Hipin sikaritestit

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » To Heinä 06, 2017 8:17 am

No heipä sinne arvon sikariherroille!

Täten avaan uuden ketjun, jonne tulen laittamaan arvioita polttamistani kuubalaisista sikareista. Pyrin arvioimaan isompia kokonaisuuksia yksittäisten sikarien kautta. Näitä ovat esim. samankokoisten sikareiden vertailut, saman vuoden sikari/eri boksikoodi, eri sarjat, saman vuoden eri EL/ER -julkaisut yms. Kommentoinnit ja kritiikki terveellisesti tullutta. Vastaan otan myös ehdotuksia erilaisista arvioitavista kokonaisuuksista.

Pyrin pitämään arviot sen mukaisina mitä sikari tarjoaa. Eli arvio saattaa olla pituudeltaan mitä vaan muutamasta lauseesta eteenpäin.

Jotta homma lähtee kunnolla käyntiin, niin arvioin ensimmäisenä kokonaisuutena seitsemän eri lonsdale(cervantes 42x165) -kokoista sikaria. Koon lisäksi toinen yhdistävä tekijä on se, että jokaisen tuotanto on lopetettu. Kaikki sikarit ovat eri-ikäisiä, mutta suhteellisen vanhoja. Tarkoitus ei ole vertailla sikareita keskenään, vaan tehdä arviot, ja lopuksi laittaa ne henkilökohtaiseen paremmuusjärjestykseen.

Katsotaan mikä osuu tuhkakupin reunalle ensimmäisenä!
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » To Heinä 06, 2017 8:57 am

Cervantes No.1: Trinidad Ingenios EL 2007

Paikka: kotikuisti
Avec: maitokaakao
Ilma: armageddon

No.. Sikari on upean näköinen. Kauniin ruskea, hankkinut selvästi rusketuksensa Suomen ulkopuolella. Käärintä vaikuttaa hyvältä ja tasaiselta aina jalasta erikoiseen hatun pigtailiin saakka. Kylmätuoksu on upea: nahkaa, maustetta ja tummaa suklaata hyvässä tasapainossa. Veto on hyvä, hiukan avoimen puolella ja hieman imelät mausteet rullaavat pötkön läpi kylmänä vedettäessä. Näytän liekkiä..

1/3: oho, onpas makua! Mausteita riittää, on nahkaa ja suklaata ja jokin marjainen ote. EL-wrapperin paahteisuus maistuu jo nyt. Ei pala odotetulla tavalla ja hankala pitää tasaisena, äh, turhauttaa. Jälkimaussa valkopippuria.

2/3: meinaa sammuilla ja alkaa vaikuttamaan jo hieman makuun. Kurkkuun jää hieman kuiva ja tuhkainen tunne, vaikka muuten makupaletti pysyy melko samana marjaisuutta lukuunottamatta.

3/3: No nyt toimii rakenne ja tuhka on kauniin kiinteää. Valitettavasti pieni tuhkainen sivumaku on kokoajan läsnä ja maut ovat muuttuneet voimakkaaksi nuotiopaahteeksi, jonka jälkimaussa omituisesti makeaa sitrusta, aivan kuin hiilihapoton Sprite.

Pohdinta: joskus täälläkin puhuttiin EL sikareiden ikääntymisen huonoista puolista. Tässä rakenne oli mitä oli, mutta luulen, että näitä olisi pitänyt polttaa jo vuosia aiemmin. olen polttanut ainoastaan kaksi Trinidadin sikaria, joista toinen on Reyes ja siitäkään ei jäänyt mitään erityistä mieleen. Merkkiä kuitenkin paljon kehutaan, mutta itse en ole löytänyt vielä sitä täysosumaa. Tällä kertaa kallis tuote ei täyttänyt odotuksiaan ollenkaan odotetulla tavalla. Tulihan kuitenkin poltettua.

Pisteet: 84/100
Sanallinen arviointi: ihan ok

Mikäköhän mahtaa olla seuraava valinta? Ensi kertaan!
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja savustaja » To Heinä 06, 2017 9:02 am

Hyvä hippi!
Käyttäjän avatar
savustaja
 
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2016 11:54 am
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja Kipi » To Heinä 06, 2017 7:23 pm

Kyllä hippi on hipille hippi :D hyvä arvostelu :bisse:
Kipi
 
Viestit: 34
Liittynyt: La Syys 24, 2016 7:14 am

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja noviisi » To Heinä 06, 2017 7:56 pm

Hyvä hippi-hipandeeros!

PS. Mee parturiin!

:mrgreen:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » Pe Heinä 07, 2017 6:01 pm

Ihanaa palautetta. Vai kritiikkiä.. ööö.. :mrgreen: :mrgreen:
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja marre » Pe Heinä 07, 2017 6:03 pm

Ette kiusaa mun poikaa. Parrattomana ja hiuksettomana se olisi helvetin ruma.
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » La Heinä 08, 2017 1:16 am

Cervantes No.2 Rafael Gonzalez lonsdale

Paikka: Happy Cigars Lounge
Avec: Shampanja
Seura: sikailijat
Koodi: PUC MAR02

Ulkonäkö on erittäin siisti ja kaunis. Ikääntynyt, hieman pahvinen wrapperi. Veto on tiukka ja erittäin mieto.

1/3: savua, onko sitä? Jos on, niin ainakin hyvin vähän. On todella tiukka, mutta jotain tästä kuitenkin irtoaa. Maussa on kevyttä kukkaniittyä ja hunajaista otetta.

2/3: pikkuisen tikulla pitää tökkiä tiehyeitä auki ja savu kulkee jo paremmin. Vieläkin on hyvin mieto, mutta nyt paahde hiipii jo paremmin esiin. Niittyä riittää!

3/3: loppu on jo todella jees. Pieniä ja kevyitä pippurisia aromeja pyörii huulilla ja sikari antaa nyt parastaan.

Pohdinta: sikari antoi positiivisen kuvan itsestään, vaikka veto olikin aluksi huono. Kevyitä makuja tarvitaan tasapainottamaan raskaita makuprofiileja ja tämä on siihen tarkoitukseen juuri sopiva. Vahvemman kuvan itsestään se kuitenkin olisi voinut tarjota jo vuosia aiemmin, mutta toimi tähän tilanteeseen näinkin.

Hyvä pölli, hyvä päivä :sigge:
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » Ti Heinä 11, 2017 1:16 pm

Cervantes No. 3 Bolivar Gold Medal

Paikka: kotikuisti
Avec: Kola ilman Jaakkoa
Koodi: MUA OCT09

Simon on kaunis ja tumma. Kylmätuoksussa havaittavissa samanlaista suklaisuutta ja mausteisuutta kuin EL-sikareissa. Veto on loistava(ei aina selkeä homma tämän sikarin kanssa) ja tarjoilee pehmeää mausteisuutta. Jos ulkonäöstä puhutaan, niinn ovathan nämä sieltä kauneimmasta päästä tuplavöineen ja kultakääreineen.

1/3: saavun hämyiseen maalaistalliin, jonka luontaisessa aromissa on lantaa, maata, satulanahkaa. Maatalon emäntä tarjoilee jälkimauksi loistavan cappuccinon, jossa hivenen suklaista otetta. Mieleeni juolahtaa taannoin polttamani mausteinen Ingenios, mutta nyt kaikki vivahteet soljuu erittäin pehmeässä sovussa keskenään.

2/3: yksinkertaista nautiskelua tallin perällä. Nuori maatalon emäntä tulee uudestaan talliin hevostaan hoitamaan ja tuo olemuksessaan mukanaan mukavan paahteen, joka sekoittuu hyvin mausteeseen pötköön...

3/3: ...ja aah, on se hyvä. Kesän johdosta pieni heinä-allergia meinaa maalaismaisemassa vaivata, mutta vahvana taistelijana Simon vie mukanaan. Tuimat, mutta vahvat otteet antavat mukanaan vahvaa espressoa. Niinkuin nuori maatalon emäntä: nyt erinomainen, mutta vielä vuosia on jäljellä..

Herätys!!

Pohdinta: jostain kumman syystä usein havaitsen iätetyissä boleissa esanssisen banaanin vivahteen. tässä sitä ei kuitenkaan ollut. Vielä 4 kpl löytyy humista. Jos jostain saat, niin osta! tämäkin sikari piti sitten poistaa tuotannosta. Perkele..

Tämänhetkinen järjestys:

1. Bolivar Gold Medal
2. Rafael Gonzalez lonsdale
3. Trinidad Ingenios
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja Savu-Arska » Ti Heinä 11, 2017 5:00 pm

Saisiko tämän sarjan jälkeen Ankkalinna-sikarit eli perfectot suun muut kahdesta päästä suippenevat?
Savu-Arska
 
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2015 1:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » Ti Heinä 11, 2017 6:27 pm

Savu-Arska kirjoitti:Saisiko tämän sarjan jälkeen Ankkalinna-sikarit eli perfectot suun muut kahdesta päästä suippenevat?


Tuohan olisikin hyvä. Jos puhutaan yleisesti vaan perfectoista, niin niitä taitaapi olla kuitenkin kuubalaisissa aika paljon. Täytyy tiivistää johonkin tiettyyn kokoon tai kilauttaa Roope Ankalle ja pyytää virallisia cartoon -sikareita :mrgreen:
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » To Heinä 13, 2017 7:58 am

Cervantes No.4 Sancho Panza Molinos

Paikka: kuisti
Avec: rommi colalla
Seura: wazzapin tyypit
Koodi: JUN 00

Muistan vuoden 2000 oikein hyvin. Nuoren miehen elämä oli pääsemässä käsiksi huimiin vuosiin. Karvatkin alkoivat kasvaa. Olin 11v. :mrgreen:
Samaisena vuonna käärittiin tämä kuubalainen kaunotar, joka kuitenkin ikääntyessään on saanut ikänsä veroisen ulkonäön. Wrapperi on pahvisen näköinen, ohut ja herkkä. Veto on loistava käärintävuodesta huolimatta ja se antaa erittäin mietoa, mutta tunnistettavan makeaa kuubaa.

1/3: puff.. ensimmäiset savut antavat odotetusti mietoa ja makeaa hönkää. Kukkaniitty on hienona verhona maun pinnalla, mutta ei niin selkeänä kuin aiemmin polttamassani Rafaelin versiossa. Hunajaista kuubaa, sitä se on. Palo on loistava. Makeus muistuttaa mietoa sokeri-maitokahvia. Lopussa Juan Lopez PC:n profiilia muistuttava öljyisyys. Pieni seetrisyys on läsnä. Todella monivivahteinen!

2/3: alkaa pienellä valkopippurimaisella otteella, jonka tuntee, kun heilaa retrosti. Muistuttaa Rafaelin 3/3:sta.

3/3: ei ole vahva vieläkään, mutta sitä en tältä sikarilta odottanutkaan. Paahdetta on, jossa mukana puisia ja hivenen pahvisia vivahteita. On siellä pieni floraalisuus taustalla. Jälkimaku on pehmeän nahkainen. Ei kuitenkaan niin huikea kolmannes mitä odotin alun perusteella.

Pohdinta: tämä oli ensimmäinen koskaan polttamani Sancho Panza ja kiinnostuin merkistä, joten ehkäpä belicososia tms. täytyy hankkia humiin joskus. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, kuina hyvä koko lonsdale/cervantes on näin ikääntyneenä. Rinki on juuri sopiva ja tekee sikarista vaivattomasti polteltavan. Pituutta riittää ja sikarilla on aikaa kehittyä loppuun asti. Tällä iällä myös viimeinen kolmannes on usein todella pehmeä, kitkeryyttä ei ole yhtään ja rauhassa poltellen se palaa aivan sormille asti. Tämä oli tosi jees!

1. Bolivar
2. Sancho Panza
3. Rafael Gonzalez
4. Trinidad

Kolme vielä jäljellä ja voin sanoa, että ne ovat kuumaa kamaa! Huhhuh :sigge:
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja salinla » Pe Elo 04, 2017 8:29 am

Cervantes No.5 Diplomàticos No.1

Paikka: kotikuisti
Koodi: ARA ABR01

Eipä tässä paljoa sanomista ole ulkonäöstä, sikarilta kun näyttää. Diplon vyö muistuttaa kuuban vanhaa tuotantoa yleisesti hyvin paljon, koska se on pysynyt samanlaisena aina vuodesta 1966. Sama taitaa olla mm. Quai D'Orsaylla. Hyvännäköinen pötkö, veto juuri sopivan periksiantavan tiukka ja siinä löytyy miedon mausteista imelyyttä. Ei muuta kun tulille.

1/3: onpas pirun hyvä! pehmeä, jopa öljyinen maitokahvi ja toffee, häivähdys vaniljaa. Makeaa savua. Tämä muistuttaa todella paljon ikääntynyttä Monten 1:stä. Loistava!

2/3 pehmeä mausteisuus herää vähitellen. Tämähän on kermainen maustekakku, jonka kyytipoikana toffeevaniljakahvi. Pieni nahkaisuus sekä sitruksisuus tulee esiin kuumemmalla tulipäällä. Tämä on hieno. Nautin.

3/3: jösses, että löytyy vielä runkoa ja tuntuu, että nikotiiniakin on hyvin jäljellä. Mausteinen paahde, mutta paljon pehmeämpi kuin EL-pölleissä. Pieni häivähdys tiikeribalsamia yhtäkkiä. Ei pienintäkään kitkeryyttä eikä kuumuutta. Näin kuuluu ikääntyneen vanhuksen lopun toimia. Tämä sikari meni omaan Top5:een aivan heittämällä!

Diplomaticoseista olen polttanut tämän kuninkaan syrjäytyneen paksun veljen, "homorööki", No.2:sen ja sen rinnalla tämä on kruununsa ansainnut. Nyt jäi boli kakkoseksi tässä testissä.
Check Hippie's blog: www.cigar-hippie.blogspot.com
salinla
 
Viestit: 411
Liittynyt: La Marras 30, 2013 4:45 pm
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja Savu-Arska » Pe Elo 04, 2017 6:23 pm

Miksi kakkosta sanotaan homoröökiksi?
Savu-Arska
 
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2015 1:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hipin sikaritestit

ViestiKirjoittaja Simeoni » Pe Elo 04, 2017 8:02 pm

Savu-Arska kirjoitti:Miksi kakkosta sanotaan homoröökiksi?


Tästä kai tämä legenda on peräisin:
viewtopic.php?p=40136#p40136
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Seuraava

Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa