Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja elmiguel » La Touko 27, 2017 8:13 am

Moro

Hengentuotokset tähän ketjuun, luen ne sitten 4.6. Tai heti 5.6.MUOKS: Polttelu- ja kirjoitteluaikaa jatkettu viikolla.
Viimeksi muokannut elmiguel päivämäärä Ma Touko 29, 2017 3:15 pm, muokattu yhteensä 2 kertaa
Käyttäjän avatar
elmiguel
 
Viestit: 121
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 4:22 pm
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 4.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja Pikku-MiCi » La Touko 27, 2017 11:01 am

Kai se on osallistuttava.
Käyttäjän avatar
Pikku-MiCi
 
Viestit: 766
Liittynyt: La Syys 06, 2008 10:31 am
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 4.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja Peitsi » La Touko 27, 2017 9:18 pm

Joulukuusta lähtien humissa muhinut Romeo y Julieta Churchill on nyt valmis. Emäntä on iltavuorossa ja koti tyhjillään ja aamusella vaivannut seitinohut krapula on selätetty grillissä valmistetulla myöhäisellä aamiaisella - minäkin olen valmis.

Boxcodesta ei ole tietoa, sillä kyseessä on kolmen tuboksen cardpack, joka on ennen loppukäyttäjälle saapumistaan kiertänyt mutkan Viron kautta, jossa mainitun sikarin hinta oli 16,20 euroa. Premiumtuubi on arvokkaan näköinen ja sen sisältä paljastui tuplavyöllä varustettu pölli, jonka kylmätuoksussa selkeästi erottuu kaakao. Sikarin jalka on leikattu suoraan ja yleisilme on laadukas. Leikkaus onnistui hyvin, mutta veto tuntui kylmiltään hieman raskaalta.

Teräksen ja tulen kohdattua Sir Winstonin nimikon voin todeta, että imu ei ole liian raskas vaan sopiva. Taustalta tunnistaa RyJmäisen perusmaun, joka on tuttu merkin muistakin vitoloista, mutta tässä se vaikuttaa olevan sivistyneempi. Avecina otin 10-vuotiasta Bushmillsiä sekä Prykmestar Schwarzia. Oluessa maistuva lakritsi sopii hyvin sikarin kanssa. Bushmills tietysti sopii kaiken kanssa nautittavaksi.

Vartin polttelun jälkeen sikari voi hyvin. Kuluminen on tasaista ja savuntuotto runsasta, joka erityisesti on minulle mieleen, sillä tykkään leikkiä savulla ja katsella sen leijailua. Puolen tunnin polttelun jälkeen maussa löytyy pippuria ja aromit syvenevät, mutta sikari on todella smooth. Mielenkiinnolla odottelen ensimmäisen tuhkan putoamista. Mitään longash-kilpailua en itsekseni ala pitämään, mutta en karista ensimmäistä tuhkaa, vaan annan sen pudota syliin jos niin on tarkoitettu.

Ensimmäinen tuhka putosi omia aikojaan 41 minuutin kohdalla laskiessani sikarin tuhkakupin reunalle. Tuhka on väriltään vaaleanharmaata ja rakenteeltaan kiinteää. Kolmen vartin polttelun jälkeen maussa on palattu alkukantaisiin aromeihin, joissa erottuvat erityisesti kuiva heinä ja paahdettu mallas hieman samalla tapaa kuin olutta olisi heitetty kiukaalle. Tuo schwarzbier oli erinomainen valinta kurkunkostukkeeksi! Huomasin juuri, että sikarivöitä ei ole liimattu sikariin kiinni eli ei tarvitse stressata niiden osalta. Saan ne varmasti irrotettua siististi liu'uttamalla ilman, että on edes vähäistä riskiä vahingoittaa wrapperia. Jos loppu menee näin kauniisti, niin pitää hakea varmaan cocktailtikku viimeisiä haikuja silmälläpitäen.

Toinen tuhka putosi omia aikojaan kellon näyttäessä 1:09. Kuluminen on tasaista ja sikari maistuu erinomaiselta. Laitoin äskettäin napit korville ja musiikin soimaan. Sikarin arvioiminen ja sen polttaminen muistiinpanoja tehden on toisinaan ihan okei, mutta vähintään yhtä kivaa on noudattaa metodia cut-light-relax.

Kolmas tuhka putosi omia aikojaan 01:41 kohdalla ja maku on pehmeä ja herkullinen. Sikari on kulunut siihen pisteeseen, että poistin lisävyön. Kuluminen on edelleen tasaista ja lisätulta ei ole ollut tarpeen antaa.

Neljäs tuhka ajalla 02:12 ja perusvyökin otettu jo pois. Sikari meinasi hetkellisesti kitkeröityä aavistuksen eli tässä vaiheessa sille pitää antaa hieman pidempiä taukoja haikujen välissä. Annoin myös vähän lisätulta, koska meinasi vinoilla. Tilanne korjaantui ja edelleen on oikein hyvää. Jäljellä on noin puolitoista tuumaa.

Sikari saavutti matkansa pään ajassa 02:31 ja kuolee arvokkaasti pois tuhkakupissa kuluttuan siihen pisteeseen, että suuta alkoi polttamaan. Hieno sikari, kaiketi paras polttamani Romeo y Julieta, mutta yhtämittaista kahden ja puolen tunnin savutteluaikaa ei löydy jokapäivälle eikä joka viikolle.

Kuvalinkki: http://aijaa.com/ScsRA6
Peitsi
 
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2016 4:06 pm

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 4.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja HenkkaM » Su Touko 28, 2017 6:29 pm

Mietin jo että pitänee lähteä töölöön tai Havanna-aittaan hakemaan joku Churchill-kokoinen että pääsen osallistumaan tähän hienoon perinteeseen. Sitten muistin että minullahan on yksi isompi sikari, jonka toin joulureissulla berliinistä ja pienen googlauksen jälkeen selvisi että tämähän on juuri sitä mitä kaivataan. Kyseessä on Dominikaanisessa Tasavallassa kääritty Don Diego Monarch. Päivä oli mennyt hirvenosia keitellessä ja takapihalla touhutessa ja nyt illalla oli vielä mukavasti lämpöä istahtaa takapihalle ja nautiskella pidemmän kaavan mukaan. Juomapuolesta vastasi itsetehdyt oluet, aluksi hefeweizen.

http://imgur.com/aruIo5S
http://imgur.com/9zpQhgx

Majesteettisen kokoinen pötkö herättää kaikenlaisia mielikuvia. Itse sikarin tarjoama nautinto kuitenkin kestänee pidempään kuin se, mihin joidenkin tämän polttelua katselevien seuralaisten mielikuvitus laukkaa.

http://imgur.com/cFoTO9P

Monarkki on melkoisen vaalean värinen ja sen pinnalla on runsaasti ohuita suomuja ja kaunis kuparinen hohde. Kylmäveto on kevyt, seetrinen ja valkopippurinen. Sikari on niin pitkä että joudun vaihtamaan isompaan ja laakeampaan tuhkakuppiin. Maku on alusta asti mieto ja pehmeä. Kermaisuus ja karamellinen suklaisuus nousevat esille hyvin aikaisessa vaiheessa. Palaa hieman vinoon mutta suoristuu itsestään. Noin vartin kuluttua ensimmäinen, lähes kolmesenttinen tuhka putoaa kuppiin.

http://imgur.com/ZnRgPZY

Puolivälin kohdilla esille nousee voimakkaampia makuja. Nyt makeutta nousee säestämään nenää kutittelevaa mausteisuutta, kitalaella tuntuvaa nahkaa ja jopa vähän päähän osuvaa nikotiinia. Kermaisuus ja pehmeys pysyy kuitenkin pinnalla eikä tämä ole missään vaiheessa karkea. Todella miellyttävä ja näennäisesti suhteellisen yksinkertainen pohdiskelusikari. Kuitenkin tässä tulee välillä vaihtelua mikä ajoittain herättää polttajan ajatuksistaan tarjoamalla uusia miellyttäviä makuja.

http://imgur.com/rJiwCDN

Tunnin polttelun jälkeen saavumme viimeiselle kolmannekselle. Olutlasin pohja siintää, joten haemme seuraavaksi kotipanimon Saison-olutta. Nyt sikarissa on reilusti mausteisuutta ja hitunen tervaa. Yllättäen se pehmeä kermaisuus on säilynyt. Nikotiinia on riittänyt ja se on suonut allekirjoittaneelle mukavan rennon olon mutta ei huimausta tai muuta kurjuutta. Loppumetreillä esille nousee mielenkiintoinen maku, jota en ihan osaa tunnistaa. Vähän sellaisen tanninisen paahteinen kuin oikein tujussa matalasti katkeroidussa imperial stoutissa. Savu alkaa olemaan melko lämmintä niin on pakko hidastaa tahtia ja ottaa viilentäviä pikkusiemauksia oluesta.

http://imgur.com/qn6nYgO

Tämä on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan todella nautinnollinen kokemus. Sikari on sen verran mieto että isosta koostaan huolimatta sitä voi suositella suhteellisen aloittelevallekin sikariharrastajalle. Mielenkiintoisia monivivahteisia makuja kuitenkin löytyy niin ettei sen parissa pääse tylsistymään. Savunmuodostus on jatkuvaa ja runsasta mikä on myös ihan kiva. En muista mitä tämä maksoi, veikkaisin noin 6-8 euroa mikä merkitsee kyllä mielestäni oikein hyvää hinta-laatusuhdetta. Tämä herättää kyllä haluja haalia lisää tämän kokoluokan sikareita tällaisia pidempiä meditaatiosessioita varten.

Polttelin tämän melko loppuun asti nauttien joka hetkestä. Tämä oli isoin sikari minkä olin tähän mennessä polttanut ja polttoaikakin oli tähän asti pisimpäni, aika tasan puolitoista tuntia.

http://imgur.com/kmGz0Wr
Käyttäjän avatar
HenkkaM
 
Viestit: 242
Liittynyt: Ma Kesä 15, 2015 4:11 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja oka » Su Kesä 11, 2017 5:36 pm

John Wetton ja Sir Winston

John Wetton poistui keskuudestamme edesmenneitten muusikkojen pilveen 31.1.2017. Seurailin kaverin tekemisiä neljänkymmenen vuoden ajan. Pienen muistelun seuraksi poimin Sir Winstonin (OCT 08).

Sytyttelen Winstonin ja muistelen ensimmäistä kosketuspintaa Wettoniin. Kouvolan kirjaston musiikkiosasto 70-luvun alkupuolella tuli tutuksi. Levyvalikoima oli hyvä, osaston virkailijat hyviä tyyppejä ja musaosaston kuuntelupöydissä oli lähes aina tilaa. Musamieltymykset tulivat ennen pitkää tutuiksi, ja eiköhän siinä jälkeenpäin ajatellen käynyt niin, että meitä ehkä vähän ohjailtiinkin tutkiskelemaan uusia juttuja. Kerran virkailija ehdotti, että kokeiles tota ja lykkäsi lautaselle King Crimsonin Red-albumin. Pää meinasi räjähtää, mitä tämä oikein on? Bass & vocals, John Wetton. Sir Winston on tiukka ja tuima kuin Wettonin ääni.Crimsonin silloinen kokoonpano hajosi Redin jälkeen ja Wetton meni hetkeksi aikaa Roxy Musiciin ja teki jopa Uriah Heepin kanssa yhden levyn. Return to Fantasy laukkaa ja Sir Winstonkin tarjoilee letkeitä savuja.Eniten ehkä Wettonin kokoonpanoista mulle kolisi aina U.K., jonka kahden levyn miehityksissä komeili silloinen proge- ja fuusiomuusikoiden kerma. Sir Winstonia pitää vähän rauhoitella, joten poimitaanpa U.K.:lta rauhallista meininkiä.Suuri yleisö tuntee Wettonin ehkä parhaiten Asia-superkokoonpanosta ja sen ensimmäisen levyn megahitistä Heat of the Moment. Kaupallinen menestys oli huima ja käy niin kuin usein käy: nuottiöljyä alkoi kulua ja kiinnekohtaa ei oikein tahtonut löytyä.

90-luvun loppupuolella Wetton kävi pariin otteeseen Suomessa. Sir Winston vinoilee ja sammuilee. Niin kävi Wettonillekin Tavastian keikalla, jossa miehellä oli kuulemma välillä "vaikeuksia löytää bassoaan". Itse näin Wettonin uuden soololevyn promokeikalla progeyhdistys Colossuksen järjestämässä tapahtumassa Itäkeskuksen Stoassa 1998. Ulkonäkö on räjähtänyt, kiloja oli runsaasti, mutta triokokoonpanolla vedetty akustinen keikka oli loistava.

Kymmenkunta vuotta sitten Wetton ryhdistäytyi ja elämä alkoi taas sujua. Samoin tekee Sir Winston, loppusuoralle lähdettäessä maku on loistava ja veto moitteeton. Vedosta puheenollen, yksi parhaista Wetton-vedoista on tämä Steve Hackettin Genesis Revisited-kokoonpanon vanha Genesis-hitti Watcher of the Skies. Se ääni!Wetton oli kanttorin poika ja engelsmannien tapaan poikakuorot ja kirkkoympyrät olivat tulleet tutuiksi. Kirkkomeininki leimasi Wettonin tekemisiä jollain lailla koko uran ajan. Vuonna 2009 Wetton ja Geoff Downes järjestivät intiimin kirkkokonsertin otsikolla Urban Psalm. Konsertti on eräänlainen yhteenveto Wettonin urasta ja kirkkoympäristö on paluu lapsuuteen ja juurille. Rauhattoman elämän sovinto on tehty.Sir Winston on aika jättää tuhkakupin reunalle. Viimeiset savukiehkurat nousevat kauniisti ylöspäin, sinne jonnekin.

Käyttäjän avatar
oka
 
Viestit: 541
Liittynyt: To Maalis 01, 2012 10:22 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Kesä 11, 2017 6:25 pm

Täältä tällä kertaa ainoastaan lyhyt ja kuiva raportti suoritetusta tehtävästä.

Lootasta löytyi ainoastaan yksi Julieta No.2, jota en halunnut vielä tuhkata, joten valitsin Prominentesin, koska niitä on valittavaksi asti. Tarkemmin sanottuna sormien väliin tarttui Punch Double Corona -01. Polttelu suoritettu ulkona auringossa löhöillen samalla vähän rubikin nelosta pyöritellen. Ja kuka sieltä kaiuttimista tulikaan? Juuri näin, The Who.
Edellisen samanlaisen polttelin vuosi pari sitten ja se oli muistaakseni vähän tylsähkö. Nyt oli saman laatikon toisella pöllillä oikeasti kerrottavaa ja hyvinhän se puhuikin. Alun tyynestä seesteisyydestä lopun räiskyvään ilotulitukseen. Oikein herkullinen patukka, jota kelpasi poltella! Eipä tässä sen kummempia. Jatkakaa.

:sigge:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja Callahan » Su Kesä 11, 2017 7:59 pm

Pääsin ilokseni Kirjal ja suajaan tätä testiä vai kummottos tekemään jo viime viikon perjantaina.
Suursilliks pienest varannost valikoitus RyJ ja täsä lyhyet kommentit siitä, nii om mone muukki sanonu.

Ensimmäist täsä ny kolmannest vaivasi pahvinsävyine mauttomuus vaikka ei mar sinänsä sikari pelasi hienosti. Toisen kolmanneksen aikana makua alkoi irrota jo maittaval taval vaikkaki niitä erelles piti hiukan hakemal mut kumminki hakea. Viimeine kolmannes sitten oliki jo kelpo menoa ja sil tapaa olis voinut jatkaa pirempäänki. Mahtaks sitä sanokka kehrata kokonaisuuressas jäätisse kuitenki vain tyyryttäväl tasol ja ku näitä toinenki viäl totanoi o, niin jätetään tilaa viäl sem pare vaa uurel yrityksel enne mielipiteen muarostamist.

Seura oli muuten taas kerran mitä mainiointa ei sunkka ja nöyrä kiitos taas isännäl, jäin taas yhren nimpal mukavast vehnänki velkaa. Simmottos sit vaa.

Ps. Kui mun nysse tarttis sano, kyl maar sit tekstiä o tiätty väritetty hiukan moreraattorin avustuksel :sigge:.
Käyttäjän avatar
Callahan
 
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 1:05 pm

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja salinla » Ma Kesä 26, 2017 11:41 am

Tuomari! Kuka voitti??
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja oka » Ti Kesä 27, 2017 6:55 pm

Tästä hommasta ei nyt näytä tulevan pinnistelyistä huolimatta lasta eikä paskaa.

Jotta perinne ei katkea tähän, otan kontolleni ensi kevään kisajärjestelyt. Onko jollain kysyttävää?
Käyttäjän avatar
oka
 
Viestit: 541
Liittynyt: To Maalis 01, 2012 10:22 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Polta Kirkkomäki osa 9? 26.5.- 11.6. 2017, arvostelut

ViestiKirjoittaja noviisi » Ti Kesä 27, 2017 9:13 pm

Samaa mieltä. Oka voitti joka tapauksessa.

ONNITTELUT!!! :bisse:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm


Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa