Warriorin mielipiteitä tuotteista

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 9:39 pm

Quintero Breva

Ulkonäöltään tämä sikari on laadukas ja vyökin on ihan mukavan näköinen. Pysyy poltettaessa hyvin koossa, ei murene eikä hajoa. Osassa tätä merkkiä aromi on jotenkin suolainen, kun taas onnistuneimmillaan maku on puolituhti, koossa pysyvä, keveästi tummeneva, jossa on mukana lisäaromina lievä kahvipapumaisuus.

Tuote on hinta- ja laatusuhteeltaan tasapainoinen kokonaisuus, josta annan pisteitä 4-.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 9:44 pm

The Brick Box Pressed Robusto

”The Brickin” kuivan rungon tuoksu oli hyvin suklaamainen. Sikarin ulkonäkö on erinomainen. Tummanruskeana ja jännittävästi suorakulmaisena se muistuttaa suklaapatukkaa.

Sikarin aromi on miellyttävän tumma, voimakas ja mausteinen. Maun jälkiosioissa maistuu kevyt chili. Mausteisuuden muita osa-alueita on sen sijaan vaikeampi määritellä. Aromissa on myös jonkinasteista puumaisuutta, jolloin se polkee osittain paikoillaan. Sikarin veto ja palaminen ovat ongelmattomia, kunnes siirryttäessä toisesta kolmanneksesta viimeiseen sikari alkaa palaa toispuoleisesti ja veto muuttuu puolitukkoiseksi. Viimeisen kolmanneksen aikana loppu käärelehti repeilee. Sikari hajoaa käsiin.

”The Brickin” vyö irtoaa helposti ja repeilemättä. Sen ulkoasu on vähintäänkin yllättävä, moderni ja kekseliäs.

Vaikka sikarin viimeisen kolmanneksen aikana rakenteelliset tekijät kokevat melkoisen notkahduksen, ”The Brickissä” on paljon hyvää. Sikarin ulkonäkö on omaperäinen, jännittävä ja jopa kiusallisen haastava, sillä se ei sovellu muotonsa vuoksi isoon sikari-imukkeeseen. Sikarin maku ja aromi säilyttävät laadukkuutensa alusta loppuun. Myös etiketti edustaa uudenaikaista ja nykyaikaista näkökulma sortumatta tyylittömyyksiin. Ilman viimeisen kolmanneksen rakenteellisia ongelmia sikari olisi vähintään kelpo neljän pisteen suoritus.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat kohtalaisesti toisiaan.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 9:50 pm

Reyes Family Cigars premier perfecto

”Premier perfecto” on varsin muhkea ja näyttävä ilmestys. Tummanruskea pikku jätti on raketin muotoinen ja varsin houkuttelevan näköinen. Sikarin aromimaailma on rikas, runsas, antava sekä vaihteleva. Ainoat ongelmat liittyvät nyt ”perfecton” hieman konstikkaaseen ulkonäköön ja sikarin lyhentämiseen, jos sitä edes tarvitaankaan auki leikattujen päiden vuoksi. Käsin käärinnän lievä pieni lapsus, jossa lehtiruodon litistäminen on epäonnistunut, johtaa toisen ja viimeisen kolmanneksen aikana wrapperin repeilyyn melkeinpä kautta linjan, jota ei saisi esiintyä tämän hintaluokan sikarissa. Hetkellinen toispuoleinen palaminen vaikuttaa myös aromiin luoden siihen pientä kitkeryyttä, joka on kuitenkin ohimenevää.

”Premier perfecton” ulkonäkö on varsin muhkea ja konstikas. Onneksi alle ovat ilmestyneet nyt uudet optimaaliset mitat. Silti ensimmäisenä ongelmana on, miten lyhentää muodoltaan rakettia muistuttavaa sikaria. Imu- ja hehkupäätä on hivenen vaikea erottaa toisistaan. Molempien päiden lyhentäminen vaatii voimaa. Kuivan rungon tuoksuista löytyvät sikari ja kahvi. Sytytetyn rungon tuoksussa on sikarimaisuutta ja lehtevyyttä. Veto ja palaminen ovat ongelmattomia. ”Premierin” tuhka on vaaleaa. Sikarin keskellä näkyy wrapperissa repeämä, joka alkaa irtoilla toisesta kolmanneksesta alkaen ja jatkuen koko viimeisen kolmanneksen ajan. Viimeisen kolmanneksen aikana myös palaminen muuttuu ikävästi toispuoleiseksi lehtiruodon vuoksi. Erikoisen muotonsa vuoksi sikari mahtuu isoon sikari-imukkeeseen.

Ensimmäisen kolmanneksen aromistoa hallitsevat savuisuus ja maduro. Aromipaletin keskiosa on lehtevä. Aromin hallitseva elementti on savuisen lehtevä maduro. Aromijalustassa maistuvat tumma suklaa, maduro ja lehtevyys toisiinsa sekoittuneina. Savuinen maduro ja lehtevyys siirtyvät aromipaletin keskelle. Hedelmäiset sävyt keventävät aromia. ”Premierin” keskellä oleva aromipilarin vaippa on suklaata. Hedelmäiset sävyt vahvistuvat, ja suklaa ilmestyy aromijalustan tummuuteen. Maut alkavat sekoittua toisiinsa muodostaen keskenään tasapainoisen kokonaisuuden.

Savuinen maduro aloittaa toisen kolmanneksen, ja lehtevyys siirtyy aromipilariin. Aromin sivuilla hedelmäisyys laskeutuu aromijalustan alaosaan. Hedelmäiset ja lehtevät sävyt hallitsevat aromipalettia. Aromipilarin vaippa on suklaata, ja poltteluelämys on upea. Aromijalustan alaosaa hallitsee savuinen maduro. Suklaa siirtyy aromin kärkeen ja levittäytyy aromipäällystän alle. Hedelmäisyys vaikuttaa aromin etuosassa.

Viimeisen kolmanneksen aikana aromi alkaa tummua hienovaraisesti savuisen maduron ollessa sen hallitseva elementti. Aromijalustan alaosa on suklaata. Aromiston keskellä lehtevyydestä tulee makua keventävä osa-alue. Hedelmäisyys siirtyy aromipaletin keskelle. Aromipäällystässä on suklaata, ja aromin etuosassa vaikuttaa keveä hedelmäisyys. Aromijalustan alaosaa hallitsevat suklaa ja maduro. Toispuoleinen palaminen aiheuttaa makuun lievää kitkeryyttä, joka kuitenkin häipyy pian. Aromiston eri osa-alueet erottuvat upeasti toisistaan. Sikarin loppuosan makumaailmaa hallitsevat hedelmäisyys ja suklaa.

”Premier perfecton” vyö vaatii osakseen liottelun, jonka se kestää erinomaisen hyvin, sillä paperin laatu on loistava. Vyö on varsin näyttävä ja tyylikäs ilmestys. Värimaailmaa hallitsevat tumman- ja sähkönsiniset värit, jossa heraldiset koukerot ja teksti on kuvioitu hopealla. Vyön tummansinistä keskustassa on näyttävä, kaunokirjoitusfontilla tehty iso ”r”. Sen molemmilla sivuilla ja yläosassa on paksu hopeinen vyö ikään kuin kirjaimen kattona. Alaosan hopeisella pohjalla lukee tummasinisellä kapiteelikirjaimistolla ”reys family”. Alapuolella on kolmionmuotoinen, tummansininen tyhjä alue, jossa hopeiseen kolmioon on tekstattu kapiteelistolla ”cigars”. Sikarin molempien sivujen poikki menee sähkönsininen, leveämpi puolisuunnikkaan muotoinen tila. Vyön vasemmalla sivulla lukee tekstausfontilla ”hand made” ja oikealla sivulla ”Rolando Reyes Jr”. Sähkönsininen alue on ympäröity hopeareunuksella, jonka alaosassa lukee tummansinisellä venytetyllä ellipsillä hopeakapiteelistolla ”premier”.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan hyvin, mutta eivät erinomaisesti.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 9:54 pm

Romeo y Julieta 3

"Romeo y Julieta 3:sen" ulkonäkö on hyvin tumma. Sytyttämättömän rungon tuoksu on tumma, haasteellinen ja väkevä. Sikari täyttää esteettiset laatunormit kohtalaisesti, mutta käsin tehtynä sen pinta on epätasainen, mikä antaa joitakin viitteitä sen palamisesta jo etukäteen.

"R y J 3:n" aromi on haasteellinen ja aggressiivinen, se on täynnä ytyä ja voimaa. Ensimmäisen kolmanneksen aikana maku on vieno, mutta loppuosassa tulevat jo esille maan muhevat aromit, joihin sekoittuu myös vienon hedelmäisiä sävyjä. Sikarin rakenne on sen sijaan ongelmallinen. Käärintä on liian tiukka, mutta tästä huolimatta se ei pysty eliminoimaan lehtiruotojen vaikutusta palamiseen. Veto on puolitukkoinen, ja sikari palaa toispuoleisesti.

Sikarissa on haastetta ja yritystä, mutta rakenteelliset tekijät, puolitukkoinen veto ja toispuoleinen palaminen jättävät sen nyt vain haaveilemaan neljästä tai viidestä pisteestä. Maussa ja aromeissa ei ole sen sijaan moitteen sijaa. Vyö on tyylikäs ja värikäs sortumatta kuitenkaan liialliseen koreiluun.

Annan tuotteelle pisteitä 3 1/2.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde eivät vastaa toisiaan.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 9:59 pm

Romeo y Julieta Mille fleurs

Sikari täyttää päällisin puolin katseltuna laatusikarin mitat, mutta ongelmiakin on. Vaikka vyön ulkonäkö miellyttäisikin, sen irrottaminen vie osan myös päällyslehdestä eli kääreestä mukanaan. Osa päällyslehden repeilystä jatkuu pitkin matkaa polttamisen aikana.

Sikarinlehden juurikasvua en osaa pitää virheenä, mutta sikarin polttonautintoon se vaikuttaa epätasaisena palamisena. Myös vyö ei kestä keräilytarkoituksessa erityisemmin hyvin kostetutta. Joihinkin muihin vöihin verrattuna väri ei onneksi haalistu. Harmi vain, ettei tämäkään sikari istu isoon sikari-imukkeeseen vaan on kooltaan senorita-koon sikari-imukkeen sikareita.

Sikari on maultaan puolituhti. Siinä yhdistyvät maan muhevat aromit ja kukkamaisen yrttimäinen, kuubalainen osa-alue toisiinsa voimakkaammalla tavalla kuin muissa, halvemmissa kuubalaisesta lehdestä käärityissä sikareissa. Sikarin aromi tulee parhaiten esille sen kahdessa viimeisessä kolmanneksessa.

Kokonaisarvio sikarista on se, että ulkonäölliset kömpelyydet, päällyslehden jatkuva repeileminen ja lehtien juuriruot eivät erityisemmin edistä polttonautintoa. Toisaalta taas maku ja aromipuoli kompensoivat melkoisesti muita puutteita.

Ulkonäölliset puutteet ja ongelmat kaipaisivat osakseen panostusta, maku ja aromi ovat sen sijaan paikallaan. Tässä sikarissa olisi ainesta enempäänkin. Hinta- ja laatusuhde eivät täysin kohtaa toisiaan. Kokonaisarviona annan sikarille 3 1/2 pistettä.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 10:05 pm

Romeo y Julieta no 2

"Romeo y Julieta no 2" yrittää kiivetä laatusikarien joukkoon täysin siinä onnistumatta. Ulkonäöltään sikari on tummanruskea, ja sen rungon tuoksu on miedon sikarimainen ja miellyttävä. Esteettisessä mielessä sikarin ulkoasu on laadukas. Käsin käärintä on onnistunut siinä mielessä loistavasti, että "2:n" pinta on rypytön ja sileä. Sikarin imupään leikkaus sujuu kohtalaisesti, mutta lopputulos ei ole erinomaisellakaan leikkurilla hyvä. Joudun laajentamaan imupäätä, ja leikkaus vaatii osakseen totuttua enemmän voimaa.

Sikarin aromissa tulevat esille tummaksi paahtunut, rehevä maa, mausteisuus sekä auringon paahde. Kokonaisuutta pilaa päälle tunkeva suolaisuus. Sikarin luonne ei tunnu alkavan mistään eikä päättyvän oikein mihinkään. Ensimmäisen, toisen ja viimeisen kolmanneksen väliset rajat eivät erotu toisistaan. Aromi pysyy koko ajan tasapaksuna, mitä suolaisuus häiritsee jatkuvasti. Luonne ja haasteellisuus tulevat esiin sikarin viimeisen kolmanneksen lopussa vain viitteellisesti. Viimeisen kolmanneksen aivan lopussa esiintyy jonkin verran bitter endiä.

"Romeo y Julieta no 2:sen" suurimmat ongelmat liittyvät rakenteeseen. Veto ja palaminen ovat puolitukkoisia, mikä kiinnittää huomiota käärintään. Tiukalla käärinnällä on ilmeisesti yritetty litistää lehtiruotoja siinä täysin onnistumatta. Tuhkan väri vaihtelee omituisesti vaaleasta keskiharmaaseen, mikä on mielestäni tämän sikarin kohdalla keskinkertaisen yksilön merkki.
Myös sikarin patukkamainen ja lievästi neliskulmainen ratkaisu aiheuttaa ongelmia. Sikaria ei saa istumaan sikari-imukkeeseen, mutta senorita-koon imukkeeseen se on jo hieman liian tiukka.

Sikarin vyö irtoaa helposti ja repeilemättä, mutta liimapinnasta eroon pääseminen vaatii liottamisen. Onneksi vyö on sen verran vahvaa ja hyvää tekoa, etteivät värit haalistu eivätkä repeily ja hajoaminen tule kuuloonkaan. Vyön värit ja sen koko ulkoasu sopivat saumattomasti toisiinsa, mikä on yksi laatutuotteen kulmakivi.

"Romeo y Julieta 2:sen" ongelmina ovat käärinnän tiukkuus ja sikarin muoto, joka vaikuttaa osin palamiseen. Puolitukkoinen veto ja lehtiruotojen vaikutus vedon ja palamisen ongelmallisuuteen kertovat rakenteellisesta puolinaisuudesta. Sikarissa on yritystä. Siinä ovat olemassa kaikki hyvän sikarin osa-alueet, jotka eivät nyt jostakin syystä toimi yksi yhteen kyseisen yksilön kohdalla.

Annan tuotteelle pisteitä 3 1/2.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde eivät vastaa toisiaan.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » La Maalis 13, 2010 10:10 pm

Sikaritalon Vieno Vanilja

"Sikaritalon Vieno Vanilja" on odotettu keskustelunavaus ”senorita”-rintamalla sen jälkeen, kun aikaisemmat senoritat ja senorat hävisivät tuotevalikoimasta. Kokemukseni perusteella katsoisin, että "Sikaritalo" on onnistunut avauksessaan keskimääräistä paremmin, jos kolmea pistettä pidetään keskitason suorituksena.

"Vieno Vanilja” on vaaleanruskea senorita. Sikarin pinta on hivenen rypyläinen, ja kuivan rungon tuoksu on kevyen sikarimainen, jossa on vivahde vaniljaa. Tuote mahtuu kevyesti ja tyylikkäästi senorita-koon imukkeeseen.

Sikarin palaminen ja veto ovat ongelmattomia. Vaniljaa on aromissa riittävästi, sillä se täyttää tuotemerkin laatusanat saumattomasti, ja sytytetyn rungon tuoksussakin sitä on. Sikaria voisi pitää päiväkahviin liittyvänä kevyenä välipalana. Se on hintaansa nähden laadukas tuote, joka sopii niille, jotka pitävät vaniljan aromista. Vaikka en ole itse erityisemmin vaniljan ystävä, voisin ajatella tilaavani puntin tuotetta humidoriini ”vaihtelu virkistää” -periaatteella.

Ongelmiakin tosin on. Tuoteseloste on auttamattoman puutteellinen. Mitat ja vitola löytyvät, mutta olisin halunnut tietää sikarista enemmänkin. Myös sikarin koko on jäänyt turhan "välipalamaiseksi". Sitä olisi voinut kasvattaa samaan mittaan kuin vanhan senoritan kokoa. Tuoteseloste ja sikarin hieman vajaa mitta vaatisivat osakseen ”sparrausta”.

Kyseessä on tuote, joka vastaa melko hyvin siihen liitettyjä odotuksia. Vaniljan suhteen odotukset täyttyvät erinomaisesti. Rakenteellisesti sikari on onnistunut. On lähinnä makuasia, antaako tuotteelle 3 1/2 vai 4 pistettä. Valitsen pisteytysmääräkseni 3 1/2.

Tuotteen hintahaitarissa yksittäiskappaleiden hinta- ja laatusuhde vastaavat erinomaisesti toisiaan. Sen sijaan puntin kohdalla pyöristys tasalukuun voisi olla kova sana.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:11 am

Bundles ”B” petit corona

"B" petit coronan sytytetyn rungon tuoksu on silkkaa tupakkaa. Sikarin aromi on vahvan tupakkamainen sekä mausteinen ja alkaa jo "B:n" ensimmäisestä kolmanneksesta. Maun alkuosa on mausteinen, ja tupakka seuraa makupaletissa vasta mausteisuuden jälkeen. Polttamisen edetessä aromin mausteinen ja tupakkamainen osio yhtyvät toisiinsa, jolloin niiden määrittely on vaikeaa. Tämä edustaa sikarin haasteellista osiota, joka jää kuitenkin puolitiehen.

"Bundlesin" toinen kolmannes sisältää hedelmäisiä sävyjä. Viimeisen kolmanneksen aromissa korostuu jälleen tupakka, jota hedelmäiset sävyt rikastuttavat vienosti. Sikarin lopussa ei esiinny lainkaan bitter end –sävyjä. Maku paranee vain entisestään loppua kohden.

Sikarin ulkonäkö on tummanruskea ja tasainen. Sytyttämättömän rungon tuoksu on miedon tupakkamainen ja maan reheviä aromeja sisältävä. Imupään leikkaus vaatii voimaa, mikä on mielenkiintoinen pikku kuriositeetti. Käärelehti ei repeile lainkaan polttamisen aikana. Rakenteellisesti sikari on melkoisen hyvin onnistunut. Se on konstailemattoman helppo polttaa. Veto ja palaminen ovat ongelmattomia paria pientä poikkeusta lukuun ottamatta. Sikari sammuu toisen kolmanneksen kohdalla, ja käärinnässä esiintyy tällöin hetkellistä tiukkuutta.

Sikarin vyö irtoaa helposti ja repeilemättä. Vyön kirjainosa on hienosti suunniteltu ja toteutettu. Loppuosa vyöstä sortuu yksinkertaiseen ratkaisuun, jossa vyön värit eivät erotu selkeästi toisistaan. Bundles "B" petit corona on sikarina laatutuote. Vain käärinnän hetkellinen herpaantuminen, haasteellisuuden jääminen puolitiehen ja vyön värien sekoittuminen alentavat pisteitä.

Annan tuotteelle pisteitä 4-.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat erinomaisesti toisiaan.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:18 am

CAO Italia Ciao

”CAO Italia Ciaon” ensimmäisen kolmanneksen aikana aromi vaikuttaa kuivakkaalta, puumaiselta ja vaniljaan vivahtavalta. Vaniljamaisuus on kuubalaisen tupakan siemenien aikaansaamaa hedelmäisyyttä, joka vaikuttaa aromipaletin reunoilla. Sikarin itsestään antama yleisvaikutelma on kepeä. Aromin alkuosa ja sivut ovat makeita hedelmäisine sävyineen. Keskellä vaikuttaa taas reilu sikarimaisuus, jossa maistuvat perulainen ja hondurasilainen sikari, joiden vaikutus ulottuu aromipaletin jälkiosioihin asti. Aromin kokonaisvaikutelma on tuhdin sikarimainen, mikä kertoo siitä, että italialainen sikari astuu mukaan ”Italia Ciaon” makuun, muttei vielä kovin voimakkaasti.

Toisen kolmanneksen aikana sikaria hallinneet miedon hedelmäiset sävyt katoavat suurimmaksi osaksi. Perulaiset ja hondurasilaiset osiot korostuvat, ja italialainen aines tulee aromiin entistä enemmän hiipimällä. Vienosta sikarimaisuudesta tulee aromipaletin hallitseva elementti. Makuun alkaa tulla italialaisen sikarin tumma puromaisuus, jossa on mukana kitkeryyttä.

Viimeisen kolmanneksen aikana hedelmäiset sävyt vaikuttavat vienosti ”Italia Ciaon” sivuilla. Sikari alkaa tummua, ja hondurasilainen sekä perulainen aines ovat vahvasti esillä maussa. ”Italia Ciaossa” on pikanttia ”jätkämäisyyttä”, joka korostuu korostumistaan loppua kohden. Viimeisen kolmanneksen aikana italialainen osio tulee entistä voimakkaammin esille, jopa haittaavissa määrin. Loppua kohden maku vaikuttaa epämiellyttävän kitkerältä. ”Ciaon” sivuilla vaikuttavat hedelmäiset sävyt keventävät kuitenkin italialaisen osan vaikutusta. Vaikka italialainen sikari vahvistuu loppua kohden, muut aromin osa-alueet tasoittuvat. Jos ”Ciao” olisi mahtunut isoon sikari-imukkeeseen, siitä olisi saanut entistä paremman kokonaiskuvan.

”CAO” Italia Ciaon” pinta on ruskea, melkeinpä tummanruskea ja täysin virheetön. Kuivan rungon tuoksussa on hiven makeutta sekä keveää sikarimaisuutta. Imupään leikkaus vaatii osakseen voimaa ja kaksi leikkauskertaa, jotka menevät vielä vinoon. Sytytetyn rungon tuoksussa on sikaria, vaniljaa ja hedelmäisyyttä. Tuhka on vaaleaa, ja veto sekä palaminen ovat erityisen ongelmattomia. Itse sikarin loppuosa ei mahdu isoon sikari-imukkeeseen, minkä haittapuolena on se, että ”Ciaon” viimeisen kolmanneksen arvio jää hieman vajaaksi.

Sikarin vyö lähtee helposti ”Ciaon” ympäriltä sujuttamalla pois, ja se on valmistettu hyvälaatuisesta paperista. Vyö ei tarvitse osakseen edes liotusta. Sen pohjavärinä on vaaleansininen, jonka voisi ajatella kuvaavan Välimerta. Vyön keskuskuvion ympärille on sijoitettu molemmin puolin kaksin heraldista vaakunaa, joissa ovat Italian lipun värit. Sama heraldinen keskuskuvio toistuu vyön keskellä, jossa on punainen suunnikas. Se on ympäröity vihreällä värillä.

Keskellä on musta ympyrä, jonka keskellä on isoin kirjaimin ”CAO” kohokultauksena. Myös vyön reunustat on kullattu. Suunnikkaan alapuolella toistuu jatkuvana nauhakuviointina Italian lipun aihe. Alta löytyy teksti ”Fatto Italia a Mano”. Sen alla on ohut musta viiva, joka on täytetty pienillä kohokullatuilla suunnikkailla. Vyössä yhdistyvät Brasilian taiteen peruspiirteet, joiden lisäksi on annettu kunnia sikarin kotimaalle. Lopputulos on aurinkoisen kepeä ja näyttävä.

On aina ongelmallista arvostella sikari, joka on selkeästi hyvä, mutta josta ei itse pidä. Parasta tässä sikarissa on sen voimakas haasteellisuus ja outous. Sen sijaan toisen ja viimeisen kolmanneksen tuhdit maut eivät miellyttäneet minua. Mielestäni kuubalaisen lehden osuus oli jäänyt liian vähälle, ja filleriin oli sekoitettu liian monta osa-aluetta, josta italialaisen sikarin vaikutusta olisi voinut vähän miedontaa.

Annan tuotteelle pisteitä 4-.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan erinomaisesti.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:24 am

Rafael Gonzales Panatelas Extra

Aromeissa maan kitkeryys ja happamuus tulevat esille ensimmäisinä. Sikarin haasteellinen osio alkaa jo ensimmäisestä kolmanneksesta. Makupalettia rikastuttavat lisäksi vienon hedelmäiset sävyt, jotka piileskelevät maan aromien takana. "Rafael Gonzalesissa” on tiettyä kuivakkuutta. Kuitenkin hedelmäiset sävyt keventävät sen olemusta niin, ettei sikarin kokonaisuus muodostu liian päällekäyväksi. Lopputulos on makujen sekoituksessa suorastaan hento ja miellyttävä, johon liittyy vielä kevyt auringonpaahteisuus.

Sikarin veto ja palaminen ovat kauttaaltaan ongelmattomia, mikä kertoo suoraan sen, että tämä yksilö on vapaa rakenteellisista ongelmista. Vaaleanruskean "Rafael Gonzalesin" pinta on jonkin verran epätasainen ja rypyläinen. Kuivan rungon tuoksu on miedon sikarimainen, ja sytytetyn sikarin tuoksu muuntuu maanläheiseksi.

Vitolana tämän mittaluokan panatela on ongelmallinen. Sikarin mitätön koko herättää ärtymystä. ”Rafael Gonzales Panatelas Extra” ei mahdu sikari-imukkeeseen, muttei se istu senorita-koon imukkeeseenkaan. Imupään leikkaus vaatii osakseen kohtuuttomasti voimaa, vaikka kyse onkin aika pienestä sikarista.

Vyö muistuttaa kiusallisesti ”J. L. Piedran” vyötä. Vyön värimaailma on yksinkertaisen ruskea, jossa on valkoinen teksti. Graafisesta suunnittelusta voinee tuskin puhua tämän vyön kohdalla. Vyö irtoaa sikarista repeilemättä ja hajoamatta, mutta vaatii liimauksista irrotakseen liotuksen.

”Rafael Gonzales Panatelax Extran” ongelmat ovat lähinnä ulkonäöllisiä niin sikarin kuin vyönkin kohdalla. Toisena problematiikan kohteena on visainen panatela-koko, joka ei tunnu istuvan oikein mihinkään imukkeeseen. Toisaalta taas sikarin muu koko jää turhan mitättömäksi. Aromipuolella esiintyy lievää tasapaksuutta, mutta muuten makujen kirjo on laaja ja rikas. Ehkä tasapaksuus on ”Rafael Gonzalesissa” sitä, että eri kolmansien väliset rajat eivät erotu selkeästi toisistaan. Sikarin makupaletti on samanlainen alusta loppuun.

Kyseessä on ehdoton laatutuote, jonka parhaita puolia on runsas, rikas, mielenkiintoinen ja haastava aromimaailma. Rakenteelliset puolet toimivat moitteettomasti kautta linjan. Koska vyö on osa sikarin persoonallisuutta, niin se kaipaisi osakseen reipasta uudistamista. Annan tuotteelle pisteitä 4-.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan hyvin.

Arvostelut: [4 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:28 am

Roly Rotschild Maduro

"Rolyllä" on ainakin perin sattuva nimi, vaikka muuten tämä sikari kuuluu arvosteluasteikossani sarjaan "arveluttavat yksilöt". Tummanruskean, sytyttämättömän rungon tuoksu on miellyttävän kevyt. Jo sikarin ulkonäkö vaikuttaa jotenkin "huteralta" ja hajoavalta.

Käärelehden repeily alkaa heti imupäätä leikattaessa. Vika ei voi olla leikkurin, sillä olen vaihtanut sen toiseen ja todennut leikkurin erittäin toimivaksi kapineeksi. Sikarin maku on tumma, ja sytytetyn "Rolyn" tuoksu on reilun tupakkamainen. Käärelehden repeily jatkuu pitkin matkaa. Aromin tummuuteen liittyvät myös tupakkamaisuus ja kermaisuuden häivähdys. Jälkimmäinen esiintyy sikarin ensimmäisen kolmanneksen aikana. Vaikka kahvin ja mokankin sävyjä on, ne ovat vain hetkellisiä. Makupaletti vaikuttaa turhan niukalta.

"Roly" palaa kautta linjan toispuoleisesti. Veto ja palaminen ovat ensin puolilöysiä, mutta muuttuvat sikarin puolivälissä puolitukkoisiksi. Rakenteelliset ongelmat ovat silmin nähtäviä ja poltettaessa tuntuvia. Sikarin viimeisen kolmanneksen aikana ”Roly” hajoaa täysin. Samoin aromi muuttuu väkeväksi ja mauttomaksi. Rothschild ei istu sikari-imukkeeseen, mutta kaikki robustot eivät mahdu siihen, mikä on sinänsä ihan normaalia.

Itse sikarin vyö irtoaa helposti ja repeilemättä. Värit ovat pirteät, mutta muuten vyön ulkoasu on hivenen naiivi. En uskalla antaa sikarille yhtä pistettä, sillä ”Roly” vaatisi ainakin kaksi samanlaista, epäonnistunutta polttokokemusta. ”Rolyn” parhaita puolia ovat aromin tummuus ja tupakkamaisuus. Maussa ei ole valittamista. Sen sijaan sikari on rakenteellisesti lievästikin ilmaistuna epäonnistunut yksilö.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde eivät oikein kohtaa toisiaan.

Arvostelut: [2 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:29 am

Tästä eteenpäin tässä rihmassa käsitellään sekä sikareita että sikarinpolttoon liittyviä varusteita.
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:48 am

Sikarikotelo 10 sikarille

"Aitonahkainen sikarikotelo" on ulkonäöltään tyylikäs ja mukavan kokoinen. Pienimmille cigarilloksille sen välit ovat hivenen väljiä. ”Mini-Sibeliukset” mahtuvat niihin kohtalaisesti, ja hollantilaiset kuivasikarit mainiosti. Kokonsa vuoksi nahkakotelo mahtuu näppärästi mihin tahansa taskuun. Se ei murra sikareita, paitsi sikarien sisään laittovaiheessa muutamien merkkien kohdalla. Kotelo on kohtalaisen helppo täyttää — jopa liikkeessä ja vauhdissa.

Litteä koko mahdollistaa sen, ettei nahkakotelo erotu haittaavasti taskuista. Se sopii myös erittäin hyvin mihin tahansa laukkuun. Itse käytän koteloa sikarien kostuttajana silloin, kun haluan saada kaikki vivahteet irti eräästä pikkusikarimerkistä. Esteettisessä mielessä nahkakotelo on lopputulokseltaan erittäin mallikas, tyylikäs sekä kestävä. Värivaihtoehtoja voisi olla useampia, muttei tämäkään ole hassumpi. Tummanruskea on omaan tyyliini riittävän tumma. Sikarikotelon litteä pintamateriaali mahdollistaa hyvin erilaisten logojen tai nimikointien kiinnityksen sen pintaan, niin että lopputulos on siisti. Itse käytän perustunnistetta ja isosta metallisesta sikarirasiasta otettua tekstipätkää muotoiltuna omaan makuun sopivaksi. Teksti on tehty tietokoneella ja on kiinnitetty kontaktimuovilla sikarikotelon kanteen.

Tilavuus, kohtalaisen helppo täytettävyys, lokeroiden suurin piirtein oikea mitta sekä ”Sikaritalon” käyttöohje ovat puhdasta plussaa. Sen sijaan sikarivälien pituuden optimointi on aina pieni ongelma, sillä pikkusikareita on varsin moneen lähtöön. Esteettinen tyylikkyys, litteys, pintamateriaalin helppous ja muokattavuus itseä miellyttävään muotoon ovat ehdottomia etuja. Tuotteen hinta on edullinen.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan oikein hyvin.

”Sikaritalon” neuvo: "MUISTA Nahkakotelo kuivattaa sikarit, jos koteloa ei säilytetä kosteassa— esimerkiksi humidorissa. Anna siis kotelon kostua välipäivinä samalla lailla kuin sikarienkin!" on kullanarvoinen. Kiitos vihjeestä!

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:53 am

Angelo, sulkeutuva tuhkakuppi

”Angelon sulkeutuva tuhkakuppi” on yksityiskohdiltaan, toimintatavoiltaan ja ulkonäöltään tyylikäs ja jännittäväkin kapistus. Kaksiosaisen tuhkakupin yläosa ja itse visiiri ovat teräskiiltoa, kun taas alaosa on kuumuutta hyvin kestävää kovamuovia. Tuhkakupin parhaita puolia ovat muun muassa yletön tilavuus ja tyylikäs ulkonäkö.

Visiirin sulkeutuva mekanismi vähentää hajuhaittoja. Vaikka tuoteselosteen tuhkakupissa on pieni sikarialusta, niin omastani se puuttuu. Näin ollen tuotteen ja tuoteselosteen välillä on pieni ristiriita. Periaatteessa visiiri on kätevä, sillä siihen voi laskea esimerkiksi piipun alassuin polttamisen jälkeen, jolloin tuhkat valuvat visiirin pohjalle.

Ongelmallista sen sijaan on, että visiirin teräskiillon puhdistus kostealla pyyhkäisemällä ei tuota täysin puhdasta tulosta vaan vaatii osakseen pientä jynssäämistä. Tämä herättää lievää ärtymystä ja on käyttömukavuutta vähentävä tekijä. Kovamuovinen pinta on alhaalta käsin hivenen liukas, jolloin tuhkakuppi voi keikahtaa helposti nurin. Jokainen tietää, miten hankalaa tuhkan siivoaminen on. Imurointi auttaa asiaa kummasti, muttei puhdista kokonaan mattoja tai sohvanpäällisiä.

Puhdistamisen suhteen on kätevää, että metallivisiirin voi irrottaa. Visiirin kierto ja nosto riittävät, ja tuhkakupin voi puhdistaa kerralla. Jos kovamuoviosuus on kovin täynnä tuhkaa, sen tyhjentäminen on syytä suorittaa varovaisesti tuhkan leviämisen estämiseksi. Visiirin teräskiillon pesu saippuallakin? vaatii osakseen pientä jynssäämistä.

Tuhkakupin etuja ovat iso koko ja helposti aukeava visiiri. Piipun pano polttamisen jälkeen alassuin visiirin päälle onnistuu hienosti. Sulkeutuva visiiri vähentää myös syntyvät hajuhaitat minimiin. Ongelmia on sen sijaan sikaripidikkeen puuttuminen, vaikka se näkyy selvästi tuoteselosteesta. Kovamuovipohjan liukkaus voi aiheuttaa tuhkakupin keikahtamista, ja teräskiillon osittain hankala puhdistettavuus kaipaisivat osakseen pientä parantelua. Kaikesta huolimatta kyseessä on oikein mallikas, tyylikäs ja käyttökelpoinen tuhkakuppi, jonka suhteen monia käytännön ratkaisuja on mietitty ihan aidosti paneutumalla asiaan.

Tuotteen hinta- ja laatusuhde vastaavat toisiaan erinomaisesti.

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

Re: Warriorin mielipiteitä tuotteista

ViestiKirjoittaja Warrior » Su Maalis 14, 2010 12:57 am

Imuke, Denicotea B (musta)

Denicotea B on hyvä perusimuke aivan pienimpien cigarillosten polttoon. Kovamuovista huolimatta sen ulkonäkö on tyylikäs.

Ongelmiakin tosin on. Imukkeessa ei ole tumpinpoistajaa. Tämän pienen puutteen voi ratkaista helposti siten, että poistaa sikarintumpin PATRONEN reikäleikkurin irrotetulla piikillä. Toisena ongelmana on se, että kovamuovin aukko tahtoo vääntyä kuumuuden vaikutuksesta.

Edullinen hinta kompensoi pieniä puutteita. Tumpinpoistaja ei ole mielestäni välttämätön, vaikka lisää käyttömukavuutta, kunhan ei ole kierrejousitettua mallia. Sen sijaan kovamuovin vääntyminen kuumuudessa ei erityisemmin mairittele kuluttajaa. Siksi tähän malliin olisi hyvä saada myös hopea- ja kultavärit takaisin, sillä ne kestävät käytössä pidempään.

Etuna toteaisin, että tämän koko käy pieniin cigarilloksiin ja tuotteen hinta on aivan kohtuullinen.

Arvostelut: [3 / 5 tähteä!]

© Paula Tauriainen-Vahtola
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä." Warriorin motto.
Käyttäjän avatar
Warrior
 
Viestit: 751
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 11:41 pm

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa