Tequila

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

ViestiKirjoittaja ^sigge^ » Ma Tammi 21, 2008 9:21 pm

Añejoja kypsytellään tyypillisesti vuodesta viiteen. Nettikaupoissa on kohtuullinen valikoima, esim Spirituosen Superbilligillä on muutamia ja Craigs.de :stä löytyy valikoimaa sitten "riittävästi".

Ootko tilaillu ja onko miten tullu perille? Onko tullista tullu sanomista!?

Kunnon tequila o kyl hyvää. Damissa ku käyny nii siel käyny meksikkolaisessa ravintolassa. Siel ei oo ku n. 40 erillaista :lol: Nyt hyllyssä yks patron ja parempaa mescalia...jami. sikarin kanssa erittäin hyvii
^sigge^
 
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2008 8:34 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

ViestiKirjoittaja javu » Ti Tammi 22, 2008 8:10 am

^sigge^ kirjoitti:Añejoja kypsytellään tyypillisesti vuodesta viiteen. Nettikaupoissa on kohtuullinen valikoima, esim Spirituosen Superbilligillä on muutamia ja Craigs.de :stä löytyy valikoimaa sitten "riittävästi".

Ootko tilaillu ja onko miten tullu perille? Onko tullista tullu sanomista!?

Hyvin tulevat perille, EU:n sisäinen liikenne ei mene Tullin kautta. Kuuliainen veronmaksaja hoitaa alkoholin valmisteveron paketin saatuaan omin päin :)
javu
 
Viestit: 128
Liittynyt: Pe Maalis 02, 2007 9:36 am

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Bf109 » Ti Tammi 22, 2008 2:02 pm

javu kirjoitti:Muutamia laatuja maistaneena voin kertoa että kypsytetty añejo -tequila vähintäänkin vetää vertoja mille tahansa konjakille, viskille tai rommille. Myös sikarin kyytipoikana aivan erinomaista.


Nyt tulee senverran kovia väitteitä että alkaa kiinnostaa jo muutama esimerkki hyviksi havaituista tuotemerkeistä...

Vähän skeptinen kuitenkin olen, 1-5 vuotta kypsytystä kun kuulostaa auttamattoman pieneltä määrältä mille tahansa ei-kännäystarkoituksessa raakana juotavaksi tarkoitetulle alkoholille. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi huonojen nautintoaineiden kuluttamiseen :)

Sikarin kyytipojaksi en hyvää viskiä, konjakkia tai vastaavia teräviä yleensä kelpuuta, sikari vie hienoimmat makuvivahteet piiloon tai toisinpäin alkoholi peittää sikaria.
Käyttäjän avatar
Bf109
 
Viestit: 483
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2008 5:33 pm

ViestiKirjoittaja MM » Ke Tammi 23, 2008 12:52 am

Kirjoitanpa siis tequilasta, kun aihe nyt on esillä.

Runsaasti aikaa sitten olin kutsuttuna puhujana Mexico Cityssä pidetyssä konferenssissa. Sen päätyttyä järjestäjät pitivät suuret juhlat kutsuvieraiden kunniaksi. Tarjolla oli runsaasti erinomaista meksikolaista ruokaa joka lähtöön. Mariachi-orkestereita esiintyi ainakin kolme eri kokoonpanoa, joskus samanaikaisesti, ja sitäpaitsi melkein jokainen paikallinen tuntui osaavan soittaa kitaraa ja laulaa.

Tarjolla oli myös tequilaa. Pitäisi oikeastaan kirjoittaa TEQUILAA, koska sitä oli runsaasti, tai siis RUNSAASTI. Tequilaa kaikissa ajateltavissa muodoissa ja kokoonpanoissa. Alkudrinkkinä, läpi aterian, sen päätyttyä. Juhla joka oli alkanut seitsemän maissa illalla jatkoi kohoavin tunnelmin puoliyön yli, ja tequilaa riitti. Ihmiset tanssivat ja lauloivat, ja joivat tequilaa. Kello kolmelta meno jatkui yhä kiivaampana. Olin uppoutunut keskusteluun hyvän meksikolaisen tuttavani kanssa mustan madonnan syvällisestä merkityksestä Meksikon kulttuurille, kun tarjoilija vielä varmisti keskustelun tason tuomalla meille oman pullon tequilaa.

Kello neljältä aloin tuntea oloni hyvin väsyneeksi. Tequila auttoi, mutta vain niukasti. Eikö party pääty koskaan? Meksikolaiset ovat tosi kivaa kansaa, mutta jos tequila ei lopu, niin eivät juhlatkaan. Lopulta paikalle saapui bussi, joka vei hyvin tequilalla kyllästetyt kutsuvieraat takaisin hotelliin aamun jo sarastaessa. Ystävällisesti jokaiselle istumapaikalle oli asetettu vielä matkaevääksi kokonainen pullo tequilaa. Jätin omani bussiin.

Vielä vuosia tämän tapauksen jälkeen pelkkä tequilan tuoksu sai oloni tuntumaan hieman huonolta. Nyttemmin margaritat jo menevät.
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja jpop » Ke Tammi 23, 2008 10:26 am

MM kirjoitti:Runsaasti aikaa sitten olin kutsuttuna puhujana Mexico Cityssä pidetyssä konferenssissa. Sen päätyttyä...


Oli kuitenkin vasta konferensin päätyttyä ;) Olisihan tuo tosin voinut menää niinkin, että keskellä koferenssia olisi ollut banketti, jonka kulku olisi ollut tuota luokkaa. Siinäpä sitten vaan tikkana kuuntelemaan tai pitämään esitystä klo 8 aikaan aamulla ;)
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja MM » To Tammi 24, 2008 12:04 am

jpop kirjoitti:
MM kirjoitti:Runsaasti aikaa sitten olin kutsuttuna puhujana Mexico Cityssä pidetyssä konferenssissa. Sen päätyttyä...


Oli kuitenkin vasta konferensin päätyttyä ;) Olisihan tuo tosin voinut menää niinkin, että keskellä koferenssia olisi ollut banketti, jonka kulku olisi ollut tuota luokkaa. Siinäpä sitten vaan tikkana kuuntelemaan tai pitämään esitystä klo 8 aikaan aamulla ;)

Tuokin on koettu, kun kerran Nagoyassa kolmeen pekkaan norjalaisen ja saksalaisen kollegan kanssa joimme Toyotan ystävälisesti tarjoaman baarin tyhjäksi (puolikasta shochu-pulloa lukuunottamatta) ja kaikilla kolmella oli esitys seuraavana aamuna. Pidimme ne perfektisti. Oi nuoruus! Niin, poltimme myös sikareita.

Kun nyt tähän mentiin, kenties hauskin vastaava muisto on Lissabonista, jossa konferenssi-vipit vietiin bussilla kaupungin ulkopuolelle paikkaan, joka oli ravintolan ja härkätaisteluareenan kombinaatio. Ensin syötiin ja juotiin, sitten sai mennä areenalle. Härät olivat kuulemma pieniä, vain 200 kg painoisia, ja kuulemma ne vain halusivat leikkiä, ei tappaa, kuten oikean kokoiset. Silti muistan sen tunteen joka putoaa kuin kivi niskaan kun astuu areenalle ja lähestyy härkää silmästä silmään: alaston, puhdas, sekoittamaton pelko.

Off-topic, valitan kovasti. :)
- MM
Käyttäjän avatar
MM
 
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 9:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja TicoTico » La Kesä 05, 2010 8:51 am

javu kirjoitti:Muilla herkkujuomilla on jo ketjunsa mutta tämän jalon meksikolaisen tuotteen tuntemus on Suomessa valitettavan heikkoa.
Ensimmäiseksi unohdetaan ne suolat, sitruunat ja snapsilasit ja käytetään Two Fingersit ja Sierrat vaikka pissapojan nesteeksi :) Tai no, kyllähän sitruuna maistuu ihan hyvältä laadukkaan silver -tequilan kanssa...

Eli onko oikean, 100% :n agavetequilan ystäviä foorumilla? Muutamia laatuja maistaneena voin kertoa että kypsytetty añejo -tequila vähintäänkin vetää vertoja mille tahansa konjakille, viskille tai rommille. Myös sikarin kyytipoikana aivan erinomaista. Tällä hetkellä kaapistani löytyy vain Herencia De Plata Anejo, mutta onneksi on aivan erinomainen tuote. Alkosta ei ainakaan normaalivalikoimasta saa kelvollisia tequiloita kun käsittääkseni ainoata 100% agavesta valmistettua Sauza Hornitosiakaan ei enää taida olla valikoimassa?


Ottamatta kantaa kenenkään asiantuntemukseen saati ennakkoluuloihin joita näyttää olevan kosolti, haluan tähdentää muutamaa faktaa. Tequila,verrattuna moniin muihin alkoholijuomiin, on erikoinen sikäli että valmistuksessa periaatteessa kaikki tulee samasta kasvista. Weberin sininen Agave kypsyy 12 vuotiaana jolloin sato kerätään tequilan valmistukseen. Itse kasvi käytetään mäskiin, sen lehdillä elävä villihiiva hoitaa käymisen ja ainoa sokeri mitä käymiseen käytetään, on kasvin oma sokeri. Aika pitkälle luomutuote, siis. Parhat tequilat ovat aina "käsityötä" ja pullohinnat lähentelee tuhatta taalaa tai menee kirkkaasti yli, mutta onneksi kuluttajaystävällisempiäkin pullotuksia sentään löytyy. Tequila on tequilaa vasta jos se on valmistettu ja pullotettu mexicossa ja sisältää vähintään 51% Blue Agave-tislettä. Tästä voidaan vetää nopeasti se johtopäätös, että TwoFingers(in your troath), Scorpion, Sierra, Sierra Gold, Sauza silver ja Olmega ovat jotain muuta kuin tequilaa, ts. mitä lie kusta, eivätkä kelpaa kuin vessan pesuun. Sen sijaan tilausvalikoiman "Los TresTonos" on jo hyvä ja aito tequila. Samoin perusvalikoiman "Tequila Espolon Anejo", pikkupullo "Patron Silver" tai tilausvalikoiman "Patron Anejo" tai iso "Patron Silver" ovat erinomaisia näytteitä siitä mitä hyvä tequila voi olla. Tequilassa on eri laatuja, extra anejo joka tarkoittaa muutamia vuosia kypsytettyä, Anejo joka on kypsynyt vähintään vuoden, reposado joka on levännyt minimissään puoli vuotta ja silver, joka on pullotettu suoraan tislauksesta. Tyypit eivät hyvässä tequilassa eroa niinkään laadussa, vaan niillä on eri käyttötarkoitus. Silver shotteina ja drinkkeinä, reposado shotteina, drinkkeinä tai snifferistä(aromilasista po finska), ja anejot snifferistä. Esim. em. Patron Silver on yksi parhaista kaupan olevista silvereistä, joten sitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Sikarin kanssa suosin reposadoja ja anejoja, esim. ruotsista ostettu XQ reposado ja A.Turrentin sikari tai Te Amo on maistuva yhdistelmä. http://www.pocotequila.com sisältää mainioin läpileikkauksen valikoiman laajuudesta ja sieltä voi opiskella aiheesta lisää, voin suositella. :sigge:
TicoTico
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Kesä 05, 2010 8:20 am

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Tomppa » Pe Kesä 11, 2010 12:04 pm

Tres Tonos tilattu, Espolon Anejoo ei edes Hervannan monikulttuuririkkaiden asiakkaiden käyttämästä Alkosta löytynyt. Täytyypi vielä kotikylän Alkot katsastaa...

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ma Kesä 21, 2010 9:25 am

Ja tekstiviesti tuli, että Tres Tonos on noudettavissa. Yhtään meksikolaista sikaria ei taida humissa olla, joku muu etelä-amerikkalainen saa edustaa paikallista kulduurii :D
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ti Kesä 22, 2010 11:24 am

Ja Tonot maisteltu. Eipä se tosiaan maistu samalle kuin nuo halpikset. Yksi maistaja ei olisi edes tequilaksi veikannut, ellei olisi tiennyt. Toisen kommentti oli, että niinku hajuvettä joisi. Hiukan makeaa ehkä minunkin makuuni, mutta toisaalta sikarin kanssa sopii mainiosti. Chateau Real Belicoso Favorita ja AVOn puritos paloivat illan aikana. Tuli mieleen Dalmoren Cigar malt, joka ei sovi alkuunkaan minun suuhun paljaaltaan, mutta sikarin kanssa menee jo mukavammin.

Chateau Realin valmistaja on Nicaragualainen Drew Estate, joka valmistaa sikareita monella nimellä. Siistit kotisivut, alkoi kiinnostamaan toi cigar safari (www.drewestate.com). :D

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Jaga » Ti Kesä 22, 2010 1:41 pm

Tomppa kirjoitti:Ja Tonot maisteltu.


Mitäs Tres Tonos kustansi suomessa?
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ke Kesä 23, 2010 8:15 am

Reilun euron sai takaisin 50,- setelistä. Liekö (esim.) Saksassa mitään nettikauppaa näille? :D

-Tomppa
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja huyaksi » La Helmi 05, 2011 9:45 pm

Omaan suuhun tequilat sopivat paremmin kuin hyvin, tosin en ole päässyt kuin neljää mainitsemisen arvoista tequilaa maistamaan.

Tällä hetkellä löytyy Olmeca Anejo, Sauza Hornitos Reposado sekä Espolon Anejo. Kohta pääsen maistelemaan Don Julion Anejoa ja ehkä myös 1800 Anejo löytää tiensä kaappiin, Patron Silver oli kyllä aivan ylihintaista makuun verrattuna.

Onko tuo Tres Tonos ostamisen arvoinen? kuitenkin helposti saatavilla alkosta.
huyaksi
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 9:39 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja Tomppa » Ke Helmi 09, 2011 7:10 pm

Mä en ainakaan osaa vastata kun on ainoa "oikea" mitä olen juonut. Nimen ja TicoTicon "suosituksen vuoksi ostin ja varmaan tulee kesäksi ostettua uusikin 8)
Tomppa
 
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 2:08 pm

Re: Tequila

ViestiKirjoittaja huyaksi » Pe Helmi 25, 2011 5:31 pm

Tänään tuli haettua 1800 anejo sekä Don Julio anejo.

Tres Tonosta en viitsinyt tilata, vaikka helposti saa mutta hintaa on melko paljon.
huyaksi
 
Viestit: 2
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 9:39 pm

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron