Tequila

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Tequila

ViestiKirjoittaja javu » Pe Joulu 07, 2007 10:30 am

Muilla herkkujuomilla on jo ketjunsa mutta tämän jalon meksikolaisen tuotteen tuntemus on Suomessa valitettavan heikkoa.
Ensimmäiseksi unohdetaan ne suolat, sitruunat ja snapsilasit ja käytetään Two Fingersit ja Sierrat vaikka pissapojan nesteeksi :) Tai no, kyllähän sitruuna maistuu ihan hyvältä laadukkaan silver -tequilan kanssa...

Eli onko oikean, 100% :n agavetequilan ystäviä foorumilla? Muutamia laatuja maistaneena voin kertoa että kypsytetty añejo -tequila vähintäänkin vetää vertoja mille tahansa konjakille, viskille tai rommille. Myös sikarin kyytipoikana aivan erinomaista. Tällä hetkellä kaapistani löytyy vain Herencia De Plata Anejo, mutta onneksi on aivan erinomainen tuote. Alkosta ei ainakaan normaalivalikoimasta saa kelvollisia tequiloita kun käsittääkseni ainoata 100% agavesta valmistettua Sauza Hornitosiakaan ei enää taida olla valikoimassa?
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

ViestiKirjoittaja mto » Pe Joulu 07, 2007 11:13 am

Cantina Westissä maistelin joskus jotain tequilaa joka olisi pitänyt saada aromilasissa mutta tyhmä myyjä tarjoili sen shottilasissa. Ja oli kyllä hyvää.. hyviä tequiloita ei vaan saa suomesta muualta kuin muutamasta kuppilasta.
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja janski » Pe Joulu 07, 2007 3:03 pm

Hyvää tequilaa pitäisi päästä maistamaan. Valitettavasti kokemukset tequilasta ovat juuri näitä teinikohelluksia sen two fingersin kanssa. Suola olan yli, sitruunamehu silmään ja juoma ääntä kohti. Vieläkin puistattaa. Siksipä ei ole tequilaa tullut maistetuksikaan varmaan viiteentoista vuoteen.

EDIT: Typo
--
Janski
janski
 
Viestit: 215
Liittynyt: La Kesä 24, 2006 2:01 pm

ViestiKirjoittaja Sami » La Joulu 08, 2007 9:35 am

janski kirjoitti:Hyvää tequilaa pitäisi päästä maistamaan. Valitettavasti kokemukset tequilasta ovat juuri näitä teinikohelluksia sen two fingersin kanssa. Suola olan yli, sitruunamehu silmään ja juoma ääntä kohti. Vieläkin puistattaa. Siksipä ei ole tequilaa tullut maistetuksikaan varmaan viiteentoista vuoteen.

EDIT: Typo



Juuh, vieläkin muistelen kammotuksella Rasti Krouvin tequila-iltaa. Aamulla oli tukka täys suolaa ja pari ruttuista sitruuna viipaletta farkkujen taskussa. Muistikuvia illasta ei juuri ollut, muuta kuin suolaa tuli kaadettua sitten vähän kaikkiin juomiin. Olut taisi kuohahtaa kivasti, kun holautti napurin tuoppiin suolaa reippaasti :twisted:
Sami
Sami
 
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 2:41 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja jaska » La Joulu 08, 2007 8:05 pm

Kerran olen maistanut. Ensin säädettiin suolan ja limen kanssa, mutta tuli todettua, että huomattavasti parempaa ilman
Käyttäjän avatar
jaska
 
Viestit: 143
Liittynyt: Ke Touko 09, 2007 7:06 pm
Paikkakunta: Helsinki /Helsingfors

ViestiKirjoittaja connery » Su Joulu 09, 2007 3:28 pm

Pakko kommentoida kun oli niin kovat lupaukset. Olen kovasti kiinnostunut tequilasta joka vähintään hakkaa kaikki konjakit, rommit ja viskit. :)

Mistä löytyy?
connery
 
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 1:32 pm

ViestiKirjoittaja mto » Su Joulu 09, 2007 3:52 pm

edelleen cantina westissä on yksi helsingin suurimmista tequila valikoimista.. sinne kannattaa mennä maistelemaan.
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja JSP » Ma Joulu 10, 2007 10:05 pm

connery kirjoitti:Pakko kommentoida kun oli niin kovat lupaukset. Olen kovasti kiinnostunut tequilasta joka vähintään hakkaa kaikki konjakit, rommit ja viskit. :)

Mistä löytyy?


Kannattaa kokeilla niitä pitempään kypsytettyjä, niitä jopa kuukauden vanhoja tuotteita :D Se liemi maistuu ja haisee ihan puhtaasti pontikalle. Ei sen makua turhaan yritetä peittää sitruunalla ja suolalla.

Kyllä sen maku kuitenkin päihittää rommit, konut ja viskit kun sen paukun kanssa on otettava suolaa ja sitruunaa :lol:
JSP
 
Viestit: 362
Liittynyt: La Syys 09, 2006 5:35 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja javu » Ti Joulu 11, 2007 8:45 am

JSP kirjoitti:Kannattaa kokeilla niitä pitempään kypsytettyjä, niitä jopa kuukauden vanhoja tuotteita :D Se liemi maistuu ja haisee ihan puhtaasti pontikalle. Ei sen makua turhaan yritetä peittää sitruunalla ja suolalla.

Kuulostaa kovasti siltä että tietämättömyyden syvä rintaääni puhuu ;)

Añejoja kypsytellään tyypillisesti vuodesta viiteen. Nettikaupoissa on kohtuullinen valikoima, esim Spirituosen Superbilligillä on muutamia ja Craigs.de :stä löytyy valikoimaa sitten "riittävästi". Cantina westin valikoimasta en itse tiedä mutta siellä sitten lienee oikeitakin tequiloita? Sauzat, Jose Cuervot ja Sierrat ovat valtaosaltaan mixtoja, suomeksi sanottuna kuraa. Niissä on agavetislettä vain nimeksi, loppu jotain ihan muuta.
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

ViestiKirjoittaja JSP » La Joulu 22, 2007 11:32 pm

javu kirjoitti:
JSP kirjoitti:Kannattaa kokeilla niitä pitempään kypsytettyjä, niitä jopa kuukauden vanhoja tuotteita :D Se liemi maistuu ja haisee ihan puhtaasti pontikalle. Ei sen makua turhaan yritetä peittää sitruunalla ja suolalla.

Kuulostaa kovasti siltä että tietämättömyyden syvä rintaääni puhuu ;)

Añejoja kypsytellään tyypillisesti vuodesta viiteen. Nettikaupoissa on kohtuullinen valikoima, esim Spirituosen Superbilligillä on muutamia ja Craigs.de :stä löytyy valikoimaa sitten "riittävästi". Cantina westin valikoimasta en itse tiedä mutta siellä sitten lienee oikeitakin tequiloita? Sauzat, Jose Cuervot ja Sierrat ovat valtaosaltaan mixtoja, suomeksi sanottuna kuraa. Niissä on agavetislettä vain nimeksi, loppu jotain ihan muuta.


Vau. Tunnustan tietämättömyyteni. Vuosikerta pontikkaa mehikasveista tislattuna ja hartaasti kypsytettynä. Sehän muuttaa ponun jaloksi juomaksi. Paha kilpailija konuille ja viskeiille jo vuosia. Kuten kaikki ovat huomanneet :D

Olen samaa mieltä, että tuommoiset mixtot ovat silkkaa asiakkaan huijausta. Kaktusviinaan sekoitetaan jotain tislettä makua antamaan. Hyi hitto. Voiton tavoittelussaan alkoholinvalmistajat ovat täysin moraalittomasti valmiit tekemään kaikkensa maksimoidakseen voittonsa. Seuraavaksi varmaan puolalaiseen kivihiilivodkaan sekoitetaan perunaa...
JSP
 
Viestit: 362
Liittynyt: La Syys 09, 2006 5:35 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja javu » Su Joulu 23, 2007 9:53 am

Laadukas tequila saattaa muuten avartaa maailmankuvaa, kannattaa kokeilla. Kyllä se siitä. :wink:
Mitä tekemistä kaktuksilla on tequilan kanssa?
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

ViestiKirjoittaja JSP » Su Joulu 23, 2007 1:08 pm

javu kirjoitti:Laadukas tequila saattaa muuten avartaa maailmankuvaa, kannattaa kokeilla. Kyllä se siitä. :wink:
Mitä tekemistä kaktuksilla on tequilan kanssa?


Epäilemättä kunnon annos tequilaa taatusti avartaa maailmankuvaa, antaa terveen punan poskille sekä hövelin käytöksen :lol:

Siniagave kuuluu mehikasveihin kuten kaktuksetkin. Siitähän nuo mezcalit tislataan.
JSP
 
Viestit: 362
Liittynyt: La Syys 09, 2006 5:35 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja javu » Su Joulu 23, 2007 4:21 pm

JSP kirjoitti:Siniagave kuuluu mehikasveihin kuten kaktuksetkin. Siitähän nuo mezcalit tislataan.

Jep, mutta agave ei ole kaktus. Mezcal taasen on eri juttu, sitä tislataan muistakin agaveista kuin sininestä ja tislaus tehdään usein vain kertaalleen. Mielelläni sitäkin maistaisin, ei vaan ole sattunut vielä kohdalle.
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

ViestiKirjoittaja JSP » Su Joulu 23, 2007 10:17 pm

javu kirjoitti:
JSP kirjoitti:Siniagave kuuluu mehikasveihin kuten kaktuksetkin. Siitähän nuo mezcalit tislataan.

Jep, mutta agave ei ole kaktus. Mezcal taasen on eri juttu, sitä tislataan muistakin agaveista kuin sininestä ja tislaus tehdään usein vain kertaalleen. Mielelläni sitäkin maistaisin, ei vaan ole sattunut vielä kohdalle.


Mezcali ja tequila on periaatteessa samaa kamaa. Vain Jaliscon osavaltiossa sinisestä tislattua tuotetta saa sanoa tequilaksi. Naapurikunnassa sama tisle on mezcalia. Tietysti sitä mezcalia tislataan kaikista mahdollisista mehikasveista (joihin se kaktuskin kuuluu). Koskas ne ponunkeittäjät olisivat olleet hurjan tarkkoja raaka-aineista :wink:

Kyllä se mezcali yleensä tislataan kahteen kertaan. Ei niitä prossia tule ekalla poltolla.
JSP
 
Viestit: 362
Liittynyt: La Syys 09, 2006 5:35 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja javu » Ma Joulu 24, 2007 10:05 am

JSP kirjoitti: Mezcali ja tequila on periaatteessa samaa kamaa. Vain Jaliscon osavaltiossa sinisestä tislattua tuotetta saa sanoa tequilaksi. Naapurikunnassa sama tisle on mezcalia. Tietysti sitä mezcalia tislataan kaikista mahdollisista mehikasveista (joihin se kaktuskin kuuluu).

Maakuntaero ei ole todellakaan ainoa. Ja ihan agaveista mezcalia tislataan.

Koskas ne ponunkeittäjät olisivat olleet hurjan tarkkoja raaka-aineista :wink:

Pontikasta en tiedä mutta premium -tequilan valmistajat ovat hyvin tarkkoja tuotteensa laadusta. Pakko on ollakin, kyseessä on arvostettu tuote jonka laatu näkyy hinnassakin.

Kyllä se mezcali yleensä tislataan kahteen kertaan. Ei niitä prossia tule ekalla poltolla.

Eipäs pidä paikkaansa. Useimmiten mezcal tislataan kuten armanjakki, kolonnissa ja vain kertaalleen. Osa mezcaleista tislataan kahteenkin kertaan mutta näin pääsääntöisesti.

Nam, jouluaterian päätteksi aromilasista anejoa ja piipullinen maukasta
Virginia-Periqueblendiä :piippu:
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

Seuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron