H. Upmann Corona Major, 90-luku

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

H. Upmann Corona Major, 90-luku

ViestiKirjoittaja MM » Ke Maalis 07, 2007 11:09 pm

Ensimmäinen koskaan ostamani kokonainen laatikollinen sikareita oli H. Uppman Coronas Major. Hankin ne luullakseni alkuvuodesta 2000; luultavasti jonkin jo unholaan jääneen lentokentän tax freesta. Sikarit siis lienevät olleet 1990-luvun loppupuolen tuotantoa.

Ne tulivat tuubeissa: halusin kai tuubillisia sen takia, että ihan ensi alkuun en arvellut hankkivani humidoria. Sikarit olivat muistaakseni aika tiukkoja ja siksi sitten hankinkin aika pian muita sikareita perään. Ja humin; se logiikasta.

Tänään poltin viimeisen tähän asti säästyneen kappaleen. Tuubista se oli poistunut jo kauan sitten. Sikari oli aika villin näköinen: ryppyinen ja jopa hieman kirjava kun osa öljyistä oli kaikonnut päällyslehdestä vuosien saatossa. Se tuntui kädessä aika kevyeltä ja tiukalta.

Olin hieman epävarma odotuksissani, koska edellinen polttamani kappale - kenties vuosi sitten - jäi mieleen sangen valjuna elämyksenä. Ihan lopussa sen sikarin aromi kaikkosi kokonaan: kuin olisi ilmaa pillillä imenyt. Tuo sikari taisi olla liian kuiva.

Nyt kuitenkin asiat olivat paremmalla tolalla. Jo kylmäaromi lupasi hyvää: miellyttävä poltetun sokerin aavistus. Veto tuntui napakalta, siis aika paikallaan olevalta. Kohonnein odotuksin sytytin siis sikarin.

Ero edelliseen kertaan olikin merkittävä. Aromi oli rikas ja syvä: se sointui jotenkin erinomaisesti juomaani kahviin. Melassia ja kaakaota, jopa suklaata. Lämmin ja ruskea aromi; ei voi mitään, tällaiset adjektiivit tulevat mieleen.

Ilmeisesti sikarivanhuksen viimeinen lepovuosi oli vietetty suosiollisissa olosuhteissa jotka saivat sen puhkeamaan kukoistukseen.

On oikein paikallaan, kun laatikon viimeisestä sikarista jää hyvä muisto. Ehkäpä näitä voisi joskus hankkia muutaman lisääkin.
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Tomppa » Pe Maalis 23, 2007 3:17 pm

Näistä on kanssa vähän monenlaisia kokemuksia, toki ovat olleet huomattavasti nuorempia yksilöitäkin. Työkaveri kehui ihan taivaaseen laivalla polttamansa, minä taas en viimeksi maistanut juuri muuta kuin tupakan ja kitkeryyttä. Toki mun tuohisuunikin on eri päivinä eri mieltä muutenkin :D

Tuli taas ostettua Kanarialta sikareita, liekö sitten feikkejä vai ei... Jos ovat feikkejä, niin sitten ovat, kokeillut ovat maistuneet sille kun pitääkin; pienemmät Montecristot tuntuvat muutenkin maistuvan mikä millekin. Ostopaikka oli se mikä lie Ingles tavaratalo, Cava de Puros tai jotain luki walk-in humin päällä...

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

ViestiKirjoittaja Juke » To Huhti 05, 2007 9:04 pm

Minä ihastuin Japanissa H.Upmannin Major Coronasiin (palasin muutama päivä sitten suomeen).

Hinta-laatusuhde ko. sikarissa on mielestäni hyvin kohdallaan. Sopivaa purevuutta aromissa olematta silti kitkerä.

Viimeksi tuli nautiskeltua yksi Stokmannilta ostettu yksilö noin tunti sitten :)
Käyttäjän avatar
Juke
 
Viestit: 32
Liittynyt: Ti Syys 06, 2005 12:56 pm

Re: H. Upmann Corona Major, 90-luku

ViestiKirjoittaja Jogan » Ti Syys 01, 2009 2:43 pm

Vielä on jonkinlaiset H.uppmanin coronas majorit myynnissä täällä jykylässä. 8,50euroa oli hinta. Harmi vaan että ei taida humidori ajaa asiaa kun ovat tuubissa. :lol:
Jogan
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 3:20 pm


Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa