Partagás Serie D No. 4 SEP 05 BFI

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Partagás Serie D No. 4 SEP 05 BFI

ViestiKirjoittaja MM » Su Helmi 03, 2008 11:29 pm

Partagás on luultavasti se kuubalainen brandi, jota valitsisin mukanani autiolle saarelle mikäli joutuisin tyytymään vain yhteen. Tosin minun tulisi siellä kovin ikävä Bolívaria.

Merkin robusto-kokoinen sikari, jota historiallisista syistä kutsutaan Serie D No. 4:ksi, kuuluu mielestäni kuubalaisten robustojen kärkeen. Tosin en ole koskaan polttanut erityisen iäkkäitä Cohíba Robustoja, jotka kuulemma puhkeavat kukkaan vasta viiden vuoden kypsyttelyn jälkeen. Samaa sanotaan kuitenkin myös Partágaksista, ja omillani on siihen vielä matkaa.

Yksittäisten kappaleiden jälkeen ensimmäinen kokonainen laatikko jonka hankin tammikuussa 2005 oli leimattu box-koodilla JNL OCT 04. Ne olivat syntisen tummia ja karheapintaisia. Aivan uutena ne olivat hyvin voimakkaita ja eläväisiä, ja tarjosivat vuoristoratamatkan joka kirjaimellisesti otti vatsanpohjasta. Pian sen jälkeen ne tuntuivat menevän hieman tukkoisiksi ja etäisiksi, joten laitoin tämän laatikon lepoon ja ostin toisen.

Toisen laatikon koodi oli SEP 05 BFI ja sain sen tammikuussa 2006. Nämä sikarit olivat sangen vaaleita, perus-coloradon värisiä. Päällyslehti oli myös jotenkin hennomman oloinen. Ensikokeilu oli Partagás-aromin esimerkillinen ilmentymä noin puoliväliin asti, jolloin nuoren sikarin voima peitti muut asiat alleen. Siksi päätin laittaa tämänkin laatikon lepoon ja poltella muita sikareita (joista onneksi ei ollut puutetta). Kun sittemmin ensimmäinen laatikko paitsi heräsi eloon, myös uuteen loisteeseen, en ole tuntenut halua koskea tuohon toiseen.

Noin viikko sitten päätin kuitenkin selvittää, mitä toisen laatikon sikareille kuuluu, joten kaivoin laatikon esiin tupperdorista, valitsin sikarin ja leikkasin sen. Se kuitenkin osoittautui vedoltaan hieman tiukanlaiseksi, joten siirsin sikarin matkahumiin hieman aukenemaan.

Tänään arvelin että sikari voisi olla poltettavissa. Veto osoittautui nyt riittäväksi, mutta oli kenties sittenkin vielä hieman tiukahko. Koska edellisestä polttokerrasta oli jo aikaa, muistikuva ei ollut kovin kummoinen. Siihen verrattuna aromi oli kuitenkin hieman ohuempi ja etäinen. Voimakkuus oli kuitenkin jo asettunut, ja sikari pysyi nautittavana loppuun asti. Sain kuitenkin kuvan, että sikarit kannattaisi jättää edelleen lepoon.

Olen kuullut, että SD4:ssa on esiintynyt blendiongelmia juuri vuosina 2005 ja 2006; 2007 sikarit lienevät päässeet niistä eroon. Voin itsekin todistaa, että tämän laatikon sikarit ovat kyllä aika erilaisia kuin edellisen. En kuitenkaan tohdi sanoa, että niiden blendi olisi virheellinen, se vain on kevyempi ja lähempänä esimerkiksi Partagás Shortsia kuin vaikkapa Coronaa. Lopullisempi arvio jääköön ensi kesään, jolloin varmaan kokeilen sikaria seuraavan kerran.
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Partagás Serie D No. 4 SEP 05 BFI

ViestiKirjoittaja Fefe » Ti Helmi 05, 2008 8:38 pm

Mielenkiintoista luettavaa mahtavasta sikarista! Hyvä!
Kiitos MM. 8)

Kesän arviota odotellessa...
Käyttäjän avatar
Fefe
 
Viestit: 133
Liittynyt: Ke Syys 27, 2006 12:08 pm
Paikkakunta: Helsinki


Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa