja tuo aromimaailmaan mukaan lievää suklaamaisuutta.

Sikari on vaaleanruskean maitokaakaon värinen. Kuivan rungon tuoksussa on sikaria, jonka alta puskee esiin voimakas hedelmäisyys. Connecticut tuntuu sormenpäihin samettisen pehmeältä, mutta on ainakin tämän yksilön ympärillä repeytymisherkkää. Wrapperi on repeillyt jo ennen polttamista lievästi hehkujalan ympäriltä ja hivenen ”Condalin” keskustasta. ”Condal Tubos” vaatii osakseen kaksi leikkauskertaa, josta jälkimmäiseen kuluu ensimmäistä enemmän voimaa. Sytytetyn rungon tuoksu on sikarimainen ja vahvasti lehtevä. Tuhka on vaaleaa, ja veto sekä palaminen ovat ongelmattomia. Wrapperi repeilee jatkuvasti imupään ympäriltä jo ensimmäisen kolmanneksen aikana. Viimeisen kolmanneksen aikana wrapperi irtoaa kokonaan sikarin ympäriltä. ”Condal” mahtuu ujuttamalla isoon sikari-imukkeeseen. Kuriositeettina voi todeta, että sikarin paksuus ylittää optimimitan kolmella millimetrillä. Kuluttajan kannalta se ei ole mikään haitta, mutta tuoteselosteen suhteen hivenen ongelmallista.

Gran Coronan aromi on alussa kuivakka ja aromipaletin puoliväliin asti lehtevä. ”Condalia” leimaa pehmeys. Maun yleispiirteinä ovat kuivakkuus ja puumaisuus, jopa mitäänsanomattomuus. Sikari odottaa lupaa päästä liikkeelle. Aromin kärkiosan kuivuus sekä puumaisuus jatkuvat. Loppuosa aromipaletista on viidakkomaisen lehtevää. Aromiston sivut ovat lehtevän mureat, ja makua rikastuttavat myös maaperän leppeys sekä mureus, jotka kietoutuvat toisiinsa. Maaperän aromiin liittyy luontevaa kuivuutta, jopa tiukkuutta sikarin ominaisaromin lisäksi. Ensimmäisen kolmanneksen hallitsevia elementtejä ovat maaperän mureus ja lehtevyys, kun taas kuivakkuus sekä puumaisuus ovat ”Condalin” haastavia puolia. Lehtevyys vaikuttaa aromipaletin sivuilla ja pehmeys aromin kärjessä.

Toisen kolmanneksen aikana aromisto seisoo tukevasti maaperän tummien sekä suolaisten makujen varassa. Aromin etuosassa on edelleen puumaista kuivakkuutta. Lehtevyys vallitsee aromipäällystän alla ja aromin sivuilla. Aromijalustassa ovat maan tummat ja väkevät aromit, joissa on aavistus auringon paahdetta. Sikari on avautunut yhtäkkiä täyteen kukkeuteensa. Maun etuosassa on edelleen pehmeyttä, ja maaperän tukevat aromit alkavat tuntua miellyttäviltä. ”Condalin” haastavana elementtinä on maaperän tummuus.

Viimeisen kolmanneksen aikana sikarin maaperän tummat sävyt alkavat tummua entisestään. Väke-
vyydestä tulee ”Condalin” hallitseva elementti. Lehtevyys vaikuttaa aromipaletin sivuilla, ja sivujen etuosioissa on vienoa hedelmäisyyttä. Viidakkomaisen murea lehtevyys on aromipäällystän alla, kun taas aromijalustassa on maaperän tukeva tummuus sekä suolaisuus, josta tulee myös toisen kolmanneksen haastava elementti. Tummuminen ja suolaisuus vahvistuvat aromipaletissa, kun taas aromin sivuilla on vieno aavistus hedelmäisyyttä. Lehtevyys alkaa lieventyä maussa, jolloin se sekoittuu ja yhtyy maaperän mureuteen. Aromipaletin etuosassa sekä päällystässä on pehmeyttä, mikä keventää tummumista. Tummuudesta erottuu vivahde suklaata. Aromijalusta on hyvin tumma, ja siitä erottuvat maaperän aromit sekä niiden yläpuolella oleva suolaisuus.

Vyö irtoaa helposti sujuttamalla sikarin ympäriltä, mutta vaatii osakseen liotuksen, jonka se kestää hajoamatta. Huonon paperilaadun seurauksena värit irtoavat vyöstä. Vyön pohjavärinä on käytetty ruskeaa. Vyön molemmilla sivuilla on valkoinen, suorakulmainen raidoitus. Suorakulmion muotoisen valkoisen viivoituksen jälkeen seuraa jälleen ruskea pohjaväri, jonka jälkeen on sisempi valkea raidoitus suorakulmion muotoisena, sahalaitaisena viivana. Vyön keskusta on valkoinen, ja sen keskellä on ruskealla heraldinen sikarilehdistö ympyränmuotoisena. Keskustan yläosassa kuviota liittää yhteen ruskea intiaanipäähine. Sen alla on ruskealla tekstausfontilla ”condal”, jonka alla on heraldinen vaakunakuviointi. Muuta kuviointia ympäröi vaakunamainen sikarinlehdistö. Vyöstä puuttuu esteettisessä mielessä värikkyyttä. Sen sijaan sen kuviollinen ja kirjasinten sommittelu toimivat hienosti yhteen.

”Condalin” ongelmana on wrapperin pintarepeily, joka jatkuu koko polttamisen aikana. Ensimmäisen kolmanneksen aikana aromisto pysyy kuivakkaana ja puumaisena, ja maut avautuvat täyteen kukkeuteensa vasta toisen kolmanneksen aikana. Aromisto on kohtalaisen rikas ja antava, mutta voisi alkaa hienovireisesti jo ensimmäisessä kolmanneksessa. Tämän hintaluokan sikarissa wrapperein repeily jo esteettisessä mielessä ei anna ”Condalista” kovin hyvää kuvaa. Binderi ja filleri toimivat sen sijaan sikarissa kohtalaisen moitteettomasti. ”Condal ”Tubosia” voinee suositella aloittelijan sikariksi sen miedohkon makumaailman ja helpon poltettavuuden vuoksi.

Annan tuotteelle pisteitä 3+.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan kohtalaisesti.

© Paula Tauriainen-Vahtola
Viimeksi muokannut Warrior päivämäärä Pe Maalis 12, 2010 10:14 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Omskakas » Pe Maalis 12, 2010 10:13 pm

Lueskelin joskus vanhoja juttujasi täältä ja tykkäsin. Hyvä saada palstan ainut nainen takaisin. :mrgreen:
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:16 pm

Kiitos! Tuntuu hyvältä tulla takaisin :D.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:21 pm

El Guajiro Aromas Mini

”El Guajiron Aromas Minille” on luonteenomaista hienostunut cavendishin, sikarin ja hedelmäisyyden maku. Tummanruskeat minisikarit ovat pikkusikarien kokoluokassa isoja, vaikka vitolaksi onkin mainittu mini. ”Aromasit” ovat jämäkän näköisiä sekä pysyvät käärinnältään hyvin kuosissaan. Rakenteellisesti sikari on moitteeton. Ongelmakohdiksi muodostuvat epäkäytännöllinen muovirasia ja lievästi puutteellinen tuoteseloste.

”Aromas Mini” on väriltään tummanruskea. Pikkusikari pysyy ulkonaiselta rakenteeltaan hyvin koossa. ”Aromasin” mitoiksi sain 91/9 millimetriä. Sikari mahtuu hivenen hankalasti 9 millimetrin imukkeeseen. Kuivan rungon tuoksua kuvailisin hedelmäisen sikarimaiseksi. Sytytetyn rungon tuoksu on kuiva ja viileä cavendish. ”Aromasin” veto ja palaminen ovat erityisen ongelmattomia. Sikarin tuhka on keskiharmaata, ja sen polttoajaksi sain 14 minuuttia.

Aromipaletin kärjessä on makeaa hedelmäisyyttä, kun sivuilla ja takana maistuu sikari. Aromin sivuilla esiintyy ensimmäisen kolmanneksen aikana puumaisuutta ja vetisyyttä, mutta ei haittaavissa määrin. Makupaletin keskellä oleva pilari on hedelmäistä cavendishiä. Pikkusikarin aromi on melko täyteläinen. Maun tummuminen on miellyttävä ja hienovarainen kokemus, jossa yhtyvät toisiinsa cavendish, sikari ja hedelmäisyys.

”Aromasin” muovirasia on ulkonäöltään tyylikäs ja siten taattu katseenvangitsija. Esteettisessä mielessä’ se on omaa luokkaansa erikoisuuden tavoittelussa. Käyttötarkoitukseltaan muovirasia on sen sijaan epäkäytännöllinen. Se ei kestä mukana kovassa menossa, jolloin sikarit voivat murentua tai katketa. Rasian avaaminen ja sulkeminen on hankalaa pitkän muovilipareen vuoksi. ”Aromas”-pakkauksen ulkoasu ja fontit toimivat esteettisesti melkoisen moitteettomasti. Ruskean ja valkoisen väriyhdistelmä sointuu yhteen hienosti. Ruskea on valittu muovirasian pääväriksi, jossa tekstitys on valkoisella kapiteelifontilla. Leijonat kruunuineen on sijoitettu nyt rasian keskelle, jolloin kuvio voisi esiintyä isompanakin. Kuvion ja fontituksen kokoluokan välille muodostuu esteettisessä mielessä epäsuhta.

Ongelmallista on muovirasian epäkäytännöllisyys. Tuoteselosteesta ei käy selville käärinnän tapa. Minua jäi myös kiinnostamaan wrapperin, binderin ja fillerin alkuperämaa.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde on erinomainen.

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:29 pm

El Guajiro Micos Vanilla

”El Guajiro Micos Vanillan” parhaita puolia ovat elegantti ja tyylikäs ulkonäkö, riittävä pituus pikkusikarille sekä rakenteellinen onnistuminen. ”Micos Vanilla” pysyy hyvin koossa ja mahtuu hienosti 9 millimetrin imukkeisiin. Peltirasia on ohut ja kestävä pakkaustapa säilyttäen pikkusikarit katkeamattomina ja ilman murenemista.

”Micos Vanilla” on väriltään vaaleanruskea cigarillos, jonka kooksi sain omien mittausteni perusteella 90/85 millimetriä. ”Micos Vanillan” kuivan rungon tuoksu on sikarimainen, lehtevä ja miedon vaniljainen. Sytytetyn rungon tuoksu vaihtuu lehtevän vaniljaiseksi sikarin jäädessä taustalle. ”Micos Vanillan” veto ja palaminen ovat ongelmattomia ja tuhka vaaleaa. Sikarin pituus on yksi sen eleganssin tekijä. Se näyttää hyvältä, ja pysyy koossa hienosti. ”Micos Vanilla” mahtuu upeasti 9 millimetrin imukkeisiin.

Aromipaletin sivut ovat puumaisia, ja aromin keskeltä avautuu karamellimaisen makea vanilja, joka muuttuu aromijalustan kohdalla vetisyydeksi. Maun yleisluonnehdintaa voi pitää karamellimaisen makeana vaniljana. Sikari on helppo poltettava ja aloittaa tummumisensa jo sen puolivälistä alkaen loppua kohden. Maun pikku kitkeryys on ”Micos Vanillan” aromin haasteellinen osio. Yleisesti ottaen maku ja aromi ovat liian kevyitä, mutta siksi pikkusikari voikin soveltua mainiosti aloittelijoille ja aromaattisen sikarin ystäville.

Makuskaala ja aromi pysyvät suppeina ja kohtalaisen vivahteettomana, mikä muodostuu ”Micos Vanillan” ongelmaksi aromijalustan vetisyyden kanssa. Rakenteellinen onnistuminen ei korvaa aromin tasapaksuutta. Makealla karamellimaisuudella on ilmeisesti yritetty tavoitella hedelmäisiä sävyjä onnistumatta siinä. Lopputulos on hivenen keinotekoinen. Vasta pikkusikarin lopussa aromistossa esiintyy miellyttävää vaniljan makeutta, jossa ei ole häiritseviä elementtejä.

Peltirasia pakkausvaihtoehtona puolustaa ja ei puolusta paikkaansa. Se on tarpeeksi litteä mahtuakseen taskuun, jolloin se ei erotu häiritsevästi ulkomaailman silmiin. Pakkaustyyppi päästää helpolla kuluttajat, jotka eivät suosi nahkaisia koteloita tai kromisia säilytysaskeja. Sikarit eivät taitu eivätkä murene. Ohuen peltirasian ympäristöystävällisyys ei oikein täytä laatukriteerejä, ellei sitten halua käyttää rasiaa jatkossa muiden pikkusikarien säilytykseen. Peltirasian vaaleankeltainen ulkoasu valkoisine savukiehkuroineen on hivenen liian mitäänsanomaton. Sen sijaan kaksi kruunua kannattelevaa leijonaa on oiva kuviovalinta, jonka olisi voinut laittaa rasian keskelle isompana ilman vaaleaa savukiehkuraa. Fontin ja leijonien värityksestä minun on vaikea päättää, onko kyseessä ruskea vai lila väri vaiko molempien sekoitus. Itse sikariaskista puuttuu etiketti, jota voisi käyttää ”Sikarimuistiossa”.

”El Guajiro Micos Vanillan” suurimpana ongelmana on aromin keveys ja keinotekoinen makeus. Myös tuoteseloste on puutteellinen siinä suhteessa, ettei se selvitä sikarin käärinnän tapaa eikä fillerin, binderin ja wrapperin sisältöä.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde kohtaavat toisensa kohtalaisen välttävästi.

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Pe Maalis 12, 2010 10:36 pm

El Guajiro Trompetas Vanilja

”El Guajiro Trompetas Vaniljan” ulkonäkö on mielikuvituksekas. Tummanruskean sikarin tuoksumaailmaa hallitsee voimakas vanilja, johon sekoittuu sikari. Aromipaletissa vuorottelevat keskenään hedelmäisyys, vanilja, kirpeys ja sikarimaisuus. Aromissa korostuvat hedelmäisen voimakas vanilja ja sikari. Pieni kirpeys edustaa ”Trompetas Vaniljan” haasteellista osuutta. Tummuminen on voimakasta. Rakenteellisesti sikari on virheetön .

”Trompetas Vanilja” on väriltään tummanruskea ja muodoltaan trumpetin tai pikarin muotoinen. Ulkonäkö herättää katselijoissa mielenkiintoa, joten sitä voi pitää myös markkinointivalttina. Sikarin mitoiksi sain 10,1/13 millimetriä. Kuivan rungon tuoksu on miedon sikarimainen, mutta sen takaa erottuu mieto vanilja. Imupään kapea osa ei mahdu 9 millimetrin imukkeeseen, joten ”Trompetas” vaatisi itselleen senorita-koon imukkeen. Veto ja palaminen ovat ongelmattomia. Sikarin tuhka on keskiharmaata. Sytytetyn rungon tuoksussa sekoittuvat toisiinsa hedelmäinen vanilja ja sikari. ”Trompetasin” tuoksumaailmaa hallitsee vanilja.

Aromipaletin alussa maistuu mieto vanilja, joka muuttuu hedelmäisen voimakkaaksi. Aromipäällystän alla, keskellä ja sivuilla on sikarimaisuutta. Hedelmäiset sävyt ovat keskittyneet aromin eteen. Aromijalusta on sikarimainen, ja sikarin keskustassa on kirpeyttä, mikä edustanee ”Trompetas Vaniljan” haasteellista osiota. Sikarimaisuus kiertyy aromipaletin keskelle, jossa vuorottelevat keskenään hedelmäisyys, vanilja, kirpeys sekä sikari.

Sikarin tummuminen on voimakasta, jopa haastavan voimakasta. Lopussa korostuu ”Trompetas Vaniljan” pehmeys, jolloin vanilja ja hedelmäisyys ovat aromipäällystän alla. ”Trompetasin” sikarin, vaniljan sekä hedelmäisyyden aromit kietoutuvat toisiinsa ja aloittavat tummumisensa. Sikarin loppu on erinomaisen pehmeä. Vaniljan maku on riittävän voimakas. Hedelmäinen vanilja on sijoittunut kauttaaltaan ”Trompetasin” keskelle olevaksi pilariksi, jota hyvänlaatuinen sikari ympäröi vaippana. ”Trompetas Vaniljan” aromi on täyteläinen.

Harmaa muovirasia on tiukka ja hankala avata. Se täyttää ympäristönäkökohdat, sillä siinä voi säilyttää muitakin sikareita. Rasia on kuitenkin hankala puhdistettava tarrojen jäljiltä, mikä aiheuttaa esteettistä haittaa. Rasia on korkeussuunnassa liian iso, jolloin sitä on hankala säilyttää taskussa, ja sen kulmat tulevat esille pienemmistä taskuista. Muovia voi pitää pakkausvalinnaksi esteettisessä mielessä hivenen tökerönä valintana.

Sisällä oleva sikarien harmaa suojapaperi ei houkuttele liimaamaan sitä ”Sikarimuistioon”. Keltainen etiketti on pirteän näköinen, ja sen väri symboloi älyä länsimaisen väritulkinnan mukaan. Ulkopuolisen etiketin irrottaminen ”Sikarimuistioon” on hankalaa. Fontituksen musta väri muodostaa melko voimakkaan vastakohdan keltaiselle pohjavärille. Kapiteelistofontitus on toimiva valinta, mutta tekstausfontitus ei oikein istu esteettiseen yleisvaikutelmaan. Kaunokirjoitusfontti esiintyy kapiteelistoa pienempänä.

Ongelmalliseksi osoittautuu tuoteseloste tai pikemminkin joidenkin sen osien puuttuminen. Selville eivät käy sikarin käärintätapa, filleri, binderi eikä wrapperi. Etiketin puolittaisesta puuttumisesta olen jo maininnut. Sikarin ehdottomia valtteja ovat sikarin hyvä laatu, rakenteellinen virheettömyys, vaniljan riittävä määrä aromaattiseen sikariin sekä tuotteen kekseliäs muoto. ”Trompetas Vaniljan” aromimaailma on antava ja kohtalaisen rikas. Myös palamisaika on pitkä, ja sitä pidentäisi edelleen senorita-imukkeiden saatavuus.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde on erinomainen.

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Pe Maalis 12, 2010 10:48 pm

Aika monta sikaria puoleen tuntiin ja jokaisesta vielä tekstikin. :mrgreen:
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Pe Maalis 12, 2010 11:03 pm

Toivottavasti saamme myös lennokkaita analyyseja piipputupakoista.

edit: Siellähän niitä jo olikin. Hienoa.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 1:00 am

Reverend Godless kirjoitti:Toivottavasti saamme myös lennokkaita analyyseja piipputupakoista.

edit: Siellähän niitä jo olikin. Hienoa.


Teen niitä sitä mukaa, kun ehdin. Huomennakin on uusi päivä.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 1:04 am

Räyhäkäs kirjoitti:Aika monta sikaria puoleen tuntiin ja jokaisesta vielä tekstikin. :mrgreen:


Sitä mitä minun talossani ei ole, sitä ei tarvita. Onneksi säilytän kaiken kirjoitamani. Muuten tuolla vauhdilla poltteleminen ei kyllä onnistuisi — ainakaan minulta :D, vaikka muuten yleensä olenkin majoittunut sohvannurkkaan joko asentoon :sigge: tai :piippu:. Joskus voin vielä lukeakin sikari tai piippu suupielessä.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 6:59 pm

CAO Brazilia Gol!

”CAO Brazilia Golin!” päällimmäinen aromi on miedon suklaamainen sen ensimmäisen kolmanneksen aikana. Aromipaletin sivuilla on viidakon tulisuutta, jonka takaa löytyy lehtevyyttä. Jo alusta alkaen ”Gol!” on varsin antava aromimaailmassaan. Ensimmäisen kolmanneksen alun jälkeen sikarin maussa tapahtuu merkille pantava muutos, joka hallitsee ”Golin!” kahta seuraavaa kolmannesta. Esille astuvat hedelmäiset, makeat ja hetkeksi suorastaan sokeriset piirteet, jotka haastavat koko maduro-käsitteen.

Aromia hallitsee kautta linjan vahva hedelmäisyys. Vaikutelmiksi syntyvät tällöin keveys ja aromaattinen rikkaus. Toisen kolmanneksen alkaessa ja siitä eteenpäin sikari alkaa tummua hyvin hienovaraisesti. Aromipaletin reunoja hallitsee suklaa, jonka keskellä oleva hedelmäinen tukipilari on ”Golin!” aromijalusta. Reunoilla oleva suklaa alkaa avautua, jolloin sikarin maduromaiset piirteet tulevat esille. Mauissa esiintyvät myös kahvi ja puhdas sikari suklaan takana.

”Golin!” reunoilta alkava tummuminen on hyvin hienovaraista. Viimeistä kolmannesta hallitsevat kaikki tumman maduron piirteet. Sikarimaiset ja tummat sävyt astuvat täydellä voimallaan estradille. Sikari aloittaa crescendomaisen osuutensa sortumatta silti ylilyönteihin. Voimakas tumma suklaa alkaa hallita ”Golin!” makumaailmaa ja täyttää koko aromipaletin. Kaikki maut ovat sekoittuneet harmoniseen täyteyteensä. Sikarin maku päättyy asteen päähän bitter endistä.

Rakenteellisesti ”Gol!” on täysin virheetön yksilö. Sikarin pinta on tummanruskea, melkein musta. Wrapperissä ei ole pienintäkään huomauttamisen aihetta. ”Gol!” antaa itsestään huolellisen, viimeistellyn ja houkuttelevan kuvan, jossa kaikkia osa-alueita leimaa huolellinen työ. Kuivan rungon tuoksu on herkullisen suklaamainen. Imupään leikkaus sujuu näpsäkästi. Sytytetyn rungon tuoksussa on makean hedelmäisiä sävyjä. Sikarin tuhka on vaaleaa, kuten hyvälle sikarille kuuluu. Rakenteellisesta onnistumisesta kertoo myös se, että ensimmäisen, toisen ja viimeisen kolmanneksen väliset rajat erottuvat selkeästi toisistaan. Veto ja palaminen ovat kautta linjan erinomaisen ongelmattomia. ”Gol!” on samaan aikaan saumaton kokonaisuus ja elämys!

Vyö istuu sikarin ympärille tiukasti, mutta lähtee ”Golin!” ympäriltä sujuttamalla pois keräilijän iloksi. Vyö on hyvää paperia eikä tarvitse osakseen edes liotusta. Sen asu on mielestäni tyylillisesti moderni sekä uusmoderni samaan aikaan, mutta siitä huolimatta tasapainoinen kokonaisuus. Värit korostavat Brasilian lipun värejä, jotka kertautuvat ja varioituvat kerran toisensa jälkeen muualla vyön graafisissa kuvioissa. Kuviointi viittaa osin kubismiin, ja sisäkkäistä rakenteista voi löytää aineksia myös surrealismiin ilman, että kuviointi täyttää tarkkaan ottaen kummankaan tyylisuunnan täydellisiä määritelmiä. Vyön teksti kolmioineen ja ympyröineen muodostavat oviaihelman, jolla on viittauksia televisiosarjoihin ja musiikkivideoihin. Tässä mielessä ajatuksiini tulevat ”Safiiri ja teräs” sekä nerokas Erick Morillon Feat. Audio Bullys: ”Break Down The Doors” –musiikkivideo.

Yleisarviona toteaisin, että ”Golin!” aromaattisuus ja voimakkaat hedelmäiset sävyt voivat hämmentää. Tässä suhteessa sikari on haastava, sillä kaksi sen ensimmäistä kolmannesta kyseenalaistavat sikarin maduromaisuuden. Hyvä sikari on aina jonkin verran hämmentävä, outo, eksentrinen makujen sekoitus sekä haasteellinen yksilö. Kyseessä on eri makujen saumaton yhdistäminen toisiinsa yllätyksiä tuottavalla tavalla, jossa perinteitä on kunnioitettu oikeaoppisesti. Sikari on täydellinen viiden pisteen suoritus.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan saumattomasti.

Arvostelut: [5 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 7:14 pm

CAO Brazilia Piranha

”Piranhan” ensimmäisen kolmanneksen aromi on mausteinen ja suklaamainen, ja maut sekoittuvat toisiinsa aromipaletin jälkiosioissa. Keskiosaa hallitsevat hedelmäiset sävyt, jolloin kokonaisvaikutelmassa on mukana mukavaa, caomaista yllätyksellisyyttä. Hedelmäiset sävyt tulevat esille tuoksussakin. Aromin jälkiosioissa on myös savuisuutta. Savuisuus, suklaa ja mausteisuus hallitsevat makumaailmaa. Sikarin ote on maskuliininen ja lievästi aggressiivinen. Maduromaisuus tuo ”Piranhaan” haastetta. Sikari itsestään antama luonnekuva on nautittava. Suklaa ja hedelmäiset sävyt sekoittuvat toisiinsa.

Toisen kolmanneksen aikana korostuvat hedelmäiset sävyt. Aromipaletin keskiosa sisältää hedelmäisen ydinalueen, jota ympäröi suklaamaisuus. Aromijalustana on savuinen maduromaisuus, jossa hedelmäisyys korostuu entisestään toisen kolmanneksen ehtiessä pitemmälle.. Maduromaisuus ja siihen liittyvä suklaamaisuus antavat ”Piranhalle” tuhtia otetta. Hedelmäiset sävyt siirtyvät aromin sivuille, ja savuinen jälkimaku edustaa sikarin haasteellista osiota. ”Piranhan” eri sävyt erottuvat hienosti toisistaan, mutta siten, ettei mikään niistä riko hienoa makuelämystä. Savuisuus ja suklaa siirtyvät hetkeksi aromipaletin reunoille. Tuhdit sävyt ympäröivät hedelmäistä keskustaa. Aromiston tätä vaihetta kuvaisin sanoilla: mielenkiintoinen ja yllätyksellinen.

Viimeisen kolmanneksen aikana maku alkaa tummua. Hedelmäiset sävyt alkavat häipyä aromista vähitellen. Makumaailmaa alkavat hallita savuisuus ja suklaa, jolloin sikarin ote muuttuu voimakkaan haastavaksi. Kaikki julistaa ”Piranhassa”: olen todellinen maduro. Suklaa on aromin voimakkain osa, jota seuraa savuinen maduromisuus. Sikarin tummuminen on hyvin hienovaraista. Hedelmäiset sävyt vaikuttavat hetkellisesti aromipaletin sivuilla, ja ytimenä on suklaamainen savuisuus. Suklaa alkaa korostua, ja sen esille tulo aromissa jatkuu entisestään. Savuinen maduromaisuus siirtyy aromipaletin sivuille. Aromin pilarina on viimeisessä vaiheessa maduromaisuus, ja kaikkien makujen eri osa-alueet sekoittuvat toisiinsa saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Sikarin ulkonäkö on tummanruskea, miltei mustaan vivahtava ja täysin virheetön. ”Piranhan” pinta on hivenen rypyläinen, muuta siitä huolimatta se tuntuu sormiin miellyttävältä, suorastaan samettisen pehmeältä Kuivan rungon tuoksu on sikarimainen, ja siinä on myös suklaata sekä lievää mausteisuutta. Imupään leikkaus sujuu todella näpsäkästi ohuella luottokorttileikkurilla. Sytytetyn rungon tuoksu on mausteinen. Veto on tiukanlaista, mutta se on tämän sikarin ominaispiirre. Veto ja palaminen ovat ongelmattomia ja paranevat entisestään ”Piranhan” polttamisen edetessä. Sikari mahtuu nippa nappa isoon sikari-imukkeeseen, jolloin hedelmäiset sävyt tulevat vielä kerran voimakkaasti esille viimeisen kolmanneksen aikana.

”Piranhan” vyö muistuttaa ”Golin!” ja ”Samban” vöitä. Vyö on hyvälaatuista paperia, joka vaatii osakseen liotuksen, joka ei vahingoita sitä. Koska olen analysoinut kyseiset vyöt aikaisemmin, en palaa niiden ulkoasuun enää suuremmin. Totean vain, että ulkoasuisissa toistuvat Brasilian liput värit sekä luultavasti intiaanien taide ja ehkä heidän uskonnolliset näkemyksensä. Lainaten kuvataiteilijaystäväni nerokkaita oivalluksia sanon vain, että vyön suunnittelijalle on annetaan tietty tila täytettäväksi. Näin ollen jotkin asiat näyttävät vain hyviltä tietyssä tilassa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vöiden ulkoasu ei ole sattumaa.

Sikari on eittämätön laatutuote, joskin sen savuinen maduromaisuus aromin jälkiosiossa ei ollut täysin mieleeni. Annan tuotteelle pisteitä 5-.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan erinomaisesti.

Arvostelut: [5 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 7:21 pm

CAO Brazilia Samba

”Brazilia Samban” ensimmäisen kolmanneksen aikana tulevat esille tumma, voimakas suklaa ja maaperän mureus. Suklaa on aromipaletin hallitseva elementti. Sikarissa esiintyvä lehtevyys on aromiston reunoilla, ja maku kevenee. Aromipaletti on rehellisen ja jämäkän maduromainen, jopa hivenen aggressiivinen ja päällekäyvä. Yleisvaikutelma on kuivahko. Maduromaisuuteen liittyy myös sikarimaisuus ja turha konstailemattomuus. Aromissa tulevat esille maanläheinen mureus ja lehtevyys. Sytytetyn rungon tuoksu on suklaamaisen maduromainen, johon alkaa sekoittua hedelmäisiäkin sävyjä.

Toista kolmannesta hallitsee vähitellen esiin hiipivä hedelmäisyys. CAO ryhtyy jälleen kyseenalaistamaan maduro-käsitettä, mutta aikaisempaa hienovaraisemmin. Sikarin haasteellinen osio alkaa. Mureus ja lehtevyys astuvat aromissa esille, ja suklaamaisuus häipyy kokonaan. Voimakkaan hedelmäiset sävyt erottuvat selvästi aromipaletin jälkiosioissa.

Ennen viimeistä kolmannesta hedelmäiset sävyt ovat edelleen esillä, ja maduromaisuus on aromin reunoilla. ”Brazilia Samba” rauhoittuu hetkeksi ennen viimeistä rynnistystä. Maduromaiset piirteet vahvistuvat jonkin verran ja tulevat entistä voimakkaammin esille. Suklaa ilmestyy uudelleen sikarin makuun. ”Samba” alkaa tummua todella voimakkaasti, säilyttäen samalla erikoisen hienovaraisuutensa. Maun voimakkuus lievenee. Suklaa ja sikarimaisuus hallitsevat aromeja, ja hedelmäiset maut tulevat mukaan hetkeksi selkeästi erottuvina yksityiskohtina. Maut alkavat sekoittua tasapainoiseksi täyteydeksi. Maaperän ja tumman suklaan aromit hallitsevat kokonaiskuviota. Tummuminen päättyy jälleen asteen päähän bitter endistä.

Sikari on ulkomuodoltaan tummanruskea, melkein musta. Aikaisempaa ”CAOn Golia!” muistuttaen ”Brazilia Samban” pinta on huoliteltua työtä, ja se on melkein virheetön. Hehkujalasta puuttuu kuitenkin pieni pala wrapperia, mutta tämä ei ole mitenkään merkittävä seikka. Kuivan rungon tuoksu on hyvin sikarimainen, ja sen toisena tuoksuna on tumma, täyteläinen suklaa.

Imupään leikkaus sujuu näpsäkästi Veto ja palamien ovat tässä yksilössä tiukanlaisia. Osasyylliseksi katson siihen belicoson valinnan sikarin muodoksi. Leikkasin imupäätä kaksi kertaa. Ikuiseksi arvoitukseksi jää, paljonko sitä olisi pitänyt leikata. Alussa veto ja palaminen ovat jokseenkin ongelmattomia. Toisen ja viimeisen kolmanneksen aikana ”Brazilia Samban” veto ja palaminen muuttuvat puolitukkoisiksi, suorastaan tiukoiksi. Tiukalla käärinnällä on yritetty litistää lehtiruotoja, mikä aiheuttaa toispuolesta palamista.

Lähestyn kuva-aihiota nyt toisesta näkökulmasta kuin viime kerralla kuvataitelijaystäväni nerokkaiden oivallusten avulla. Vyössä ovat kuvioina vinosuunnikkaat ja ympyrät. Liittyvätkö ne alkuperäiskansojen eli intiaanien tapaan hahmottaa todellisuutta geometrian avulla? Tapa toimia oikein geometrian tasolla tässä elämässä saattaa viitata siihen, että kuolemattomuus pyrittiin varmistamaan tuonpuoleisessa toimimalla käytännössä tiukkojen geometristen sääntöjen mukaan. Ympyröitä on kuvioissa kaksi, joten ne kuvaavat hyvän ja pahan välistä tasapainoa. Ympyrä viittaa myös ikuisuuteen. Kaikkien suunnikkaiden määrä on taas neljä, joka viittaa tasapainoon. Kuviona suunnikas kuvaa vauhtia, dynaamisuutta ja eteenpäin menoa. Niiden lopullisena lukuna on kuusi, joka on oveluuden ja auringon numero. Osalla intiaaneista aurinko oli jumalana, jota palvottiin erilaisin menoin.

Yleisarviona toteaisin, että kyseessä on varsin laadukas maduro. Koska muodoksi on valittu belicoso ja lehtiruotoja on ilmeisesti yritetty litistää tiukalla käärinnällä, veto on kautta linjan tiukanlaista ja palaminen osan ajasta toispuoleista. Rakenteellisen tason ongelmat vaikuttavat aromipaletin täysinäiseen nauttimiseen jopa häiritsevästi. ”Brazilia Sambasta” puuttuu nyt samban irtonaisuus. Muissa suhteissa sikarin ansiot ovat käärinnän haittaa reilusti suuremmat. ”Brazilia Samban” parhaita puolia ovat huoliteltu työ, rikas, antava aromimaailma sekä maduromaisuuden upea, hienovarainen haastaminen.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan hyvin, mutta eivät erinomaisesti.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja mto » La Maalis 13, 2010 7:29 pm

jos haluat cao brazilia anacondan arvosteltavaksi niin voin postittaa samplen ilmaiseksi, pistä vaan yvllä tiedot.

varaa vain aikaa sille :D


niin ja tervetuloa takaisin!
Nuoresta alkoholistista, vanhaksi alkoholistiksi..
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

Seuraava

Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa