Konjakit

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Konjakit

ViestiKirjoittaja Blindman » La Kesä 24, 2006 1:49 pm

Tämä treadi on omistettu konjakeille.
Avaankin keskustelun omilla jo tutuiksi käyneillä lempikonjakeillani.
Ennen otin aina mustan Renaultin.
Viimeviikolla viinakaupassa välähti, jokuhan puhui päärynäkonjakista. Ostin pullon Xantea ja tämä shampoon makuinen päärynäjuomahan on ihan mahtava, sikarin kaveriksi.
Lapin"vaelluksilla" suosin halpaa Camus Vs konjakkia, sitä saa näppärässä 0.5ltr muovipullossa (taskumatti mallia) se on erittäin piristävä reissujuoma :wink:
Menen aina sieltä mistä aita on matalalin, kestäisi siinä sitten kuinka kauan tahansa.
Käyttäjän avatar
Blindman
 
Viestit: 456
Liittynyt: To Marras 24, 2005 9:13 pm
Paikkakunta: Klaukkala

ViestiKirjoittaja jpop » Ma Kesä 26, 2006 8:35 am

Jotta pysytään aiheessa, pitää ensimmäisenä muistuttaa, että viinitisleet ovat yleisnimeltään Brandyja. Konjakkeja ovat vain ne tietyllä alueella tehdyt brandyt - ja ne on aina tehty rypäleviineistä. Xantea(kin) on kyllä tullut kokeiltua, mutta enpä muista juoneeni sitä sikarin kanssa. pitänee maistaa. Mikä sikari sulla oli kaverina?

Konjakeissa(kin) ja niiden maistelijoissa on sen verran eroja, että joskus on tullut sanomista, kun olen iskenyt mustan Rellun pöytään - sen sijaan Jallusta ei tule koskaan sanomista ;) Musta Rellu on ihan ok perusjuoma ja mulla on sitä yleensä aina kaapissa. Tällä hetkellä muut kotikulutuksessa olevat konjakit ovat Courvoisierin Imperial, Remy Martinin Excellence ja Hennesyn Paradis Extra. Kaikki oikein mukavan makuisia juomia. Näistä RME ja HPE ovat tosin maultaan peruskonjakkeihin verrattuna hieman erikoisia ja siten minulla on ollut hieman vaikeuksia löytää niihin sopivia sikareita. Tai oikeastaan hyvältä maistuvia kombinaatioita kyllä löytyy helpostikin, mutta esim. HPE on niin erinomainen konjakki, että myös sikarin pitäisi sopia siihen täydellisesti.
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Sami » Ma Kesä 26, 2006 6:13 pm

Mä tykkään konjakeista muutenkin kuin sikarin kanssa. Remy Martin on ollu hyvä merkki, mutta jotenkin ei vaan ole tullut ostettua.

Ennen alkosta sai 34e Saint Augier XOta ja oli hyvää. Just mun makuun. Tietenki poistu valikoimista. Oon ettiny siitä lähtien hyvää nautinta konjakkia.

Ostin Pierre Ferrandin konusamplerin. 4 erilaista. Oli vaan pirun kallis, luulin et pullot on 0.35l, jolloin hinta ei olis ollu paha, paketin tullessa huomasin että pullot on vaivaset 0.2l :!:
2 on korkattu ja ei oo oikein mun makuun, liian särmättömiä ja helppoja.

jpop, minkälaista toi Hennesyn Paradis Extra on?

Musta rellu ei sovi mulle, jotenkin kova ja raaka. Jallu menee hyvin, yllättävän hyvä, melkein joka kerta. Ei nautittavaksi liian usein :oops: :mrgreen:

Sami
Sami
 
Viestit: 517
Liittynyt: Ma Syys 05, 2005 2:41 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja jpop » Ma Kesä 26, 2006 6:39 pm

Sami kirjoitti:...minkälaista toi Hennesyn Paradis Extra on?


Kuuluu sarjaan keskimääräistä vaikeammat tapaukset. Kylmänä ko. aineen ominaismaku on niin voimakas, että se saattaa olla joidenkin mielestä vastenmielinen. Kannattaa ehdottomasti lämmittää hyvin, muuten menee hyvä aine hukkaan, kun ei ole erityisen halpaakaan... Hyvin lämmitettynä todellista nannaa ja joka Eerocentin arvoista :bisse: Itsellä on enää yksi lasillinen pullon pohjalla jäljellä :cry:
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Percele » Pe Elo 04, 2006 8:20 pm

Jeesatkaa vanha hapot aloittelijaa, millä konjakilla kannattaisi aloittaa ja miten, kun tuo konjamiini on maistunut hyvältä vain kastikkeissa?
Percele
 

ViestiKirjoittaja jpop » Pe Elo 04, 2006 10:52 pm

No vanha happo vastaa :bisse:

Kaikista juomista löytyy melkoinen skaala variaatioita ja jos et satu pitämään esimerkiksi yhdestä konjakista, siitä ei ehkä kannata tehdä johtopäätöstä, että et pidä konjakista ollenkaan. Sellainenkin mahdollisuus on kuitenkin otettava huomioon, että ehkäpä et todellakaan pidä konjakista vaikka kuinka yrittäisit. No - onhan noita onneksi muitakin laatujuomia :)

Tuotteissa, mieltymyksissä ja rahankäyttömahdollisuuksissa on sen verran eroja, että mitään varsinaisia suosituksia on hankala antaa. Esimerkiksi, minulla on aina kaapissa mustaa Rellua (Renault Carte Noir Extra), jota pidän ihan hyvänä perusjuomana, mutta monet pitävät ko. konjakkia jotenkin ala-arvoisena. Juuri näiden ihmisten juttuja kuunnellessa Hennesyn XO:n maistuvuudesta on suorastaan liikuttava yksimielisyys, joten voisin ehkä suositella maistamaan näitä molempia. Tuon rellun lisäksi minulta löytyy yleensä pari-kolme erilaista XO-konjakkia erilaisia tilanteita ja mielihaluja varten. Tällä hetkellä tuolla on Hennesy Paradis Extra, Remy Martin Excellence ja Courvoisier Imperial. Jos ei raha ole este, niin osta vaikka Remy Martin Louis XIII ja kerro mullekin miltä maistuu ;)

Konjakkien juomisessa pidän henkilökohtaisesti tärkeimpinä sitä, että aromit saadaan lasista nauttijalle, eikä niitä heitetä hukkaan. Siis:

1. Konjakki juodaan kunnollisesta lasista, jossa aromit pysyvät ja pääsevät kehittymään. Tulppaanilasi on erinomainen, mutta tavallinen _hyvä_ (mahdollisimman pyöreä) aromilasikin kyllä käy. Pidän itse juomaa lämmittäessäni usein kättä lasin päällä ja "kerään" siten aromeja varsinaista nautintohetkeä varten.

2. Konjakki lämmitetään hyvin! Tämä on sitä tärkeämpää, mitä erikoisemmasta aineesta on kysymys. Jos maistat vaikkapa Hennesyn Paradista siten, että otat hörpyn heti kun se on kaadettu lasiin, menee hyvä ja kallis aine hukkaan. Lämmitä aine kunnolla (yleensä omalla kädellä, mutta kynttilävirityksiäkin käytetään) ja maista vasta sitten - huomaat, että kyseessä on aivan eri tavara. Itseasiassa luulen, että tässä on yksi syy siihen, miksi monet eivät pidä konjakista. Halvemmat konjakit maistuvat lämmittämättöminä lähinnä viinalle (tai "huonolle viskille, kuten jotkut ovat todenneet) ja kalliimmat OMITUISELLE (Kalliimmilla konjakeilla on kaikilla tietty ominaismaku, joka tulee korostetusti esille, jos sitä heittää lämmittämättömänä huiviin...). Yksi kikka on lämmittää lasi ensin esim. kuumalla vedellä (vaikka hanasta) ja kaataa juoma lasiin vasta sen jälkeen. Tämä nopeuttaa lämpenemistä merkittävästi. Sikarien kanssa puljanneena sinulla tosin riittänee kärsivällisyyttä juoman kunnolliseen lämmittämiseen. Ja sitten pienenä vinkkinä - juoman lämmittäminen on _kaikkien_ laadukkaiden aromijuomien nauttimisen kannalta edullinen toimenpide.

3. Älä silti jätä sitä hyvää tavaraa roikkumaan lasiin koko illaksi, vaan nauti se säädyllisen ajan kuluessa. Liiallinen ilman kanssa kosketuksissa olo ei tee hyvää millekään juomalle.
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Percele » La Elo 05, 2006 1:40 pm

Tänks! Tänä iltana pistetään Hennesyn Not Very Special And Possibly Quite Cheap (en muista lyhennettä...)-pullonpohja lämpiämään. :bisse:
Percele
 

ViestiKirjoittaja jpop » La Elo 05, 2006 1:52 pm

Lämmitä se vasta lasissa - vai meinasitko tempaista koko pullon kerralla? ;)
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja Percele » Su Elo 06, 2006 2:28 pm

Tarkoitus oli kiskoa se hyvässä seurassa, mutta jäinkin yksin :( ...ensi viikolla sitten.
Percele
 

ViestiKirjoittaja Blindman » Ti Elo 08, 2006 9:04 pm

Vitriinissä on majaillut joulusta lähtien sellainen Frapin VS pullo. En ole oikein päässyt makuun kiinni. Nyt lämmitin lasia käsissäni ja kappas, naukku maistui samalta kuin olisin nuolaissut nyrkkeilijän kainaloa. :?
Jatkan tutkimuksia. :P
Menen aina sieltä mistä aita on matalalin, kestäisi siinä sitten kuinka kauan tahansa.
Käyttäjän avatar
Blindman
 
Viestit: 456
Liittynyt: To Marras 24, 2005 9:13 pm
Paikkakunta: Klaukkala

ViestiKirjoittaja jpop » Ti Elo 15, 2006 2:09 pm

Blindman kirjoitti:kuin olisin nuolaissut nyrkkeilijän kainaloa...


Mielenkiintoinen luonnehdinta, menee melkein tuohon aiemmin keskusteltuun "pershiki"-kategoriaan ;)
jpop
 
Viestit: 892
Liittynyt: Su Touko 14, 2006 12:17 am

ViestiKirjoittaja rekola » Ti Elo 15, 2006 4:32 pm

Blindman kirjoitti:Vitriinissä on majaillut joulusta lähtien sellainen Frapin VS pullo. En ole oikein päässyt makuun kiinni. Nyt lämmitin lasia käsissäni ja kappas, naukku maistui samalta kuin olisin nuolaissut nyrkkeilijän kainaloa. :?
Jatkan tutkimuksia. :P

kiitos tästä kokeilusta :lol: kommenttisi:jatkan tutkimuksia, osoittaa taistelija luonnetta :wink:
Käyttäjän avatar
rekola
 
Viestit: 1065
Liittynyt: Su Helmi 19, 2006 5:12 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Epro » Su Marras 12, 2006 4:40 pm

Miulla ei varsinaisesti ole sellasta "aina kaapissa" konjakkia mutta Claude Chatelier on ehkä yleisin Larssenin keralla.
Hyviä on niin monia että ei jaksa ruveta luetteloimaan muutamaa enempää: Braastad vsop, Hennesy vsop ja vanhemmat, Remy martin vsop, Renault carte noire... näitä riittää.
Juominen taas on sitten eri juttu. Mieli tekis mutta konjakki närästää mulla niin hitosti. Mutta sen uhallakin joutuu sillontällön parit ottamaan.
Epro
 
Viestit: 32
Liittynyt: La Marras 11, 2006 5:50 pm

ViestiKirjoittaja rekola » Su Kesä 17, 2007 5:53 pm

Näin keskustassa yhdessä alkossa Cohiba;n konjamiinia. Reilut 300e täytyy pulittaa pullosta
Käyttäjän avatar
rekola
 
Viestit: 1065
Liittynyt: Su Helmi 19, 2006 5:12 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja harjuipa » Ma Kesä 18, 2007 7:47 am

Onkohan kukaan päässyt tuota Cohiba Conkkua tyyppäämään?
Ei taida vielä olla ravintoloissakaan tuota tarjolla?

Pitäisi ensin maistella lasillinen jossakin, ennen kuin arvaan sijoittaa moiseen pulloon. Hennessyn Paradice ja Remyn Extrakin jäävät tuon hinnan alle ja laatu on kuitenkin aina taattua :roll:
harjuipa
 
Viestit: 88
Liittynyt: Pe Maalis 16, 2007 12:52 pm

Seuraava

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa